2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    265
Gunaydin kizlar
Yediklerimden dolayi bebegimin kakasinin rengi kokusu farkli olabiliyor bunu biliyorum ama birkac gundur idrari keskin kokuyor neden olabilir acaba
Acaba susuz mu kaldi ki :/
 
Kesinlikle , bir de bana bebeğime hoşgeldin çantası yollamış seçimden bir gün önce :) İçinde kullanabilecegim çok şey yoktu .Hediye gelen bezlerle beraber sağlık ocağına götürdüm . O açıdan da iyi oldu .
Bende internetten başvuru yaptım. Bekliyorum . Evi değiştirebilirsek ( asansorsuz ) bende bebek arabası ile çıkmayı planlıyorum :)

Anadolu yakasindaydin değil mi ? Toplu taşıma bu yakaya göre daha rahat .Bebisle bol bol gezersin Darısı da başıma
 
Aşı mevzusu konuşulmuş. Öncelikle bu konuları pandemi öncesinden beri araştıran aşısız çocukların aileleriyle konuşarak yaptırmama kararı alanlardanım (hoş ortalama 2 haftada bir sağlık ocağındaki ebe/hemşirelerin tacizine maruz kalmak güçlü bir psikoloji gerektiriyor malum bir verem aşısından 2023 yılında 4bin lira primleri kesiliyordu onları da anlıyorum tabii)
Ben gebelik sürecinden itibaren ne bana yapılması istenen iki doz tetanozu ne de şeker yüklemesini yaptırmadım. Tetanoz aşısı olayı Türkiye’de gördüğüm garipliklerden zaten ben doktora yaptırmazsam ne olur diye sorduğumda bir şey olmaz ama sağlık bakanlığı bağlı olduğunuz sağlık ocağına baskı yapıyor diyor. Sonrasında sağlık ocağı daha gebeyken sağolsunlar telefonda bana bakın yaptırmazsanız şöyle olur böyle olur diye diye korkutma büyüleme çalışması (covid dönemi dahil muhteşem korkutucu senaryoları var hepsinin) içine giriyor. Gebe kadınlara tetanoz aşısı zaten yok. Şeker yüklemesi denilen olayı ise almanya ve norveç gibi ülkelerde gerçekten obeziteye yatkın gördüklerine ailesinde diyabete genel olarak yatkın gördüklerine yapılırken neden bizlerde her gebeye dayandıklarına anlam veremedim mantıklı bir açıklamada bulamadığım için hiçbirini yaptırmadım.
Diğer ulusal takvimde olan bebeklik aşılarını ise yine yaptırmıyorum tek sıkıntım doğumda hepatit b ve k vit yapıldı onun için dilekçe gerekliydi yazmadık tabii prosedür gereği hemen yapıyorlar. Millerin heyetli çalışması olan aşılar üzerine eleştirel literatürünü hala ara ara okurum. Tanıdığım aşısız çocukların aileleriyle ara ara konuşurum. Genellikle bizleri sağlık ocağından arayıp bakın göçmenler sıkıntı diyorlar. Bu nokta en çok kafamı karıştıran durumdu evet. Eski yoga hocam evlenince İsrail’e gitti ve eşinin işi dolayısıyla bir ayağı Hindistan’a giden insanlar iki çocukları var ikisi de aşısız. Oradaki izlenen politikayı sordum zaten zorunluluk yok aynı TR gibi ama şunu düşündüm bırak göçmenle muhatap olmayı bu insanlar dünyanın en pis en hastalıklı denilen Bhubanes Faridabad gibi nice yerleri bu çocuklarla geziyorlar gayet sapasağlamlar. Diğer örnek eskişehirde kardiyolog hekim tanıdığımızın çocuklarının aşısız olması büyüğü 19 yaşında iki çocukları var.
Türkiye’de aşı karşıtı olduğunu açık açık söyleyen bir hekim devlette çalışabiliyor üstelik bu adam Prof Alişan hoca var Samsun’da OMÜ’de bir arkadaşımız geçen yıl bebeğini ona götürmüştü. Alerjiden şüpheleniyorlardı ilk sorusu bebeğe doğum dahil aşılarını yaptırdın mı olmuş onlar da hayır diyor tamam o zaman alerji yoktur ama yine de tahlil yapalım içiniz rahatlasın diyor. Profesöre göre aşısız çocukta alerji gelişmesi milyonda birin altında bir gösterge çünkü bu da beni şaşırtan bir bilgi olmuştu.
Diğer yandan aşı mağduru aileleri araştırdım yaşadıkları o kadar kötü ki…
Tüm bunlara rağmen aşılı olup gayet sapasağlam çocuklar da var.
Sözün özü benim çocukluğum yani bundan 29 yıl önce ulusal takvimdeki bebeklik aşıları 10 doz iken şu an 26 doza çıkarılmış. (Babam banka emeklisi özeli hep banka karşılardı buna rağmen benim dahil birçok aşımı yaptırmamışlar bu arada)
umarım hepimizin bebekleri birer hastane müşterisi olmadan gayet sağlıkla büyürler hepimiz onların sağlığı için her şeyi yaparız anne olunca daha takıntılı oluyor insan her şeyi araştırıyor herkesle görüşüyor :))
 
