Ay doğru ben orayı da duru suyla yıkadım bugün orayı köpürteyimBebeğin zaten küçük daha. Ben de hemen şampuan dökmeyi düşünmüyorum. Anca özel bölgesine dökerim. Onun dışında su yeter ya, güzel kokuları gitmesin
Fototerapiden benimde kızımın kolu serçe parmağımın yarısı kadar yanmış kabuk tutmuş şuan kuruyup geçmesini bekliyorumCanım ne gitmesi, gider mi aslaaaa… zaten aynı sitedeyiz. Aşk yaşıyor resmen Atlasla. Eşim annecidir canım şuan annesi yönlü konuşuyor. Doktor düşün fototerapi alabilir dedi. 18 değer üstü olursa diyor ki kaç tane yanan çocuk olmuş bilmem ne eşimde gerek yok yarın doktor fototerapi derse aldırmayabilir şuan o derece
Bizim çocuk doktoru hafta da bir sadece şampuan dedi. Deri tabakasını kaybetmesin orada yararlı mikroplar var dedi onu kaybederse mantar olur dedi. Haftada 3 yıkıyorum 2 duru su 1 şampuan şeklinde bazen 3 duru su yapıyorum.Bebeğin zaten küçük daha. Ben de hemen şampuan dökmeyi düşünmüyorum. Anca özel bölgesine dökerim. Onun dışında su yeter ya, güzel kokuları gitmesin
Canım ben yikamicaktim ama kayınvalidem yıkayalım dedi doktora sormuştuk hatta hastaneden çıkarken o da ikinci gün yıkayın dedi. Biz ikinci gün yikadik bizim göbek bağı 5. Gün falan düşmüştü hattaKızlar göbeği düşmeden bebeği yıkayan var mı?
20. Gün verdimkızlar bebeğinize emzik ne zaman verdiniz yada verneyi düşünüyorsunuz
Ne gerek var? Göbek bağı düşmeden yıkayıp enfeksiyon olan bebekler var. Henüz mis gibiler zaten yani çok gereksiz. Vücudunun bazı bölümlerinde kan vs olabilir, benim oğlumun vardı, ıslak bir bezle sildim oraları sadeceKızlar göbeği düşmeden bebeği yıkayan var mı?
Aynen bence de canım haftada 1 yeterli. Ben de max öyle yaparım sanırım. Gerçi ben oğlumda öyle haftada 3 falan yikayamiyordum kışa geldiği için usuturum diye korkuyordum ama bu nasipse önümüz yaz olacağı için daha çok yıkanır sanırımBizim çocuk doktoru hafta da bir sadece şampuan dedi. Deri tabakasını kaybetmesin orada yararlı mikroplar var dedi onu kaybederse mantar olur dedi. Haftada 3 yıkıyorum 2 duru su 1 şampuan şeklinde bazen 3 duru su yapıyorum.
Annem ilk torunlarda filesiz yıkamış ama sabunla sabun kaydırmıyor bebeği doktor kesinlikle sabuna izin vermedi bir tek şampuan dedi sade suylada zaten her kaka yapınca poposunu yıkıyorum ondan banyo yapınca şampuan kullanıyorum..File çok kolaymış ya alayım bendeYazık ya kıyamam yavruma. Ben filesiz aslaa cesaret edemem şahsen. İlk bebeğimi hep file ile yıkadım. Diğer türlü balık gibiler Allah korusun kayar gider elindenben gündüz falan hep kendim yıkıyordum, file ile kolay oluyor bence , illa birine ihtiyaç duymuyorsun. Sırt üstü yatirip güzelce önünü ve kafasını yıkıyordum, en son da yavaşça elime alıp sırtını yıkıyordum bitti gitti akgnss kız sen de sanırım nasıl yıkayacagini düşünüyordun, file alın
canım şubat annelerinde galiba yıkadılar enfeksiyon oldu bebek bence yıkamayın ama emzik ben doğduğu gün verdim emziksiz bebe olmazEşim çok üzülüyor canım ama oda beni tetikledi. Annesi çok karışıyor oda annesinin dediği doğru gibi davranıyor, göbek düşmeden yıkamak istemiyorum eşim yıkayalım diyor çünkü annesinin kararı, emzik istemiyorum diyorum eşim verelim diyor çünkü annesi vermek istiyor. Altını değişeceğim hemen ben değişeyim diyor üstünü giydireceğim ben yapayım diyor kv. Bunlarda tuzu biberi oluyor sanırım burdan patlak verdi
Canım bizim değer 18 di fototerapi aldık bi gece yattık hastanede .. ama ısıyı eşim hep kontrol etti belli baş derecenin üstüne çıkınca hep hemşireye gitti söyledi ısıyı azalttırdık. Ona rağmen çocuğun vücudu hafif soyuldu ama normalmiş o . Dikkat etmek lazım bazı hemşireler çok ilgisiz be bilgisizdi. Bugün de hastaneden geldik değerimiz tam düşmemiş bile 8 olmuş ama artım tehlikeli değilmiş . Yüzünün sarılığı tam geçmedi bile 35 günlük bulutCanım ne gitmesi, gider mi aslaaaa… zaten aynı sitedeyiz. Aşk yaşıyor resmen Atlasla. Eşim annecidir canım şuan annesi yönlü konuşuyor. Doktor düşün fototerapi alabilir dedi. 18 değer üstü olursa diyor ki kaç tane yanan çocuk olmuş bilmem ne eşimde gerek yok yarın doktor fototerapi derse aldırmayabilir şuan o derece
