Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bende yazayım beslenme rutinimi belki faydası olur

Sabah 07.00 kaşarlı tost veya yumurta haşlaması veya yağda yumurta + Zeytin(canım kaç tane isterse) + 2 ceviz + 1 yada 1.5 dilim ekmek dönüşümlü olarak her ekmeği yiyorum

Ara 10.00 1 meyve + çiğ badem veya fındık

Öğle 12.30 yine kahvaltı yapıyorum sabah yediğim dışında bişey yiyorum

Ara 15.00 kefir +meyve

Akşam 18.00 haftada 1 gün balık ve çorba. Haftada 1 gün tavuk. Haftada 1 gün et. Haftada 2 gün kuru baklagil. Haftada 2 gün sebze

Kızlar ek olarak ben gebe kaldığımdan beri günlük olarak yediğim öğünleri not alıyorum. Kendi takibimi o şekilde yapıyorum. Neyi yemediysem o hafta onu yemeye çalışıyorum. Hemde abartmış mıyım diye kontrol etme şansım oluyor
Ben meyve kahvaltı sonunda bir muz yiyorum. Mandalina da aklıma geldikçe günde 3 -4 tane falan yiyorum ama masa üzerinde meyvelikten aklıma geldikçe yiyorum 🤣 özellikle meyve soy ye alışkanlığı edinemedim ya. Dolaptaysa hiç yemem o yüzden dışarı aldım 🤣🤣🤣 Ama evet haftada bir de balık🥰

Örnek olarak 2 sayfa paylaşıyorum 🙂
IMG_20241121_185335_edit_156815603888046.jpg
IMG_20241121_185430_edit_156800904817736.jpg

Hamilelikte egzama yaşayan var mı? Kaç haftadır bu bela ile uğraşıyorum ya😢 dahiliye doktoru ürtiker demişti ama cildiyeye gittim dün egzama dedi. Şu iki ilacı verdiler kadın doğum doktorum kullanabilirsin dedi. Önce ayak üstünde başladı sonra ellerimin üstünde. Minik küçük sivilce gibi kabarıklıklar oluyor kaşınıyor falan. Hamilelikte bunu yaşayan var mı nasıl geçirdiniz😢
#reklamdeğil
Benim hamilelik oncesinde olmustu, o zaman bir doktor mustela ile yikanmami onermisti. Esimin de elinde cikiyordu arada, biz o yuzden bir yildir mustela ile yikaniyoruz, hatta el sabunu bile cok az kullaniyoruz, elimizi de mustelayla yikiyoruz ve sukur o zamandan beri tekrarlamadi

Son düzenleme:
Bacikolar selam djdjjdj tetanozdan sonra duşa girebiliyoz mu 🥹🥹 google girilebilir diyo ama doktoru hemşiresi vs girme diyen oldu mu ? Dün vuruldum
Canım geçmiş olsun şifa olsun öncelikle🥰 ben girdim duşa açıkçası hemşire birşey dememişti bana ama burada girme diyenler olmuş sen yine de sabret bence benim gibi yapma 😁
Canım gerçek kilon aç karnına ilk tuvalet ihtiyacını giderdikten sonraki kilondur. O zaman tartılıyor musun? Karnın tokken yemekten sonra falan tartilma bence. Ben 21+5 teyim 66.70 kiloydum sabah. 62.40 la hamile kaldım. Klasik rutin beslenmemi yazıyorum belki fikir olur size de.

Kahvaltı (09.00/10:00 gibi): 2 haşlanmış ya da yağda yumurta,peynir,kaşar peyniri, avakado püresi,bir kaşık tahin pekmez. 1 dilim ya da max. 2 dilim tam buğday ekmeği,1 tane muz

Ara öğün (11.30/12.00) : 1 bardak sade kefir ve ceviz

Öğleden sonra: Ne yemeğim varsa bazen çorba bazen makarna, ya da bir kase salata sadece 1 dilim tam buğday ekmek bazen ekmeksiz.

Akşam : Yine ne yemeğim varsa yiyorum. 6 dan sonra bir şey yemiyorum. Arada bir de tatlı yiyorum. Doktorum geçen aylarda ulturasonda harikasın çok dengeli besleniyorsun bebişten belli demişti.

Belki size de fikir olur. Çalışmadığım için de her gün yürümeye çalışıyorum yarım saat bile olsa.