4. Ay itibari ile tadım yaptirmayi ben de düşünüyorum, sadece sıvı olmak kaydiyla eskilerin usulü parmağımla tattiririm. Ama oğlum emdiği için doktor gerekli görmezse 6. Aydan önce katı gidaya geçmem. 1 yaşına kadar ana öğün anne sütü de olsa emme sayısını düşüyor tamamlayıcı gıdaya geçmek. Bir de bazı gıdalara erken başlamak intoleransi artırıyor malesef, aynı doğumdan hemen sonra süt ürünü tukettiginde bebekte gaz olması gibi. Ama parmak ucuyla ya da çay kaşığı ile tatlari tanıtmanın sakıncası olmaz bence de. Sadece bal konusunda dikkatli olmak lazım. Onunla 1 yaşından önce tanismamalilar.
 
Evet bal öldürücü olabiliyor içeriğindeki adını unuttuğum değişik bir maddeden dolayı kesinlikle vermeyin diyorlar.
Bizim gruptakilerin geneli astrolojik olarak oğlak bebişleri olduğu için (oğlak astrolojide kemik ve dişleri yönetir) her ek gıda da az da olsa ilikli kemik suyu katmak istiyorum. Kemikleri ve dişleri daha hassas olabilyor. 4. Ay ç kaşığı ucuyla tadımlarla geçecek zaten istesem de tam oturtamadan katı gıdaya geçemeyiz.
 
Ben de oglumda her yemeğine ilikli kemik suyu ve ruşeym ekliyordum. Oğlak burnunun kemiklerle alakalı olduğunu bilmiyordum, annem oğlak burcu ve dediğin gibi diş ve kemik sorunları çok yasiyor. Hep dua ediyorum bu bebeğimin dişleri babasına benzesin diye. Benim ve büyük oğlumun dişleri de erken çıktığı için dayanaksız. Eşimin bu yaşta daha bir dolgusu bile yok. Umarım diş genini babadan almıştır
 
Sağol canım benim kendimi toparladım sayılır arda ağlama krizlerim geliyor ama çok daha iyiyim erkek kardeşimle eşyalar taşındı yeni eve atıldı diyebilirim kardeşimin eşide hamile annem desen ayakları tutmuyor evin daha işleri bitmedi yazarken ağlıycam gene ama yatak odasını kurdurdum çocukla orda kalıcam kliması falan herşey var düzensiz ama kendi evin kendi yatağın daha rahat ederim
 
ezomanya canım seni merak ettim, nasıl oldun elin nasıl? Taşınma işleri bitti mi?
Daha iyiyim canım benim eşyalar taşındı ortada duruyor herşey heryerde evin işi daha bitmedi mutfağa fayans olacak ustanın psikolojisi bozukmuş gelip yapmıyor yatak odasını kurdurdum orada kalıcaz perdeleri bekliyorum kuzenleri topladım ustaların işi biterse hemen girişecekler düzenim alt üst bu sezon böyle geçecek sanırım
 
Bir an önce düzenine geçersin umarım, taşınmak zor bebekle hele iyice zor, Allah yardımcın olsun. Ben de kara kara düşünüyorum taşınma işini. Hala aksiyona gecemedik gerci.
 
