- 26 Mart 2024
- 315
- 372
- 18
- 27
Evet bugün itibariyle bende bebişle tekim, emzirme desteği alıyorum ona ve bana iyi gelecek ne varsa onu yapmaya başladım pozitif bakıyorum artık çok şükürKalırsın tabiki Allah'ın izniyle ama insan bazen destek arıyor tabi, ben bugün düşündüm hiç enerji bulamayınca, biri olsa da yemeklerimi yapsaydı diye ama biri olunca da farklı olumsuz durumlar olabiliyor beraberinde. Üstesinden gelirsin Allah'ın izniyle, takviye al ve pozitif düşün.
canım bende uyandırmıyorum gündüzleri ne zaman isterse emiyor zaten gecede 4-5 saat uyuduğu zamanlar oluyor uyanınca emzirip yatırıyorum, doktorda uyandırmana gerek yok dediKızlar dünkü yaşadığım krizden sonra gece babam ve annemin ya biz bu çocuğu neden uykusundan uyandırıyoruz biz size hiç öyle yapmadık demesiyle bi aydınlanma geldigece uyandırdığımda uykusunun en güzel yerinde bölüyormuş gibi hissediyordum dünden beri tamamen onun uyanmasını bekledim ve 13 saattir ikimiz de çok huzurluyuz istediğinde uyanıyo emziriyorum. Eğer kilo alım problemi sarılık gibi riskli durumlar yoksa böyle mi yapmak gerekir ya da bu olay her bebekte değişiyor sanırım
Zaten 1 ayı doldurdu mu beslenme saatini kendi belirlemeye başlıyor bende iki saate bir kaldırıyordum ama son bir haftadır kendisi 2.5 3 saatte bir kalkmayı tercih ediyor son 2 gündür uyumamak daha mantıklı geliyor herhalde şimdilik böyle devamKızlar dünkü yaşadığım krizden sonra gece babam ve annemin ya biz bu çocuğu neden uykusundan uyandırıyoruz biz size hiç öyle yapmadık demesiyle bi aydınlanma geldigece uyandırdığımda uykusunun en güzel yerinde bölüyormuş gibi hissediyordum dünden beri tamamen onun uyanmasını bekledim ve 13 saattir ikimiz de çok huzurluyuz istediğinde uyanıyo emziriyorum. Eğer kilo alım problemi sarılık gibi riskli durumlar yoksa böyle mi yapmak gerekir ya da bu olay her bebekte değişiyor sanırım
Aslında eşime söylerken ne hikmetse sakince dinledi bana hakverdiği yerlerde oldu ama sanırım o şekilde yapsam kadında ona şikayet eder problem olur büyük ihtimal.Gelirse ben bir 10 dk sonra bebeği alıp odaya geçerim ona bişi diyemez herhaldeBen oyle birsey desem kocamla acaip papaz olurduk. Sizin ilişki dinamiğiniz nasıl bilmiyorum tabi ama bizde cok sıkıntı olurdu.
Kız neye üzülüyorum biliyor musun. Bu bebişi çok bekledim çok istedim ama sabah yeter artık sus biraz modundaydım saatlerce sadece ağlıyor. Ona karşı böyle gergin moda girmek çok üzdü beni. Ama iki gündür totalde 5-6 saatlik uykuyla duruyorum çok yıprandımBen de bugün öyleydim yaa gece bi uyandı 10’a kadar kendi bir yerde ben bir yerde uyumuş kalmışım
Ben ilk iki hafta çok zorladım canım uyandıramadım zaten çoğunda. İlk doğduğunda 4.5 saatte beslendiği bile oldu. Zamanla kendi uyanarak bu süreyi kısalttı. Artık uyumuyorKızlar dünkü yaşadığım krizden sonra gece babam ve annemin ya biz bu çocuğu neden uykusundan uyandırıyoruz biz size hiç öyle yapmadık demesiyle bi aydınlanma geldigece uyandırdığımda uykusunun en güzel yerinde bölüyormuş gibi hissediyordum dünden beri tamamen onun uyanmasını bekledim ve 13 saattir ikimiz de çok huzurluyuz istediğinde uyanıyo emziriyorum. Eğer kilo alım problemi sarılık gibi riskli durumlar yoksa böyle mi yapmak gerekir ya da bu olay her bebekte değişiyor sanırım
