• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Görüş günüüüüğğ 🤸‍♀️🤸‍♀️ 36+1’iz minnoşum 3100 gr olmuş🧿 33’te 2200’dü ben 2800 olur diyodum en fazla, şaşırttı 😂 C Chen31 Doktor çok almasın bebiş artık normal doğumumuzu zorlamasın dedi. Nasıl almayacak onu söylemedi ajsjs boyunu söylemedi ölçmeye üşeniyo her seferinde 😂 normal doğum için bi engelimiz yok dedi kağıt verdi perine masajı, korunmasız ilişki, ananas,hurma, adaçayı, yürüyüş, merdiven in çık vs liste verdi. 37’den itibaren ne zaman isterse gelebilir dedi. 38 bitene kadar doğurmazsan 39-40 gibi çatı muayenesi yaparım dedi. Ağrıların heeepsine normal dedi. 10 dkda bir düzenli şekilde gelmediği sürece hepsi yalancı sancı hastaneye gelmene gerek yok dedi
Maşallah canım yine kafa kafaya gidiyor bak bebişler güzel büyümüş sorunda yokmuş çok şükür artık haftaya bidaha görüş 😍😍🧿

Görüş günüüüüğğ 🤸‍♀️🤸‍♀️ 36+1’iz minnoşum 3100 gr olmuş🧿 33’te 2200’dü ben 2800 olur diyodum en fazla, şaşırttı 😂 C Chen31 Doktor çok almasın bebiş artık normal doğumumuzu zorlamasın dedi. Nasıl almayacak onu söylemedi ajsjs boyunu söylemedi ölçmeye üşeniyo her seferinde 😂 normal doğum için bi engelimiz yok dedi kağıt verdi perine masajı, korunmasız ilişki, ananas,hurma, adaçayı, yürüyüş, merdiven in çık vs liste verdi. 37’den itibaren ne zaman isterse gelebilir dedi. 38 bitene kadar doğurmazsan 39-40 gibi çatı muayenesi yaparım dedi. Ağrıların heeepsine normal dedi. 10 dkda bir düzenli şekilde gelmediği sürece hepsi yalancı sancı hastaneye gelmene gerek yok dedi
Hırma adacayi filan hemen mi başla dedi yoksa 37. Hafta bittikten sonra mi

Oyy büyümüş ya maşallah 3 kiloyu görmüşsün şükür 🥰🙏🏻 3.5 u geçmez gibi sanki 40. haftaları bulmazsa 😄 hadi bakalım sen de başlıyorsun doğum hazırlıklarına 🤩

Kızlar merhaba bi kaç gündür gelemiyorum buraya ağrım vardı sürekli uyudum kızımı görmeye bile gidemedim ama bıgün kalkıp gittim ilk kez kucağıma aldım böyle bir his yok rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inanır mısınız dün hiç sütüm gelmedi sadece morelim bozuk ve ağrım vardı kendimi yetersiz hissediyordum kızımı kucağıma aldım onu gördüm eve geldim ve süt sağdım baya geldi 🥲 bu nasıl bişey mutluluktan kafayı yiyorum
1750 gr olmuş herşey yerinde haftaya beni emmesine bakıp taburcu olabilirsiniz dedi doktorumuz 🧿🥲

Nisan annelerinde gördüm bu mesajı kızlar, kesin sezaryen olacak birini niye 41 e kadar bekletiyorlar acaba 🤔

Eklentiler

• IMG_8631.jpeg
    IMG_8631.jpeg
    112,3 KB · Görüntüleme: 75
Nisan annelerinde gördüm bu mesajı kızlar, kesin sezaryen olacak birini niye 41 e kadar bekletiyorlar acaba 🤔
Çok basit aslında kendi de demiş devlet yani. Devlet hastaneleri son dk kadar bekletiyor. Sancı olsa dahi artık doğuramayacağı belli bile olsa açıklık az olduğu halde mesela öyle zorluyor ki kadını artık çocuğun kalp atışı felan yavaşlıyor öyle alıyor. Maalesef bu kadar ucuz çünkü kadınla bebeğin hayatı.

