2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Kuzum ya 9 ayın acısı çıkıyor bence bir destek al, Rabbim yardımcın olsun, kuran falan aç dinleyin bebişle

Canım değişir daha bebiş
Benimde eşim kızıl ben esmerim
Bebişin saçlar koyu ama banyo yaptıkça açılıyor sanki, diğer çocuklarımın da öyleydi, sonuçlar küçük oğlum kızıl oldu, renkli gözlü oldu, bu bebişimin teni kırmızı daha 🙂 zamanla beyaza dönüyor kırmızı ten
Destek almak çok istiyorum ama eşim onaylamıyor durumu ilaç verirler diye istemiyor, bende en azında psikolog desteği alayım diyorum,

Cnm noldu sana böyle yaa😔 bol dua et. 🤲 Grekırse destek al, eşin ne dıyor peki?
Eşim çok üzülüyor canım ama oda beni tetikledi. Annesi çok karışıyor oda annesinin dediği doğru gibi davranıyor, göbek düşmeden yıkamak istemiyorum eşim yıkayalım diyor çünkü annesinin kararı, emzik istemiyorum diyorum eşim verelim diyor çünkü annesi vermek istiyor. Altını değişeceğim hemen ben değişeyim diyor üstünü giydireceğim ben yapayım diyor kv. Bunlarda tuzu biberi oluyor sanırım burdan patlak verdi

X Xxudy
Canım Allah kolaylık versin Allah içine ferahlık versin destek iyi olabilir yabancı profesyonel biriyle konuşmak iyi gelir
Sürekli içinden her şey çok güzel olacak diye geçirmeni istiyorum ben öyle yapıyorum bunaldığım zamanlarda 🤲🌸

Kızlar benim bebe sürekli aranıyor, yenidoğan da çok normal biliyorum diğer çocuklarımdan da ama bu daha fazla sürekli meme de durmak istiyor, benim bir şikayetim yok aslında yeter ki emsin, ama bazı zamanlar çok kalkıyor mesela dün ve sürekli meme sürekli meme, bu sefer acaba doymuyor mu diye de düşündürüyor, artık en son meme üstüne mama yaptık 30cc kadar içti ve uyudu 😮
Mama üstüne uyuması aç mı diye düşündürdü🥴
Göğüslerim doluyor, gün içinde hatta uzun uyursa akıyor bile🧿 her bezi çiş kakalı,anlamadım bu emme işinden😬 bebeğim 11 günlük oldu bugün
Canım benim oğlanda sürekli aranıyor ama aç olduğunu düşünmüyorum. Kilo alımı çok güzel çünkü. Bazı bebeklerde emme isteğinin emme reflexinin daha fazla olduğunu okumuştum. Bizde 22 günlük olduk. Mesela benim ki emiyor. Doyduğuna eminim omzuma yatırıyorum gazını çıkarmak için ama benim ki gazını çıkarırken bile emmek istiyor aranmaya devam ediyor. O zaman emzigi veriyorum ağzına o şekilde sakinleşip daha rahat çıkarıyor gazını. Sonra emzik ağzından düşsede aranmıyor. Ben artık anlıyorum açlıktan mi aranıyor yoksa emme refleximi diye.

Eşim çok üzülüyor canım ama oda beni tetikledi. Annesi çok karışıyor oda annesinin dediği doğru gibi davranıyor, göbek düşmeden yıkamak istemiyorum eşim yıkayalım diyor çünkü annesinin kararı, emzik istemiyorum diyorum eşim verelim diyor çünkü annesi vermek istiyor. Altını değişeceğim hemen ben değişeyim diyor üstünü giydireceğim ben yapayım diyor kv. Bunlarda tuzu biberi oluyor sanırım burdan patlak verdi
Çok geçmiş olsun kuzum inşallah en kısa sürede toparlanırsın. Arkadaşlarında dedigi gibi destek alsan iyi gelebilir. Ah bu kv ler niye böyle yaa. Bi salın şu gelinleri kendi hallerine bırakın. Nedir bu herşeyi ben biliyorum havaları anlamıyorum ki.

Çok geçmiş olsun kuzum inşallah en kısa sürede toparlanırsın. Arkadaşlarında dedigi gibi destek alsan iyi gelebilir. Ah bu kv ler niye böyle yaa. Bi salın şu gelinleri kendi hallerine bırakın. Nedir bu herşeyi ben biliyorum havaları anlamıyorum ki.
Ben asla sevmelerini kıskanmıyorum, ama bu kadar müdahale beni iyice yıpratıyor geriyor. Tek erkek torun diye yapıyor. Allah’ımın gücüne gitmesinde ben inan bunları bildiğim için kız olsun diyordum. Zaten iyi değilim bunlara beni hep yıpratıyor. Herkes bizim eve toplanıyor ya küçücük bebek bir bekleyin gelmeyin inan yalnız olmak o kadar isterdim ki

X Xxudy
Canım Allah kolaylık versin Allah içine ferahlık versin destek iyi olabilir yabancı profesyonel biriyle konuşmak iyi gelir
Sürekli içinden her şey çok güzel olacak diye geçirmeni istiyorum ben öyle yapıyorum bunaldığım zamanlarda 🤲🌸
Sagol canım, inan bende öyle yapıyor hersey iyi olacak diyor güzel olacak diyorum sonra birsey oluyor. Dün inan artık dayanamadım banyoya girdim orda ağladım, banyo sonrası resmen perişan oldum.

