• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Bende akşam 7-10 arası uyanık tutuyorum ama neden bilmiyorum gece uykusuna geçmekte aşırı zorlanıyoruz nasıl dğzelir bilmiyorum basen gece 3’ü buluyor uykuya geçmesi
Ben alnını okşuyorum saçını okşuyırum elini tutuyorum . Benim oğlan tam bir temas bağımlısı . Eklemezsem uyumaz ama biryerlerine dokunursam uykuya geçmesi kolay oluyor

Meme reddi geçen hafta yaşadımbşr hafta sürdü özellikle 2. Ay aşısından sonra baya çığlık çığlığa. Hiç emmedi hep sağdım verdim sonra silikon uçla aştık o durumu. En başından beri biberon anne göğsüne benzeyen varya ondan kullanıyorum ben belki de ondan meme reddi olmadı .

anne sütüyle kilo alıyırsa hiç bulaşma mamaya. Önemli olan sağlıklı kilo alması çok kilo alması değil canım
Benimde meme reddi başladı silikon uç ile deneyeyim bi

benimkide buna benzer bi duzende ilerliyo suan tek fark oglen 12 den gece 12ye kadar hic bi duzen yok ozellikle 16.00 gibi bazen bi yarim saat uyuyor duzenli onun disinda beser dklik uykular ve surekli uykulu gozler... sen ogleden grceye hangi saatler uyutuyosun canim
Bak mesela bugün 9 da uyandı 12 de tekrar uykuya daldı işte az önce uyudu. 1.5 saat falan uyuyor sonra meme alt değiştir derken 2 gibi yine uyur. Yine 1 yada 1.5 saat uyur böyle rutin devam eder . Akşam 7 bazen 7.30 gibi uyanır. Ben uyutmam babası geliyor diye . 10 a kadar bazen 11 e kadar uyutmuyorum sonra gece rutinine geçiyoruz . Şükür kendi kendine alıştı bu düzene eve misafir gelse bile ben küsura bakmayın uyutacağım diyorum misafire . Açıkçası çay kahve yapcam diye çocuğu ihmal etmemekte çalışıyorum gelen de zaten buna takılacak tipler olmuyor allahtan

Kızlar toplanın etkinlik buldum bitane 😂😂😂yeni keşfetmiş gibi davranayım koltuğa alüminyum folyo serdim oğlanı da halıya yatırdım ayakları ile tepinirken çıkardığı ses çok hoşuna gitti baya oynadı iyice bi tepindi ve tepinirken farkettim ki oğlan alttan gazını da çıkarttı şimdi de mis gibi uyuyor

Ben alnını okşuyorum saçını okşuyırum elini tutuyorum . Benim oğlan tam bir temas bağımlısı . Eklemezsem uyumaz ama biryerlerine dokunursam uykuya geçmesi kolay oluyor
Benim oğlan da temas bağımlısı beşiğe yatırıyorum gözümün içine bakıyor dokunuyorum seviyorum hayır diyor al kucağına orda yap bunları 🤣🤣🤣illa anasının kucağında nöbet tutacak

valla bunu ben diyip duruyorum sutum yok diye kocamda var diyip duruyo bizde tam tersiisliyo dhdjd adama mama aldirtamadim bi turlu doydugunu idda ediyor sutun yettigini ama ben yetmiyo gibi hissediyorum hatta simdi sagdim 30 cc anca cikti iki memeden 15er dakika sagmadim cunku pompa bosa cekiyordu 5. dakkada bos cekmeye basladi pompa mi cekemiyor diyecegimde bebegimde oyle 5 dk emiyo sonrasi emzik gibi yutkunma sesi gelmiyoo
Canım benim bebiste sadece mama ile besleniyor. Yaşadıklarının inan fazlasını bende yaşıyor işitiyorum. Sağlıklı olsunlarda napalim. Keşke emzirebilsek. Sen hangi mamayı kullanıyorsun bu arada

