• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Cnm oluyor . Bende de özelde protein çikti devlette cikmadi . Normalde tansiyon sorunun var mi ? Yoksa eğer sadece protein bişey ifade etmiyor . Tansiyonla birlikte protein sıkıntı yaratiyor. Tansiyonu bi kac gün manuel olarak ölctür bi kac gün sonra bidaha tahlil ver. Bende tansiyon da yoktu . Beş gün sonra yine ayni laboratuvarda idrar verdim negatifti .
Tansiyonumu devamlı evde ölçüyorum 10/6 hiç cıkmadı bu zamana kadr devletteki idrarı verdiğimde kutuya koyarken cok sallandı köpüklenme oldu bu yanlış yapabilrimş acaba proteinde de köpük oluyormus ya kafam karıstı valla ya

Maşallah canım yine kafa kafaya gidiyor bak bebişler güzel büyümüş sorunda yokmuş çok şükür artık haftaya bidaha görüş 😍😍🧿
Ayyy evet resmen aynı gidiyorlar demek ki bu haftalarda atak yapmışlar 😍😍 çatı olayını anlayamıyorum ama ben belki çatım dar ve normal doğuma engel ben nası çıkarıcam bu bebeği sancı gelse🧐 neden bakmıyor ki acaba

İlk randevuya aldım ya bakalım artık 😅🤣nst işi olunca beklemiyorsun direkt doktora giriyorum güzel oluyo..
Benim bugün ağrılarım çok arttı hatta kemiklerimin içi boş givi hissediyorum ayakta fazla kalamıyorum noldu böyle anlamadım ya
Bence vücudun doğum anı için enerji topluyor asıl enerjiyi doğumda verecek bence

Kızlar merhaba bi kaç gündür gelemiyorum buraya ağrım vardı sürekli uyudum kızımı görmeye bile gidemedim ama bıgün kalkıp gittim ilk kez kucağıma aldım böyle bir his yok rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inanır mısınız dün hiç sütüm gelmedi sadece morelim bozuk ve ağrım vardı kendimi yetersiz hissediyordum kızımı kucağıma aldım onu gördüm eve geldim ve süt sağdım baya geldi 🥲 bu nasıl bişey mutluluktan kafayı yiyorum
1750 gr olmuş herşey yerinde haftaya beni emmesine bakıp taburcu olabilirsiniz dedi doktorumuz 🧿🥲
Oy maşallah maşallah 🧿 dünyanın en güzel mutluluğu 😍🤩🧿

Nisan annelerinde gördüm bu mesajı kızlar, kesin sezaryen olacak birini niye 41 e kadar bekletiyorlar acaba 🤔
Canım devlet hastanesiymiş devlette öyle hemen sezaryene almıyorlar suyun gelmediği sürece, suyu gelse bile açılmanı bekletiyorlar suni sancıyla bebeği çıkartmaya çalışıyorlar en son olmayınca sezaryene dönüyorlar ; planlı sezaryen randevusu alınmıyor maalesef devlette, yani ben öyle biliyorum bir tanıdığım o şekildeydi yalvarsan bile almıyorlar hemen ameliyata :( bu bahsettiğim covid zamanındaydı şimdi durumlar nasıldır tabi bilemem :(

Ay bende 26 haftalık bebeği beklettiler daha ufak dönebilir diye. Halbuki o haftadaki bebek dönse dahi normal doğum yapılamazmış sezaryende bile çıkarırken tutarken morarmış her yeri teni su gibi nede olsa o haftada. Beklettiler okadar sancı çektirdiler defalarca ıkınmam geliyor doğurcam dedim oralı olmadılar baya sonra bağırmalarımdan sancımdan ultrasonda bi bakalım dediler bebeğin ayakları çıkmış apar topar sezaryene aldılar ondan sonra. Devlet işte ne dicen 🤦🏻‍♀️
Evet ya maalesef devlette affedersin it gibi davranıyorlar herkesin özele gücü yetmeyebiliyor maalesef ; zaten gelen giden hastalar tıklım tıklım odalar steril değil hemşire ebe it gibi davranıyor; yani bu insanların çoğu böyle değil ama orda bir canlı acı çekiyor insan yani ve en özel anı, bir de onlar bağırıp çağırıyor kadına; benim annem devlette doğum yaptı anlatır hep it gibi davrandılar diye, ben de çevremden az çok bildiğim için özel tercih ettim yoksa aynı doktor aynı hemşire aynı malzemeler o da tıp fakültesi mezunu diğeri de , rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın şu süreçte hepimizi devlet olsun özel olsun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Canım devlet hastanesiymiş devlette öyle hemen sezaryene almıyorlar suyun gelmediği sürece, suyu gelse bile açılmanı bekletiyorlar suni sancıyla bebeği çıkartmaya çalışıyorlar en son olmayınca sezaryene dönüyorlar ; planlı sezaryen randevusu alınmıyor maalesef devlette, yani ben öyle biliyorum bir tanıdığım o şekildeydi yalvarsan bile almıyorlar hemen ameliyata :KK43: bu bahsettiğim covid zamanındaydı şimdi durumlar nasıldır tabi bilemem :KK43:
Normal durumlar için ben de öyle duydum ama bu makat gelişmiş yani normal doğurma ihtimali yok zaten 😢 üzüldüm valla