Çok basit aslında kendi de demiş devlet yani. Devlet hastaneleri son dk kadar bekletiyor. Sancı olsa dahi artık doğuramayacağı belli bile olsa açıklık az olduğu halde mesela öyle zorluyor ki kadını artık çocuğun kalp atışı felan yavaşlıyor öyle alıyor. Maalesef bu kadar ucuz çünkü kadınla bebeğin hayatı.
Ayy çok üzücü ya 😔😔

Kızlar bazılarımız yazıyor hurma ne zaman başlayalım adacayi içelim mi vs vs diye 33den beri içiyorum yiyiyorum her gün hiçbir şey olmuyor rahat olun.. sadece rahim kaslarını yumusatmasini kolaylaştırıyor, akintiniz değişecek.. onun haricinde ekstrem düşük tehlikeniz vs yoksa başlayın artik

Kızlar bişey sorucam size şimdi 35. Haftama girdim iki haftadır çamaşırlarımda idrar kokusu alıyorum. Yani gebelikte idrar kaçırma oluyormuş ama ben kaçırmıyorum yani kaçırmadığımı sanıyorum ama ciddi rahatsız ediyor beni bu durum. Çamaşır konusunda elbette ki hepiniz hassassınız ama ben makyaj temizler gibi gece yatmadan çamaşırımı değiştirir öyle yatardım iç çamaşırımı eşimin çamaşırı ile bile yıkamazdım. Neyse şimdi evdeysem artık günde 3 defa çamaşır değiştirilecek gibi hissediyorum. Gece giydigimi sabah muhakkak değiştirmem gerekiyor çünkü sabah tuvalete gittiğimde fark ediyorum. Acaba idrar yolu enfeksiyonu olmuş olabilir miyim ya da farkında olmadan damla damla falan idrar mı kaçırıyorum.
Yoook canım bu bende bayadır var hatta 4. Aydan beri ve iğrenç bi durum bebeğin baskısından dolayı oluyormuş maleaef çözümü de yok

İlk randevuya aldım ya bakalım artık 😅🤣nst işi olunca beklemiyorsun direkt doktora giriyorum güzel oluyo..
Benim bugün ağrılarım çok arttı hatta kemiklerimin içi boş givi hissediyorum ayakta fazla kalamıyorum noldu böyle anlamadım ya
Bende belim çok ağrıyor dedim bil bakalım ne dedi olur normal dedi tabiki 😂😂😂 fotoğrafçıyla anlaştım kuzum ben hastanenin anlaşmalı olan fotoğrafçısıyla çok güzel çalışmaları var düşünürsen ben çok sevdim Feride’nin bebekleri adı

Kızlar bilen birileri şütfen yardımcı olsun kafam cok karıstı bel agrım olunca bulundugum sehirde fakulte acile gittim kendi doktorum sehir dısında oldugu için devlete gittim idrar bakıldı protein 30 geldi enfeksiyon falan yok. Tansiyon takibi yap denildi ben devamlı yapıyorum hep 10/6 cıkıyor bşrde kendi hastanende veririsn bşr hafta sonra olmadı 24 saatlik idrar bakılır dendi. Bende ordan cıktım kendi doktorumun bulundugu özel hastaneye gittim medikalpark acilde idrar verdim burada nagatif cıktı protein ben şimdi hangisine güveneyim aynı gün içinde böyle fark olurmu

Benim de aslında çatı muayenesi yaptığı gün böyle arka arkaya 3 taneydi bayram sonunu beklemeden bakalım demişti ki zaten bayramın son günü bebe geldi 🤣 aay evet sizin Dr rahat epeyi ya konferansta anladım onu 😁
Benim ki de az kaldı her hafta gelebilir dedi belki de ondan dedi ama çok rahat her zaman ki gibi 😂 benden önce 2 dönmeyen bebek varmış sezeryan adam beni görünce bir mutlu oldu ama 😂😂😂