Keşke bende mama vermeseydim yetiyor deseydim eşimde o konuda yanımda olmadı benimki ilk bebeğim büyümüyor denince çok üzüldüm verdim bnefr mama. Çok garip insanlar gerçekten bu kvler. Herşeyi doktordan daha iyi biliyorlar patavatsızlar. Şimdi de işte sütüm geri gelsin diye uğraşıyorum. Eski resimlere bakıyorum bebeğimin ağzından süt akardı emdikten sonra şimdi memeyi görünce bile ağlıyor
Canım benimde ilk çocuğum bende verdim ama sonra dedim kendi kendime nerden biliyor yetmediğini nerden biliyor bu çocuğun kilo almadığını durumun yetersiz olduğunu bak sana şunu soyleyeyim hala aynı bebek 2 ayda 2.300 kilo aldı hala sütun yetmiyor sütun beslemiyor diyip duruyor ama ben mama vermiyorum çünkü doktor gayet iyi besleniyor dedi ya süt yağlı olmadığından bu çocuk çok çiş yapıyor diyor düşün artık ki doktor çiş yapması beslenmesinin iyi olduğundan dedi sende bı emzirme uzmanından bence yardım al kuzum ya

Benimde meme reddi başladı silikon uç ile deneyeyim bi
Bende işe yaradı gerçi çok akıllı bu bebeler yarı uykuluyken silikon ucu verdim verdim yoksa kanmıyor hemen anlıyor 😀
Benim oğlan da temas bağımlısı beşiğe yatırıyorum gözümün içine bakıyor dokunuyorum seviyorum hayır diyor al kucağına orda yap bunları 🤣🤣🤣illa anasının kucağında nöbet tutacak
ay bu temas aşkları pek hoşuma gidiyor inşallah ilerde bıkmam 😂😂

Böylemi uyutuyorsun doğduğundan itibaren yani sallamak pış pışlamak faln yokmu
Yok doğduğu günden beri okşayarak uyuyor 😀 gündüzde ana kucakları varya kendi kendine sallanan kucağımda okşayarak uyutup ona koyuyorum 15 dk falan sallanıyor sonra sabit . Ama arada gece beşiği salllıyorum da öyle aman aman sallama yok . Bende sallama uykuya dalmak için değilde uykusunda uyanırsa devam etsin diye. İlk günden beri okşama var bizde 😀 çocuğu kendim temasa alıştırdım galiba. Ha benim en büyük şansım öyle şükğr kolik falan değildi. Gazı da çok zorlamıyordur. 2 anne de yanımdaydı benim enerji vardı hep. Ondan bunlara vakit buldum ben

Kızlar bu oyun halısını kim bulduysa Allah razı olsun, ben piyanolu olanı aldım en ucuz olanından 15-20 dk rahat oyalıyor almayan varsa bence kesin alsın.

Canım benimde ilk çocuğum bende verdim ama sonra dedim kendi kendime nerden biliyor yetmediğini nerden biliyor bu çocuğun kilo almadığını durumun yetersiz olduğunu bak sana şunu soyleyeyim hala aynı bebek 2 ayda 2.300 kilo aldı hala sütun yetmiyor sütun beslemiyor diyip duruyor ama ben mama vermiyorum çünkü doktor gayet iyi besleniyor dedi ya süt yağlı olmadığından bu çocuk çok çiş yapıyor diyor düşün artık ki doktor çiş yapması beslenmesinin iyi olduğundan dedi sende bı emzirme uzmanından bence yardım al kuzum ya
Evet bende düşünüyorum yardım almayı çünkü ne yazık ki sütüm kesildi artık. Kendi çocuğumuzu kendimiz büyütsek rahat verseler de

Ay benim kızım temas hiç sevmiyor (bende sevmem şdkdl) öptüğüm zaman suratıma iğrenerek bakıyor gücü yetse yanağını silecek neredeyse çok komik geliyor kendince bir karakteri bir fıtratları var resmen. Kalabaşık sevmez misafir gidene kadar ağlar evde biz bizeyken uslu bir bebek ama eve misafir gelsin kimse uzun uzun oturamıyor full ağlama 🥲😂

