Ufff çok acıtıyor, benimde öyleEvet ya bide süt gelmeyince çok sinirleniyor iyice damaklariyla sıkıyor dudaklarım isirmaktan yara oldu canım çok acıyor
Canım çocuk doktoru ocean önerdiCanım monovit neden kullanmıyorsun . Bana da onu verdiler. İçeriği mi kötü ? 2 kere verdim daha
Damla olarak veriyorum şimdilik canım 1 damla. 15 gün kontrolünde doktoruna soracağım artırayım mı aynı mı kalsın diye. Sağlık ocağında verdikleri 3er damla kullanılıyormuş bunda 1 damla dedi banaCanım bende bundan kullanıyorum
Fıs olarak mı veriyorsun, ne kadar veriyorsun
Sağlık ocağı monovit verdi ama ben kullanmıyorum onu, bunu diğer çocuklarıma da kullanmıştım
Cnm bn aldım doğum param yattı grubuda bılgılendırmıştım, sen çalışmadıgın için 857 tl emzirme ödeneği eşine yatacak, e devletten şahıs ödemelerine baksın,Kızlar devletin verdigi süt parası ve ikinci çocuk parası için biyere başvuru yapmak gerekiyor mu kendi mi otomatik yatıyor?
Bnımde sagdıgımda gelmıyor, dun akşam denim dedım makınayla.Kuzum bende cansuya danıştım aynı sekilde kullandım onunla o tecrübe ettiği için. Valla o bile fazla geldi bana memeler taş oldu kafam kadar büyüdü bir gün içtim sadece çok şükür mastite çevirmedi sagdigim da süt gelmiyor bebek emince geliyor meme sert olunca da zor aldı falan çok sukur gecti. Tamam kuzum çok saol bakayım bize ne verecek acdk varmis bide onu sorucam
Bana kalp holter takıldı tansiyon holter takıldı kalp ilacı tansiyon ilacı hepsini başladılar ama işte o kadar ciddi olmamasına rağmen ilaca bağımlı olmak zorunda kaldım onlara uyup. sonra ilacı kullanmadığımda da tansiyonumun zaten çıkmadığını her zaman çıkmadığını öğrendim doktordan doktora değişebilir üfürüm var dediyse de azıcık bir şey görmüştür atıyorum bazıları abartır sen yine takipte kal ama moralini bozma. Bildiğim kadarıyla geçici bir şey bebeklerde de oluyor ya ilk doğduğunda. Stres yapma stres tansiyon çok tetikliyor kendini fazla dinleme ama takibi de bırakma tabi. Allah beterinden korusun üzme canını bebeğin için ayakta durDün kardiyolojiye gttim canım. Emziriyorsun tansiyon ilacını kullanma. Limonla sarımsakla düşük tutmaya çalış dedi o da .Eko çekti kalpte üfürüm var dedi. 1 hafta tansiyon takibi yapıp haftaya yine gidicem . Daha önce de kardiyoloji muayenelerim olmuştu hiç böyle üfürüm falan diyen doktor olmamıştı. Vücudum hamileliği kaldıramadı galiba.Çok üzüldüm tam bebeğime kavuştum diye sevincem hep bişeyler çıkıyor.
Bizimde yarın 14.günümüz kontrole gideceğiz, evet sağlıkocağınınn verdiği 3 damlaDamla olarak veriyorum şimdilik canım 1 damla. 15 gün kontrolünde doktoruna soracağım artırayım mı aynı mı kalsın diye. Sağlık ocağında verdikleri 3er damla kullanılıyormuş bunda 1 damla dedi bana
Saol kuzum . İnşallah geçicidir. Doktor da abartmadı aslında sakin yaklaştı. Bu dönem ağrıların çok normal yeni doğum yapmışsın takip edicez dedi. Çok kalbimle ilgili bilgi vermedi . E nabızdan baktım mittral kapak yetmezliği hafif derece. Triküspit yetmezliği orta derece falan yazmış rapora. Beni korkutmadı doktor ama sonra e nabıza bakınca araştırınca kötü oldum. Lohusa lohusa yapılacak bişey yok diye takip edelim dedi heralde.Bana kalp holter takıldı tansiyon holter takıldı kalp ilacı tansiyon ilacı hepsini başladılar ama işte o kadar ciddi olmamasına rağmen ilaca bağımlı olmak zorunda kaldım onlara uyup. sonra ilacı kullanmadığımda da tansiyonumun zaten çıkmadığını her zaman çıkmadığını öğrendim doktordan doktora değişebilir üfürüm var dediyse de azıcık bir şey görmüştür atıyorum bazıları abartır sen yine takipte kal ama moralini bozma. Bildiğim kadarıyla geçici bir şey bebeklerde de oluyor ya ilk doğduğunda. Stres yapma stres tansiyon çok tetikliyor kendini fazla dinleme ama takibi de bırakma tabi. Allah beterinden korusun üzme canını bebeğin için ayakta dur
