Benim annemde minnosum tek bakmış bize hep. Annesi yok elti Bacı uzakta . Kaderimiz çok benziyor şimdi bende tek bakıyorum annem vefat etti tekim bacılar uzaktaYa vir de hepsinin yardımcısı varmış . Yani ya anneanne ya babaanne ya da elti aynı bahçe içinde olurmuş . Benim annem hariç tabi . O tek bakmış o yüzden çocuk konusunda hiç ısrarcı olmadı
Yün çorap nerde bulabilirim ? Eskiden bizim burada kadınlar yünleri ip yapıp şal çorap deriz onlardan yaparlardı. Annemde de vardı baya ceyizinde ama hepsi koca adam kadın çorabı . ( Giydiginiz zaman ayaklar mis gibi sıcacık oluyor ). Bebek için olanini bebeğim gazlıyken çok istedim ama şimdilerde kimse yapıyormuş burda.Evet kendinden çoraplı olanın üzerine geçiriyorum ben yün çorabı çünkü onların ısıtması yok gibi geldi bana bir de bebeğin gazı yarı yarıya inmişti yünle
Yaz gelsin her gün her gün yıkama isteği var bende de
Büyüyorlar benim kız da dönüyor 180 derece. Dikkat etmek lazım artık.Kızlar, bebeğim dün gece uyumak bilmedi emerken uyur normalde, emerken de konuşmaya çalışır gibi sesler çıkardı arada sırada sanki heyecanlanmış tadını çıkarır gibi. Sabah da bebeğimi yerde buldum hiç ama hiç anlam veremediğim bir şekilde neyseki yüksek bir yer değildi…kendini döndüremiyor henüz ama sürüne sürüne kendini ittirerek 360 derece dönmüş anlaşılan..sanki hep o yenidoğmuş hallerindeler gibi ama büyüyorlar bir yandan ayy çok tuhaf bir duygu
Bizde de olmadı olmasın da ama aşı tutmadı tuttu gibi bir şeyler yazıyor nette ondan endişelendim. Aşı olduğunu duyan da baya uzun süre sivlce gibi olacak yanlışlıkla bastırma falan dikkat et diyor. Ben aşı yerini bile bilmiyorum nereye yapıldığını.Hiç bişey olmadı, ne kizariklik ne şişlik. Büyük oglanda da olmamıştı. Ateşte öyle pek olmadı ya da olcmedigim için de anlamamış olabilirim.
Hahaha aksmda eve gelince yemek yokmu derler bnmki habire tarif atio kendi oruç yaYa bende bunu anlamıyorum . Eşim de bana diyor ki bebek uyuyunca hemen uyu . Evi ,işi boşver . Hadi temizlik yapmayalım varsaydim ki imkansız da neyse . Yemek ve çamaşırı ne yapcam . Yani aç mı öleyim bütün günUyu diyince bana cinnet geliyor
Ben sormustum doktora çok eskiden aşı tutmama diye bişey var mı demistim. Şehir efsanesiymis. Plesebo için vurulmadiysa olmaz öyle bişey dedi. Her bünyenin tepkisi farklı oluyor. Genetik bu da bence. Beni de etkilemez aşı ama antikor bakıldığında aşım olduğu anlaşılır. Kişiden kişiye değişiyor. Yumurta alerjisi olan birine yapıldığında tabi ki reaksiyon gösterir mesela. Hepimizin biseylere hassasiyeti olabilir ama aşının içindeki maddelere hassasiyetimiz yoksa aşı tutmadigi anlamına gelmez için rahat olsun. İstersen antikor baktirirsin ilerde ama tutmuştur benceBizde de olmadı olmasın da ama aşı tutmadı tuttu gibi bir şeyler yazıyor nette ondan endişelendim. Aşı olduğunu duyan da baya uzun süre sivlce gibi olacak yanlışlıkla bastırma falan dikkat et diyor. Ben aşı yerini bile bilmiyorum nereye yapıldığını.
