- 3 Ağustos 2022
- 648
- 884
Bizim doktor aşı kartına bu şekilde yazdı.Ben hem meginkok hem bexero ikisini de yaptircam ama ikisi aynı zamanda oluyor muydu unuttum. Önce meginkok mu yapılması lazım acaba.
Teşekkür ederim, o zaman 3. Ayda sadece rota olacaklar.Bizim doktor aşı kartına bu şekilde yazdı.
Hahaha aksmda eve gelince yemek yokmu derler bnmki habire tarif atio kendi oruç yaben tutamadım malesef sütüm azalınca vazgeçtim
canım biz 97 günlük olduk yeni yen hafiften bir kabartı oluşmaya başlamış öncesinde bir şey yoktuKızlar ben yine sorularımla geldim. Verem aşısından sonra aşı olan yerde kızarıklık falan olmalı mı bizim kızda hiç kızarıklık veya sivilce gibi bir şey olmadı. Sizin bebişlerin aşı yeri ne durumda?
doktorların çoğu aşı yaptırılması taraftarı. İnternettende osman gönülalı takip ediyorum o da çocuğuna falan yaptırmış ve vurdurulmqsı taraftarı. Şahsen o hastalıkları kapıp pek çok ilaç serum vs alıp ateşiyle , halsizliğiyle uğraşacaklarına aşı olmalı bebişlerimizKızlar bende asi yaptıracağım sorun yaşayan oldu mu şimdi doktorumuzada sordum ben aşı yapilmasi taraftarıyım diyor ama sosyal medya gerçekten insanı olumsuz düşünceye sokuyor ağır metaller otizm e kdr sürüklüyor gibicesine kızımda hiç böyle birşey duymamıştım bu ara çok dedikodu var bu aşilardan
Avrupa da doktorlar 4. ayda ek gıdaya başlatıyormuş. Amq yukarıda ki yorumdw dw yazdım daha geçen Osman Gönülala sordular çok erken dedi. Bu doktor nedense bana aşırı güven veriyorKızlar bebeğim 3 aylık oldu.Bugün doktor kontrolümüz vardı.Herhangi bir sıkıntı yok cok şükür.Rota aşısının ilk dozu verildi. İkinci dozu 5. ayda verilecek. Doktor 4. aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş geçebilirsin ilk olarak yoğurtla başla, dedi. Erken değil mi? Aşıya odaklanınca sormak aklima gelmedi.6. aydan sonra değil miydi ek gıda ? Kızıma 6.ayı doldurunca başlamıştık.
Aşı konusunda ben de sana katılıyorum. Aşıların içerikleri ağır evet ama çocuk hasta olduğunda verilen torba torba ilaçlar da ağır, antibiyotik gelecekteki romatizmal hastalıkların suçlusu mesela aynı zamanda alerjilerin, geçirgen bağırsağın da. Ve daha önemlisi hastalıkların çocuklarda yaptığı tahribat ömür boyu sürebilir. Ağır zatürre geçirmek ciğerde eser birakabiliyor. Ya da kanlı ishal tedavi edilse bile bağırsakta kalıcı hasara sebep olabiliyor. Kar zarar hesabı yapınca aşı daha masum geliyor. Umarım düşündüğümüz gibidir. Bı de ek gidaya Avrupa'da erken başlatılmasının sebebini ben emzirme oranlarının düşük olmasından dolayı olduğunu duymuştum ama orada yaşayan birilerinden değil, gerçekliğini bilemem yani ama bı yerde okudum diye hatırlıyorum.canım biz 97 günlük olduk yeni yen hafiften bir kabartı oluşmaya başlamış öncesinde bir şey yoktu
doktorların çoğu aşı yaptırılması taraftarı. İnternettende osman gönülalı takip ediyorum o da çocuğuna falan yaptırmış ve vurdurulmqsı taraftarı. Şahsen o hastalıkları kapıp pek çok ilaç serum vs alıp ateşiyle , halsizliğiyle uğraşacaklarına aşı olmalı bebişlerimiz
Avrupa da doktorlar 4. ayda ek gıdaya başlatıyormuş. Amq yukarıda ki yorumdw dw yazdım daha geçen Osman Gönülala sordular çok erken dedi. Bu doktor nedense bana aşırı güven veriyorŞahsen ben 5.5 ay civarı başlamayı düşünüyorum. Avrupadaki doktorların 4. ayda başlatma sebepleri de 6. ayda ek gıdaya geçişte daha çok redle karşılaşılıyormuş. 4. ayla başlayan bebeklerin yemek seçiciliği daha azmış
