2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Bende bugün iş yerinden gelmek isteyen bi grup arkadaşa kusura bakmayın bana biraz daha süre verin alışma dönemi şuan Sezeryan doğum yaptım kendimizi iyi hissedince davet edeceğiz dedim.

Yeri geliyor gündüz 5-6 saat kitliyor kızım beni. Uyumuyor felan işgilenmem gerekiyor. Bi de gerçekten henüz hazır değilim misafir almaya.
Anlayışla karşıladılar haber bekliyorlar benden.

Keşke düşünceli olsa insanlar. Ben bazen telefonu bile açmak istemiyorum. Öyle gücüm olmuyor.

Benimki de öyle ne yazık ki, uykusuzluktan ağlıyor bu seferde
Evet bizim uykuya geçiş krizimiz çok oluyor. O krizde emmiyor. Zor bela uyutuyorum sakinlediği için bu sefer 20 dk sonra emmek için uyanıyor. Sonra gaz hıçkırık alt derken tekrar döngü başlıyor

Ay kuzum bende düzen takıntısı var herşeyi ne ara ne zaman nasıl koyacam inan bilmiyorum ama dediğin gibi bende misafirlerden soğudum daha kırkım çıkmadan gorumceler kaynım falan gelecek nasıl yapacam nasıl olacak bilmiyorum ben daha bebekle alisamamisken bide bunlar oluyor
Bende dağınıklık nedir hiç bilmezdim yavrum şimdi yetişebildiğim yapabildiğim kadar diyorum inan ki. Bizde de her hafta misafir ve gündüzler kv var. Tek olsam çocuk uyuyunca yatıp uyucam ama yok. Zombi gibi geziyorum

Benimki sabaha karşı 4 saate yakın uyuyor uyandırmıyorum. Hastaneden çıkarken doğum kilosunu yakaladıktan sonra uyandırmana gerek yok demişti doktor. Ama onun dışında en kötü iki saatte bir memedeyiz🥲
😄 biz de genelde iki saatte bir memedeyiz de dun gece 4 saat uyuynca bi vicdan yapmadim degil, bunu ben de doktora sormustum da artik nerdeyse 1 aylik oldu, sekeri dusmez 2-3 e takilma demisti ama bi daha teyit edeyim dedim burdan 😊

Bende dağınıklık nedir hiç bilmezdim yavrum şimdi yetişebildiğim yapabildiğim kadar diyorum inan ki. Bizde de her hafta misafir ve gündüzler kv var. Tek olsam çocuk uyuyunca yatıp uyucam ama yok. Zombi gibi geziyorum
Ay ya çok zor zaten geceleri bebişler uyutmuyor bide misafirler falan hayır 40 cikmadan gelenede ayrı bı uyuz oluyorum hani anne baba kv kp tamamda yok halalar amcalar didimin didisi falan gelince benim ayarlar bozuluyor valla Allah hepimize kolaylık versin
Kız benimkide sabahları burda olup geceleri gitse gene iyi benimki şehir dışında oturdugundan gitmiyor hatta şöyle diyeyim sana tüm torunlarını neredeyse bu büyütmüş yani kv benimkinide büyütmek falan istiyor ama ben evdeyim calismiyacam yani geçen durmuş ben diyor işte ismaile 7 ay baktım etmene senelerce işte davuda 2 yıl alperene bakamayacam falan diyor yahu beni gorumcelerim ve eltimle çok karıştırıyor helede eltimle onu çok ezmisler bende ezdirmiyorum onun gibi olmamı çok istiyor herşeye tamam diyeyim herşeyi kabul ediyim ona veriyim bebeği o baksın istiyor

Senin ki yine haftada 1 gelmek istiyor. Benimkine fırsat versek her gün bizde. 2 gün görmesin o topallayan haliyle yokuş felan dinlemeyip bastonluyla geliyor.
76 yaşında eli bacağı tutmuyır cocugu 2 kez verdik düşürecekti zor tuttuk. Hatta eşim azarladı anne napıyorısn çocuğun boynunu kıravaksın sen bizi nasıl büyüttün valla Allah korumus bizi felan dedi.
Ona vermemeye çalışıyoruz.