Kiz benimki 1 gun yapmadimi durmuyor cocuk nasil 4 5gun dayancak nasil normal karsiliyorlar ya rahatsiz oluyor bebislerbenim ki 4-5 gün yapmadı en son o kadar ıkınıyordu ki bezini actim peteğin onunde kendisi sıktıkça kakası cıkıyor bırakınca geri içine kacıyorduben de tuttum cıkardım baya sertleşmişti sonra rahat yaptı
Bende bugun mamasina katdim verdim bakalimBu arada ben 1 -2 damla zeytinyağı içirdim öyle rahatladı çocuk bence
Evet ya tıkalı memelerimi ananem açtıBen ilk iki hafta çok zorladım canım uyandıramadım zaten çoğunda. İlk doğduğunda 4.5 saatte beslendiği bile oldu. Zamanla kendi uyanarak bu süreyi kısalttı. Artık uyumuyorama bu emme süresini çocuğa bırakmak daha doğru bizde sarılık vardı iki saatte de besleyemedik genelde ama rahat atlattık şükür. Birde şunu farkettim bilinçli büyükler olunca muhakkak tıp desteklemese bile büyükleri dinlemek daha faydalıymış
Hahahahah ay hiç güleceğim yoktuYa benim oğlanda yırt Kocacım yırt şarkısıyla sakinleşiyor gündüz neyse de gece yarısı ne ben ne komşularım artık bu şarkıya katlanamıyoruz
En son banyo yaptırdık yavrum öyle yoruldu da daldı. Bende bittim biraz uyumuşumBenim sinirlerim çok bozuk canım 2-3 ay sene gibi geldi. Daha yeni uyudu 9 saat olmuş uyanalı düşün. Tüm çareleri deniyorum olmayınca olmuyor heralde
Annem bana kızım arada birer çay kaşığı su ver diyordu. Öyle şey mi olur diyordum kızıyordum ebeler zararlı diyor diye. Annem mamada su kullanmıyor musun dedi bi aydınlanma geldi. Sonra doktora gittim doktor emzirme sonrası bir çay kaşığı su verebilirsin pamukçuk olmaması için dedi. Annemle küçük çaplı bi bakışmamız olmuştuEvet ya tıkalı memelerimi ananem açtı
24 saat suya sokmayın dedi yoksa bende soluğu banyoda alırdım. İyi olmuş biraz dinlenmişsindirEn son banyo yaptırdık yavrum öyle yoruldu da daldı. Bende bittim biraz uyumuşum
En iyi gerilim filminden bile daha gerilimli bir durumBugün hiçbir beslenmesinde ne gaz çıkarttı ne gegirdi, gece olsun istemiyorum. Nasıl çıkacak bu gaz
10 güne kadar normal diyorlar bide ben de anlamıyorum günde kaç kez besleniyorlar. o yapamadıkca ben sıkıntıya giriyorum canım kızım sen kabız olma sen olacagına baban olsun diyorum eşim de benim ne günahım var diyorKiz benimki 1 gun yapmadimi durmuyor cocuk nasil 4 5gun dayancak nasil normal karsiliyorlar ya rahatsiz oluyor bebisler
Canım bana da annem kızdı 2 saatte bir uyandırınca uykusunu bölüyorsun aç olan bebek uyanır biz hiç uyandırmadık diyordu. Bende doğduğundan beri hiç 2 saat arayla uyandırmadım kendisi zaten max 3 saat sonra uyanıyordu. Şimdi 22 günlük çok şükür sarılık geçirmedi ve yine kendisi 2 saatte bir uyanıyorKızlar dünkü yaşadığım krizden sonra gece babam ve annemin ya biz bu çocuğu neden uykusundan uyandırıyoruz biz size hiç öyle yapmadık demesiyle bi aydınlanma geldigece uyandırdığımda uykusunun en güzel yerinde bölüyormuş gibi hissediyordum dünden beri tamamen onun uyanmasını bekledim ve 13 saattir ikimiz de çok huzurluyuz istediğinde uyanıyo emziriyorum. Eğer kilo alım problemi sarılık gibi riskli durumlar yoksa böyle mi yapmak gerekir ya da bu olay her bebekte değişiyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?