Aynen genetik oluyormuş benim eşimde varmış çocukken düşünce yirtilms ameliyata gerek kalmamış cnmEvet her kes öyle diyor canım İn şa Allah bizde kolayca atlatırız sanki genetik oluyormuş benim kaynımda çocukken vardı
Eczacı bize günde 3damla yazmış canım aynı damlayı verdi hastaneDamla olarak veriyorum şimdilik canım 1 damla. 15 gün kontrolünde doktoruna soracağım artırayım mı aynı mı kalsın diye. Sağlık ocağında verdikleri 3er damla kullanılıyormuş bunda 1 damla dedi bana
Sen yine de o rapora takılma. Bişey yazmak zorundalar şüphe bile olsa. İyi düşün. Moralini bozma cok arastırıp. Googledan bakımca insanın psikolojisi bile bozuluyor. Takip edecekler madem sen de erteleme muayene zamanını. Ne demek Senden de Allah razı olsun canım. Rabbim şifanı versinSaol kuzum . İnşallah geçicidir. Doktor da abartmadı aslında sakin yaklaştı. Bu dönem ağrıların çok normal yeni doğum yapmışsın takip edicez dedi. Çok kalbimle ilgili bilgi vermedi . E nabızdan baktım mittral kapak yetmezliği hafif derece. Triküspit yetmezliği orta derece falan yazmış rapora. Beni korkutmadı doktor ama sonra e nabıza bakınca araştırınca kötü oldum. Lohusa lohusa yapılacak bişey yok diye takip edelim dedi heralde.
Teşekkür ederim kuzum Allah razı olsun
Konuşmasında sorun yaratıyormuş en çok onun için göstermek doktor fikrini almak istiyorumAynen genetik oluyormuş benim eşimde varmış çocukken düşünce yirtilms ameliyata gerek kalmamış cnm
Henüz bakmaya cesaret edemedim benya normal doğum yapan kızlar dikişlerinize baktığınızda arada açıklıklar görüyormuydunuz, yani bu nasıl bir dikiş baktığıma bakacağıma pişman oldum. acaba dikişimmi patladı anlamıyorum çok seyrek bir dikiş afedersiniz ama 7 gün bitmesinr rağmen arada boşlukları görüyorum, dokununca etler bile değmiyor sanki birbirine açık resmen sizinde öyle mi
Aynen cnm mutlaka gosterKonuşmasında sorun yaratıyormuş en çok onun için göstermek doktor fikrini almak istiyorum
Bende 2 gundur fark ediyorum agzi acik uyuyor ve nefes alirken burnu ötüyodu kuzumun sabah aspiratorle cektim biraz rahatladi ama bende boyle durumlarda temizleyeyim diyorum siringaylaHer birine 2 CC şirıngiyla çekiyorum..1 hafta sonra başladım ben..ama nerdeyse her sabah burnu tıkalı ondan mecbur her gün yapıyorum
Kız ne güzel detaylıca anlatmışsın Allah razı olsunCanım tekrardan geçmiş olsunmeme de uyusa da uyumasa da anne sütü tabiki bir damlası bile fayda ama demek ki Şuan işin proteinden zengin değil benimde öyleydi bu kötü bir şey değil beslenmeye dikkat edince düzeliyor olabilir şeyler bizde de öyleydi çarşamba gitmiştim cumaya kadar iyi besle bunu dedi anne sütü zenginleştirici protein toz aldırdı sma nın sütünü sağ onunla karıştır ver dedi benimki o zaman mama içmiyordu kusuyordu tozu sütle karıştırdım anne sütünü protein ile destekliyor ama yine de cuma gününe değeri 12 den 15 e şıktı cihazla ölçtüler sonra kana bakalım dedi yine kan aldı dediğin gibi kan almaktan bir hal oldular. Kanda da değer 15 çıkınca fototerapi verdi. Benimde sütüm bir sağımda iki memeden toplam 150-160cc çıkardı düzenli sağdığım için ama protein açısından yetersizmiş o da kilo yapmadı sarılığı atamadı. 