2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    199
Benimki de mamayı kusmuyor ama anne sütünü kusuyor onu fark ettim. Sence nedeni nedir? Doktor dün acile götürünce bana doyduğundan fazlasını aldığı için kusuyordur, kustu diye bir daha mama verme o hep aranır zaten dedi
Nasıl kusuyor cnm ağız dolusu mu böyle pütürlü süt kesiği gibi mi?? Benim ki çom emdikten sonra olduğu gibi emdiği sütü kusuyor sanki.bazende az kesik şeklinde.ama arka arkaya çok kustuğu da oluyor sebebi inşallah çok emmektendir Allah korusun başka bir şey olmasında tek.ama kafama da taktım biz daha doktora gitmedik ay sonunda randevumuz var

Kızlar bebeğim 3400 doğdu hastaneden çıkarken 3170di 15. Gün kontrolde 3430du 20. gün kontrolde 3600dü. Bugün çok ağlıyor diye acile gittik doktor kilo alımı çok az dedi. Anne sütü + günde 3-4 defa 60 cc mama veriyorum sanırım sütüm yetersiz yağlı değil beslemiyor. Mamayı kusmuyor bi de ama anne sütünü kusuyor. Çok üzüldüm ne tavsiye edersiniz. Kayınvalidemlerde kilo almadı zayıf diyorlar. Bugün 22. Günü
Bu rakamlara gore iyi almis gorunuyor. 15. Gunde dogum kgsunu yakalamis, 5 gun sonra da gunluk 34gr almis iste. Ilginc, neden oyle dediki? Yagli sut son sut oluyor ama bebegin son sutu de aliyordur muhtemelen, kac dk aktif emiyor?

Normal doğum yapan arkadaşlar dikişleri iz kaç günlükken düştü ve dik oturabiliyor musunuz? Bide dikiş yeriniz kaşınıyor mu?

Bide güzel anneler bebeğiniz emerken memenizi cektiriyor mu? Bı kaç gündür oğlum öyle yapıyor bakıyorum süt mu yok diye ama var elle saginca baya geliyor neden yaptığını bilemiyorum 🤔🤔
Normal doğum oldum doğumum çok zordu iç dış dikişlerim var 15 gün oldu ilk bir hafta çok zordu oturamıyordum hâlâ bile yan oturuyorum bazen çok ayakta kalınca ağrımaya başlıyor ama ilk gün ki ağrı yok

Bebeğim sabahtan beri tek memeyi 15 dk emip uyuyakalıyor duymadığını biliyorum ama çok uykusu var sanırım dün gece de uyumadı ama tedirgin ediyor beni bu kadar uyuması

Nasıl kusuyor cnm ağız dolusu mu böyle pütürlü süt kesiği gibi mi?? Benim ki çom emdikten sonra olduğu gibi emdiği sütü kusuyor sanki.bazende az kesik şeklinde.ama arka arkaya çok kustuğu da oluyor sebebi inşallah çok emmektendir Allah korusun başka bir şey olmasında tek.ama kafama da taktım biz daha doktora gitmedik ay sonunda randevumuz var
Su gibi sütü yandan ağzından akıtıyor canım çok içtiği için bir de süt kesiği gibi bazen pütürlü kusuyor onu doktorun yanında da yaptı, doktor böyle pütürlü reflü kusmadı dedi. Besledikten sonra 15 dk dik kucağında tut dedi, yenidoğan reflüsü normalmiş 3 ay sonra biter zaten genelde dedi. Fışkırır gibi kusmadığı sürece sorun yok. Doktor bebeklerde hastalık ateş ve yarım saatten fazla süren öksürükle belli olır dedi. İçin rahat olsun inşallah

Benimki de mamayı kusmuyor ama anne sütünü kusuyor onu fark ettim. Sence nedeni nedir? Doktor dün acile götürünce bana doyduğundan fazlasını aldığı için kusuyordur, kustu diye bir daha mama verme o hep aranır zaten dedi
Anne sütü aslında su demek ya mamayı bile suyunu fazla koyarsak kusarmış bebitolar o yüzden kusuyordur zor zahmet çıkardığım anne sütünü benimki de bazen kusuyor çok moralim bozuluyor ama annem şey diyo iyisini alır kötüsünü atar