Ay bende 26 haftalık bebeği beklettiler daha ufak dönebilir diye. Halbuki o haftadaki bebek dönse dahi normal doğum yapılamazmış sezaryende bile çıkarırken tutarken morarmış her yeri teni su gibi nede olsa o haftada. Beklettiler okadar sancı çektirdiler defalarca ıkınmam geliyor doğurcam dedim oralı olmadılar baya sonra bağırmalarımdan sancımdan ultrasonda bi bakalım dediler bebeğin ayakları çıkmış apar topar sezaryene aldılar ondan sonra. Devlet işte ne dicen 🤦🏻‍♀️

Kızlar merhaba bi kaç gündür gelemiyorum buraya ağrım vardı sürekli uyudum kızımı görmeye bile gidemedim ama bıgün kalkıp gittim ilk kez kucağıma aldım böyle bir his yok rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inanır mısınız dün hiç sütüm gelmedi sadece morelim bozuk ve ağrım vardı kendimi yetersiz hissediyordum kızımı kucağıma aldım onu gördüm eve geldim ve süt sağdım baya geldi 🥲 bu nasıl bişey mutluluktan kafayı yiyorum
1750 gr olmuş herşey yerinde haftaya beni emmesine bakıp taburcu olabilirsiniz dedi doktorumuz 🧿🥲
Çok sevindim canım çok güzel haber 🧿🧿 haftaya Allahın izniyle kavuşuyosunuz 😍😍

Kızlar bilen birileri şütfen yardımcı olsun kafam cok karıstı bel agrım olunca bulundugum sehirde fakulte acile gittim kendi doktorum sehir dısında oldugu için devlete gittim idrar bakıldı protein 30 geldi enfeksiyon falan yok. Tansiyon takibi yap denildi ben devamlı yapıyorum hep 10/6 cıkıyor bşrde kendi hastanende veririsn bşr hafta sonra olmadı 24 saatlik idrar bakılır dendi. Bende ordan cıktım kendi doktorumun bulundugu özel hastaneye gittim medikalpark acilde idrar verdim burada nagatif cıktı protein ben şimdi hangisine güveneyim aynı gün içinde böyle fark olurmu
Cnm oluyor . Bende de özelde protein çikti devlette cikmadi . Normalde tansiyon sorunun var mi ? Yoksa eğer sadece protein bişey ifade etmiyor . Tansiyonla birlikte protein sıkıntı yaratiyor. Tansiyonu bi kac gün manuel olarak ölctür bi kac gün sonra bidaha tahlil ver. Bende tansiyon da yoktu . Beş gün sonra yine ayni laboratuvarda idrar verdim negatifti .

Ay bende 26 haftalık bebeği beklettiler daha ufak dönebilir diye. Halbuki o haftadaki bebek dönse dahi normal doğum yapılamazmış sezaryende bile çıkarırken tutarken morarmış her yeri teni su gibi nede olsa o haftada. Beklettiler okadar sancı çektirdiler defalarca ıkınmam geliyor doğurcam dedim oralı olmadılar baya sonra bağırmalarımdan sancımdan ultrasonda bi bakalım dediler bebeğin ayakları çıkmış apar topar sezaryene aldılar ondan sonra. Devlet işte ne dicen 🤦🏻‍♀️
Ayy evet prematüreleri normal doğurtmuyorlar aslında 😢 iyi ki makat gelişmiş yoksa zorlayacaklarmış seni de bebeğini de 😔Benim 34. haftadayken bile doğum sancım çıkınca eğer durduramazsak sezaryene alırız dediler küçük diye. Ayy resmen Allah’a emanet devlet hastanesi Allah muhtaç etmesin.

Back