Bizde aynı bu şekilde fileyle yıkıyoruz çok rahat oluyorYazık ya kıyamam yavruma. Ben filesiz aslaa cesaret edemem şahsen. İlk bebeğimi hep file ile yıkadım. Diğer türlü balık gibiler Allah korusun kayar gider elindenben gündüz falan hep kendim yıkıyordum, file ile kolay oluyor bence , illa birine ihtiyaç duymuyorsun. Sırt üstü yatirip güzelce önünü ve kafasını yıkıyordum, en son da yavaşça elime alıp sırtını yıkıyordum bitti gitti akgnss kız sen de sanırım nasıl yıkayacagini düşünüyordun, file alın
Yok yok sana demiyorum gerçekten aslında yeri gelmişken yazayım dedim çünkü bazen zorluyor bebekler ve insan araştırma yapıyor, karşına da bir sürü reklam çıkıyor uyku eğitimcilerin. Bana çok ilginç gelmişti, kabullenemedim yani sonra zararlarını okuduğumda işte dedim içgüdüsel olarak uygun olmadığını kendim hissetmişim. Bunlara uyup 8 aylık bebeğimi bir kere başka odaya aldım bir gün o da yani, ne ben yatabildim ne o kaygıdan. Beraberken mis gibiydikKız düşün iki tane karşında ağlayan aynı anda acıkan aynı anda gaz sancısı çeken iki bebek varaynı anda besliyorum da gazmolauı biri eşime kalıyor biri bana eşim işteyse birine masaj yapıyorum tek elle gaz için diğerini pıt pıtlıyorum yani bilmediğim özellikleri açıyorum her gün kendimde yeni bir şey keşfediyorum aynı anda her şeyi yapabilme özelliği
Ayyy kuzum bu gün oğluşumu o halde gördükten sonra birde elde yıkamamCanım ben elimde tutarak yıkıyorum eşim su döküyor ben bir elime zıbını geçiriyorum o zıbınlı elimle bebeği tutuyorum kolumda önce zıbını sıcak suyla ıslatıyorum sonra ellerimi sıcak suya tutuyorum eşimde hazırladığımız suyu dökmeye başlıyor önce ön vücut sonra arkadan vücut sonra genital bölge popo yıkıyorum en son kafa kafadan sonra elimde ters tutarken sırtı dönük kafa yıkıyorum kafayı durularken elimle yüzünü de bi geçiyorum yetiyor zaten 5 dk o sıra eşim havluyu kucağında tutuyor hop çocuğu onun kucağına bırakıyorum sarıyorum ebeveyn banyosunda yıkıyorum oradan hop eşim yatak odasındanyatağa arıyor çocuğu ben peşimden gidip hemen giydiriyorum eşim saçını kuruturken ben giydirmiş oluyorum üstünü örtüp diğer bebişi hemen yıkıyoruz bitti gitti
Ben e bebekten almıştım canım köpüklü kalın olanından çok işime yaradı bak istersen ama arkasını yıkarken elime alıyorum bende mecbur biraz çabuk olmak lazım daha küçükler zaten hemencik bitiyor banyosu ilerde daha çok tutarız sudaFileyle kolay canım o zaman dediğim gibi filesi vardı attım çöpe dandik bir şey göndermişler daha kalını olsa alırdım ben yoksa elde olucak iş diğil annem bile diyorki artık kayıyor mesela bu gün banyosunu yaptık benim oğluş suyu çok seviyor normalde ağlamaz bu gün çok ağladı annem eliyle göğsünden tutuyordu sanki hiss etdim çocuk rahatsız çünkü bu kadar ağlaması normal gelmedi bana anneme dedim dönder bir bakayım dönderince bir baktım kolu göğsü kizarmiş kan gitmiyormuş öyle bir kızarmışki dedim tamam kan gitmiyor bebeğime başladım ağlamaya annemde korktu hemen şampuanli kucağıma aldım sakinleşti demekki annemin eli acıtıyormuş..sabun olursa bu kadar kaymaz şampuanla çok kayıyor..nasıl korktuk ikimiz
Allahım güç kuvvet versin sana canım gelmiş geçmiş olsun inşallahÇok saol canım Allah razı olsun , güçlü olmaya çalışıyorum ama zor dayanıyorum
Maşallah süphanallahBenim oğlum da doğduğunda saçları kahverengi gibiydi ama kaşları falan sapsariydi. 1 hafta 10 gün sonra saçları da sararmaya başladı. Sonra da sarı kaldı
Ben hala haftada 1 defa banyosunu yaptırıyorum ondan şampuan kullanıyorum havalar sıcaklasın daha sık sık yaptırıcam zaten popasını ayaklarını kaka sonrası hep yıkıyorum grip olduğum için hastalanmasın diye korkuyorum zaten deli gibi kokluyorum kötü koku varmı diyeBizim çocuk doktoru hafta da bir sadece şampuan dedi. Deri tabakasını kaybetmesin orada yararlı mikroplar var dedi onu kaybederse mantar olur dedi. Haftada 3 yıkıyorum 2 duru su 1 şampuan şeklinde bazen 3 duru su yapıyorum.
Allah'tan ümit kesilmez canımMaşallah süphanallahsarı civciv bu tam ısırmalık bizim 26. Gün hala umut varmı dersin
Bakıcam o zaman bende en kolayı o yoksa elde riskli yaz gelirse hem büyüsünler daha kolay olucakBen e bebekten almıştım canım köpüklü kalın olanından çok işime yaradı bak istersen ama arkasını yıkarken elime alıyorum bende mecbur biraz çabuk olmak lazım daha küçükler zaten hemencik bitiyor banyosu ilerde daha çok tutarız suda
Allahım güç kuvvet versin sana canım gelmiş geçmiş olsun inşallah
Maşallah süphanallahsarı civciv bu tam ısırmalık bizim 26. Gün hala umut varmı dersin
Sağol canımAllah'tan ümit kesilmez canımgönlüne göre olsun inşallah