Kızlar bende asi yaptıracağım sorun yaşayan oldu mu şimdi doktorumuzada sordum ben aşı yapilmasi taraftarıyım diyor ama sosyal medya gerçekten insanı olumsuz düşünceye sokuyor ağır metaller otizm e kdr sürüklüyor gibicesine kızımda hiç böyle birşey duymamıştım bu ara çok dedikodu var bu aşilardanBizde de olmadı olmasın da ama aşı tutmadı tuttu gibi bir şeyler yazıyor nette ondan endişelendim. Aşı olduğunu duyan da baya uzun süre sivlce gibi olacak yanlışlıkla bastırma falan dikkat et diyor. Ben aşı yerini bile bilmiyorum nereye yapıldığını.
O denli ağır metal olmadığını söylüyor doktorlar. Allah korusun tabi ki.Kızlar bende asi yaptıracağım sorun yaşayan oldu mu şimdi doktorumuzada sordum ben aşı yapilmasi taraftarıyım diyor ama sosyal medya gerçekten insanı olumsuz düşünceye sokuyor ağır metaller otizm e kdr sürüklüyor gibicesine kızımda hiç böyle birşey duymamıştım bu ara çok dedikodu var bu aşilardan
Bizimkinde de herhangi reaksiyon olmadı aşı sonrası. Benim doktor geç reaksiyon gösteriyor demişti, 2-3 ay sonra kabuklanma şişme ihtimali olabiliyormuş olmayadabiliyormuş.Kızlar ben yine sorularımla geldim. Verem aşısından sonra aşı olan yerde kızarıklık falan olmalı mı bizim kızda hiç kızarıklık veya sivilce gibi bir şey olmadı. Sizin bebişlerin aşı yeri ne durumda?
2-3 ay sonra birden sivilce çıkıyor. Kabuk bağlıyor. Kabuk dökülünce iz kalıyor. O zamana kadar iğne yeri bile belli olmuyor.Kızlar ben yine sorularımla geldim. Verem aşısından sonra aşı olan yerde kızarıklık falan olmalı mı bizim kızda hiç kızarıklık veya sivilce gibi bir şey olmadı. Sizin bebişlerin aşı yeri ne durumda?
Aynen. Teşekkür ederim canım içimi rahatlattın. Evet doğru söylüyorsun. Her insan aynı değil sonuçta.Ben sormustum doktora çok eskiden aşı tutmama diye bişey var mı demistim. Şehir efsanesiymis. Plesebo için vurulmadiysa olmaz öyle bişey dedi. Her bünyenin tepkisi farklı oluyor. Genetik bu da bence. Beni de etkilemez aşı ama antikor bakıldığında aşım olduğu anlaşılır. Kişiden kişiye değişiyor. Yumurta alerjisi olan birine yapıldığında tabi ki reaksiyon gösterir mesela. Hepimizin biseylere hassasiyeti olabilir ama aşının içindeki maddelere hassasiyetimiz yoksa aşı tutmadigi anlamına gelmez için rahat olsun. İstersen antikor baktirirsin ilerde ama tutmuştur bence
Ben direkt trendyoldan aldım Maksuu 2âli Yünlü Kalın Bebek Ãorap Fiyatı, Yorumları - TrendyolYün çorap nerde bulabilirim ? Eskiden bizim burada kadınlar yünleri ip yapıp şal çorap deriz onlardan yaparlardı. Annemde de vardı baya ceyizinde ama hepsi koca adam kadın çorabı . ( Giydiginiz zaman ayaklar mis gibi sıcacık oluyor ). Bebek için olanini bebeğim gazlıyken çok istedim ama şimdilerde kimse yapıyormuş burda.
