• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Hadi ya bende memnun olan varsa şansımı deneyim diyordum 😅Çok yorgun düştüm 🥺
ben cok memnunum. hayatımı kurtardı resmen ilk 1 ay kendime eziyet etmişim. şimdi sırf hamak için kendi odamda yatmak istemiyorum anne yanı beşige gore daha iyi uyuyor cok kolaylık oldu benim için sallanmayı seviyorsa al mutlaka. kendi kendine de sallanıyor gec duruyor

Selam kizlaaar. Gözüm mikrop kaptı doktor bulaşıcı dedi. Gribim halsizim.kafam kalkmıyor. Parmağındaki dolama iyice büyüdü. Çok kötü bir hafta geçiriyorum. Kafam.kalkmiyor resmen. Allah eşimden razı olsun diyorum sadece. Cocuk5a bugün maşallah 3 saat uyuyor uyanıyor mama uyuyor geri akşam üstünden beri. Anlamadım neden. Umarım gece de böyle sakin biter

Kızlar bademciklerim şişti sanırım yutkunurken çok açıyor. Ne öneririsniz. Evde bebeğim varsa salgına yakalanmak hiç istemiyorum nasıl önünü keserim
tuzlu su yada sirke ile gargara birebirrr 2 saatte bir yapbcanim hem mikrobu olduruyor hemde cok rahatlatiyor

Selam kizlaaar. Gözüm mikrop kaptı doktor bulaşıcı dedi. Gribim halsizim.kafam kalkmıyor. Parmağındaki dolama iyice büyüdü. Çok kötü bir hafta geçiriyorum. Kafam.kalkmiyor resmen. Allah eşimden razı olsun diyorum sadece. Cocuk5a bugün maşallah 3 saat uyuyor uyanıyor mama uyuyor geri akşam üstünden beri. Anlamadım neden. Umarım gece de böyle sakin biter
Geçmiş olsun canım her şey üst üste gelmiş 😔

Ben şöyle bir rutin oluşturdum ve son 1 haftadır dikkat ediyorum sanki işe yaramış. Gece saat 10/11 arası derin uykuya geçiyor benimkisi . Bende saat 10 da pijama giydiriyorum sanki attık anlıyor gece olduğunu. 10 da yatarsa 2 /3 e kadar uyuyor. Deliksiz . Sonra her 1.5 saate bir uyanıyor. 4.30// 6.00 // 7.30 /// 9.00 şeklinde: 9 da da ben uyanınca ne giyecekse onu giydiriyorum elini yüzünü ılık suyla siliyorum biliyor sabah olduğunu ve uzun süre uyumuyor uyutmuyorum da. 9 Dan sonra 12 .30 gibi uyku başlıyor . Ben kendi ev durumuma göre böyle başladım ve sanki bu rutine de alıştı kendiliğinden uyuyor uyanıyor sanki
benimkide buna benzer bi duzende ilerliyo suan tek fark oglen 12 den gece 12ye kadar hic bi duzen yok ozellikle 16.00 gibi bazen bi yarim saat uyuyor duzenli onun disinda beser dklik uykular ve surekli uykulu gozler... sen ogleden grceye hangi saatler uyutuyosun canim

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-20-23-13-50-207_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-01-20-23-13-50-207_trendyol.com.jpg
    60,4 KB · Görüntüleme: 2
ben cok memnunum. hayatımı kurtardı resmen ilk 1 ay kendime eziyet etmişim. şimdi sırf hamak için kendi odamda yatmak istemiyorum anne yanı beşige gore daha iyi uyuyor cok kolaylık oldu benim için sallanmayı seviyorsa al mutlaka. kendi kendine de sallanıyor gec duruyor
Gerçekten mi 🥹 alışkanlık oluyor mu peki kaç aya kadar kullanılıyor

aliyorda sanki zorla saat basi emerek aliyor gibi geliyor hani bir tabak yemegi kasik kasik yemek gibi geliyo banaa :D
Ee tamam o zaman kuzum benimkide öyle gündüzleri her saat emziriyorum bazen 2 saatte bir alıyor uykusu varken hele biraz emiyor uyuyor sonra uyanınca baş bas bagiriyor inan bebeklerin bı çogu böyle ya sen canını sıkma kilo almada derdim beslenmiyor diye kilo alıyor dedin o zaman sıkıntı yok :super:

