2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
canım biz 97 günlük olduk yeni yen hafiften bir kabartı oluşmaya başlamış öncesinde bir şey yoktu
doktorların çoğu aşı yaptırılması taraftarı. İnternettende osman gönülalı takip ediyorum o da çocuğuna falan yaptırmış ve vurdurulmqsı taraftarı. Şahsen o hastalıkları kapıp pek çok ilaç serum vs alıp ateşiyle , halsizliğiyle uğraşacaklarına aşı olmalı bebişlerimiz
Avrupa da doktorlar 4. ayda ek gıdaya başlatıyormuş. Amq yukarıda ki yorumdw dw yazdım daha geçen Osman Gönülala sordular çok erken dedi. Bu doktor nedense bana aşırı güven veriyor Şahsen ben 5.5 ay civarı başlamayı düşünüyorum. Avrupadaki doktorların 4. ayda başlatma sebepleri de 6. ayda ek gıdaya geçişte daha çok redle karşılaşılıyormuş. 4. ayla başlayan bebeklerin yemek seçiciliği daha azmış

Aşı konusunda ben de sana katılıyorum. Aşıların içerikleri ağır evet ama çocuk hasta olduğunda verilen torba torba ilaçlar da ağır, antibiyotik gelecekteki romatizmal hastalıkların suçlusu mesela aynı zamanda alerjilerin, geçirgen bağırsağın da. Ve daha önemlisi hastalıkların çocuklarda yaptığı tahribat ömür boyu sürebilir. Ağır zatürre geçirmek ciğerde eser birakabiliyor. Ya da kanlı ishal tedavi edilse bile bağırsakta kalıcı hasara sebep olabiliyor. Kar zarar hesabı yapınca aşı daha masum geliyor. Umarım düşündüğümüz gibidir. Bı de ek gidaya Avrupa'da erken başlatılmasının sebebini ben emzirme oranlarının düşük olmasından dolayı olduğunu duymuştum ama orada yaşayan birilerinden değil, gerçekliğini bilemem yani ama bı yerde okudum diye hatırlıyorum.

Mama veriyor musun, mama verince genelde 5. Ayda başlatıyor doktorlar ama çoğu doktor 6. Ayı beklemek gerektiğini söylüyor anne sütü yetiyorsa
Mama vermiyorum sadece emziriyorum. 6.800 kg boyu da 65 cm olmuş.Doktor gelişimi gayet iyi 4 buçuk aylık bebek gibi dedi.Gelişim önde olduğu için demiş olabilir mi bilemedim. 5.ayı doldurunca dese anlayacağım da 4.ay çok erken gibi.

Avrupa da doktorlar 4. ayda ek gıdaya başlatıyormuş. Amq yukarıda ki yorumdw dw yazdım daha geçen Osman Gönülala sordular çok erken dedi. Bu doktor nedense bana aşırı güven veriyor Şahsen ben 5.5 ay civarı başlamayı düşünüyorum. Avrupadaki doktorların 4. ayda başlatma sebepleri de 6. ayda ek gıdaya geçişte daha çok redle karşılaşılıyormuş. 4. ayla başlayan bebeklerin yemek seçiciliği daha azmış
[/QUOTE]
Osman Gönülal'ı burada duyup ben de takibe almıştım.4. ayın erken olduğunu söylemişti bir paylaşımında hatırladım.Bir videoda izlemiştim ama hangisi diyordum sen söyleyince hatırladım. Ben de 5. ayı beklerim sanırım.Kızımda 6.ayı doldurup öyle başlamıştık.Yoğurdu yediremiyordum sadece onun haricinde sıkıntı yaşamamıştım.

Kızlar artık bıngıl bıngıllıktan bunaldım. Diyet yapmak istiyorum. Erken mi acaba ? Bi de online diyetisyen önerisi olan var mı ?

Çok sanslısın eş konusunda. Diğer türlü iyice bunalıyor insan. Bir de sana he he deyip görmeden openler var. Misal benim kv. Görmeye geldiklerinde daha 2 haftalık ancadïr bebek ayrilïrken öptüyanağına yakın yerden. İçim gitti ama bişey demedim gidiyor nasılsa diye. Sonra bı daha yeltenince öpmesek mi dedim. Biraz önce de dudagına yakın yerden ootün çok tehlikeli dedim. Şaşırdi. Bir süre sonra da ben öpmedim kokladım dedi. Gözume mi inanayim sana mı? Birincisi sanırım sınama imiş beni. Bişey demezsrm devam edecekti artarak. Ya da görmediğimi düşündü. Ya da tamamen dùşünemedi diyeceğim ama o kadar bilinçsiz bir kadın değil. Zaten her yanimız stres insanı iyice bunaltıyorlar.

