Ya olur mu sen bi git psikologa, onlar karar versin. Kar zarar hesabını dr yapsın. Ben depremi cok az hissettiğim halde depresyona girdim geçen sene. Doktor hem konusarak hem de hafif bi ilaçla o kadar iyi ettiki beni anlatamam. Eşim Aynı odada sırtını dönse kafayı yiyordum korkudan. Ama hepsi gecti şükür.Destek almak çok istiyorum ama eşim onaylamıyor durumu ilaç verirler diye istemiyor, bende en azında psikolog desteği alayım diyorum,
Allah razı olsun canım çok şükür Allah dermansız dert vermesin herşey gelip geçicide işte şu lohusalığı bir atlatı versek düzelecek gibiSiz iyi olunda önemli değil canım benim. İnşallah en kısa zamanda tamamen geçer canım
Maşallah canım hep iyi olsun
Cnm bebişlerımız aynı. Sureklı memede durmk istıyor, surekli aranıyor, ustune 40 cc mama ohh mışıl mışıl uyuyor. Bnde doymadıgına kanaat getrdım. Bnımde göğüsler doluyor, hatta akıyor. Her bezi kaka, bez yetişmiyor, saat başı çiş kaka.Kızlar benim bebe sürekli aranıyor, yenidoğan da çok normal biliyorum diğer çocuklarımdan da ama bu daha fazla sürekli meme de durmak istiyor, benim bir şikayetim yok aslında yeter ki emsin, ama bazı zamanlar çok kalkıyor mesela dün ve sürekli meme sürekli meme, bu sefer acaba doymuyor mu diye de düşündürüyor, artık en son meme üstüne mama yaptık 30cc kadar içti ve uyudu
Mama üstüne uyuması aç mı diye düşündürdü
Göğüslerim doluyor, gün içinde hatta uzun uyursa akıyor bileher bezi çiş kakalı,anlamadım bu emme işinden bebeğim 11 günlük oldu bugün
Kızlar doğuma gidiyorum dualarınızi bekliyorum
Kızlar hayırlı güzelmi güzel doğumlarınız olsun inşallah geliyor mis kokulular az sabırAllah yardımcın olsun. Ben de geldim hastanedeyimdua edin kızlar lütfen korkuyorum.
Aslında alttan üstten gazını çıkartıyorum ama belki yeterli gelmiyordur, dediğin gibi mama verince bayıltıyormuş gibi, bu da beni üzüyor sanki çocuğa zehir veriyorum eşimde kızıyor, ama dün mama içti üstüne meme öyle uyuduGazı var mı peki? Benimki de ilk kez mamasız 3 buçuk saattir uyuyo açlıktan mı tokluktan mı anlamadım. Gazı olduğunda sürekli aranıyor benimki mama verince aynı dediğin gibi uyuyo bence bayıltıyo bu mama
Kuzum terapi alırsın önce ilaç şart değil kiDestek almak çok istiyorum ama eşim onaylamıyor durumu ilaç verirler diye istemiyor, bende en azında psikolog desteği alayım diyorum,
Kilo alımına sağlık ocağında perşembe günü bakılacak, o zaman 2 haftalık oluyor, bakalım kilo alımı nasıl, bazı bebekler sanırım daha çok aranıyor, dediğin gibi gazını çıkarırken bile aranıyor, ellerini emiyor falanCanım benim oğlanda sürekli aranıyor ama aç olduğunu düşünmüyorum. Kilo alımı çok güzel çünkü. Bazı bebeklerde emme isteğinin emme reflexinin daha fazla olduğunu okumuştum. Bizde 22 günlük olduk. Mesela benim ki emiyor. Doyduğuna eminim omzuma yatırıyorum gazını çıkarmak için ama benim ki gazını çıkarırken bile emmek istiyor aranmaya devam ediyor. O zaman emzigi veriyorum ağzına o şekilde sakinleşip daha rahat çıkarıyor gazını. Sonra emzik ağzından düşsede aranmıyor. Ben artık anlıyorum açlıktan mi aranıyor yoksa emme refleximi diye.