Valla haklıdan bende mama ile büyümüşüm annemi emmemişim, millet pirinç unu ile büyümüş onlardan daha kötü şey değildir verdiğimiz mama, insanlar psikolojik olarak çok yıpratıyor. Başta sütüm geliyordu kv büyümüyor bu çocuk diye diye beni perişan etti mama verdim 1 verdim 2 verdim derken bebeğim memeyi emmez oldu sütüm çekildi. Çocuğumun rızkı ile oynadılar hakkımı helal etmiyorum. Sağlığı yerinde olsun doysun dünya umurumda değil artık. Dediğin gibi sağmakta ayrı bir mesai ona da zaman lazım ama nerde işte
Ah ah bu kv Ler hepsi mi aynı arkadaş ya bana yaptı ben mama vermedim eşim verdirtmedi iyi ki vermemisim
Aha eşimin ameliyatı nedeniyle 10 gün sonra tekrar geldi bugün gene başladı sütun doyurmuyor demeye halbuki gündüzleri canı istedikçe emziriyorum ben helede uykuya geçişlerde emmek istiyor oğluşum bu ona göre sütüm.yaramiyor bide bizimki kakasını gün aşırı ya da 2 güne bir yapıyor kız ona dikkat etmiş ki yanında bez degistirmiyordum bu diyor kakasını yapmıyor kaç gündür diyor bende dedim bağırsakları gelistiginden böyleymiş doktor öyle söyledi diye bana diyor ki çok çiş yapıyor yağlı sütun olsa cisi tutardı valla dedim o öyle değil asıl beslenince çiş yapiyor doktor soruyor bezini kaç kere değiştiriyorsun diye biz günde 5 6 kez değiştiriyoruz dedim doktorda iyi beslendiğini söyledi dedim
Ya kuzu inan kv lere uyulmamasi gerekiyor bebeklerin riskiyla oynuyorlar ben Allah'a havale ettim bende 2 ay kaldı ve ben sinir hastası oldum herşeye kızar hala geldim
Bugün hele bana biseyler diyor bı ana kucağı var eski demirli falan neyse bebeği onda uyut odaya götürme dedi bende odaya besige koydum eşimde uyuyordu bebekte ağladı bana durmuş dakalım yokki sözüm dinlensin oğlan babasını uyandircak diyor
Yahu hem TV açıyor çocuk ona bakacam diye uyumuyor sesinide açıyor bolca sonra salon biraz serin
Varya 1 haftada gene beni delirtmeyi başardı kvyi uzuuuuuuuuun bir süre görmek istemiyorum içimden ona sevgi göstermek bile gelmiyor bu yüzden ben Allah'a havele ettim hamile ve emziren kadını uzene Allah hesabını çok kötü sorarmis bizleri üzen tüm kvlere rabbim sorsun

Kv de de benle sdik yarışına giriyor afedersiniz. Sürekli ağzında ben 10 çocuk büyüttüm ben şu kadar çocuğa baktım ben bi büyüteyim de gör bilmem ne.
Büyüttüklerin ortada çocukluk hikayelerini dinliyoruz diyip bozucam olmayacak 75 yaşında.
Bana bırak ben bakarım çocuğu diyor. 1 saat sonra ararsın ama durmayıp ağlayınca diyorum. Ben 10 çocuk susturdum buna tek parmağımla bakarım diyor. Kınalı kuzu analı kuzu seni değil anasını ister dedim.
Yaşlı vaktiyle çok eziyet çekmiş ama çenesi hiç durmuyor sağolsun. Eşimde cahil o boşver deyip çoğunlukla kendi susturuyor annesini.
Benim annem rahmetli olalı 7 sene oldu. Yazıktır yaşlı kadın anne gibi yaklaşayım dedim ama yok 6 ayda çirkefliğini gösterdi. Eşim ve görümceler olmasa çoktan birbirimize girerdik.
Allahtan bana laf kalmadan veriyorlar ağzının payını da ben yüz göz olmuyorum

akşam üzer eşime de kızdım.
Gün boyu evde tekim sohbet edeceğim iki kelam konuşacağım kimsem yok.
Bugün kv geçtik. Görümceler torunlar kp vs sohbet ediyoruz.
Eşim iki de bir de sen diğer odaya geçir sessizlikte uyut kızı. Öbür odaya git orada uyusun burada uyumaz vs.