Ben normalde 72 kiloydum. Hamile kalmadan önce12 kilo verdim bu beslenme rutini ile
Yaaa harika gerçekten teşekkür ederim ama ben akşam dokuz on gibi inanılmaz acıkıyorum onu ne yapacağız 🥺

Sabah 07.00 kaşarlı tost veya yumurta haşlaması veya yağda yumurta + Zeytin(canım kaç tane isterse) + 2 ceviz + 1 yada 1.5 dilim ekmek dönüşümlü olarak her ekmeği yiyorum

Ara 15.00 kefir +meyve

Akşam 18.00 haftada 1 gün balık ve çorba. Haftada 1 gün tavuk. Haftada 1 gün et. Haftada 2 gün kuru baklagil. Haftada 2 gün sebze

Kızlar ek olarak ben gebe kaldığımdan beri günlük olarak yediğim öğünleri not alıyorum. Kendi takibimi o şekilde yapıyorum. Neyi yemediysem o hafta onu yemeye çalışıyorum. Hemde abartmış mıyım diye kontrol etme şansım oluyor
Not alma fikri iyiymiş aslında ben de alabilirim 🥰 şimdiye kadar hiç kilo problemi yaşamadım hayatımda biraz da ondan bu kadar hassasım galiba. Bir de ben akşam yemekten sonra yatmadan çok acıkıyorum ya süt içiyorum mutlaka yatmadan ama yetmiyor 🙄

Canım gerçek kilon aç karnına ilk tuvalet ihtiyacını giderdikten sonraki kilondur. O zaman tartılıyor musun? Karnın tokken yemekten sonra falan tartilma bence. Ben 21+5 teyim 66.70 kiloydum sabah. 62.40 la hamile kaldım. Klasik rutin beslenmemi yazıyorum belki fikir olur size de.

Kahvaltı (09.00/10:00 gibi): 2 haşlanmış ya da yağda yumurta,peynir,kaşar peyniri, avakado püresi,bir kaşık tahin pekmez. 1 dilim ya da max. 2 dilim tam buğday ekmeği,1 tane muz

Ara öğün (11.30/12.00) : 1 bardak sade kefir ve ceviz

Öğleden sonra: Ne yemeğim varsa bazen çorba bazen makarna, ya da bir kase salata sadece 1 dilim tam buğday ekmek bazen ekmeksiz.

Akşam : Yine ne yemeğim varsa yiyorum. 6 dan sonra bir şey yemiyorum. Arada bir de tatlı yiyorum. Doktorum geçen aylarda ulturasonda harikasın çok dengeli besleniyorsun bebişten belli demişti.

Belki size de fikir olur. Çalışmadığım için de her gün yürümeye çalışıyorum yarım saat bile olsa.

Ben normalde 72 kiloydum. Hamile kalmadan önce12 kilo verdim bu beslenme rutini ile

Ara 15.00 kefir +meyve

Kızlar maşallah ıkınızede🧿🥰bu liste tutma işi çok hoşuma gitti,bende ne yediğimi yazayım kontrollu olmak adına cok güzel.örnek vermenız guzel olmus,azmettim bugun yarından ıtıbaren bende dıkkat edıp yuruyecegım🥰

Canım geçmiş olsun şifa olsun öncelikle🥰 ben girdim duşa açıkçası hemşire birşey dememişti bana ama burada girme diyenler olmuş sen yine de sabret bence benim gibi yapma 😁

Yaaa harika gerçekten teşekkür ederim ama ben akşam dokuz on gibi inanılmaz acıkıyorum onu ne yapacağız 🥺

Not alma fikri iyiymiş aslında ben de alabilirim 🥰 şimdiye kadar hiç kilo problemi yaşamadım hayatımda biraz da ondan bu kadar hassasım galiba. Bir de ben akşam yemekten sonra yatmadan çok acıkıyorum ya süt içiyorum mutlaka yatmadan ama yetmiyor 🙄
Akşam baktın acıkıyosun iki üç kaşar peyniri bir ufak peynir at ağzına ya da direk bir tane muz ye muz tok tutar

Hava Nemlendirici olarak bunu aldım kızlar. Boyutu çok büyük değil ama iş görür bugün geldi beğendim. #reklam degil
Sende ki boyut halini atar mısın canım bir nesne ile karşılaştıracak olursak ne kadar büyük mesela. Telefon kadar falan mı. Bende almayı düşünüyorum da merak ettim . Bide çalıştırdın mı buhar verişi nasıl?

Ayy kızlar tartılma gafletinde bulundummm,bır haftada ıkı kılo almısım gozlerıme ınanamadım ve cok uzuldum😢😢bel agrısından dolayı evdeyım bılıyosunuz ve hareketsızım meger ıse gıtmek ne guzel bı aktıvıteymıs,böyle giderse şişko patates olucam doktor 10-12 kılo almanı bekkıyorum 9 ayda dedı ben 6 ayda masallah 10 kıloyu aldım😢😢😢diyetısyene gıdıcem yarın yada cumartesı günü,baska yolu yok kendı kendıme beceremıcem ben bu işi belli yani
Halbuki sen çok iyi gidiyordun canım benimmmmm 🙁

Sende ki boyut halini atar mısın canım bir nesne ile karşılaştıracak olursak ne kadar büyük mesela. Telefon kadar falan mı. Bende almayı düşünüyorum da merak ettim . Bide çalıştırdın mı buhar verişi nasıl?
Çalıştırdım canım. Sürekli püskürtme var, aralıklı püskürtme var. baya iyi buhar verişi ben beğendim. Gece için beyaz ya da renkli ışık modları da var. Yani fiyat performans bence

