• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    49
Bu konularda çok bilgili değilim.
Ama ultrason kağıdına bakınca o soldaki yuvarlağın kese gibi, muntazam bi şekli var. Ebat olarak keseden küçük. Ya gelişememiş bi kese daha var. Yada geçen @ogretmennnhaniiimm1 benzer bi şey yaşamıştı, o da baksın, daha iyi yorumlar. Dr ona iki kese görüyorum ikiz olabilir demisti ilk haftalarda. Sonraki muayenede 2. Kese gibi görünen yapının kist old anlaşılmış.
Bu mesajımı görürse cvb verirse memnun olurum 🙏

Kızlar aramızda Maraş’tan (yanlış hatırlamıyorsam) bi arkadaş vardı kanaması olmuştu doktora pek erişimim yok demişti yanlış hatırlamıyorsam mesajını aradım ama bulamadım.

Ben youtube da Dr. Kağan Kocatepe’yi takip ediyorum. bu videosunda 7+0 haftasında kanamaların normal olabileceğini söylüyor. Arkadaşın haftasını hatırlayamadım ama belki doktora ulaşana kadar içi rahat eder.

Bu arada geçti mi kanamaların ne durumdasın?

Kızlar aramızda Maraş’tan (yanlış hatırlamıyorsam) bi arkadaş vardı kanaması olmuştu doktora pek erişimim yok demişti yanlış hatırlamıyorsam mesajını aradım ama bulamadım.

Ben youtube da Dr. Kağan Kocatepe’yi takip ediyorum. bu videosunda 7+0 haftasında kanamaların normal olabileceğini söylüyor. Arkadaşın haftasını hatırlayamadım ama belki doktora ulaşana kadar içi rahat eder.

Bu arada geçti mi kanamaların ne durumdasın?

ayesisa ayesisa

Bebeği kalp atışını görmüş çok şükür 😌. Progestan vermiş Dr, kesenin etrafında kanama varmış.

Son düzenleme:
Merhabalar guzel anne adaylari 🌸 aranizda tansiyon problemi olan varmi bikac gundur tansiyonum cok yuksek cikiyor kalp doktoruna gittim hamilelere ozel bir tansiyon ilaci verdiler kullaniyorum suan ama hem halsizligin cok var hem biraz kasik agrim

Merhaba, sat 12 Ekim. Dün doktora gittim takip ettiğim programa göre 5h 4g ama ultrasona göre 6h 2g bu durumu yaşayan var mı içimizde ?
Doktorunuza sorun isterseniz, insanın aklınagelmeyebiliyor o an, erken döllenme olabilir mi

Merhabalar guzel anne adaylari 🌸 aranizda tansiyon problemi olan varmi bikac gundur tansiyonum cok yuksek cikiyor kalp doktoruna gittim hamilelere ozel bir tansiyon ilaci verdiler kullaniyorum suan ama hem halsizligin cok var hem biraz kasik agrim
Geçmiş olsun 💐
Gebelik tansiyonu mu teşhis ?
Kuzenimde gebelik tansiyonu olmuştu. İlaçla tamamladı süreci. Doğumu sezaryen oldu aynı sebeple. Doğumdan sonra da normale döndü

Bebeği göremedik sadece keseyi gördük. Tam aksine doktorum da geç döllenmeden bahsetti.
Canım ultrason makinesinin markası bile etkiliyor böyle durumlari sen içini ferah tut. Bir daha ne zaman çağırdı. O zaman inşallah bebeği de görürsünüz ❤️

arkadaşlar merhaba bu testleri devlet hastanesinde yaptırabiliyormuşuz ama acile mi gideceğim yoksa randevu mu alacağım? Randevu alsam 2 hafta sonraya verir? Nasıl yaptıracağım bilgisi olan var mı

Eklentiler

• IMG_8267.jpeg
    IMG_8267.jpeg
    115,3 KB · Görüntüleme: 35
Geçmiş olsun 💐
Gebelik tansiyonu mu teşhis ?
Kuzenimde gebelik tansiyonu olmuştu. İlaçla tamamladı süreci. Doğumu sezaryen oldu aynı sebeple. Doğumdan sonra da normale döndü
Cok sagol 🌸 kizimda son aylarda cikmisti benimde ozaman sezeryanla doguma almislardi ilaclada duzelmiyordu. Zaten biraz yuksek olan tansiyon simsi ilk 2 ayda yukseldi nasil tamamlariz bakalim 9 ayi korkuyorum

Kızlar merhaba, ilk jinekolog randevunuza kaçıncı haftada gittiniz acaba? Ben 5. hafta gitmeyi planlıyorum sorularımı vs sorup, aynı zamanda sağlıklı bir başlangıç mı diye öğrenmek için ama çok mu erken? 8-10. haftalarda ilk muayeneye gitmeyi önerenler de var, sizce en iyi zamanlama ne zaman?

Kızlar merhaba, ilk jinekolog randevunuza kaçıncı haftada gittiniz acaba? Ben 5. hafta gitmeyi planlıyorum sorularımı vs sorup, aynı zamanda sağlıklı bir başlangıç mı diye öğrenmek için ama çok mu erken? 8-10. haftalarda ilk muayeneye gitmeyi önerenler de var, sizce en iyi zamanlama ne zaman?
İlk gebelik çok heyecalı olduğum için idrar pozitif gördüğüm ertesi gün doktora gittim. Adet olmam gereken gündü. Yani 4+0 da. Tabi sadece testler yapıldı geri geldi. 6 +0 da gittiğimde keseyi zor gördü. 7+3 te kalp atışı duyduk. O yüzden bu gebeliğim devam ederse ki benim çok yeni. 5 haftalıkken sağlık ocağına gitmeyi düşünüyorum. Testlerimi yaptırıp 2 hafta sonrasina falan doktora gitmeyi planlıyorum. Tabi sağlık ocağındaki testlerde sıkıntı olmaz ve herhangi bir kanama falan olmazsa bu şekilde yapmayı düşünüyorum.
Çünkü beklemekte insanı yıpratıyor. Yine herkesin kendi bileceği bir şey

arkadaşlar merhaba bu testleri devlet hastanesinde yaptırabiliyormuşuz ama acile mi gideceğim yoksa randevu mu alacağım? Randevu alsam 2 hafta sonraya verir? Nasıl yaptıracağım bilgisi olan var mı
Acile gidip bunları yaptırmazsın. Randevulu hasta olarak gideceksin. El mecbur. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben olsam önüme gelen ilk randevuyu alır giderim. Misal istanbulda erkek doktorların randevuları daha boş.
Cok sagol 🌸 kizimda son aylarda cikmisti benimde ozaman sezeryanla doguma almislardi ilaclada duzelmiyordu. Zaten biraz yuksek olan tansiyon simsi ilk 2 ayda yukseldi nasil tamamlariz bakalim 9 ayi korkuyorum
Rabbim kolaylığını verecek. Düşünüp kaygılanma. Çünkü bi şeyi değiştiremezsin. Daha da kötü olmasın. Güzel düşün. 💐
Bu biraz da senin sabrınla alakalı. Ben 5+da kese, 6+da kalp atışı için gittim. Böyle yapmak avantajlı olabilir. Bir dış gebelik gibi durum varsa erken teşhis yapılır.

Back