Bu rakamlara gore iyi almis gorunuyor. 15. Gunde dogum kgsunu yakalamis, 5 gun sonra da gunluk 34gr almis iste. Ilginc, neden oyle dediki? Yagli sut son sut oluyor ama bebegin son sutu de aliyordur muhtemelen, kac dk aktif emiyor?
Yani sağıp memeyi boşaltıpda veriyorum mesela yağlı bölüme ulaşsın diye. Uzun süre memede kalıyor uyuyor dürtüyorım hep öyle emiyor 20 dk memede kalıyordur rahat. Doktor canımı öyle sıktı ki çocuğa sürekli mama dayamak istiyorum kilo alsın diye sütüm işe yaramıyor gibi.

Gece 4’ten beri uyanığız bi doktora giderken arabada çok az uyudu hala gözler açık kırk kere doyurdum bez değiştirdim gaz çıkarttım ama yok yani bilmiyorum niye uyumuyor kafayı yiycem herhalde az kaldı kahvaltı bile yapmadım daha
İşte bizim halde bu sadece kucakta uyumak istiyor bazen indirdiğim an uyanıyor tekrar kriz. Eğer ağlamadan duruyorsa çok büyük nimet. tomrisn tomrisn sağolsun geçen gün müslin attım yüzüne anında uyudu demişti. Onu denedim benimkide anında uyudu

Anne sütü aslında su demek ya mamayı bile suyunu fazla koyarsak kusarmış bebitolar o yüzden kusuyordur zor zahmet çıkardığım anne sütünü benimki de bazen kusuyor çok moralim bozuluyor ama annem şey diyo iyisini alır kötüsünü atar
Evet bende süt olsun diye yemediğim içmediğim kalmıyor kusunca üzülüyorum, diyorum acaba tadı mı kötü beğenmiyor 🥲 inşallaj yarıyordur ya annelik büyük gönül yükü her şeyini düşünmeden edemiyor insan

Benimkinde doğduğundan beri acayip kusma var günde 4-5 kıyafet değiştiriyoruz belki ikimizde. Doktor banada fazlasını atıyor demişti. Ama fışkırır tarzda kusma olursa yine tedbiren bi röntgen çekiyorlar yada idrar tahlili alıyorlar kum felan mı döküyor diye. Maflor plus verdi kusma için. Herkes birşey söyledi cesaret edip kullanmadım

Evet bende süt olsun diye yemediğim içmediğim kalmıyor kusunca üzülüyorum, diyorum acaba tadı mı kötü beğenmiyor 🥲 inşallaj yarıyordur ya annelik büyük gönül yükü her şeyini düşünmeden edemiyor insan
Solgarın takviyesini denedin mi canım

Su gibi sütü yandan ağzından akıtıyor canım çok içtiği için bir de süt kesiği gibi bazen pütürlü kusuyor onu doktorun yanında da yaptı, doktor böyle pütürlü reflü kusmadı dedi. Besledikten sonra 15 dk dik kucağında tut dedi, yenidoğan reflüsü normalmiş 3 ay sonra biter zaten genelde dedi. Fışkırır gibi kusmadığı sürece sorun yok. Doktor bebeklerde hastalık ateş ve yarım saatten fazla süren öksürükle belli olır dedi. İçin rahat olsun inşallah
Teşekkür ederim canım açıklaman içimi rahatlattı sağlıkla güzel günlere inşallah büyüsün bebişlerimiz

