Doktor söylemedi hiç ya, yarın öyle yapayım eczaneden alıp çok teşekkür ederimBunlar doktorumun da bana söyledikleriydi. İltihaplanırsa kötü kokulu bir akıntı geliyor. Batikon değil de göbek için kullanılan alkollü temizleme setleri var onlardan kullanman daha iyi olur doktor söylerdi aslında alın diye
Canm geçmiş olsun pompa daha da yara yapıyor sık sık emzirKızlar 37+2 de 7 kasımda acil sezeryanla bebeğimi kucağıma aldım darısı kalanların başınaa. Hala hastanedeyim yüksek tansiyon olduğundan takipte tutuyolarlar. İlk dakikadan itibaren bebeğim yanımdaydı hiç ayrılmadık çok şükür. Ama göğüslerim çok acıyor. Krem sürüp o şekilde sağdım biberonla veriyorum. Ağzına alıyor göğüslerimi ama 5 dk sonra bırakıyor sürekli uyarıyorum emsin diye.
Spinalsezeryan doğum yapan ya da yapacak arkadaşlar, peki genel anestezi mi spinal mi?
Ya bir kaç şey okudum da, kesildiği hissedilmiyormuş ama böyle açtıkları falan çekmeleri deriyi hissediliyormuş çok gerildimSpinal
Ben ilkinde genel ikincimde spinal oldum.spinal daha iyi geldi bana kişiye göre değişebilir tabi.sezeryan doğum yapan ya da yapacak arkadaşlar, peki genel anestezi mi spinal mi?
Genel anestezi alırsan kendine çok zor gelirsin geç kendine gelirsin. Bebeği emzirme ve ayaklanma biraz daha zor oluyor genel anesteziyi vücuttan atmak daha zor gibi. Ama bu biraz kişinin durumuyla ilgili gibi de. Ben iki doğumumda da yarı uyuşturuldum ama panik atağı olan bir insan olduğumdan fenalaştım ikisinde de. Belki genelle olsam iyi olurdum ama geç kendime gelirdim ondan dolayı iyiki yarı olmuşum da diyorum daha doğum yapar yapmaz yetememe hissi yaşamamak için daha iyi sanki. Ben ilkinde hala uyuşuktum yetişemedim ağlayan bebeğime diye travma geliştirdim ağrılarımı yok saydım sonra iyileşmem çok uzun sürdü.sezeryan doğum yapan ya da yapacak arkadaşlar, peki genel anestezi mi spinal mi?
Evet çekiştirme hissi oluyor normal olarak kocaman kafası olan bir canlı çıkıyor içinden kocaman kesi açamazlar kiYa bir kaç şey okudum da, kesildiği hissedilmiyormuş ama böyle açtıkları falan çekmeleri deriyi hissediliyormuş çok gerildim
Benim üçüncü dogumum olacak Allah nasip ederse, diğerlerinde olduğu gibi bunda da spinal tercih edeceğim, doğar doğmaz o ana şahit olmak istiyorum ama tabi kişiden kişiye değişir.sezeryan doğum yapan ya da yapacak arkadaşlar, peki genel anestezi mi spinal mi?
O doktorun senden sorumlu hemşirenin ayıbı... Bilgilendirme yapmalıydı hemşireler veya doktorun... Resimlerden gördüğüm kadarıyla şişlik yok gibi kokusunu bilemem ama böyle enfeksiyon akıntısı gibi bir akıntı da yok alkollü solüsyon al temizle kurula güzelce devam ederse yada kanama falan olursa götürürsün doktora endişelenme hiçDoktor söylemedi hiç ya, yarın öyle yapayım eczaneden alıp çok teşekkür ederim
Doğru söylüyorsun ama ilk gebeliğim bir an öyle şeyler okuyunca çok gerildim biEvet çekiştirme hissi oluyor normal olarak kocaman kafası olan bir canlı çıkıyor içinden kocaman kesi açamazlar kibi sıkıntı yaşanacak olsa genel anestezide de yaşarsın o çekiştirme hissi korkulacak birşey değil acı gibi değil yani
Sana verebileceğim en büyük öneri eğer yarı yapılırsa kesinlikle uyuştuğundan emin olmadan başlamamalarını iste. Korkutmak için demiyorum ama kesildiğinde acı hisseden daha uyuşmadan kesilenleri duymuşsundur bundan korkmaman ve başına gelmesini önlemen için diyorum. Çocuğun kucağına gelene kadarki yaşayacağın gerginliğe korkuya kesinlikle değer ama onu diyeyim. Ama eğer diyorsan ki ben iyi olacağımı sanmıyorum geç kavuşacak da olsam korkmak istemiyorum genel tercih edebilirsin tabi. Önemli olan zihinsel olarak neye hazır olduğun her türlü bebeğin kucağına gelecek zatenDoğru söylüyorsun ama ilk gebeliğim bir an öyle şeyler okuyunca çok gerildim bi.
Canım gözün aydinn bebisin kilosunun da maşallahı varmış zaten hosgelmissİyi geceler hanımlar biz 37+0 da bugün öğlen doğduk normalde doktor pazartesi demişti ama bugün son kontrolüm vardı bebek 3300 olmus dedi ve cok beter kaşınıyor, fazlaca ödem tutmuştum bugün yatısını veriyorum riske atmayalım dedi.Bebeğim spinal anestezi ile 3500 doğdu.direkt yanıma gelebildi, ama beni ameliyata almadan yine de bir geliştirici yaptılar.spinal sezeryan cok iyi geçti ama uyusturucu etkisi benim vucudumda cok kısa kaldığı İçin odaya geçtiğimin ilk yarım saatinde bile ağrım çoktu.ayaklarım vs cok çabuk eski haline geldi.3-4 saat cok acı çektim hemen arı kesici istedim.onun haricinde kanamam oldu ve baya pıhtı attım küçük wc ye çıkabildim ve 3-4 tur yürüdüm ve en son gaz da çıkardım ama bol nescafe içtim.Ağrım hala cok fazla sütüm zaten gelir gibi oldu ama meme ucum olmadığı İçin zorladık baya bi ben takviye aldım tam anlamıyla emziremedim
Kesinlikle genelsezeryan doğum yapan ya da yapacak arkadaşlar, peki genel anestezi mi spinal mi?
Çok teşekkür ederim cnm darısı bekleyenlerin tümüne inşallah, Silikon göğüs ucu varmış cnm ondan alıp emme alıştırması yaptık ama sütüm gelmedi 3 güne gelebilir diyor hemşirelerCanım gözün aydinn bebisin kilosunun da maşallahı varmış zaten hosgelmissgöğüs ucu gerçekten problem oluyor mu çok ya benimde yok çok korkuyorum emzirememekten