Bende belim çok ağrıyor dedim bil bakalım ne dedi olur normal dedi tabiki 😂😂😂 fotoğrafçıyla anlaştım kuzum ben hastanenin anlaşmalı olan fotoğrafçısıyla çok güzel çalışmaları var düşünürsen ben çok sevdim Feride’nin bebekleri adı
İyi ki belin kopsun dememiş 🤣🤣 bende iste regl ağrısı gibi ağrım var dedigimde inşallah daha çok ağrır demisti😅🤣🤣
Bende her şeye ücret soruyorum kusura bakma canım yeni ev dizdim ya vs vs derken sürekli bir şeyleri denklestirme peşindeyim 🙈 ne kadar dedi

Ayy evet prematüreleri normal doğurtmuyorlar aslında 😢 iyi ki makat gelişmiş yoksa zorlayacaklarmış seni de bebeğini de 😔Benim 34. haftadayken bile doğum sancım çıkınca eğer durduramazsak sezaryene alırız dediler küçük diye. Ayy resmen Allah’a emanet devlet hastanesi Allah muhtaç etmesin.
Cidden Allaha emanet ya insanı son haddesine kadar zorluyorlar. Ama küvezdeki bebeklere bakımları iyi sırf o sebepten çektim orayı yoksa tövbe yani 🥺
Kizlar eskisi gibi yememe rağmen kilo aliyorum 🥹sizde de öyle mi ? Hangi ara seksen oldum şok oldum yA
Artık son haftalar canım ödemleniyosundur ondan tartıda artı gözüküyor. Ben ayaklarım aşırı şişken 100 ödemim hafifleyince 98 gösteriyorum

Evet ya maalesef devlette affedersin it gibi davranıyorlar herkesin özele gücü yetmeyebiliyor maalesef ; zaten gelen giden hastalar tıklım tıklım odalar steril değil hemşire ebe it gibi davranıyor; yani bu insanların çoğu böyle değil ama orda bir canlı acı çekiyor insan yani ve en özel anı, bir de onlar bağırıp çağırıyor kadına; benim annem devlette doğum yaptı anlatır hep it gibi davrandılar diye, ben de çevremden az çok bildiğim için özel tercih ettim yoksa aynı doktor aynı hemşire aynı malzemeler o da tıp fakültesi mezunu diğeri de , rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın şu süreçte hepimizi devlet olsun özel olsun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Biraz şans meselesi devlette. Birazda anneye bağlı sen iyiysen ordaki kişilerde sana iyi ve merhametli oluyor.
Hastaneyi yıkanlar oluyo hemşireye bağırıp çağıranlara onlarda karşılık veriyor sanırım.
Yinede o an doğum yapan kişiye nolursa olsun azarlamamalrı lazım tabi
Ama diğer iki kızımdada elhamdulillah kötü davranana denk gelmedim ikiside devlette oldu.
Hatta son kızım bak bu odada oldu şehir hastanesi. Sancımı burda çektim burda doğurdum. Sonra servise götürdüler. Çok temiz şuanki şehir hastaneleri. Yada ankarada öyle bilmiyorum. Bu yavrumu da mahremiyet için özelde doğurucam. Eğer devlette erkek hemşire doktor istemiyorum deme şansım olsa yine devlette doğururdum

Eklentiler

• 165422.jpeg
    165422.jpeg
    38,1 KB · Görüntüleme: 70
Ayyy evet resmen aynı gidiyorlar demek ki bu haftalarda atak yapmışlar 😍😍 çatı olayını anlayamıyorum ama ben belki çatım dar ve normal doğuma engel ben nası çıkarıcam bu bebeği sancı gelse🧐 neden bakmıyor ki acaba
Evet onu bende anlamadım hani insan ona göre kendini hazırlar normal doğurabilcem mi doğuramıcam mı gibisinden. Benim yengeminde çatı muayenesini doğum başladığında yaptılar kemik var bebek çıkamaz diyip direk sezaryene aldılar. Hoş gerçi sezaryende olsa bebeğin geleceği zaman sezaryene alınması daha iyi yani doğmak kendi seçimi oluyor alanına müdehale edilmiyor. Ama belirsizlikte insanı sıkıyor