Osman Gönülal'ı burada duyup ben de takibe almıştım.4. ayın erken olduğunu söylemişti bir paylaşımında hatırladım.Bir videoda izlemiştim ama hangisi diyordum sen söyleyince hatırladım. Ben de 5. ayı beklerim sanırım.Kızımda 6.ayı doldurup öyle başlamıştık.Yoğurdu yediremiyordum sadece onun haricinde sıkıntı yaşamamıştım.
[/QUOTE]
Ben de sadece anne sütü alıyorsa 6. ayda baslamalı diye dinlemiştim birinden. 4. ayda başlayabilirsiniz demelerinin sebebi nasılsa anne sütü olmayan biseyi alıyor o zaman kücük miktarda ek gidanin zarraı olmaz. Ama anne sütü alıyorsa sadece, o aldığı ek gida anne sutü miktarını azaltacağı için alabildiği kadar anne sutü alsın diye. 4. ayda sanirîm sindirim sistemi hazır oluyor ek gıdaya. Biz ogluslarda 4,5 aylıkken mamaya baslmaıstık. 5 aylıkken de ek gidaya. Ama hala bişey yemiyorlar. Basaramadım. Bunda baslayınca sofradaki yemeklerden tattırmak istiyorum az az. Ona özel yediyormuşumn gib hissetsin istemiyorum. Diğerlerinde kuralına göre gittik olmadı. 3 gün tadım falan hiç yapmicam Allah izin verirse. Yaklaşıyor yavaş yavaş. Hadi hepimize kolay gelsin .

Ben de sadece anne sütü alıyorsa 6. ayda baslamalı diye dinlemiştim birinden. 4. ayda başlayabilirsiniz demelerinin sebebi nasılsa anne sütü olmayan biseyi alıyor o zaman kücük miktarda ek gidanin zarraı olmaz. Ama anne sütü alıyorsa sadece, o aldığı ek gida anne sutü miktarını azaltacağı için alabildiği kadar anne sutü alsın diye. 4. ayda sanirîm sindirim sistemi hazır oluyor ek gıdaya. Biz ogluslarda 4,5 aylıkken mamaya baslmaıstık. 5 aylıkken de ek gidaya. Ama hala bişey yemiyorlar. Basaramadım. Bunda baslayınca sofradaki yemeklerden tattırmak istiyorum az az. Ona özel yediyormuşumn gib hissetsin istemiyorum. Diğerlerinde kuralına göre gittik olmadı. 3 gün tadım falan hiç yapmicam Allah izin verirse. Yaklaşıyor yavaş yavaş. Hadi hepimize kolay gelsin .
[/QUOTE]
Evet ya aynı şeyi bende düşünüyorum bence alerjik bi bebek değilse yaptığımız her yemekten yumuşak yerinden yemeli suyundan içmeli öyle antin kuntin tarif denemek istemiyorum o tarifler hakkında da bilgim yok zaten

Bilemedim ki doktorun bi bildiği vardır. Ama içinde tedirginlik varsa bı doktordan daha görüş al istersen. 4 bana da biraz erken gibi geldi ama doktorların her çocuğa yaklaşımı farklı oluyor hepsinin gelişimi ihtiyacı farklı çünkü. Dediğin gibi erken gelisiyor diye de olabilir. Ben bı doktora daha sorup aklıma soru işareti kalmadan başlardım 4. Ay başla deseydi.

4 erken sanki 5 de başlayan oluyor ama 4 hiç duymadım bende kızıma 6 da başladım ama mama da veriyorum diye oğlumda mama alıyor ama 5 5.5 gibi baslamayi dusunuyorum yavaş yavaş

Biz sadece mamayla beslendiğimiz halde bize 5. Ay dedi bence bi doktor görüşü daha al 4. Ayda oturamıyorda daha yeni vücudunu taşıyabiliyor nasıl oturtup da yemek yedireceksin

Günaydın kizlar Ya da iyi geceler
Gece gece aklıma geldi . İstanbul'da yaşıyorsanız belediyenin ücretsiz akbili var . Anne kart diye geçiyor . Ben başvuru yaptım henüz gelmedi . 4 yaşa ücretsiz tüm toplu taşımadan yararlanabilirsiniz . He dersen ki kullanabilecek misin . Umut dünyası işte inşallah

Bence sen çok güçlü bir kadınsın ve üstesinden geliyorsun Eminim çok yoruluyorsundur ama bugünleri de özleyeceğiz

Kucağa alıştırmamak nasıl oluyor bilmiyorum açıkçası doğdu kucağımda biraz büyüdü yanağımda yaşıyor Simdilerde azar azar oyun halısı ve anakucaginda takılıyor .

Bizler WHO/DSÖ’ne bağlıyız ve DSÖ 6 ay sonrası ek gıda derken ESPGHAN/ Avrupa beslenme komitesi 4. Ay tadımlar ve sonunda ek gıda diyor bunun bir sebebi bebekler artık 4. Ay itibariyle tat alma duyguları tam oturmaya başlıyor.
Çok nadiren bazı hekimler 4 5 ay civarı ek gıdaya başlatıyor TR’de…
İşin aslı dün bebeğime et suyu çorbadan sadece bir çay kaşığının ucu kadar verdim sadece güldü dilini çıkara çıkara yalandı
Tadım dediğimiz olayı eskiler en azından benim babaannem henüz daha kırkım çıkmadan vermiş diğer çocuklar hep yemek seçerken (onlara hiç tadım yaptırmamışlar) bende hiç problem yaşamamışlar. Ne verilirse onu yemişim falan. Hala bu gelenekleri sürdürenler var tabii ben kırk aşamasında yapmadım açıkçası 4. Aya gircez ilk tattırdığım şey sadece et suyu oldu ayın sonunda artık tadımları tam yaptıracağım.

Günaydın canım. Benim öğrenci kartım vardı eşim gitti iskelenin orda anne kartıyla değiştirdi. Belediyenin bize sağladığı şeylerden yararlanmak lazım bence. Bizim arabamız yok ve baya işe tarıyor. Her yere toplu taşıma ile gidip geliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…