Yok doğduğu günden beri okşayarak uyuyor 😀 gündüzde ana kucakları varya kendi kendine sallanan kucağımda okşayarak uyutup ona koyuyorum 15 dk falan sallanıyor sonra sabit . Ama arada gece beşiği salllıyorum da öyle aman aman sallama yok . Bende sallama uykuya dalmak için değilde uykusunda uyanırsa devam etsin diye. İlk günden beri okşama var bizde 😀 çocuğu kendim temasa alıştırdım galiba. Ha benim en büyük şansım öyle şükğr kolik falan değildi. Gazı da çok zorlamıyordur. 2 anne de yanımdaydı benim enerji vardı hep. Ondan bunlara vakit buldum ben
Valla brova ve maşallah senden uyku eğitimi almak lazım 😊 bizde sallamalar ee eee ler pış pışlar havada uçuşuyor 😀 hele birde battaniyede sallama var mecbur biri gerekli yanımda

Ay benim kızım temas hiç sevmiyor (bende sevmem şdkdl) öptüğüm zaman suratıma iğrenerek bakıyor gücü yetse yanağını silecek neredeyse çok komik geliyor kendince bir karakteri bir fıtratları var resmen. Kalabaşık sevmez misafir gidene kadar ağlar evde biz bizeyken uslu bir bebek ama eve misafir gelsin kimse uzun uzun oturamıyor full ağlama 🥲😂
Hahaa 😀 iyimiş her insanın bir karakteri var

.
Valla brova ve maşallah senden uyku eğitimi almak lazım 😊 bizde sallamalar ee eee ler pış pışlar havada uçuşuyor 😀 hele birde battaniyede sallama var mecbur biri gerekli yanımda
ben de ne zaman kv gitsem çocuk uyuturken battaniye de sallayalım diyor. Hayır diyorum. Alışırsa öyle uyumaya Evde tekken ne yapıcam kimle sallauacağım. Israr edemiyor.

Benimki ya bacağımda sallayarak ya da kucağım da pış pış yaparak uyuyor. Gece sallama vs yok şükür. Derin uykuya dalınca uyanıp mama içip geri kendi uyuyor.

Gündüzler de biraz sallayınca bayılıyor zaten.
Ama geç uyuyor gece. Onu dizene koymam lazım benim de.
Gece 2 gibi felan derin uykuya anca geçiyor.

Misafirsavar desene 😂😂 ay benim oğlanda sürekli gezse. Kaka problemi var bizde ama ne zaman doktora gitsek gezmeye gitsek kaka Yapıyor. Çocuk evde yapmak istemiyor herhalde 😀 doktorumuz daha altını temiz görmedi mahçup oluyırum artık açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum doktora bakın aslında altını sürekli temizliyorum ama size gelince hep kaka Yapıyor diye 😀😀

Yok kız sende ha 😀 inan tamamen bebekle alakalı. Benim başından beri sakindimgaz sorunu yoktu uykusu sıkıntı değildi. Evde hem anne hem kayınvalide vardı. 2 ay yanımda kaldılar. Yemek temizlik düşünme derdi yok . Emzirdim uyuttum bebişi kendim uyudum hesabı. Enerjim vardı benim. Ondan bunlarla uğraşacak düzene koyacak enerjim de zamanımda oldu. Yoksa siz anlatıyordunuz işte gazı çıkmadı saatlerce uyumadı falan diye benimde öyle olsa nerdeeee bunalrı yapayım. En büyük şansım oğlumun mizacı oldu sakin bşr bebekti Allah 2. De böyle nasip etsin 😄😂

Kızlar ilk bebeği olanlara bu sorum size.. 2. Bebeği Düşünüyor musunuz 🤣 ben 33 yaşındayım 2. Düşünüyorum eşim de kesinlikle istemiyor. Bunun geleceğini hazırlamadan olmaz diyor . Bende niyeyse zor hamilelik geçirmeme rağmen 2. Çocuk istiyorum ay bu düşünceden kendimi alamıyorum ya 😀 6/7 aylık olunca 2. Ye başlamak istiyorum delirdin diyor herkes

Back