Mama vermiyorum sadece emziriyorum. 6.800 kg boyu da 65 cm olmuş.Doktor gelişimi gayet iyi 4 buçuk aylık bebek gibi dedi.Gelişim önde olduğu için demiş olabilir mi bilemedim. 5.ayı doldurunca dese anlayacağım da 4.ay çok erken gibi.Mama veriyor musun, mama verince genelde 5. Ayda başlatıyor doktorlar ama çoğu doktor 6. Ayı beklemek gerektiğini söylüyor anne sütü yetiyorsa
Çok sanslısın eş konusunda. Diğer türlü iyice bunalıyor insan. Bir de sana he he deyip görmeden openler var. Misal benim kvSaygısız insanlara asla tahammül edemiyorum. Allah'tan kv uzaktalar . Eşimin ailesinden uzakta olmanın faydalari. Yakın olsak tüm sülale bebeği öper eminim. .. bizimki grip gibi bir şey sanınca doktor anne baba disinda kimse opmeyecek dedi. Bende herkese diyorum doktor böyle dedi bebek yatacakti yoksa diye ama saygısız insan onu da umursamaz .. herhalde çok büyük tepki vermek lazım. benim eşim bu konuda daha çok pimpirikli Allah'tan o bir şey diyince herkes susuyor ..
Osman Gönülal'ı burada duyup ben de takibe almıştım.4. ayın erken olduğunu söylemişti bir paylaşımında hatırladım.Bir videoda izlemiştim ama hangisi diyordum sen söyleyince hatırladım.Avrupa da doktorlar 4. ayda ek gıdaya başlatıyormuş. Amq yukarıda ki yorumdw dw yazdım daha geçen Osman Gönülala sordular çok erken dedi. Bu doktor nedense bana aşırı güven veriyorŞahsen ben 5.5 ay civarı başlamayı düşünüyorum. Avrupadaki doktorların 4. ayda başlatma sebepleri de 6. ayda ek gıdaya geçişte daha çok redle karşılaşılıyormuş. 4. ayla başlayan bebeklerin yemek seçiciliği daha azmış
kiz bugün kanamam olduDoktorum bana da ilk 1 yıl süzensiz olur hiç olmaz dönem dışı olur kahvesiyah kurumuş kan olabilir pıhtılı olabilir hepsi normal demişti ama 6. Ayda bi kontrole git istersen yinede
Ben de sadece anne sütü alıyorsa 6. ayda baslamalı diye dinlemiştim birinden. 4. ayda başlayabilirsiniz demelerinin sebebi nasılsa anne sütü olmayan biseyi alıyor o zaman kücük miktarda ek gidanin zarraı olmaz. Ama anne sütü alıyorsa sadece, o aldığı ek gida anne sutü miktarını azaltacağı için alabildiği kadar anne sutü alsın diye. 4. ayda sanirîm sindirim sistemi hazır oluyor ek gıdaya. Biz ogluslarda 4,5 aylıkken mamaya baslmaıstık. 5 aylıkken de ek gidaya. Ama hala bişey yemiyorlarOsman Gönülal'ı burada duyup ben de takibe almıştım.4. ayın erken olduğunu söylemişti bir paylaşımında hatırladım.Bir videoda izlemiştim ama hangisi diyordum sen söyleyince hatırladım.Ben de 5. ayı beklerim sanırım.Kızımda 6.ayı doldurup öyle başlamıştık.Yoğurdu yediremiyordum sadece onun haricinde sıkıntı yaşamamıştım.
Bilemedim ki doktorun bi bildiği vardır. Ama içinde tedirginlik varsa bı doktordan daha görüş al istersen. 4 bana da biraz erken gibi geldi ama doktorların her çocuğa yaklaşımı farklı oluyor hepsinin gelişimi ihtiyacı farklı çünkü. Dediğin gibi erken gelisiyor diye de olabilir. Ben bı doktora daha sorup aklıma soru işareti kalmadan başlardım 4. Ay başla deseydi.Mama vermiyorum sadece emziriyorum. 6.800 kg boyu da 65 cm olmuş.Doktor gelişimi gayet iyi 4 buçuk aylık bebek gibi dedi.Gelişim önde olduğu için demiş olabilir mi bilemedim. 5.ayı doldurunca dese anlayacağım da 4.ay çok erken gibi.