Bide ısrarla bana geleyim yanında durayım yardım ederim diyor. Yardımdan ziyade sıkıntısı olacak ama anlamıyor.
Kibarca reddediyoruz ama her gördüğünde her geldiğinde aynı muhabbet. Çok sıkıldım artık.
Bi de felaket tellalı hepsi. Ağızlarından hayır kelime dökülmüyor. Çocuğu yanında yatırma ezersin çocuğa şöyle yapma çocuğa zarar verirsin ayağına düzgün ayakkabı giy çocukla düşersin çocuğu emzirirken şöyle yap boğarsın ayy sürekli agızlarnda felaket.
Bugün uyardım. Ağzınızdan hayırlı bi laf çıksın ya sürekli olumsız şeyler söylüyorsunuz. Bela mı gelsin istiyorsunuz bu kadar çok dillendirilir mi ya dedim.
Sustular öyle.
Ama gerçekten bunaldım.
Dediğin gibi bende kV nin benden hoşlanmadığını net hissediyorum ama eşimin ve kp korkusuna ses edemiyor.
Kuzum valla seninki yine iyice yaş almış ondan yaşına verirsin de biraz, bizimki 60 yaşında aklı başında gayet dinç, hala da çalışıyo, sosyal biri…elimden aldı direkt sevdi falan çocuğu ama öpme falan görürsem kıyameti koparırım.onu da söylerim alınır karşılık bi laf sokar Allah bilir.benimki direkt bilinçli laf sokuyo aklı başında oğlunu savunuyor güya ama karı koca arasına giriyo muhabbeti bilmeden veya tartısmamıza şahit oluyo istemeden şahit olduğu gibi dahil de oluyo ordan ipler kopuyo bugün de bana nasılsın demeden çocuğa gelmesi benle konuşmayıp oğluyla muhattap olup sadece torunla ilgilenmesi üzerine laf sokması vs sonraki gelmesine bir bahane bulup müsait değilim sonra yaparız inşallah diycem

Yahu sen niye moralini bozuyorsun ay hiç sıkma o güzel canını. Nefret ediyorum şu insanlardan. Ömrü hayatımızın en güzel duygusunu tatmışız, yeni bir döneme giriyoruz, bebeğimizle yeni bir yaşamayız, her şeyden geçmişiz uyumuyoruz, zaten endişeliyiz yetiyor muyuz diye , avuçlarımızın içinde minicik bir kalp var onu hayatta tutmaya çalışıyoruz. Zaten uyku yok gece gündüze karıştı yorgunuz. İki saat uyusak mutlu oluyoruz çocuğumuzla ugraşacak enerjimiz artıyor diye . Bu insanlar ne kadar densiz ne kadar kendini beğenmiş. Senin hayatın baştan sona değişiyor. İyi değilim sonra gel demeye de en çok senin hakkın var. Bunu da anlayışla karşılamayan da cehennem olsun gitsin . En basitinden sütü azalır ben bu kızı anlayışla karşılayın dersin ha dediğim gibi herkes lohusa, biz 9 ay karnımızda taşıdık hamilelik zaten endişelenmekle geçti, şimdi doğum yaptık ameliyatlı olan var dikişi olan var hiç olmadı mental olarak aylarca hala düzelemeyen bir sürü anne var. Bunu yaşamış insan en çok anlayışla karşılamalı yaşamayan da bir regl olsa dünyamız kayıyor bu onun bin katı ona bakarak anlayışa sahip olmalı. Defolsunlar gitsinler sen hiç üzülme
Ayyy benşm bugün yüzsüz kv geldi yine delirtti gitti beni sürekli annem annem diye sevdi konuşmuyoruz ya bunu koz olarak kullanıyor gelde sinir olma bi arkadaşım daha vardı o bir kere bebeği kucağına adlı nazar değmesin diye kırk kere okudu sürekli banamlaf attı durdu ama benden cevap alamadı uyuz insanlarsa tahammülüm sıfır bunlara hiç yok çocuk ağlıyor kucağında al emzir demiyor yada altına bak sürekli pışpışla ne anlasın bir aylık benek pışpıştan

Kizlar muhtemelen uyumazlar da gece 3 saatten fazla uyurlarsa uyandiriyor musunuz beslemek icin?
Benm saat başı uyanırdı normalde son4 gündür ya hiç uyumuyor yada uyanmıyor uyanıkken sürekli memede uyurkende asla kabul etmiyor 5 saat uyudu (ama sürekli gerinerek aralarda ağlayarak sadece gözü kapalı ) bu sürede kabul etmedi
Bence uyandırmak lazım 3 saatten fazlası çok hgşbş geliyor bana