Ben emziriyorum o kusuyor sonra yine ağlama krizi emzir kus alt değiştir 3lüsü ile başa sar dur.acaba üşüttüm mü iyi mi bakamıyorum sorun nerde çaresiz kalıyorum kızlar. Ne yapabilirim neden bu kadar çok kusuyor ya.daha doktora gitmedik soracağım bu durumu da kilosunu da vs. Ama kilo alımı iyi gidiyor gibi.reflü mü, çok emdiğinden mi bilmiyorum.nerdeyse emdiğini hepsini çıkartıyor sonra ağlayıp yine emmek istiyor
Bizde böyleyiz canım sürekli herşeye kusuyor ağzından gaz çıkarırken bile yanında kusmayı ihmal etmiyor. Doktor bana alternatiflerde çok yiyor kusuyor olabilir, reflüsü olabilir, gazını çıkartmıyorsan gazı kusarak atıyor olabilir, kum döküyor olabilir oda kusma yapar dedi aile öyküsü sordu, birde mideden bağırsağa geçişte bi sorun olabiliyormuş onun içinde röntgen çekiyorlar

Eskiler o pütürlü kusmaya iyi der aslında canım yediğinin yaradığına sindirimin başladığına işaretmiş. Süt gibi kusması iyi değil derler onda yediğini çıkarıyor

Bizde böyleyiz canım sürekli herşeye kusuyor ağzından gaz çıkarırken bile yanında kusmayı ihmal etmiyor. Doktor bana alternatiflerde çok yiyor kusuyor olabilir, reflüsü olabilir, gazını çıkartmıyorsan gazı kusarak atıyor olabilir, kum döküyor olabilir oda kusma yapar dedi aile öyküsü sordu, birde mideden bağırsağa geçişte bi sorun olabiliyormuş onun içinde röntgen çekiyorlar
Ne kadar çok seçenek varmış😮nasıl anlayacağız ne olduğunu ve peki çözümü neymiş canm doktor birşey dedi mi

Eskiler o pütürlü kusmaya iyi der aslında canım yediğinin yaradığına sindirimin başladığına işaretmiş. Süt gibi kusması iyi değil derler onda yediğini çıkarıyor
Bence de pütürlü az birşey zaten ağzınn kenarından çıkarsa rahatsız etmiyor beni açıkcası Ama emdiğinin nerdeyse çoğunu süt gibi kusması rahatsız ediyor üzülüyorum ozamn hem boşa emmiş sütler boşa gitmiş gibime geliyor hem kendi de rahatsız oluyor belli ediyor kendini o durumda.

Ne kadar çok seçenek varmış😮nasıl anlayacağız ne olduğunu ve peki çözümü neymiş canm doktor birşey dedi mi
Kilo alımı yeterliyse beslenme azalt dedi. İdrar tahlilinde kum çıkıyor. Mide bağırsak sorunu röntgende çıkıyor, reflüyse başı yüksek yatış önerdi, muhakkak her beslenmede gazını çıkar dedi. İlaç olarak kusmayı kesen maflor plus verdi. Millette şimdiden ilaca mı başlatacaksın çocuğu dediler kullanamadım. Oda damla aslında gaz damlaları gibi

Bence de pütürlü az birşey zaten ağzınn kenarından çıkarsa rahatsız etmiyor beni açıkcası Ama emdiğinin nerdeyse çoğunu süt gibi kusması rahatsız ediyor üzülüyorum ozamn hem boşa emmiş sütler boşa gitmiş gibime geliyor hem kendi de rahatsız oluyor belli ediyor kendini o durumda.
Bizde pütürlü kusmanında hakkını veriyor canım o bile az değil miktar olarak. Ama onda korkmuyorum bende, dediğin gibi diğeri canımı sıkıyor

Benimkinde doğduğundan beri acayip kusma var günde 4-5 kıyafet değiştiriyoruz belki ikimizde. Doktor banada fazlasını atıyor demişti. Ama fışkırır tarzda kusma olursa yine tedbiren bi röntgen çekiyorlar yada idrar tahlili alıyorlar kum felan mı döküyor diye. Maflor plus verdi kusma için. Herkes birşey söyledi cesaret edip kullanmadım
Fışkırarak kusmadığı sürece bana da doktor normal dedi. O yüzden kusmayı çok dert etmiyorum açıkçası

Back