1 anne sütü 1 mama döngüsü güzel genel de meme reddi olmasın diye öyle yapıyorlar hatta önce biberonla anne sütü vermeden önce memeyi 5 dk tuttur sonra biberonla anne sütünü ver sağılmışı meme reddi yaşamadım ben öyle hala biberon meme karışık veriyorum çok şükür sarılık dönemi 2 saatte bir besliyordum alarm kurup hatta senin gibi bir gün uyumuşum alarmı kapatmışım eşimde alarmı duymamış 3.5 saat uyumuşum çocuğun ağlamasına kalktım şok suçlamıştım kendimi hemen dolaptan anne sütü ısıtıp vermiştim ama ağlayarak veriyordum yani nasıl böyle uyurum diye aslında insanlık hali şimdi ağlamam saçma geliyor ben uyudum diye sarılığı artmadı bir öğün 2 saat değil 3.5 saatte içti diye dünyanın sonuda gelmedi demişti doktora anlattığımda ama o an sağlıklı düşünemiyoruz tabi şimdi sarılığı attı şükür 1. Ay sarılık aşısı hepatit B nin 2. Dozunu da oldu iyice rahatladım sarılıkta bitti şükür kilosu da 3 kg geçince 1. Ay kontrolünde. Bir kaç gün önce kontrole götürdük doktora son sarılık ölçümü yapıldı doktora sordum artık 3 saatte bir bekleyebilirsin sorun yok o zaten 2. Saat acıkırsa ağlayarak uyandırır seni dedi gerçekten de öyle oluyor acıkırsa ağlıyor alarmsız uyanıyorum gece mama veriyorum full sabah meme peşine mama veriyorum gece ara acıkmalar yaparlarsa bazen aranıyorlar 1.5 saatte falan mırın kırın oluyorlar meme veriyorum 10 dk uyuyorlar sonra bende geri yatıyorum. Acıkınca ağlamıyordu ever hem sarılık hemde erken doğumda bize de doktor kendini hala anne karnında sanıyormuyandırması çok zor demişti küvezde de uyandırırken çok zorlanıyorduk dediler. Bizimkiler de yarın doğacaklar kronolojik olarak doktor demişti zaten bunları daha doğdu saymıyoruz bile diye. Ama ev ortamına benimkiler 3 haftaya alıştılar şimdi canavarlar hele sarılığı atlatan bebeğim gece uyumayıp evi izliyordu saatlerce neyseki şimdi uyku rutini yaptık da şimdi zor uyutur olduk . Yani kuzum şuan uyandın diye bakıyorsun ilerde uyutmak için çabalayacaksın yeterki onlar iyi olsun ama mama gerçekten sarılığı atıyor bizde öyle oldu fototerapi sonrası 15 den 8 e düştü eve 8 geldi 2 gün mama verdik tüm öğünler 2 günde 5 e düştü sonra sıfırlandı
Canım bir bardak 20 damla bana çok geldi denedim de bir kaç kitle oluştu göğüslerimde acısına dayanamadım sağımda da hemen geçmedi 2 gün elimle kitlelere bastıra bastıra acıyarak sağdım masaj yaparak ama çok sertti kitleler canım yanmıştı o yüzden bana gazla geldi 2 lt 20 damla damlatıyorum ben günde 4 kg içiyorum toplamda 40 damla tüketiyorum fazlası bana iyi gel iyot bir demişmiş sağımı da bıraktım ya fazlası mahveder beniA Asliyokfotokopisivar cnm sen süt artırıcı damlayı 2 lt 20 damla mı koyuyorsun. Bna 1 bardağa 20 damla demiş günde 4 kezya fazla gelirse korkusu oluştu bnde size sorim dedim B Buddy x cnm senin gunde kaç kez idi?
İnternettede 1 bardağa 20 damla yazıyor gunde 3 kez diyor gerçi
Aslı cnm bna, saglık ocagı bunu verdı, bunu kullanıyorum bebişe
Kuzum özel bir sebebi var mı kullanmanın banada monovit verdi şimdiCanım bende bundan kullanıyorum
Fıs olarak mı veriyorsun, ne kadar veriyorsun
Sağlık ocağı monovit verdi ama ben kullanmıyorum onu, bunu diğer çocuklarıma da kullanmıştım
Hmm anladım kuzum benim ki yırtık epizyoda farklı oluyordur belki dikiş. Bana antibiyotik vermedi Fito krem verdi sadece onuda dediğim gibi sürmüyorumbenim medyolateral epizyo oldu canım yırtılmam yok, kanama olmuyor ama mesela ilk günler idrarım değince yanmazdı bugün yanıyor. krem vermedi yalnızcq batikon ve antibiyotik yazdı. antibiyotiği arada unutuyorum ama batikonu sürekli kullanıyorum canım
Vıııy üc kuruş verecekler eziyetine bak hiç gidip uğraşamam evde mutfaktan suyu zor alıyorumCnm bn aldım doğum param yattı grubuda bılgılendırmıştım, sen çalışmadıgın için 857 tl emzirme ödeneği eşine yatacak, e devletten şahıs ödemelerine baksın,
2.çocuk için 400 tl pttye yatıyor. Ama ilçe aıle sosyal hiz. Müd gidıcen, ben gttım
Basvuru yapıcan 400 tl yatıyor.
O gun bıde beledıyeye gttım doğum paketımı aldım
Bence günde bir kere ile başla duruma göre arttır memeler öyle bı şişiyor ki anlarsınBnımde sagdıgımda gelmıyor, dun akşam denim dedım makınayla.
Emince gelıyor. Bnde korkuyorum işte fazla gelırmı dıye, nasıl anlarımki fazla geldıgını acaba gunde 2 kezmi içsem.