2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Hiç kokmayacak şeyler dahi kokmaya başladı durumum iyi değil hayırdır inşallah ne oldu

Evet bugün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum...

Ben gurbetteyim, yaklaşık 9 saat var memleketimle aramda. O kadar halsizim ki, karnımı duyurabilmek için kalkıyorum sadece. Azıcık enerjim varsa da ev işlerini hallediyorum.
Annemle bugün görüntülü konuşurken (yatıyorum hep) annem hayat sana güzel diyor. Anne diyorum keyfi yatmıyorum hiç halim yok, hep uykum var, midem bulanıyor vs. Dedim ki canım çok mercimek koftesi çekiyor ama halim olmadığı için kalkıp yapamıyorum keşke yakınımda olsaydın...

annem bana demez mi ben sizin köleniz miyim? Kalk kendin yap, çalıştığım için zaten yoruluyorum bir rahata eremedim. (Erkek kardeşim 17 yaşında, annemle konuşurken kardeşime kahvaltı hazırlıyordu, hazırlarken de şikayet ediyordu)
Dedim dogurmasaydin madem mecbur ne yapacaksın.

sende hamilesin OHHHHH SABAHTAN AKSAMA KADAR YATAMAYACAKSIN ARTIK.
Yani hangi birine üzüleceğimi bilemiyorum. Sinirlendim bağırdım keyfimden yatmıyorum hiç halim yok nesini anlamıyorsun???

kapattım telefonu. Kalktım zar zor ağlaya ağlaya kendime mercimek koftesi yaptım..
Eşim de olanları duydu sarıldı bana. Mutfağı bulaşıkları o halletti.
Annem aslında böyle değildi. Onun bende emeği asla kucumsenemez ama gençliğini bize harcadığını ve gençliğini yaşamaya çalıştığını ama geç kaldığını hissediyor. Annemle babam 10 sene önce ayrıldı.
Teyzemle konuştum olanları anlattım. Hamile olduğun için çok daha fazla duygusalsin deyip beni teselli etti beni haklı buldu. Annemin "evlat belli bir yaşa geldiğinde annelikten istifa ettiğini " falan düşünüyor diye düşünüyorum. Zaten mercimek koftesi yapıp gönderemezdi yolda bozulurdu ama tabii yapmaz olur muyum annem deseydi çok daha iyi hissederdim.
Bir yandan da benim için ev salçası yaptı, ev makarnası, reçeller... Bir kaç gün sonra gönderecek kargoyla.
Neden böyle oldu anlamadm annem henüz 45 yaşında. Bugün o kadar kırıldım ki... Bilmiyorum...

Canım benim uzakta olmak zaten başlı başına zor. Yaninda eşinden başka kimse olamıyor hem çalışıyorsun hem ev hamileliğin de verdigi duygu degisimleri.. zorlanıyor olabilirsin annen de öyle demek istememiştir; sen de şu an çok duygusalsin gercekten bazen olmadık şeylere üzülüyorum ben de çok hassasim benim annem yanımda ama normal zamanlarda ben gider el atardım ona şimdi de öyle ev işi temizlik vs gelip yanımda durayım durumu olmuyor çünkü bahçe işleri köy işleri oluyor annemin de elinden geldiğince yardımci olmaya çalışıyor tabi o ayrı biraz sakinle sen de bi annesin artık bebisini de üzme anneni de

Canım moralini bozma anlaşılan o ki annen biraz bunalmış ev halinden kendi annemde öyle iki erkek kardeşim var büyük birde babam emekli annem çalışıyor geliyor birde onlarla uğraşıyor geçenler de bana da dedi annem biz saklardik annemizden babamızdan ,7 aya kadar sakladım bulantımda oldu ama kimseye söyleyemedim belli etmedim hatta söylediğimde sevincini bile göstermedi bazen duygusal karışıklıklari oluyor üzerine alma derim şuan bizde duygusal dönemdeyiz nem kalıyoruz

Ben olsam ben de üzülürdüm ama kasıtlı yaptığını düşünmüyorum. Kadın sanırım çok bunalmış psikolojik olarak iyi değil gibi geldi bana yoksa şikayet eden yapmayacak olan salça reçel de yapmaz. O anki patlamayla hamile olduğunu hassas olduğunu düşünmeden söylemiştir. Allah başından eksik etmesin canım çok şükür hayatta

Canım anneler de boyle durumlarda çok hassaslaşıyorlar. Kolay mı kendi kızları da çocuk büyütecek, o zorluklari yaşayacak. Onların da geçiş dönemleri oluyor aynı bebekler gibi. Bir de tek ebeveynlik daha da zorlar insani. Anneni de seni de tanımıyorum ama bu sıkıntılar da geçecektir eminim.
Evet bizler ekstra hassasız, ben tanımadığım bir hamile gördüğümde bile içim gidiyordu, hormonal dengesizlikler bizleri çok yıpratıyor. Ama bizim de hem kendimizi hem de bebeklerimizi düşünmemiz gerekiyor. Bu günler de geçecek. Eşinin destek olması da ne güzel
Bizler burada hepimiz kısmetse nisan anneleriyiz. Birbirimize her konuda destek olabiliriz. Eğlenceli birşeyler izleyerek ya da el işleri vs yaparak kafanı dağıtabilirsin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ay çok şükür tabii ki onu çok ama çok seviyorum sanırım ben ağlayacak yer arıyorum şuan bile gözlerim dolu dolu ay nefret ettim bu ne ağlak bir hale büründüm çok savunmasız zayıf hissediyorum kendimi her işi yaparım ben tek başıma da her işin üstesinden gelirim kız gitti, help me diyen bir kız doğdu resmen of.

Aynen canım kolay değil yeni Bi can oluyor sadece fiziksel değil psikolojik olarak da yeni Bi yolculuk :) beyin hormonlar her şey şuan harıl harıl malum. Ben de aynıyım eşim bisey sorsa sanki bağırmış gibi alınıyorum olsun, sonu güzel katlanicaz sen kendine stres etme sağlığın yerinde olsun yeter

Şuanda benee öyleyim 9+2 den selamlar

Ay ne kadar 9+3 olmuşş bence biz martta doğum yapacağız arkadaşlar

Selamlar herkese :) Yaş.28 Sat.30 Haziran Fakat geç yumurtlama 8+3 bu yüzden. Keseyi 6+0’da gördük. Kalp atışını 12.haftadan önce dinletmediğini söyledi doktorum.
Hali

Gunaydinnnn️ annem fabrika ayarlarına geri dönmüş

Eklentiler

• Screenshot_20230904_111534_WhatsApp.jpg
    128,8 KB · Görüntüleme: 112
Kızlar ben bugün yine doktora gittim, çok kanamam olunca pazartesi kontrol, düşük de yapabilirsin demişlerdi, bebek düşmemiş ancak hala kalp atışları da tam anlamıyla oluşmamış, sadece titreşim halinde gibi görünüyor, şimdiye kadar olusmaliydi, bebek de çok büyümemis Yine de şu anda kesin bişey söyleyemem dedi Dr ama ben olumsuz sonuçlanacağını düşünüyorum, yüzde 20 olumlu yüzde 80 olumsuz dedi doktor da. Perşembe tekrar doktora gideceğim, Allahım hayırlı olanı kolaylaştırsin, nasip etmeyeceğinin peşine düşürmesin inşallah. Çok şükür 2 oğlum var, son günlerde aşırı yıprandım daha da gebeliğe cesaret edebileceğimi sanmıyorum, Allah yavrularima hayırlı uzun ömür versin. Sizlere de sorunsuz bı hamilelikle bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah Beni listeden siler misin Hali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…