Canım ne kadarr üzülme desemde için yanıyor biliyorum, Rabbim kuzunaa şifa versin, kendini hiç yetersiz hissetme, güçlü ol ki, bebeğin senden güç alsınKızlar ben çok kötüyüm , çaresiz hissediyorum. Bugün 15 gün oldu bebeğim dünyaya geleli ilk 5 gün kucağıma bile alamadım yoğun bakımda yattı doğum anında oksijen seviyesi düştü ve gırtlağında doğuştan kıkırdak yumuşaklığı var en geç 1 seneye düzelir dediler . Bebeğim taburcu olduktan sonra sarılığı arttı yeterince besleyemedim beceremedim . Saatimi kurdum 2 saati geçirmeden emzirdim mama dediler verdim ama sevmedi çoğunlukla kustu . En son sarılık değeri 11e kadar düşebildi , bugün 15. Gün kontrolünde göğsünde bir hırıltı duyuldu burun tıkanıklığı sanıldı temizlendi ama geçmedi tekrardan yatış verdiler . Yoğun bakımın kapısında bekliyorum, bakamadım bebeğime ne sütüm yetti ne mama vermeyi becerebildim yapamadım . Göğsümde uyumaya alıştı ,kucağımda sakinleşiyordu şimdi orada beni arayacak kokumu alamayınca kendini güvende hissetmezse düşünmekten kafayı yicem . Allahım dermansız dert vermesin ,daha beteriyle sınamasın ama böyle hiç hayal etmedim kim ederki zaten küçücük bedeniyle savaşıyor bebeğim dua edin ne olur kafayı yemek üzereyim kızlar dayanmakta zorlanıyorum
Annem ve kv eşim ve bana siz bu bebeği çok kucağınıza alıyorsunuz diyorAhaha
Rutinlerden bahsetmişsin şimdi anladım, tek bebeğin olsaydı kucağına al ben ona da karşıyım diyecektim ama ikizin olduğu için sana bir şey diyemiyorum
Hala yenidoğan sayılıyor canımKızlar benim bebeğim 19 günlük ama çok hapsriyor normal mi arka arkaya 4 5 kere hapsrdigi oluyor ama şükür hirilti burun tıkanıklığı fln yok acaba dedim alerjik mi büyük kızımda alerjik ilaclara alerjisi var ve kizilagaca alerjisi var
Valla ikiz anneleri benim gözümde bir kahramanKız düşün iki tane karşında ağlayan aynı anda acıkan aynı anda gaz sancısı çeken iki bebek varaynı anda besliyorum da gazmolauı biri eşime kalıyor biri bana eşim işteyse birine masaj yapıyorum tek elle gaz için diğerini pıt pıtlıyorum yani bilmediğim özellikleri açıyorum her gün kendimde yeni bir şey keşfediyorum aynı anda her şeyi yapabilme özelliği
Doyurmuştur bnce cnm.Canım bu gece mama vermiyim bi dedim 3 buçuk saattir uyuyo sütüm de doyurmuş mudur ondan mı uyuyo sence
Doymuyor mu diyorsunCnm bebişlerımız aynı. Sureklı memede durmk istıyor, surekli aranıyor, ustune 40 cc mama ohh mışıl mışıl uyuyor. Bnde doymadıgına kanaat getrdım. Bnımde göğüsler doluyor, hatta akıyor. Her bezi kaka, bez yetişmiyor, saat başı çiş kaka.