Çok alakasız bişey soracam ama mesleğiniz ne acaba ya da ne eğitimi aldınız bilginize hayran kaldım şuan
 
Mimarım
Mesleğimden ziyade benim tamamen takıntı yaptığım konulardan biriydi bu.
Yani bir sağlıkçı gelip beni haşlayabilir hazırım
Alıştık artık
Atanamamış sağlıkçılardanım ama bu konuda bi fikrim yok aşı iki gruba ayrılmış bi vaziyette şuan . Korona zamanı aşı karşıtı olanlara çok farklı bir gözle bakıyordum tek siz biliyonuz derdim içimden ama aslında haklılarmış şuan ülkemizde ani ölümler kalp krizleri kalıcı hastalıklar o kadar çok arttı ki bi yıl da 3 akrabamı kaybettim hepsi aşılıydı ve bi hastalığı yokken kalp krizinden saniyeler içinde gittiler. Tabi bunun tek sebebi aşı mıdır tartışılır
 
Ben de sadece anne sütü alıyorsa 6. ayda baslamalı diye dinlemiştim birinden. 4. ayda başlayabilirsiniz demelerinin sebebi nasılsa anne sütü olmayan biseyi alıyor o zaman kücük miktarda ek gidanin zarraı olmaz. Ama anne sütü alıyorsa sadece, o aldığı ek gida anne sutü miktarını azaltacağı için alabildiği kadar anne sutü alsın diye. 4. ayda sanirîm sindirim sistemi hazır oluyor ek gıdaya. Biz ogluslarda 4,5 aylıkken mamaya baslmaıstık. 5 aylıkken de ek gidaya. Ama hala bişey yemiyorlar. Basaramadım. Bunda baslayınca sofradaki yemeklerden tattırmak istiyorum az az. Ona özel yediyormuşumn gib hissetsin istemiyorum. Diğerlerinde kuralına göre gittik olmadı. 3 gün tadım falan hiç yapmicam Allah izin verirse. Yaklaşıyor yavaş yavaş. Hadi hepimize kolay gelsin .
[/QUOTE]
Kız kardeşim de bebeğine özel bir şey yapmıyordu.O an sofrada ne varsa tattırıyordu. Eline kaşık veriyordu hatta çocuk döke saça yiyordu üst baş kalmiyordu. Şimdi zayıf ama yemek seçmiyor çok hareketli.Ben o kadar rahat olamam sanırim ama ilk bebeğimdeki kadar kuralcı değilim. Az kaldı bakalım ek gıda konusunda bizi yormazlar inşallah.
 
Kızlar gene yarim yamalak konuları okudum ılıkli kemik suyu ben de ilk verecekleeimden diye düşünüyordum. Ama bu konuda da çok farklı görüşler var siz kaç saat kaynatiyorsunz 36 saat diyen de var 12 diyen de.
 
Avrupa'da emzirme orani düsuk değil canım ya hatta o derece önemli ki anne sütü, sütü fazla olan hastaneye falan bagisliyor sutu az olan alsın bebeğine diye aşırı onemsedikleri bir konu yani
 
Kızlar gene yarim yamalak konuları okudum ılıkli kemik suyu ben de ilk verecekleeimden diye düşünüyordum. Ama bu konuda da çok farklı görüşler var siz kaç saat kaynatiyorsunz 36 saat diyen de var 12 diyen de.
36 saat ev ortamında kaynatmak imkansız . Oteller bile 36 saat kaynatmiyor bu arada :)Ev ortamı için 12 saat yeterlidir diye düşünüyorum . Hazır almak isteyenler için güvenilir 2 yer biliyorum . Gerçi bu dediğim formu çok daha ileriki dönemler içindir ama yine de konusu acilmisken paylaşayım. Belki birilerinin işine yarar.
 

4 erken sanki 5 de başlayan oluyor ama 4 hiç duymadım bende kızıma 6 da başladım ama mama da veriyorum diye oğlumda mama alıyor ama 5 5.5 gibi baslamayi dusunuyorum yavaş yavaş

Biz sadece mamayla beslendiğimiz halde bize 5. Ay dedi bence bi doktor görüşü daha al 4. Ayda oturamıyorda daha yeni vücudunu taşıyabiliyor nasıl oturtup da yemek yedireceksin
Bir tanıdığimızın bebegi bizimkinden zayıf ve küçük olduğu halde daha dik durabiliyor hareketleri daha çevik.Bebeğimin boyu kilosu ona göre iyi ama kendini tutamıyor. 4.ayı doldurduğunda oturamaz da.Dediğiniz gibi bir doktor görüşü daha alayım.5. aydan sonra başlamak daha mantıklı geliyor bana da.
 
Zayıf bebekler biraz daha çevik oluyor canım ya da benim gozlemlediklerim öyle. İki oğlum arasında bu bakıma da fark var, küçük biraz daha toplu haliyle hareketleri abisine göre daha yavaş. Ama eninde sonunda hepsi oturacak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…