2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Bariz bir azalma vardı ama aklıma öyle bir şey gelmedi hiç. Sadece birkaç ay önce kordonu uzun dikkat et ani dönüşler yapma demişti.
Geçmiş olsun canım, bende de bariz bir azalma var ama 38. hafta normal diye düşünüyordum ama aklıma acaba kordon mu dolandı diye bir düşündüm. Peki doktor bir şey dedi mi şöyle yapma böyle yapma önlem al falan gibi

Geçmiş olsun canım, bende de bariz bir azalma var ama 38. hafta normal diye düşünüyordum ama aklıma acaba kordon mu dolandı diye bir düşündüm. Peki doktor bir şey dedi mi şöyle yapma böyle yapma önlem al falan gibi
Sağ ol canım. Anne karnında hiçbir risk yok dedi. Doğum sırasında riskleri varmış sadece. Doğum kanalında sıkıştırırsa kordonunu, oksijensiz kalabilirmiş. Nst takibi yapılacak sorun olduğu an sezaryene dönülecek.

Ay
Vajinal doğum deniycez yine plan bu. Eğer kalp atışları düşerse sezaryene döneriz diye konuştuk.
Ay hadi hayırlısıyla canım peki acilman falan var mı senin ya benim karnım iyice aşağı düştü ama bebek gelmiyor 38+5 olduk ama gelesi yok yavrumun
Doktor 17sinde en son doğum bekleniyor dedi olmadı 40ini geçince 5 gün daha bekleriz sonra alırız dedi bakalim

Ay

Ay hadi hayırlısıyla canım peki acilman falan var mı senin ya benim karnım iyice aşağı düştü ama bebek gelmiyor 38+5 olduk ama gelesi yok yavrumun
Doktor 17sinde en son doğum bekleniyor dedi olmadı 40ini geçince 5 gün daha bekleriz sonra alırız dedi bakalim
Yok yavrum ne açılma var ne bir işaret. Ben de karnım düştü gibi hissediyordum ama pek gelesi yok. 3 gün sonra tekrar çağırdı beni. Alttan muayene edelim dedi sanıyorum ki 3 gün içinde gelmezse elle uyaracak başlasın diye. Benim de 15 kasım beklenen doğum tarihi

Yok yavrum ne açılma var ne bir işaret. Ben de karnım düştü gibi hissediyordum ama pek gelesi yok. 3 gün sonra tekrar çağırdı beni. Alttan muayene edelim dedi sanıyorum ki 3 gün içinde gelmezse elle uyaracak başlasın diye. Benim de 15 kasım beklenen doğum tarihi
Benimde 15 Kasım beklenen🙈 Salı günü çatı muayenesi yapacak banada bakalım hangimiz doğuracak ilk önce 😅🥰

Bnmde geçe
Bebeğin hareketlerinde ya da farklı bir şey hissetmiş miydin? Son 2 gündür benim bebeğimin de harekerleri eskiye nazaran azaldı aklıma benimde bir an bu durum geldi olmuş olabilir mi diye. Pazartesi kontrolüm var
Bnmde geçen haftalarda azalma fark ettim hala az bnce ama doktor ısrarla harakette sorun olmamali yine takip et suyu falan iyi demişti

Canım çok sevindim. Rabbim analı babalı büyütsün.😍Bende genel olmuştum bol bol yürümeye çalış acılı olacak ama çok hızlı toparlarsın hareket edersen.Gruba bakamıyordum baya kişi doğurmuş sanırım. Darısı bekleyenlerin başına. 😍
İlk çıkınca gerçekten ağrılıydı bi ağrı kesici vurdular ondan sonra kendime geldim bugün daha iyiyim oğlumla baya emiştik ço sağol.bu arada bugün olsam yine genel anestezi isterdim spinal ve epidurala göre toparlanma daha hızlı oldu 🥰

Biz de bugün muayene olduk 38 haftalığız 3200 kg olduk çok şükür. Her şey yolunda dedi. Yine çatı kontrolü yaptı. Normal deneyeceğiz uygun görünüyor çatın dedi. Akşamları yürü dedi. Yüzü de kanala dönmeli henüz dönmemiş dedi.

Hayırlı zaman da gelir inşallah valla gece uykuları yok. Kaliteli uyku uyuyamıyorum hiç.
Bugüne de bin şükür.
Rabbim sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin inşallah 🌸

Anne olmak bu işte sen harika bi annesin canım düşüncelerin çok güzel ben 3.cocugumu doğuracam nasipse benim bile senin gibi yettim bi yetebiliyor muyum düşüncelerim var kii olacak ki evet anneyiz ama her zaman yetişemeyiz koşup peşinden yetişemediğimiz zamanda olacak ama telefi tabiki edebiliriz bizde insanız yavrularımız sağ oldun canı içinde olsun gecen zaman bizden neler götürmüyorki bir varsın bir yoksun ama tek destek bugünlerde sadece kendine sensin unutma ben yaparım de ben varım de senin harika bi kadın olduğunu unutma ❣️
Teşekkür ederim. Annem de öyle söylüyor bir şeyler hep eksik hissediyorum bu yaşınıza geldiniz de, annelik böyle diyor ama bilmiyorum.
Yapıcam her şey güzel olacak, ve dediğiniz gibi dostmus arkadaşmış artık önceliğim değiller beklentim kalmadı
Doğum yaklaştıkça korkuyorum ikinci doğumum olacak ilk dogumda suni sanciyi 12 saat çektim sizdede oluyomu korku .. anne olmak kadr zor bi meslek yok .. Rabbim hepimize tek avazda dogurmayi nasip etsin .. ben sanırım salı gününe kalacam hicbi belirti yok salı günü 41 hafta olacam . Doguranlari gördükçe korkuyorum bendende geçmiş olsa artık diyorum ay salı son sizde aglayarakmi gidiyonuz inanın ben doğumhane alanına girmeye acayip korkuyorum gececekk ama . Devlet hastanesi olması ayrı korkutuyo bazı ebeler cadı gbi inşallah iyiler ile karşılaşırız çok duygusalim ben bana bağırınca ağlarım sinirimi bozyolar offf
Her doğum farklı, ilki zor geçmiş sizin o da korkutuyordur, bir avazda doğum olsun Allah yardımcınız olsın. Ben de korktum sezeryandı aşırı korkmuştum geçti gitti çok şükür bebeğinizin mis kokusunu içinize çektiğinizde geçmiş gitmiş olacak