Kızlar selam 38+0 olduk bugün bebe 3400 olmuş çatı muayenesi oldum korktuğum gibi geçmedi çok şükür rahattı bir engel görmedi herşey yolunda sadece çişimi yaparken zorlanıyorum çok ince sızıntı gibi geliyor dedim bebek çok aşağıda başı tam idrar kesene bastırıyor o yüzden dedi 1 cm açıklık var güzelce yürü bol bol sguad yap şiddetli düzenli sancın kanaman olursa suyun gelirse gel dedi haftaya tekrar kontrol nst iyi çıktı ama sancılarım var düzensiz çok güzel bunu bekleriz dedi sürekli çömelip asılmak istiyorum dedim yapabilirsin dedi biran önce sağlıkla gelsin inşallah 🧿😍
Canım benim günümde aynı, o düzensiz sancıları hissediyor musun peki nasıl oluyor, bana da aynı şeyleri söyledi Dr, insalah sağlıcakla kavuşuruz🧿🙏

Kızlar ilk hafta bebeği kontrole götürdüğünüzde bebekler kaç kilo almıştı.

Kızlar ben çok kötüyüm , çaresiz hissediyorum. Bugün 15 gün oldu bebeğim dünyaya geleli ilk 5 gün kucağıma bile alamadım yoğun bakımda yattı doğum anında oksijen seviyesi düştü ve gırtlağında doğuştan kıkırdak yumuşaklığı var en geç 1 seneye düzelir dediler . Bebeğim taburcu olduktan sonra sarılığı arttı yeterince besleyemedim beceremedim . Saatimi kurdum 2 saati geçirmeden emzirdim mama dediler verdim ama sevmedi çoğunlukla kustu . En son sarılık değeri 11e kadar düşebildi , bugün 15. Gün kontrolünde göğsünde bir hırıltı duyuldu burun tıkanıklığı sanıldı temizlendi ama geçmedi tekrardan yatış verdiler . Yoğun bakımın kapısında bekliyorum, bakamadım bebeğime ne sütüm yetti ne mama vermeyi becerebildim yapamadım . Göğsümde uyumaya alıştı ,kucağımda sakinleşiyordu şimdi orada beni arayacak kokumu alamayınca kendini güvende hissetmezse düşünmekten kafayı yicem . Allahım dermansız dert vermesin ,daha beteriyle sınamasın ama böyle hiç hayal etmedim kim ederki zaten küçücük bedeniyle savaşıyor bebeğim dua edin ne olur kafayı yemek üzereyim kızlar dayanmakta zorlanıyorum

Kızlar ben çok kötüyüm , çaresiz hissediyorum. Bugün 15 gün oldu bebeğim dünyaya geleli ilk 5 gün kucağıma bile alamadım yoğun bakımda yattı doğum anında oksijen seviyesi düştü ve gırtlağında doğuştan kıkırdak yumuşaklığı var en geç 1 seneye düzelir dediler . Bebeğim taburcu olduktan sonra sarılığı arttı yeterince besleyemedim beceremedim . Saatimi kurdum 2 saati geçirmeden emzirdim mama dediler verdim ama sevmedi çoğunlukla kustu . En son sarılık değeri 11e kadar düşebildi , bugün 15. Gün kontrolünde göğsünde bir hırıltı duyuldu burun tıkanıklığı sanıldı temizlendi ama geçmedi tekrardan yatış verdiler . Yoğun bakımın kapısında bekliyorum, bakamadım bebeğime ne sütüm yetti ne mama vermeyi becerebildim yapamadım . Göğsümde uyumaya alıştı ,kucağımda sakinleşiyordu şimdi orada beni arayacak kokumu alamayınca kendini güvende hissetmezse düşünmekten kafayı yicem . Allahım dermansız dert vermesin ,daha beteriyle sınamasın ama böyle hiç hayal etmedim kim ederki zaten küçücük bedeniyle savaşıyor bebeğim dua edin ne olur kafayı yemek üzereyim kızlar dayanmakta zorlanıyorum
Cnm Allah acil sifa versin inşallah bi an önce iyileşir yine kucağına alıp sarıp sarmalarsin yavrunu çok zor Rabbim sabır versin inslalah annesi bebeğin bak daha öncede çok güçlüymüş ckms yogunbakmdn inşallah yine aynı cikack dualarımız sizinle inşallah 🤲🤲

Kızlar benim bebeğim 19 günlük ama çok hapsriyor normal mi arka arkaya 4 5 kere hapsrdigi oluyor ama şükür hirilti burun tıkanıklığı fln yok acaba dedim alerjik mi büyük kızımda alerjik ilaclara alerjisi var ve kizilagaca alerjisi var