Evet canım çoğu devlette öyle kötü davranıyorlar. Ben de ilkinde işte erken doğum riskinden hastanede yatmıştım iki gece Acıbadem’de yattım ama geceliği ta 7 sene önce 1000 ₺ iki geceye 2 bin ödedik ve doktorun niyeti beni 3 hafta yatırmaktı. Biz de çıkmak istedik devlette yatalım bari diye. Bir gece devlette yattım ama nasıl köpek gibi davranıyorlar ağlaya ağlaya eşimi aradım sabahı zor ettim sonra imza atıp çıktık. Eşimi de almıyorlar zaten yanıma bir başıma kalmıştım.
Doktorlar yine iyi de hemşireler neden öyle kötü davranıyor ellerine ne geçiyor bilmiyorum. Ciğer geliştirici iğne yaptılar mesela o da yakıcı bir iğne hemen kalkamadım sedyeden kalk kalk nazlanma diyo. Telefonuma el koymak istedi telefon yasak diyo ne alaka ya niye yasak olsun. Serumum bitti kapatın diye çağırmaya gittim yanlarına ki yürümem yasaktı o zaman, gelip de bakmıyorlar bile, git kendin kapat gelemem odaya kadar dedi. Ben de kapatıcam derken kolumdaki kan geri çıktı serumun içine kan dolmaya başladı, panik yaptım tekrar çağırdım falan. Ya var ya berbattı Allah bildiği gibi yapsın onları. Doğumda da bi dövmedikleri kalıyordur muhtemelen. İyileri de vardır mutlaka ama ben rastlamadım devlette 😔 Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi 🙏🏻

Ay benim arkadaş ilk gebeliğinde devlete gitmiş bebekte sıkıntı olunca rasgele bi doktora. Cidden tabiri caizse it gibi davranmış kadına yüzüne bile bakmamış. Aradan zaman geçti ikinciye hamileyken aynı doktorla özelde denk gelmiş ay nasıl ilgili alakalıydı ancak bukadar olur devlet özel farkı diyor.
Ben hep özel muayenesi olan profta takipliydim ilk gebelikte ama erken doğum olunca sırf ünv hastanesinin kuvezine girsin diye gidio orda doğurdum. Ay 4 kişilik odaya yatırdılar özel oda tutalım dedik acil olduğu için hepsi dolu milletin bebeği yanında benimki yok ona mı yanarsın koku basıklık cam açılmıyor sıcak fenalık geçirecek gibi oluyorsun ona mı yanarsın tuvalet ortak kullanım odalarda ayrı yok koridorda pislik içinde yeni doğum yapmış enfeksiyona açık kadınlar ortak kullanıyor. Ay berbattı Rabbim düşürmesin ya

Biraz şans meselesi devlette. Birazda anneye bağlı sen iyiysen ordaki kişilerde sana iyi ve merhametli oluyor.
Hastaneyi yıkanlar oluyo hemşireye bağırıp çağıranlara onlarda karşılık veriyor sanırım.
Yinede o an doğum yapan kişiye nolursa olsun azarlamamalrı lazım tabi
Ama diğer iki kızımdada elhamdulillah kötü davranana denk gelmedim ikiside devlette oldu.
Hatta son kızım bak bu odada oldu şehir hastanesi. Sancımı burda çektim burda doğurdum. Sonra servise götürdüler. Çok temiz şuanki şehir hastaneleri. Yada ankarada öyle bilmiyorum. Bu yavrumu da mahremiyet için özelde doğurucam. Eğer devlette erkek hemşire doktor istemiyorum deme şansım olsa yine devlette doğururdum
Şehir hastaneleri için hep güzel yorum yapıyorlar canım odan da bazı özellerden bile daha güzelmiş 😍 burada daha yeni açıldı şehir hastanesi 2-3 hafta oluyor. Şehir hastanesi olmayan tek şehirdik heralde 😄

Kızlar bazılarımız yazıyor hurma ne zaman başlayalım adacayi içelim mi vs vs diye 33den beri içiyorum yiyiyorum her gün hiçbir şey olmuyor rahat olun.. sadece rahim kaslarını yumusatmasini kolaylaştırıyor, akintiniz değişecek.. onun haricinde ekstrem düşük tehlikeniz vs yoksa başlayın artik
Peki benim bunlara başladığın hafta senin doğuracağını sanıp korkmam ajsjsjsj

Back