• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    97
kızlar merhaba nasılsınız, umarım yolundadır her şey.

32 hafta civarı her şey hazır olsun diyorlar ben de öyle yapmayı düşünüyorum. ama sanırım öncesinden etiketlerini keseceğim ve renklerine göre bi ayıracağım. yıkama sırasında kolaylık olsun diye
Bende biraz biraz halledeyim diyorum etiketleri falan iyi fikir

kızlar geçen hafta sağlık ocağında kan tahlillerimi yaptırdım. (hemşirem çağırmıştı)
ferritin değerim ağustosta 23, kasımda 18 şimdi ise 11 çıktı.
günlük tek doz kan hapı içiyorum fakat sanki yetersiz gibi geliyor ve doktora danışarak günde ikiye çıkartmayı düşünüyorum.
sizde durumlar nasıl? tahlil yaptırıyor musunuz ara sıra?

kızlar geçen hafta sağlık ocağında kan tahlillerimi yaptırdım. (hemşirem çağırmıştı)
ferritin değerim ağustosta 23, kasımda 18 şimdi ise 11 çıktı.
günlük tek doz kan hapı içiyorum fakat sanki yetersiz gibi geliyor ve doktora danışarak günde ikiye çıkartmayı düşünüyorum.
sizde durumlar nasıl? tahlil yaptırıyor musunuz ara sıra?
Benim ayda 1 kana çağırıyorlar ben zaten başından beri günde 2 kullanıyorum birini yatmadan önce birini sabah uyanır uyanmaz en az 1 saat sonra birşeyler yiyorum birde

Ben ilk 40 gün misafir kabul etmiyorum diye herkese söyledim çevremdeki gelirlerse de annem beni doğurduğunda uykum var diyip beni alıp odasına geçiyormuş bende aynı taktiği yapmayı düşünüyorum ilk 40 gün kimseye çocuk yok yani 😅
Odaya falan kayınvalidem ve yanında misafirleri sokması ihtimaline karşı tuvalete sığınabilirim 😆

Çok güzel konuşmuşsunuz
Ben doğurduğumdan beri lohusanın evine bir daha gitmeme kararı aldım doğum ziyareti çok incitici birşeymiş gerçekten seni düşünen gelmez gelsede hizmet beklemez
Eline bişey alır gelir beş dk durur gider
Gece hastanedeydik uykusuz sabah doğum oldu aşırı bir yorgunluk öğleden sonra çıktık eve geldik hepimiz yorgun uykusuz açız bebek durmuyor emmiyor ev misafir yığını hepsi yemek bekliyor yemekmsaati gelmiş dışardan onca masrafın da içine yemek söyledik beş bin küsür gitmişti
Daha 10 günlük dikişliyken beş saat yola gittim kv evine zaten küstüde bana neden onun evinde sancım gelipde doğurmadım diye asıl iş orda başladı her öğün 50-60 kişi misafir geldi bir ay boyunca ve ben bebeğimi ne emzirmeyi becerebildim düğün evinde ne uyuyabildim daha sonrası ise büyük bir facia depresyona girdim intihar girişimleri bebeği öldürmeye kalkma Boşanma aşamaları vs
Keşke bizi bizle başbaşa bırakabilseler bu insan yığınları…
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, büyük ihtimal bunlar benim de yaşayacaklarım. Benim kv çok sıkıntılı bir insan 1000 km uzakta oturuyor yılda bir kez geliyorlar ama bir gelişi 5 yıla bedel. Yemek yerken çatalı tutuşuma kadar her şeye karışan, sanki kendi eviymis gibi bütün eşyaların yerini kafasına göre degistiren kapıyı çalmadan dan diye yatak odamıza dahi giren değişik bir kisiligi var o yüzden o geldiğinde sürekli onunla mücadele etmekle geçiyor zamanım. Eşimin hakkını yiyemem her seferinde benim yanımda oluyor tepki gösteriyor ama malesef yetersiz kalıyor çünkü hiçbir şekilde laftan sözden anlamiyor yapma dediğimiz şeyi inadına yapıyor bundan zevk alıyor son yaptıklarından sonra konuşmuyorduk eşim de konuşmuyordu ama ben hamile kalınca vesile oldu barışıldı. Doğumda gelecek diye şimdiden endişelerim başladı dikişli halde kucagimda bebeğimle onla nasi uğraşacağım bilmiyorum. İşin kötüsü de gelirsek çocuk yaşına girene kadar dururuz diyorlar bunu kabul etmem mümkün değil. 1 hafta 10 gun falan durup gitmeleri gerekmiyor mu ya ? Zaten evim 2+1 yatılı misafir ağırlamak çok zor üstüne bir de kendi ailem de burda olacak. Kayınvalidem bebeğimle ilgili her şeye karışacak huzur vermeyecek buna eminim şimdiden diyor zaten sen emzirsen yeter ben bakarım diye, resmen delirmiş. Bana bir akıl verin nolur çok huzurum kaçıyor bunları düşündükçe bütün lohusaligimi zehir zıkkım edecek napmam lazım bilmiyorum 🥺