Evde de bazen yapıyor bunu saat 7 de işte geliyor yemekti vs derlen 9 da bana yatak odasına götür yatır burada sesten uyumaz diyor. Sanki başından dehler gibi.
Akşam üstü uykuları kısa zaten. 30 dk 40 dk max 1 saatte uyanıyor. Reflüsü var kusmasını takip etmem lazım (nefes borusuna kaçmasın diye vs)

Sonra yine bu sohbetin ortasında tutturdu diğer odaya git diye.
Çocukta kucağımda uyuyor.

Sinirle kalktım gittim tek başıma bi odaya.
Mesaj attım buna da. Akşama kadar duvarlar bana ben duvarlara bakıyorum. İki insan yüzü görüp iki kelam sohbet edeyim diye geliyorum sürekli beni diğer odaya git diye uyarıyorsun herkesin içinde dedim. Bi daha madem tek başıma bi odada oturup çocuk başı bekleyeceğim. Evim de dururuö bi daha da gelmem ananlara dedim.

10 dk sonra geldi yanıma. Sesten uyanmasın diye dedim tamam istiyorsan gel vs demeye başladı. Gitmedim inadımdan. Sonra görümceler felan tek olduğum odaya geldiler orada sohbet ettik.
Erkekler de empati sıfır ya. Olaya sadece çocuğun konforu olarak bakıyor. Beni düşünemiyor.