Bende 65 le hamile kaldım 68 le doğurdum 63 üm şuan ama hiçbir giysim olmuyor karnım resmen yok oldu ama totom büyümüş basenim çıkmış girmiyor totomdan... 85 kilo annemin pantolonları oldu bana başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen.. uzun da değil 156 o 150 benim boyum. Bir de malesef büyük göğüslü bir insandım zaten daha da büyüdü ne tişörtler oluyor ne sütyenler. Şuan kendimi sadece süt veren bir inek gibi hissediyorum 🤦 dolabımda olan tek şey erkek eşofmanları ve bol kazaklar ama çocuğumun teni hassas kazak da giyemiyorum kaldı mı sana 3 eşofman 2 tişört... 🤷 Birşey almak da istemiyorum gitsem denesem olmasa çok üzülürüm
Yaaa bemde kilo çok almadım ama ona rağmen hiç bir şey olmuyor bende bunkonuda psikolojik olarak çok sıkıntıdayım ve yemek yiyorum durmadan asla doymuyorum şuan

Kızlar bayadır okuyamadım arafaki sayfaları da atladım hep bebişimolamları tebrik ederim, bekleyenleri de bir an evvel kavustursun Allah. Kızım bugün 12 günlük oldu annem yanımda o olmasa nasıl yapardım bilmiyorum sağolsun ev işleri onda bebiş bende eşim çok yoğun o çok ilgilenemiyor bir de korkuyor tutmaya bile… biraz içimi dökmek için geldim lohusa hüznü dedikleri şey oldu bende olur olmadık ağlıyorum yetersizlik hissi çok değişik şeyşer yaşoyprum daha önce deneyimlemediğim. Sanki annem gidince yapamayacakmışım gibi korku endişe yalnızlık hissi nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum iki haftadan uzun sürerse bu durum destek almaya başlıcam
Canımm biz aynı gün doğum yapmışız sanırım. Aynı şeyleri yaşıyoruz vallahi. Her sabah uyandığımda artık bu psikolojiden çıkıcam diyorum. Bu hormonal her şey geçecek diyorum. Güzel giyiniyorum falan hoop 5 dk sürmüyor ki beni ağlatacak yeni bir gelişme olmasın.. Yalnızlık, yetememe, korku, uykusuzluk hepsi bir arada çok zor cidden

Kızlar bebeğimin göbek bağı düşmüş az önce alt değiştirirken fark ettim, altında iltihap var gibi ne yapmalıyım yaşayan var mı eczaneden baticon mu alsak. Hafta içi olsa aile sağlığına gösterirdim. Bugün bir kaç kere irkildi hatta bağırdı demek ki acısı vardı. Fotoğraf atıyorum bilen varsa

Eklentiler

• IMG_3943.jpeg
    IMG_3943.jpeg
    94,2 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_3942.jpeg
    IMG_3942.jpeg
    79,6 KB · Görüntüleme: 61
Ay inşallah senin ki açılır geçen benimde öyle yaptı alttan muayne etti kuzum bebeğin başı yukardaymis onu indirmek için baya bastırdı karnıma falan ama şuan ne alemde açılma oldumu ne oldu bilemiyorum
Benide haberdar eder misin merak ederim nasıl oldun diye 🥰

Yaaa bemde kilo çok almadım ama ona rağmen hiç bir şey olmuyor bende bunkonuda psikolojik olarak çok sıkıntıdayım ve yemek yiyorum durmadan asla doymuyorum şuan
Aynen bende öyle oldum 🤭 yiyorum yiyorum yok sanki midem delik de dışarı akıyor gidiyor yemek 😂 kilo da almıyorum doğumdan sonra kilo da verdim ama giysiler bana mısın demiyor nasıl oluyor anlamadım 🤷

Kızlar bebeğimin göbek bağı düşmüş az önce alt değiştirirken fark ettim, altında iltihap var gibi ne yapmalıyım yaşayan var mı eczaneden baticon mu alsak. Hafta içi olsa aile sağlığına gösterirdim. Bugün bir kaç kere irkildi hatta bağırdı demek ki acısı vardı. Fotoğraf atıyorum bilen varsa
Bunlar doktorumun da bana söyledikleriydi. İltihaplanırsa kötü kokulu bir akıntı geliyor. Batikon değil de göbek için kullanılan alkollü temizleme setleri var onlardan kullanman daha iyi olur doktor söylerdi aslında alın diye

Eklentiler

• Screenshot_2024-11-09-23-42-54-125_com.instagram.android~2.jpg
    Screenshot_2024-11-09-23-42-54-125_com.instagram.android~2.jpg
    179,9 KB · Görüntüleme: 51
X