Hanımlar bugün gaz sancısı çekti bebeğim baya uğraştık. Bize iyi gelen bi şeyi söylemek istedim denemek isteyen olursa. Çörekotu yağını göbek deliğinin etrafına sürdüm bide poposuna sürdüm çok az bi miktar daha sonra kiraz çekirdeği kemerini ısıtıp kullandım süreklide kucakta tuttum emzik vermedim istediği her dk meme verdim hatta meme istiyo ama emmiyodu yinede verdim işe yaradı bizde

Sezaryen olan arkadaşlarıma bi şey sormak istiyorum benim kanamam 10. Günde bitti 12. Gündeyiz hala yok sadece sarı bi akıntı var normal mi acaba. Bu arada dikişlerim de enfeksiyon var o mu etkiledi acaba

Benm saat başı uyanırdı normalde son4 gündür ya hiç uyumuyor yada uyanmıyor uyanıkken sürekli memede uyurkende asla kabul etmiyor 5 saat uyudu (ama sürekli gerinerek aralarda ağlayarak sadece gözü kapalı ) bu sürede kabul etmedi
Bence uyandırmak lazım 3 saatten fazlası çok hgşbş geliyor bana
Doğum kilosunu yakaladıktan sonra gece beslenmesi için siz uyandırmayın bebek kendisi acıkınca uyanacaktır uykusundan olmasın deniyor canım hep. Ben doğduğundan beri zaten kendim hiç uyandırmadım ama 2 saatten fazla uyuduğu olmadı 🥲 ama gece 4/5 saat uyusa uyandırmam kendisi uyanana kadar

Doğum kilosunu yakaladıktan sonra gece beslenmesi için siz uyandırmayın bebek kendisi acıkınca uyanacaktır uykusundan olmasın deniyor canım hep. Ben doğduğundan beri zaten kendim hiç uyandırmadım ama 2 saatten fazla uyuduğu olmadı 🥲 ama gece 4/5 saat uyusa uyandırmam kendisi uyanana kadar
Benimki de bir kere uyudu 4 saat kadar ama şu an 2.5 saaat dedi mi uyanıyor yada uyumuyor 😂

Canım 1. hafta başladım ben yanlış anlaşılma olmasın. Belki daha geç kullanan arkadaşlar vardır bilmiyorum.
Senin aldığının kılavuzunda ne diyor baktın mı?
Kılavuz yok içinde ama kutusunda 0-2 yaş 3,5 kg-13kg yazıyor demek ki kiloya göre bakacağız bi denemem gerek evde bebeğimle yalnızken yanımda koyup işimi yaparken oyalanması için
Ben de kullanıyorum canım. Mutfakta iş yaparken uyuyunca koyuyorum. Bir de mama içirirken koyuyorum. Hemşire mamayı sen verme, eşin versin. Eğer illa sen vereceksen kucağında verme dedi. Ben de orda veriyorum. Önceden pusette veriyordum ama çok katlanıyordu yavrum. Bu anakucağı daha iyi gibi
Sizin ne kadarlık oldu bebeğiniz Bende ii yaparken kullanmak için sordum çok teşekkür ederim sağlıkla büyütün inşallah yavrunuzu

Kızlar her geçen gün farklı bir huy edinme arayisindayiz resmen. Normalde iki memeyi de yaklaşık 10-15 dk emiyordu oğlum. Bu gece 3 kez beslenmeye uyandığında da tek memeyle doydu asla agziji acmigor diger memede 10-15 dk anca emmiş oldu oda 1 buçuk saatte bir uyandı gecee

Sezaryen olan arkadaşlarıma bi şey sormak istiyorum benim kanamam 10. Günde bitti 12. Gündeyiz hala yok sadece sarı bi akıntı var normal mi acaba. Bu arada dikişlerim de enfeksiyon var o mu etkiledi acaba
Benimde 1 hafta anca sürmüştür öyle dolu dolu kanama olmadı. Şuan 27. Gündeyim ama ara ara lekelenmeler oluyor ne zaman geleceği belli olmuyor . Zaten 40 gün böyle sürer demişti doktor .

X