Dogdugu gün yanımızdaydı emzik denedik ama almadı. İlk kızım daha hastanede almıştı emzik 3 yasına kadar da bırakmamıştıDoğduğu gün vermediğim için pişmanım
Ben oyle birsey desem kocamla acaip papaz olurduk. Sizin ilişki dinamiğiniz nasıl bilmiyorum tabi ama bizde cok sıkıntı olurdu.Kızlar şimdi Kv geliyor bir saat çocuğu görüp gidiyor ya ama ben kadını görünce sinirim zıplıyor, sonki laf sokmasından dolayı falan da…sizce bir sonraki geleceğim dediğinde bugün ziyaret kabul etmek istemiyorum desem ne kadar ayıp etmiş olurum ?
Ben de herçeşit aldım deniyorum inan ki tutuyor ama 1 -2 dakika sürmüyor bile atıp geri ağlamaya başlıyor.pes etmedim deniyorum ama sürekli :)Canım emzik yapısı nasıl ben normal emzik almıştım 0-3 ay ona çok büyük gelmişti ve midesini bulandırıyordu. Daha sonrasında düz damaksız yenidoğana uygun aldım tuttu rahatlattı bizi inanılmaz meme emiyordu ve gerçekten bazen göğsümü boş çekip, emzik haline getirmişti. Emziği verirken ağzına ittirmedim memeyi verir gibi gezdirerek, diş alanlarına hafifçe sürerek verdim yavaş yavaş verdim çok ittirdi ama tuttu şükür
Valla ben bunu denedimBu sadece kaka için mi gaz da cıkartmasına yarıyor mu? Ay cok sacma bir sordum galiba ama kafam durdu
Epiduralin etkisidir . Ben de idrara sıkıştığımı anlamıyordum . Ağrı olunca anlıyordumSezaryan olan arkadaşlar tuhaf birsey oldu bende. Tuvalete sıkıştıgımı anlamıyorum hiç. Bu ikimci sezaryanım ama ilk defa geldi başıma böyle birsey. Cok sıkışmışım ama hiç o sıkışmışlık hissi yok sezaryan dikiş yerlerim agrıyor cok tuvalete gidiyorum cok fazla idrar cıkışı oluyor agrı rahatlıyor resmen. Bu tarz birsey yaşayanınız var mı?
10 gün oldu gecmez mi artık epidural etkisiEpiduralin etkisidir . Ben de idrara sıkıştığımı anlamıyordum . Ağrı olunca anlıyordum
Benim şikayetlerim iki haftada azaldı . Üçüncü hafta minimuma indi . Doktor kontrolün ne zaman ?10 gün oldu gecmez mi artık epidural etkisi
Bana gece esim sesleniyodu. Sanki ölmüsüm de oteki taraftan duyup kalkip geliyo gibi hissediyodum bir hafta oncesine kadar. Narkoz kolay kolay gitmiyo vucuttan.10 gün oldu gecmez mi artık epidural etkisi
4. Gün gtmiştim. Bir dahaki 40. Gün artık. Azcık daha bekleyeyim bakayım sorarım olmazsaBenim şikayetlerim iki haftada azaldı . Üçüncü hafta minimuma indi . Doktor kontrolün ne zaman ?
Spinal anesteziyle dogum yaptım aslında ama o da belden asagısını uyusturuyor sonuçta o bölgede bir takım duyu hassasiyetleri oldu demek ki. Azcık daha bekleyeyimBana gece esim sesleniyodu. Sanki ölmüsüm de oteki taraftan duyup kalkip geliyo gibi hissediyodum bir hafta oncesine kadar. Narkoz kolay kolay gitmiyo vucuttan.
Peki canım memeni silerken sadece kahverengi yerini mi sildin yoksa uç kisminida mi sildin yani bebek tiksinmedi demi bende denemeyi düşündüm ama memenin tadını beğenmez diye tereddüt ettimBenim o pamukçuk yaraya döndü. Her emzirme öncesi mememi Karbonatlı suyla sildim. Biberon ya da emzik verdiğimde ucunu Karbonatlı suya batırıp verdim hemen geçti. Bazen de Karbonatlı suyla dilini temizliyorum bir Pamuklu bez de kargoda suyu döküyorum parmağımla böyle temizliyorum bunu doktor önerdi.
Lohusaydım depresyondaydım seçeneğin va ruhunu unutma. Seni strese sokuyorsa canını sıkıyorsa boşver ayıp etmiş olmayı söyle . Sütün etkileniyor tüm günün etkileniyor bebeğin etkileniyor herşey etkileniyor stres olunca. İlerde de baktın problem oluyor ay lohusaydum öyle mi dedim ben baya ağır lohusalık geçirmişim diye bahane bulursunKızlar şimdi Kv geliyor bir saat çocuğu görüp gidiyor ya ama ben kadını görünce sinirim zıplıyor, sonki laf sokmasından dolayı falan da…sizce bir sonraki geleceğim dediğinde bugün ziyaret kabul etmek istemiyorum desem ne kadar ayıp etmiş olurum ?