Ay çok sevindim ama açmış nerden gelirse gelsin süt gelsin yeter ki demiş bebişin. İnşallah hem biberon hem memeyi alır. Benim de kolostrom sütüm vardı ilk günlerde sağdığım geçenlerde sabah uykusunda verdim ilk başta anlamadı içti içine sürekli hava girdi sonunda almadı ağladı baya. Daha da cesaret edip deneyemedim.Kizlar ilaç aldım, doktor sütü sağıp dök sonra emzirmende sakinca yok dedi. Ben de madem emzirebilcem hiç aldığım mamayı açmayım eve gidince buzlukta süt vardı onu veririm dedim. Yolda eşimle senaryolar kuruyoruz nasıl icirecez biberonla diye, eşim dedi emzirme yastığını alirsin, göğüsünü de açarsın kokusunu alsın, işte şöyle tutarsın böyle edersin filan. Ben kaygılı ya reddederse napariz filan. Bu arada öyle bı acıktı ki arabada kıyamet kopuyor. Eve geldik. Sütü cozdurene kadar zor bekledi. Çığlık çığlığa. Ben daha emzirme yastığına koyarken gogsumu bile acamadan bı yapıştı biberonabenim diline biberon değse oguren bebeğim 5 dakka içinde 200 CC ye yakın sütü midesine indirdi hiç nefes almadan Allah açlıkla sinamasin ne diyim yani acaba doyuyor mu aç kaliyor mu diye düşünmeye gerek yokmuş, ateşe atmışsın gibi bağırıp nefret ettikleri biberona bile razı geliyorlarmis acıkınca.
Öyle mi hiç bilmiyorum oğlumda da olmamıştı öyle bir şey.2-3 ay sonra birden sivilce çıkıyor. Kabuk bağlıyor. Kabuk dökülünce iz kalıyor. O zamana kadar iğne yeri bile belli olmuyor.
Anladım. Oğlumda olmamıştı. Bende de izi çok belli değil oğlumda da belli belirsiz.Bizimkinde de herhangi reaksiyon olmadı aşı sonrası. Benim doktor geç reaksiyon gösteriyor demişti, 2-3 ay sonra kabuklanma şişme ihtimali olabiliyormuş olmayadabiliyormuş.
3 ay dolmadan icirmeye bak onları, çok değerli o ilk zamanlardaki sütAy çok sevindim ama açmış nerden gelirse gelsin süt gelsin yeter ki demiş bebişin. İnşallah hem biberon hem memeyi alır. Benim de kolostrom sütüm vardı ilk günlerde sağdığım geçenlerde sabah uykusunda verdim ilk başta anlamadı içti içine sürekli hava girdi sonunda almadı ağladı baya. Daha da cesaret edip deneyemedim.
Vallahi çok teşekkür ederim yine de alicam. Benim oğlan biraz normale döndü tabi 3 aylık olunca. Evet bana da diyorlardi ayaklarını üşütme filan diye. Ben tabiki umursamadımBen direkt trendyoldan aldım Maksuu 2âli Yünlü Kalın Bebek Ãorap Fiyatı, Yorumları - Trendyol
6 ay yazmasına takılma ama 1 aylıktan beri giydiriyorum gaz olayı nerdeyse yarı yarıya çözüldü bebeğin ayakları ateş ediyor resmen. Bayağı dizine kadar çekiyorum bu çorabı üzerine klasik bebek çoraplarından giydiriyorum yünü tutsun diye…
ben de giyiniyordum daha yeni bıraktım yün çorabı bizim sütümüzden de geçebiliyor çünkü süt üşütmesi diye bir şey var.
Ben faydasını çok gördüm gerçekten eskilerin bilgisi bizlerden daha fazla daha sağlıklı
Mama veriyor musun, mama verince genelde 5. Ayda başlatıyor doktorlar ama çoğu doktor 6. Ayı beklemek gerektiğini söylüyor anne sütü yetiyorsaKızlar bebeğim 3 aylık oldu.Bugün doktor kontrolümüz vardı.Herhangi bir sıkıntı yok cok şükür.Rota aşısının ilk dozu verildi. İkinci dozu 5. ayda verilecek. Doktor 4. aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş geçebilirsin ilk olarak yoğurtla başla, dedi. Erken değil mi? Aşıya odaklanınca sormak aklima gelmedi.6. aydan sonra değil miydi ek gıda ? Kızıma 6.ayı doldurunca başlamıştık.