• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Biraz şans meselesi devlette. Birazda anneye bağlı sen iyiysen ordaki kişilerde sana iyi ve merhametli oluyor.
Hastaneyi yıkanlar oluyo hemşireye bağırıp çağıranlara onlarda karşılık veriyor sanırım.
Yinede o an doğum yapan kişiye nolursa olsun azarlamamalrı lazım tabi
Ama diğer iki kızımdada elhamdulillah kötü davranana denk gelmedim ikiside devlette oldu.
Hatta son kızım bak bu odada oldu şehir hastanesi. Sancımı burda çektim burda doğurdum. Sonra servise götürdüler. Çok temiz şuanki şehir hastaneleri. Yada ankarada öyle bilmiyorum. Bu yavrumu da mahremiyet için özelde doğurucam. Eğer devlette erkek hemşire doktor istemiyorum deme şansım olsa yine devlette doğururdum
Valla herzaman sen iyiysen karşındakiler iyi olmuyor canım. 26 haftalık erken doğumda etrafa gülücükler saçacak değildim. Ama millete bağırıp çağırmadım da kendi derdime düşmüşüm sancımdan açılma gittikçe artıyor. Defalarca ıkınmam geliyor dedim takmadılar inleyip bağırmalarıma sancıma en sonunda ultrasonda bakalım dediler de ayakları çıkmış çocuğun diyip ıkınma demeye başladılar sanki benim elimde ıkınmamak. O geceyi yoğunbakımda geçirdim sabah 2-3 hemşire toplanıp bana bakıp bakıp konuşuyorlardı biri yanıma geldi bebeğinden haberin var mı dedi bilgi vermediler hiç çok merak ediyorum dedim birazdan çıkcan öğrenirsin diyip gitti. Dalga geçer gibi. Telefon yok bilgi yok bebek yaşıyomu durumu ne haber yok üstüne böyle bişey olunca insanın ruh halini düşün. Orda hasta bakıcı vardı onlar gidince yanıma gelip adımı sordu gitti kapının önünde eşimden telefonumu almış yanıma geldi cebimden telefonunu al bebeğini sor kapat dedi sadece 10-15 saniye filan konuştum hemen kapattım sıkıntıya girmesin diye hala o kadına dua ederim.
Yani evet herkes bir olmuyor ama sen iyiysen herzaman herkeste iyi olmuyor

Evet onu bende anlamadım hani insan ona göre kendini hazırlar normal doğurabilcem mi doğuramıcam mı gibisinden. Benim yengeminde çatı muayenesini doğum başladığında yaptılar kemik var bebek çıkamaz diyip direk sezaryene aldılar. Hoş gerçi sezaryende olsa bebeğin geleceği zaman sezaryene alınması daha iyi yani doğmak kendi seçimi oluyor alanına müdehale edilmiyor. Ama belirsizlikte insanı sıkıyor
Aaa o yüzden mi o zaman son anı bekliyor benim doktorum da acaba. Doğum esnasında bakacak 39’dan önce gelirse, uygunsa doğurcam yoksa plansız sezaryen olcak demek ki.

Valla herzaman sen iyiysen karşındakiler iyi olmuyor canım. 26 haftalık erken doğumda etrafa gülücükler saçacak değildim. Ama millete bağırıp çağırmadım da kendi derdime düşmüşüm sancımdan açılma gittikçe artıyor. Defalarca ıkınmam geliyor dedim takmadılar inleyip bağırmalarıma sancıma en sonunda ultrasonda bakalım dediler de ayakları çıkmış çocuğun diyip ıkınma demeye başladılar sanki benim elimde ıkınmamak. O geceyi yoğunbakımda geçirdim sabah 2-3 hemşire toplanıp bana bakıp bakıp konuşuyorlardı biri yanıma geldi bebeğinden haberin var mı dedi bilgi vermediler hiç çok merak ediyorum dedim birazdan çıkcan öğrenirsin diyip gitti. Dalga geçer gibi. Telefon yok bilgi yok bebek yaşıyomu durumu ne haber yok üstüne böyle bişey olunca insanın ruh halini düşün. Orda hasta bakıcı vardı onlar gidince yanıma gelip adımı sordu gitti kapının önünde eşimden telefonumu almış yanıma geldi cebimden telefonunu al bebeğini sor kapat dedi sadece 10-15 saniye filan konuştum hemen kapattım sıkıntıya girmesin diye hala o kadına dua ederim.
Tabi ya o durumda ne desen haklısın😞 ilgi alaka konusunda tabiki özel derdim bende. Develette maalesef baştansavmalar çok oluyor 😞 ayrıntılı bilgi vermeleri şart.İletişim sıkıtnısı var.
Gerçekten şans meselesi biraz. İnşaAllah o yönlerini de düzeltirler.
Ben kendi tecrübemi gördüğümü yazdım ama heryerde öyle değil tabii ki

Doktorumun verdiği kağıt kızlar belki işinize yarar 🌸

Eklentiler

• IMG_5428.jpeg
    IMG_5428.jpeg
    147,6 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_5429.jpeg
    IMG_5429.jpeg
    230,8 KB · Görüntüleme: 76
Allah devlet hastanelerin yokluğunu göstermesin ama muhtaçta etmesin kimseyi inşallah 🙏🏻
Testleri tahlilleri felan iyi bi şekilde detaylıca yapıyorlar evet özellikle araştırma ve şehir hastaneleri. Ama bir doğum ya da diğer ameliyatlık meseleler konusunda maalesef iyi değil o ameliyst sıralarını felan beklerken öldükten sonra anca sıra gelir.

