2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada grip olmuştuk kan aldılar enfeksiyon değeri 2 olması gerekirken 20 çıkmış. Antibiyotiğe başlamak zorundayız dedi. Agumentin verdi malesef 4 gün kullandık
Çok geçmiş olsun insallah bi an önce atlatır, bizde kullandık ama yarım probiyotige başlayın tekrar geçmiş olsun

Bu arada grip olmuştuk kan aldılar enfeksiyon değeri 2 olması gerekirken 20 çıkmış. Antibiyotiğe başlamak zorundayız dedi. Agumentin verdi malesef 4 gün kullandık
Çok geçmiş olsun bizde de kulak enfeksiyonu oldu antibiyotik kullandık. Allahtan kedi direkt gözünü çizmemiş o da panik olunca tabi

Çok geçmiş olsun her iki durum içinde kediyi uzak tutun bi süre bence. En azından bebişiniz kendini koruyabilene kadar. Kedilerin bazen ne yapacağı belli olmaz. Zaten bissürü aşı oluyo yavrucaklar. Bide kuduz aşısı olmak zorunda kalmasın.

Yeniden Merhaba guzel anneler 2 gun sonra 7 aylik olucaz biz 5. Ayda tamamen ek gidaya başlamıştık. Ama 6. Aya girmeden bebegim hastalandi 10 gun hastanede yattik . Ek gıda o kadar iyi gidiyordu ki tamamen dibe vurduk hic birsey yediremiyorum ağzını asla açmıyor kilitliyor resmen kaşığı falan zorla sokmaya çalışıyorum. InsaAllah buda bi süreçtir kilosunda flaan sıkıntı yok mama + meme besleniyoruz.. Ay ek gıda ne zormuş arkadaş. Surekli özel biseyler yap yaptiginida yemesin otur kendin ye surekli taze taze yapmaya ugras dur yapmak sorun degilde yapilinca yememesi cok koyuyo insana

Emmeyı bıraktı tam 7 aylık olunca zaten uyutunc falan emıyordu kuvezden cıkalı zor bela ama tutunca emıyordu guzelce su an tutunca 2 saniye emip duruyor sureklı 2 3 gundur hic emmiyor elveda ama sutumde azdı mama verıyordum belkı de daha az gelıyor ugrasmıyor

Ek gıda da meyvaya gecıcem zaten cok meyva yok her gun 2 öğun duzenlıcem ben yapcam yerse cunku zorlayınca ılerde hıc yemez bence
su anda mukemmel yemıyor zaten
Doktor 9 aydan sonra aile sofrası dedi e osman gonulalda 1 yasına kadar ek gıda degıl mama meme cogunlukta olmalı dıyor
Hayırlısı

Ek gıda gerçekten zor. Yapıyorum yenmiyo. Çok yüklenmek istemiyorum. Kabız olabilir. Zorlamak istemiyorum.

Hali ne yapiyon sen nerelerdesin. Osman doktor a kalsa 6 kaşık yese yeter emme durumuna bende çok kotu ilerliyor 4p takla atıyorum amuda kalkicam yakında(

Hali ne yapiyon sen nerelerdesin. Osman doktor a kalsa 6 kaşık yese yeter emme durumuna bende çok kotu ilerliyor 4p takla atıyorum amuda kalkicam yakında(
Ben de en son oyleydım iyice algısı açıldı ve ben nakavt:)

Napım pek yazan olmuyor bakıyorum da arada siz napıyosunuz

O da Amerikan Pediatri Derneğine göre diyor yani bence her dediği doğru diye algılanmamalı. Anne ve bebek nasıl hissediyorsa öyle gitmek lazım biraz da bir şeyleri kurala bağlayınca bebek büyütmüş gibi hissetmiyorum ben şahsen. Aman üç gün vereyim falan demiyorum mesela ben.

Benimkide hastalandığında ağzını kilitledi yemedi çok üzücü gerçekten her gün yemek hazırlayıp yicek mi yemicek mi stresi falan yemeyince üzülğyo insan ama sağlık olsun daha küçükler elbet yicekler

Ben de çok sıkıldım kitaba göre gitmekten işin kötğ tarafı o kadar instagram da görüyoruz ki böyle şeyleri artık farklı bişey yapmaya korkuyorum çocuğa zarar verirmişim gibi geliyo

Biz ek gıdaya ilk başladığımızda 2-3 kaşık alıyordu gerisini istemiyordu ağzını kapatıyordu. Zorlamadım devam ettik o şekilde. Sevdiği şeyleri fark ettim mesela ekşi tadları daha çok seviyor, ( bu zamanda damak zevki oluştu ) bende daha çok onun damak zevkine göre hazırlıyorum daha istekli yiyor

Bugün kahvaltıda mısırunu ve tereyağ kavurdum, muhlama gibi daha öncede yapmıştım yemişti. Bugün yemedi. İrmik bebe büskivisi yaptım hemen. Onuda istemedi. Dün pankek denemiştim çok sevmişti. Son çare onu yapayım dedim yedi
Yulaf unu, yoğurt, yumurta sarısı, pekmez muz

Valla ben 2 ana öğün 1 ara öğün veriyorum. Anne sütü içiyor ama ben işteyken biberondan içmiyor, sevemedi biberonu, mecbur ekgıdsyı böyle veriyorum. Allahtan sadece 3 gün ve yarım gün çalışıyorum. Bugün şöyle yedi. Öğlen kuzu kıyma, havuç, brokoli. Brokoliyi hem ezdim havuç ve kıymayla hem de tek eline verdim. Öğle uykusundan sonra ara öğün yoğurt. Günlük ufak cam kavanozda kendim yapıyorum. Akşam karnabahar denedim, soğan havuç karnabahar, çatalla ezdim. Sonra da zeytinyağı ekledim. Sevdi. Karnabahar kokmasın dşye suda haşlayıp içine kimyon attım. Karnabahardan sonra kereviz denetcem. Onlardan önce soğan denettim, soğansız yemekleri güzel olmaz diye. Sonra da yumurta, peynir falan onlara geçicem. Ben 1 gün et bir gün pirinç falan veriyorum kabız olmasın diye, benim kızın favorileri balkabağı ve brokoli.

Ben de çok sıkıldım kitaba göre gitmekten işin kötğ tarafı o kadar instagram da görüyoruz ki böyle şeyleri artık farklı bişey yapmaya korkuyorum çocuğa zarar verirmişim gibi geliyo
Aynı ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…