Eklentiler

• IMG_20241121_201629.jpg
    IMG_20241121_201629.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 22
Kızlar sizin için yapay zekaya fazla kilo almayacak şekilde menü oluşturttum 😇
Kendim de şu şekil besleniyorum:
Kahvaltı 9 gibi: yarım avokado, biraz peynir, 1 yumurta, 5-6 zeytin, 1 veya 2 dilim ekşi mayalı siyez ekmeği, 2 ceviz
10 gibi türk kahvesi
Öğlene kadar acıkmıyorum. Öğlen de yemekhane de ne yemek varsa onu yiyorum.
3 gibi türk kahvesi. Yarım saat sonra da 2 meyvem var yanında gene kuru yemiş falan yiyorum yanımda ne varsa.
Akşam da artık balık, et, tavuk, sebze ne yaparsam kafama göre takılıyorum. Yanına mutlaka pilav, makarna, bulgur türü bişi yapıyorum. Salata ya da yoğurtlu bi meze falan. Balıksa kesinlikle sadece balık ve salata. Tabii ki aralarda çikolata falan yiyorumm😬😬 ne çok yazasım varmış.🤣🤣🤣

Eklentiler

• IMG_2862.jpeg
    IMG_2862.jpeg
    79,1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_2863.jpeg
    IMG_2863.jpeg
    83,4 KB · Görüntüleme: 15
Bacikolar selam djdjjdj tetanozdan sonra duşa girebiliyoz mu 🥹🥹 google girilebilir diyo ama doktoru hemşiresi vs girme diyen oldu mu ? Dün vuruldum
Geç gördüm ama ben sağlık ocağında hemşireye sormuştum Sıkıntı olmaz demişti Banyo da yaptım hatta o gün bir sıkıntı yaşamadım Hatta 2.dozdu çok rahat geçirmiştim

Kahvaltı 9 gibi: yarım avokado, biraz peynir, 1 yumurta, 5-6 zeytin, 1 veya 2 dilim ekşi mayalı siyez ekmeği, 2 ceviz
10 gibi türk kahvesi
3 gibi türk kahvesi. Yarım saat sonra da 2 meyvem var yanında gene kuru yemiş falan yiyorum yanımda ne varsa.
Akşam da artık balık, et, tavuk, sebze ne yaparsam kafama göre takılıyorum. Yanına mutlaka pilav, makarna, bulgur türü bişi yapıyorum. Salata ya da yoğurtlu bi meze falan. Balıksa kesinlikle sadece balık ve salata. Tabii ki aralarda çikolata falan yiyorumm😬😬 ne çok yazasım varmış.🤣🤣🤣
Benim türk kahvesi midemi yakıyor ya Size dokunmuyor mu Filtre kahvesini iyice incelterek içiyorum o da kabızlık problemime iyi geliyor diye içiyorum ama Bazen o da yakıyor

Benim türk kahvesi midemi yakıyor ya Size dokunmuyor mu Filtre kahvesini iyice incelterek içiyorum o da kabızlık problemime iyi geliyor diye içiyorum ama Bazen o da yakıyor
Dün midem yanıyordu türk kahvesi getirmiş abla işe odaklandığım için içmişim. Ve mide yanmam geçti mdmmdm normal de yakması gerekir. Ben artık hamilelikte olan hiç bişeyi sorgulamıyorum neden niye cnncmcm

10 gibi türk kahvesi
Sabah 1 yumurta peynir bal ekmek domates
Sonrasinda meyve soleni :KK70:
Oglene acikirsam doner filan yiyorum
Aksam genelde et pilav
Meyve soleni yine :KK70: o kadar cok meyve yiyorum ki bazen asitten disim asiniyor 5 kilo almisim basladigimizdan beri. Bayadir tartilmamistim tartilinca sasirdim biraz

Cevremdeki insanlar genelde bagirarak konusuyo normalde sıkıntı yoktu ama simdi cocugum duyuyo tum olanları ahshshsj yani kırıcı olmayayım diyorum nasıl kibarca normal konusma sesinin boyle olmadıgını belirtebilirim? kendim de normal sartlarda bagırmayı hic sevmem halkımızda neden yaygın bu kadar :KK43:

Çok kötü gerçekten umarım uzun sürmez bu durum 🤦🏻‍♀️ Senin karaciğer değerin düşmeye başladı mı ne yaptın tahlil verdin mi canım

Evet canım kesinlikle o zamanlar daha bir yanıyor 🤦🏻‍♀️
Yok canim yarin detaylim var sonraki haftaya vermeyi dusunuyorum kan ama midem berbat bogazim yaniyor surekli mide ilaci almama raen gecmiyor

X