Biraz şans meselesi devlette. Birazda anneye bağlı sen iyiysen ordaki kişilerde sana iyi ve merhametli oluyor.
Hastaneyi yıkanlar oluyo hemşireye bağırıp çağıranlara onlarda karşılık veriyor sanırım.
Yinede o an doğum yapan kişiye nolursa olsun azarlamamalrı lazım tabi
Ama diğer iki kızımdada elhamdulillah kötü davranana denk gelmedim ikiside devlette oldu.
Hatta son kızım bak bu odada oldu şehir hastanesi. Sancımı burda çektim burda doğurdum. Sonra servise götürdüler. Çok temiz şuanki şehir hastaneleri. Yada ankarada öyle bilmiyorum. Bu yavrumu da mahremiyet için özelde doğurucam. Eğer devlette erkek hemşire doktor istemiyorum deme şansım olsa yine devlette doğururdum
Evet iyisine denk gelmek de önemli kesinlikle annemin anlattığı kadarıyla ben biliyorum bir de covid zamanı bir tanıdığım doğum yaptı şehir hastanesinde ordan biliyorum rabbim iyilere denk getirsin 🙏🏻

Evet canım çoğu devlette öyle kötü davranıyorlar. Ben de ilkinde işte erken doğum riskinden hastanede yatmıştım iki gece Acıbadem’de yattım ama geceliği ta 7 sene önce 1000 ₺ iki geceye 2 bin ödedik ve doktorun niyeti beni 3 hafta yatırmaktı. Biz de çıkmak istedik devlette yatalım bari diye. Bir gece devlette yattım ama nasıl köpek gibi davranıyorlar ağlaya ağlaya eşimi aradım sabahı zor ettim sonra imza atıp çıktık. Eşimi de almıyorlar zaten yanıma bir başıma kalmıştım.
Doktorlar yine iyi de hemşireler neden öyle kötü davranıyor ellerine ne geçiyor bilmiyorum. Ciğer geliştirici iğne yaptılar mesela o da yakıcı bir iğne hemen kalkamadım sedyeden kalk kalk nazlanma diyo. Telefonuma el koymak istedi telefon yasak diyo ne alaka ya niye yasak olsun. Serumum bitti kapatın diye çağırmaya gittim yanlarına ki yürümem yasaktı o zaman, gelip de bakmıyorlar bile, git kendin kapat gelemem odaya kadar dedi. Ben de kapatıcam derken kolumdaki kan geri çıktı serumun içine kan dolmaya başladı, panik yaptım tekrar çağırdım falan. Ya var ya berbattı Allah bildiği gibi yapsın onları. Doğumda da bi dövmedikleri kalıyordur muhtemelen. İyileri de vardır mutlaka ama ben rastlamadım devlette 😔 Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi 🙏🏻
Amin canım benim ben de bir iki kere gebeliğin ilk üç ayında tansiyonum düşüyordu mide bulantısı kusma baygınlık derken bize en yakın acile gittik kadın doğum aciline; kadını doğuma aldılar ama kadını nasıl azarladılar benim bile gözlerim doldu bayağı korktum 😟

Aaa o yüzden mi o zaman son anı bekliyor benim doktorum da acaba. Doğum esnasında bakacak 39’dan önce gelirse, uygunsa doğurcam yoksa plansız sezaryen olcak demek ki.
Olabilir canım ilk doğum ya bide baştan müdehalesiz akışıyla olsun diye düşünmüş olabilir
Tabi ya o durumda ne desen haklısın😞 ilgi alaka konusunda tabiki özel derdim bende. Develette maalesef baştansavmalar çok oluyor 😞 ayrıntılı bilgi vermeleri şart.İletişim sıkıtnısı var.
Gerçekten şans meselesi biraz. İnşaAllah o yönlerini de düzeltirler.
Ben kendi tecrübemi gördüğümü yazdım ama heryerde öyle değil tabii ki
sen çok şükür iki doğumu da iyi geçirmişsin canım inşallah bu seferki de gönlünce olur. Benim doğumda sıkıntılarım oldu bu anlattıklarım gibi ama tek derdim orda kuveze girmesiydi kuvezde Allah var iyi ilgilendiler. Hiç bi anneyi kapıda ağlatmamaya çalıştılar yenidoğan yoğunbakım hemşirelerinin hepsi empati dersi almış gibiydi onlarında hakkını yemeyeyim. İşte şans nerde ne denk gelirse. Rabbim hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah
Allah devlet hastanelerin yokluğunu göstermesin ama muhtaçta etmesin kimseyi inşallah 🙏🏻
Testleri tahlilleri felan iyi bi şekilde detaylıca yapıyorlar evet özellikle araştırma ve şehir hastaneleri. Ama bir doğum ya da diğer ameliyatlık meseleler konusunda maalesef iyi değil o ameliyst sıralarını felan beklerken öldükten sonra anca sıra gelir.
Aynen canım dönüp dolaşıp devlete gidiyoruz hakikaten çoğu konuda güveniyor insan ama para hep devreye giriyor ordada. Kızımın doktoru ünv hastanesi çocuk sağlığı hastalıkları bölümünün ana bilim dalı başkanı. Özel muayenehanesine götürüyoruz muayene 4 bin oldu yeni. Doktor çok iyi evet ama birde ünv hastanesinde işimiz olursa tüm kapılar açılıyor doktorun adını duyunca. Adımı verin diyor yada beni arayın diyor direk gidip söylüyoruz hemen ilgileniyorlar. Acilde bile. Kardiyoloji doktoru da anabilim dalı başkanı. Kalp ameliyatı olacağı zamanda çok işimize yaramıştı. Allah devlet hastanelerinin yokluğunu göstermesin ama orda da doktor adı yani para dönüyor rahatlık istiyorsan 🤦🏻‍♀️

Back