Canım bizim 15 çıktı, kan uyuşmazlığımız vardı. Eşim ab pozitif ben 0 negatif atlas b pozitif doğdu. Rh uyuşmazlığı+b uyuşmazlığı gibi birsey dedi. Mama verdin mi peki, bize mama demedi bol bol emzirme dedi.
Kuzum bizde de A sıfır uyuşmazlığı var doktor mama ver mutlaka dedi bende her emzirmeden sonra mama da verdim ikinci gün, kan verdik o gün 7.7 çıktı iyi dedi bugün yine kontrol var kan alacaklar mi bilmiyorum dün sadece bir kere mama verdim

Olmuştu kuzum tabi ama bir iki damla kaçırıyordum bazen çok sıkışınca, sen baya kaçırıyor gibi anlatmışsın da ondan biraz şaşırdım 🥲
Kuzum ben bildiğin bütün mesanemi bosaltiyorum öyle kaçırıyorum ama dün akşamdan beridir elhamdülillah tuvalete kadar yetisebiliyorum az kaçıyor 😅

• Amin
Reactions: The
Aynen ikiz olmak çok başka bir şey. Bi de tek yumurtayız🫠 seninkiler tek mi çift mi?
Haha gözlemlediklerinin tersini yapmak da iyi fikirmiş 😂 kendine eziyete dönüşmediği sürece sen ilgilen tabi. Annem çok zorlanmıs, hala söylenir hala kızar babama. Bize bakma telaşından ilgilenememiş duygusal bağ kurma açısından. İhtiyaçlarımızı karşılamakla meşgulmüş hep. Oyun bile oynadığımızı hatırlamıyorum. Napsın haklı. 🥲
Benim çift canım❤️
Evet sadece ihtiyaçlarını karşılamak değil mesela duygusal bağ çok önemli ama çok şükür eşim çok destekçim. Şimdi bile ikisi ağlasa birine hemen eşim bakıyor birine ben sonra öndekine ben bakıyorum bendekine o hani olabildiğince ayırmıyorum birine ne konuşuyorsam diğerine bile aynı cümleleri kuruyorum nedense farklı birimler desem diğerini ayırır gibi hissediyorum her şeylerini eşit yapmaya çalışıyorum ikisini aynı anda seviyorum temas ediyorum minnoşlar elimden geldiğince ileriye dönük bağ kuruyorum devamlılığı olur inşallah o yüzden bir düzen rutin istiyorum. Şimdi ben tek bakmasam Kv yanda bir başkası ile baksam yine ben çocuklarla ilgilenmeyeceğim ki Kv bakacak ben ev işi yapacağım çünkü Kv ev işi yapmıyor ee onun hiçbir anlamı yok. En azından tek bakarım evi bok götürse de eşimle ben evi görüyoruz temizlemesem de olur çocuklarla ilgileniyorum gece onlar uyurken evle ilgileniyorum sonra uyuyorum ya da eşim işten gelince besliyoruz uyutuyor ben de o sıra uyuyorum eşim başlarında duruyor yani eş desteği çok önemli eşim böyle olmasa hayatta tek bakamazdım.. ben oynamasam zaten eşim oturup oynuyor onlarla ya diyorum anlamazlar oyuncak ayı gösteriyor 🤣 yani eşimde Allahtan şok ilgili bir de tüp bebekler çok bekledik çok istedik rabbimin emanetleri 🙏🏻🧿 benim abimin çocukları da ikiz olduğu için az çok biliyorum onlara da hep beraber bakıyorduk ama yengem daha stresliydi her kafadan bir ses düzen yok yengem çocuklarla ilgilenmedi abim zaten odasına geçerdi biz bakardık çocuklara şimdi 2.5 yaşındalsr dediğim gibi terapi alıyor bir tanesi duygusal bağ kopuk ne yazık ki 1 yaşından beri terapi alıyor. Yani sülalece de baksak tek de baksak olay annede bitiyor 🙏🏻 rabbim dayanacak güç veriyor ben hiç of uykusuzm çok kötüyüm diye şikayet etmedim daha oysaki bazen 24 saatin 1 saati uyuyorum bazen 6-8 saat uyuyorum eşim tatilse 10 saat bile uyuyorum 🤣 kısacası benim için kocam da kocam yani o varsa okeyim ❤️

Ahaha😅😅😅
Rutinlerden bahsetmişsin şimdi anladım, tek bebeğin olsaydı kucağına al ben ona da karşıyım diyecektim ama ikizin olduğu için sana bir şey diyemiyorum 😁
Kız düşün iki tane karşında ağlayan aynı anda acıkan aynı anda gaz sancısı çeken iki bebek var 🤣 aynı anda besliyorum da gazmolauı biri eşime kalıyor biri bana eşim işteyse birine masaj yapıyorum tek elle gaz için diğerini pıt pıtlıyorum 🤣 yani bilmediğim özellikleri açıyorum her gün kendimde yeni bir şey keşfediyorum aynı anda her şeyi yapabilme özelliği 😅😅

X