Kalırsın tabiki Allah'ın izniyle ama insan bazen destek arıyor tabi, ben bugün düşündüm hiç enerji bulamayınca, biri olsa da yemeklerimi yapsaydı diye ama biri olunca da farklı olumsuz durumlar olabiliyor beraberinde. Üstesinden gelirsin Allah'ın izniyle, takviye al ve pozitif düşün.Kızlar bebişlerle tek misiniz yoksa yanınızda kalan var mı hala? Biz 21 günlük olduk tek bebişle kalabilir miyim yardımcı olmadan
1 çay bardağına 1 çay kaşığı karbonat at. Ve çay bardağına memeni daldır çıkar öyle kahve yeri dışı farketmiyor emdiği alana gelsin yeter. Ben daldırıp çıkarıyorum memeyi ne kadarı girerse artık. Direk emziriyorum . Midesi bulanmıyor sadece su oda sıcaklığında olsun soğuk olursa irkiliyor. O suyu ağzı kapalı odada duruyor ne zaman emzirecek olsam söyle bir karıştırıyorum memeyi daldırıyorum ne zaman su azaldı meme dalmıyor içine o zaman o pamuklu alt silme beziyle göğsümü siliyorum yine her yeri değil böyle kabaca merceği yer kadar . Önemli olan direk o karbonatlı su memedeyken direk bebeğin ağzına memeyi vermek. Bana direk doktor söyledi hatta beraber denedik. 3 gün gibi kısa sürede geçti. Ama ben he banyo sonrası çay tabağına azıcık karbonat azıcık su koyuyırum onla ağzı mendiline batırıp dilini temizliyorum tavsiye de ederim herkese özellikle mama içen bebeler. Süt o kadar olmuyor ama mama ağızda kalıp gibi kalıyor çok işe yarıyırPeki canım memeni silerken sadece kahverengi yerini mi sildin yoksa uç kisminida mi sildin yani bebek tiksinmedi demi bende denemeyi düşündüm ama memenin tadını beğenmez diye tereddüt ettim
Benim oğlumda bol bol kusuyor bazen aynı senin hesap üst üste. Yarın 1. Ay kontrolü var soracağım doktora sana da yazarımKızlar merhaba oğlum bugün emdikten sonra üç kez kustu bı gazını çıkartırken kustu bı altını değiştirirken birde bı on beş dakka sonra ana kucağında kustu ilk defa böyle arka arkaya basima geldi neden olurki ya burnuda tıkalı çok çok az da sıcak geliyor teni hastami oluyor acaba?
Yaaa benimki de rahat salıyor ama gaz yapıyor dediler ben su ile yaşıyorum resmenKız o zaman hiçbişi yemeyelim Herşey gaz yapar ona kalırsa, erkek bebek gazlı oluyormus neyseki bizimki gazı gelince Alttan rahat salıyor
Ya ya ya demi demi…. Allah’ıma bin şükür olsun kucağımızdalarMerhaba kızlar nasılsınız öncelikle bütün herkesin evladı hayırlı olsun Ameli sâlih ve salihlerden olsunlarbugün birazcık duygusaldım açıkçası bundan aylar öncesinde hepimiz bebeğin kesesini görüp, kalp atışını duyup heyecanımızı burada paylaşıyorduk şimdi de bebişlerimizi konuşuyoruz hamdolsun
Bugün bizim kırkımız çıkıyor içim çok tuhaf zaman su gibi, daha dün gibi karnımda oluşu, öyle mucizevi bir şeyin içindeyiz ki, çok çok kıymetliyizçok güzel duygular içimde bir duygu seli var ve burada paylaşmak istedim.. Rabbim hepimizin evladını bağışlasın
Duygularımıza tercüman olmuşsunMerhaba kızlar nasılsınız öncelikle bütün herkesin evladı hayırlı olsun Ameli sâlih ve salihlerden olsunlarbugün birazcık duygusaldım açıkçası bundan aylar öncesinde hepimiz bebeğin kesesini görüp, kalp atışını duyup heyecanımızı burada paylaşıyorduk şimdi de bebişlerimizi konuşuyoruz hamdolsun
Bugün bizim kırkımız çıkıyor içim çok tuhaf zaman su gibi, daha dün gibi karnımda oluşu, öyle mucizevi bir şeyin içindeyiz ki, çok çok kıymetliyizçok güzel duygular içimde bir duygu seli var ve burada paylaşmak istedim.. Rabbim hepimizin evladını bağışlasın
Çok sevinirim canim. Bizimki arada bir yandan sizdirrarak kusuyordu kusmak bile denemez bir kaç damla bugün ilk defa böyle arka arkaya ve çok kustu ondan tedirgin oldumBenim oğlumda bol bol kusuyor bazen aynı senin hesap üst üste. Yarın 1. Ay kontrolü var soracağım doktora sana da yazarım
Ya bende emzik konusunda kafam karıştı. Veriyorum alıyor herşey çok güzel 10-15 dakika sonra atıyor ve bu seferde emziği bulmak için uyanıyor. Benim emzik vermekteki amacım uykuya dalmasi. Ama bunu bırak kaç kez ver düşür tekrarı yapınca daha çok hirslaniyor hiç durmuyorCanım emzik yapısı nasıl ben normal emzik almıştım 0-3 ay ona çok büyük gelmişti ve midesini bulandırıyordu. Daha sonrasında düz damaksız yenidoğana uygun aldım tuttu rahatlattı bizi inanılmaz meme emiyordu ve gerçekten bazen göğsümü boş çekip, emzik haline getirmişti. Emziği verirken ağzına ittirmedim memeyi verir gibi gezdirerek, diş alanlarına hafifçe sürerek verdim yavaş yavaş verdim çok ittirdi ama tuttu şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?