O zaman dansBenim çift canım
Evet sadece ihtiyaçlarını karşılamak değil mesela duygusal bağ çok önemli ama çok şükür eşim çok destekçim. Şimdi bile ikisi ağlasa birine hemen eşim bakıyor birine ben sonra öndekine ben bakıyorum bendekine o hani olabildiğince ayırmıyorum birine ne konuşuyorsam diğerine bile aynı cümleleri kuruyorum nedense farklı birimler desem diğerini ayırır gibi hissediyorum her şeylerini eşit yapmaya çalışıyorum ikisini aynı anda seviyorum temas ediyorum minnoşlar elimden geldiğince ileriye dönük bağ kuruyorum devamlılığı olur inşallah o yüzden bir düzen rutin istiyorum. Şimdi ben tek bakmasam Kv yanda bir başkası ile baksam yine ben çocuklarla ilgilenmeyeceğim ki Kv bakacak ben ev işi yapacağım çünkü Kv ev işi yapmıyor ee onun hiçbir anlamı yok. En azından tek bakarım evi bok götürse de eşimle ben evi görüyoruz temizlemesem de olur çocuklarla ilgileniyorum gece onlar uyurken evle ilgileniyorum sonra uyuyorum ya da eşim işten gelince besliyoruz uyutuyor ben de o sıra uyuyorum eşim başlarında duruyor yani eş desteği çok önemli eşim böyle olmasa hayatta tek bakamazdım.. ben oynamasam zaten eşim oturup oynuyor onlarla ya diyorum anlamazlar oyuncak ayı gösteriyoryani eşimde Allahtan şok ilgili bir de tüp bebekler çok bekledik çok istedik rabbimin emanetleri benim abimin çocukları da ikiz olduğu için az çok biliyorum onlara da hep beraber bakıyorduk ama yengem daha stresliydi her kafadan bir ses düzen yok yengem çocuklarla ilgilenmedi abim zaten odasına geçerdi biz bakardık çocuklara şimdi 2.5 yaşındalsr dediğim gibi terapi alıyor bir tanesi duygusal bağ kopuk ne yazık ki 1 yaşından beri terapi alıyor. Yani sülalece de baksak tek de baksak olay annede bitiyor rabbim dayanacak güç veriyor ben hiç of uykusuzm çok kötüyüm diye şikayet etmedim daha oysaki bazen 24 saatin 1 saati uyuyorum bazen 6-8 saat uyuyorum eşim tatilse 10 saat bile uyuyorum kısacası benim için kocam da kocam yani o varsa okeyim
Cnm nezmn gtcek bu k.v seninSagol canım, inan bende öyle yapıyor hersey iyi olacak diyor güzel olacak diyorum sonra birsey oluyor. Dün inan artık dayanamadım banyoya girdim orda ağladım, banyo sonrası resmen perişan oldum.
Bnımkı kusmuyor cnmDoymuyor mu diyorsun
Benimki birde kusuyor fazla da geliyor aslında bence ama yine de yiyor anlamadım, obur mudur nedir
Girdiği anı hissediyorum ama çok şiddetli değil sırt üstü yatınca hiç olmuyor bende sola veya sağa dönünce adet sancısı gibi giriyor yüzlerin üstüne çıkmasına rağmen bence çok hafif inşallah öyle olur normalde deCanım benim günümde aynı, o düzensiz sancıları hissediyor musun peki nasıl oluyor, bana da aynı şeyleri söyledi Dr, insalah sağlıcakla kavuşuruz
Saol canım Allah razı olsunCnm Allah acil sifa versin inşallah bi an önce iyileşir yine kucağına alıp sarıp sarmalarsin yavrunu çok zor Rabbim sabır versin inslalah annesi bebeğin bak daha öncede çok güçlüymüş ckms yogunbakmdn inşallah yine aynı cikack dualarımız sizinle inşallah
Saol canım Allah razı olsunCnm Allah acil sifa versin inşallah bi an önce iyileşir yine kucağına alıp sarıp sarmalarsin yavrunu çok zor Rabbim sabır versin inslalah annesi bebeğin bak daha öncede çok güçlüymüş ckms yogunbakmdn inşallah yine aynı cikack dualarımız sizinle inşallah
Benimki deBnımkı kusmuyor cnm
Doğduğu akşamı verdim pişman değilimkızlar bebeğinize emzik ne zaman verdiniz yada verneyi düşünüyorsunuz
Canım sizin sarılık nasıl devam ediyor nasıl bir tedavi aldınız, yada alıyor musunuzKızlar kayramın sarı olmasını çok dilemiştimsaçların uçları sarı geriye kalan siyah ama kirpikler kaşlar sarı hatta kaşlar sarılıktan görünmüyor bile hangisine dönüşecek çok merak ediyorum