Önemli olan takip başladığında 5 dakika da bir düzenli olursa önemli olur demişti benim doktorum çok yorulduğun günler bi tane progestan fitil at rahatlatır dedi bi sorun görmedi bu aylar Braxton hiks ayları zaten daha yeni hissetmeye başladığımız için tuhaf geliyormuş zamanla alışırsın normal doğum ağrısı çok farklı zaten dedi
Evet beni de aşağı yukarı bu şekilde yönlendirdi. Teşekkür ederim yanıtınız için. 🥰 İlk oglum doğalı da 6 yıl oldu. Unutmuşum süreçleri.

Çok net tep
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, büyük ihtimal bunlar benim de yaşayacaklarım. Benim kv çok sıkıntılı bir insan 1000 km uzakta oturuyor yılda bir kez geliyorlar ama bir gelişi 5 yıla bedel. Yemek yerken çatalı tutuşuma kadar her şeye karışan, sanki kendi eviymis gibi bütün eşyaların yerini kafasına göre degistiren kapıyı çalmadan dan diye yatak odamıza dahi giren değişik bir kisiligi var o yüzden o geldiğinde sürekli onunla mücadele etmekle geçiyor zamanım. Eşimin hakkını yiyemem her seferinde benim yanımda oluyor tepki gösteriyor ama malesef yetersiz kalıyor çünkü hiçbir şekilde laftan sözden anlamiyor yapma dediğimiz şeyi inadına yapıyor bundan zevk alıyor son yaptıklarından sonra konuşmuyorduk eşim de konuşmuyordu ama ben hamile kalınca vesile oldu barışıldı. Doğumda gelecek diye şimdiden endişelerim başladı dikişli halde kucagimda bebeğimle onla nasi uğraşacağım bilmiyorum. İşin kötüsü de gelirsek çocuk yaşına girene kadar dururuz diyorlar bunu kabul etmem mümkün değil. 1 hafta 10 gun falan durup gitmeleri gerekmiyor mu ya ? Zaten evim 2+1 yatılı misafir ağırlamak çok zor üstüne bir de kendi ailem de burda olacak. Kayınvalidem bebeğimle ilgili her şeye karışacak huzur vermeyecek buna eminim şimdiden diyor zaten sen emzirsen yeter ben bakarım diye, resmen delirmiş. Bana bir akıl verin nolur çok huzurum kaçıyor bunları düşündükçe bütün lohusaligimi zehir zıkkım edecek napmam lazım bilmiyorum 🥺
Çok net tepki ver benimki de öyle bir tür ama ben hiç lafımı sakınmıyorum gücünü bir deniyor bakıyor ben çok ses ediyorum ve herkese söylüyorum yaptıklarını bunlar baya baya törpülmüş halleri. İlk hallerini görsen dayanamazdın benimki de ben oğlum sana bakarım diyor ortancaya dedim benim üçüncü sezeryan bebek küçük onun bakıcıya ihtiyacı yok zaten okula gidiyor oğlu da bana bakacaksa gelmesini söyledi sorun gelmesi değil de eve herkesi çağırıyor oğlumun evini göstereyim orada agırlayayuk burası benim de evim diye ama ben burası benim evim kafana göre kimseyi çağırma git kızında ağırla falan diyorum