4 erken sanki 5 de başlayan oluyor ama 4 hiç duymadım bende kızıma 6 da başladım ama mama da veriyorum diye oğlumda mama alıyor ama 5 5.5 gibi baslamayi dusunuyorum yavaş yavaşKızlar bebeğim 3 aylık oldu.Bugün doktor kontrolümüz vardı.Herhangi bir sıkıntı yok cok şükür.Rota aşısının ilk dozu verildi. İkinci dozu 5. ayda verilecek. Doktor 4. aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş geçebilirsin ilk olarak yoğurtla başla, dedi. Erken değil mi? Aşıya odaklanınca sormak aklima gelmedi.6. aydan sonra değil miydi ek gıda ? Kızıma 6.ayı doldurunca başlamıştık.
Biz sadece mamayla beslendiğimiz halde bize 5. Ay dedi bence bi doktor görüşü daha al 4. Ayda oturamıyorda daha yeni vücudunu taşıyabiliyor nasıl oturtup da yemek yedireceksinKızlar bebeğim 3 aylık oldu.Bugün doktor kontrolümüz vardı.Herhangi bir sıkıntı yok cok şükür.Rota aşısının ilk dozu verildi. İkinci dozu 5. ayda verilecek. Doktor 4. aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş geçebilirsin ilk olarak yoğurtla başla, dedi. Erken değil mi? Aşıya odaklanınca sormak aklima gelmedi.6. aydan sonra değil miydi ek gıda ? Kızıma 6.ayı doldurunca başlamıştık.
Ne zaman doğmuştuMama vermiyorum sadece emziriyorum. 6.800 kg boyu da 65 cm olmuş.Doktor gelişimi gayet iyi 4 buçuk aylık bebek gibi dedi.Gelişim önde olduğu için demiş olabilir mi bilemedim. 5.ayı doldurunca dese anlayacağım da 4.ay çok erken gibi.
Bence sen çok güçlü bir kadınsın ve üstesinden geliyorsunBenim annemde minnosum tek bakmış bize hep. Annesi yok elti Bacı uzakta . Kaderimiz çok benziyor şimdi bende tek bakıyorum annem vefat etti tekim bacılar uzaktaneyse sağlık olsun.
Birde iş güç önemliymiş onlar için çocuğun eğitimi yok bilmem bakımı şusu busu. Birde şey var kucağa alıştırma bebeği anlayışı. Dikkat et hepsinde mevcut . Bebekler yetimhanedekiler gibi tek başına anneden kopuk büyümüş işte.
Bizler WHO/DSÖ’ne bağlıyız ve DSÖ 6 ay sonrası ek gıda derken ESPGHAN/ Avrupa beslenme komitesi 4. Ay tadımlar ve sonunda ek gıda diyor bunun bir sebebi bebekler artık 4. Ay itibariyle tat alma duyguları tam oturmaya başlıyor.. Bı de ek gidaya Avrupa'da erken başlatılmasının sebebini ben emzirme oranlarının düşük olmasından dolayı olduğunu duymuştum ama orada yaşayan birilerinden değil, gerçekliğini bilemem yani ama bı yerde okudum diye hatırlıyorum.
Günaydın canım. Benim öğrenci kartım vardı eşim gitti iskelenin orda anne kartıyla değiştirdi. Belediyenin bize sağladığı şeylerden yararlanmak lazım bence. Bizim arabamız yok ve baya işe tarıyor. Her yere toplu taşıma ile gidip geliyorum.Günaydın kizlarYa da iyi geceler
Gece gece aklıma geldi . İstanbul'da yaşıyorsanız belediyenin ücretsiz akbili var . Anne kart diye geçiyor . Ben başvuru yaptım henüz gelmedi . 4 yaşa ücretsiz tüm toplu taşımadan yararlanabilirsiniz . He dersen ki kullanabilecek misin . Umut dünyası işte inşallah