Ah ah bu kv Ler hepsi mi aynı arkadaş ya bana yaptı ben mama vermedim eşim verdirtmedi iyi ki vermemisim
Aha eşimin ameliyatı nedeniyle 10 gün sonra tekrar geldi bugün gene başladı sütun doyurmuyor demeye halbuki gündüzleri canı istedikçe emziriyorum ben helede uykuya geçişlerde emmek istiyor oğluşum bu ona göre sütüm.yaramiyor bide bizimki kakasını gün aşırı ya da 2 güne bir yapıyor kız ona dikkat etmiş ki yanında bez degistirmiyordum bu diyor kakasını yapmıyor kaç gündür diyor bende dedim bağırsakları gelistiginden böyleymiş doktor öyle söyledi diye bana diyor ki çok çiş yapıyor yağlı sütun olsa cisi tutardı valla dedim o öyle değil asıl beslenince çiş yapiyor doktor soruyor bezini kaç kere değiştiriyorsun diye biz günde 5 6 kez değiştiriyoruz dedim doktorda iyi beslendiğini söyledi dedim
Ya kuzu inan kv lere uyulmamasi gerekiyor bebeklerin riskiyla oynuyorlar ben Allah'a havale ettim bende 2 ay kaldı ve ben sinir hastası oldum herşeye kızar hala geldim
Bugün hele bana biseyler diyor bı ana kucağı var eski demirli falan neyse bebeği onda uyut odaya götürme dedi bende odaya besige koydum eşimde uyuyordu bebekte ağladı bana durmuş dakalım yokki sözüm dinlensin oğlan babasını uyandircak diyor
Yahu hem TV açıyor çocuk ona bakacam diye uyumuyor sesinide açıyor bolca sonra salon biraz serin
Varya 1 haftada gene beni delirtmeyi başardı kvyi uzuuuuuuuuun bir süre görmek istemiyorum içimden ona sevgi göstermek bile gelmiyor bu yüzden ben Allah'a havele ettim hamile ve emziren kadını uzene Allah hesabını çok kötü sorarmis bizleri üzen tüm kvlere rabbim sorsun
Ben doğum yaptım acımdan gözüm çocuğumu falan görmedi bana ağrı kesici yaptılar öyle gözümü açtım açar açmaz tepemde hadi emzir diyor bende bekle ebe gelecek söyleyecek öyle dedim iyi tamam dedi elinde bi yastık ben uyuycam diye geziyor neyse ebe geldi gösterdi falan ama narkoz varya bende istifra etcem edemiyorum neyse sabaha karşı istifra ettim iyice gözüm açıldı kalktım çocuğu aldım emzirdim yatırdım ebe geldi çok iyi sütünde gelmiş dedi sabah oldu hanımefendi çıktı geldi ama belim ağrıyor başım ağrıyor uyuyamadım diyor zaten sen uyumaya mı geldin bana bakmaya mı geldin sabah çocuk çığırır annemle eşim geceden uykusuz sırayla uyudular biraz gitmiş doktor çağırmış gelmiş çocuk aç çığırıyor mama verelim mi diye doktor ebe geldi sizin bebeği siz uyurken biz anneyle emzirdik gazını çıkarttık aç olamaz dedi altını açın bakalım bebekte o siyah kakayı yspmış ona ağlıyormuş doktor bi göründü kv eşimde anne sen karışma dedi ama dese de ben artık sütüm yetmiyor modundayım anne ben seni bırakayım dedi eşim dönmüş anneme diyor ki dünür sende gel görümcesi gelsin yaa bi git dedim ne görümcesi annem hiç bir yere gitmiyor kendisi gitti görümcem geldi gelmez olasıca gece boyu çocuk kucağında ver bana diyorum yok yok iyi böyle diyor ben eve gidince de kalcam bakcam bebeğe diyor bende ben bakarım çocuğuma dedim kimseye ihtiyacım yok dedim bir kaç gün annem kalacak sonra gidecek dedim ama analı kızlı bunlar bana bilenmiş artık eve bi geldik anaaa bi baktım evime gelmişler kafalarına göre buzdolabımı boşaltmışlar yemek yapmışlar vs akşam oldu ben oğlanı aldım kızım nereye gidiyorsun diyor yatak odasına dedim yatcam ben dedim yok yok gitme şuraya uzan diyor bana iki tane koltuk hepsi dolu halıya mı dedim bende eşim de anne karışma dedi aaaa yeter dedi niye karışmıyorum ben dedi napcaklar orda dedi bende siz gidin evinize bende rahat rahat yatacağım yorgunum dedim gittiler diğer gün yine gelmişler bende mastit oldum mu anneme laf sokuyor mu eşimi azarlayıp tersliyor bitane kardeşini çağırmış bebeği sevsin diye bende gelmesin kimse dedim göğsümden hastayım ben dedim yatcam dedim ayıp olur ben gel dedim diyor aldım telefonu elime aradım teyze ben hastayım kendimi toparladımadım rica ediyorum bugün gelmeyin dedim vay efendim ben kimin evine kimi almıyormuşum gece 12’ye kadar durdu ben ağlarım çocuk ağlar annemi küstürdü eşim bana konuşmaz çocuğa dönüp bakmaz diğer gün bana bir sürü laf mesaj ses kaydı falan ayyy tam bir hafta ağladım sütüm falan gitti çocuğumun kundağı gözyaşı ile doldu hakkım varsa haram olsun Allah’a havale ettim ama biri yitsin de diğeri bulunmasın ölsem unutmam bu lohusa sürecimi

Arkadaşlar bebeğim ne versem kusuyor az önce mama verdim bitirdikten sonra ağzından burnundan kustu bu defa çok korktum gerçekten. Acaba midesini üşütmüş olabilir mi midesini üşüttüğünü nasıl anlarım?

Keşke bende mama vermeseydim yetiyor deseydim eşimde o konuda yanımda olmadı benimki ilk bebeğim büyümüyor denince çok üzüldüm verdim bnefr mama. Çok garip insanlar gerçekten bu kvler. Herşeyi doktordan daha iyi biliyorlar patavatsızlar. Şimdi de işte sütüm geri gelsin diye uğraşıyorum. Eski resimlere bakıyorum bebeğimin ağzından süt akardı emdikten sonra şimdi memeyi görünce bile ağlıyor

Back