Çok net tep

Çok net tepki ver benimki de öyle bir tür ama ben hiç lafımı sakınmıyorum gücünü bir deniyor bakıyor ben çok ses ediyorum ve herkese söylüyorum yaptıklarını bunlar baya baya törpülmüş halleri. İlk hallerini görsen dayanamazdın benimki de ben oğlum sana bakarım diyor ortancaya dedim benim üçüncü sezeryan bebek küçük onun bakıcıya ihtiyacı yok zaten okula gidiyor oğlu da bana bakacaksa gelmesini söyledi sorun gelmesi değil de eve herkesi çağırıyor oğlumun evini göstereyim orada agırlayayuk burası benim de evim diye ama ben burası benim evim kafana göre kimseyi çağırma git kızında ağırla falan diyorum
Ya nasıl insanlar gerçekten anlamıyorum benimki hiçbir şekilde laftan anlamıyor bir şeyi yapma dediğin zaman inadına yapıyor ne ben basaçıkabiliyorum ne eşim ne de kayinbabam. Torun diye deliriyorlar 5 yıldır tüp bebekle hamileyim şuan çok değerli onlar için sürekli biz bakacaz biz büyütecez sen nasılsa çalışacaksın diyorlar. Ben kendi annem bakar diye düşünmüştüm aynı sehirdeyiz çünkü kendi annemle. Bir de diyor ki kışları biz gelelim annen yazlari baksın neden çünkü kışın doğalgaz parası ödemeyecek kendi evinde o kadar hesaplı kitaplı yani açık açık da söylüyor. Lafımı hiç esirgemiyorum ama ağır yüzsüz burası benim oğlumun evi diyor başka bir şey demiyor eşimle onun yüzünden ayrılmaktan korkuyorum ciddi ciddi bunu düşünüyorum artık ya.

Her zaman düşünüyorum sorun bizde mi abartıyor muyuz saygısız mıyız vs diye ama birinin evine yerleşmek ona sormadan çocuğunu sahiplenmek herşeye karışmak vs ben hiç kimsenin evinde böyle davranamıyorum acaba bu kaynana meselesi geçmişten görme kabullenelimmi diyorum ama annemdende görüyorum ki gelininin evi beş dk mesafedeydi bir gün çağırmadan gitmedi türkiyenin öbür ucuna taşındı gene gitmedi oda çağırmadı zaten doğumunda bile annemin yanında olucam dedi on dk hastanede bebeği gördük hemen yola çıkıp eve döndük uzaktanolmamıza rağmen kalalım demedik
Kendi istediği zaman geldi bize bebeğyle kucğaımıza dahi almadık ilk torun du oda
Uzaktan sevdik ellemeyin dediği için
Halada evine gitmiyoruz kendi ailesi ile birlikte yaşıyor sürekli içli dışlılar ama bir gün bunu söz konusu etmedik halada aynı gelir yemeğini yaparız kalır yer istediğini içer gider hiçbişey demiyoruz ilgilenmiyoruz çünkü şunu yaptı bunu yaptı küselim bilmem ne oda insan öyle düşünüyoruz
Demekki isteyince öyle davranmıyormuş sürekli konuşun anlatın huzurun bozulacağından vs bahsedin benimki asla anlamaz kendini yerlere atıyor oğlum gelinim beni evden kovdu diyor anlamıyor belki sizinkiler bir umut anlar biz ümidi kestik olan evliliğe oluyor gerçekten ister istemez hemen boşanmak geliyor akla başedilmeyince

Back