2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar selam, öncelikle nick imi değiştirdim ama profil fotosundan tanırsınız diye düşünüyorum 😁
11+3 teyim. Yarın inşallah doktor kontrolümüz var birazdan sizinle paylaşacağım problemi doktoruma da mutlaka söylicem. Tecrübeli annelere özellikle sorum; çok büyük ihtimalle bende gebelik reflüsü var yaklaşık 1-2 haftadır. Önceleri az az olurken şimdilerde önce geceleri olmaya başladı 2 günde 1 mesela. Gece saat 3 e kadar falan uyutmuyor. Bu yetmedi akşamları da olmaya başladı, yetmedi gün içerisinde de olmaya başladı. Ne zaman şaşar beşer de sağıma dönüp yatarsam mide suyu ağzıma geliyor ve dolayısıyla mide bulantısı da başlıyor. Bu arada bunun olması için illa yatmama gerek yok herhangi bir anda da aynı şey olabiliyor.
Demem o ki ilaç kullanmayı pek istemiyorum ama doktorum derse ki şu ilacı iç, bebeğine bişey olmaz, o zaman ilacı paşa paşa kullanırım. Ama hani bebeğime kimyasallarla zarar vermeden, benim şikayetlerini ortadan kaldıracak veya azaltacak alternatif bir yöntem biliyorsanız paylaşır mısınız?

Edit: Bu durum iştahımı bir hayli kesti. Doğru düzgün bişey yiyemiyorum. Reflü başladığı zaman mide bulantısı da başlıyor, Reflü azalsa da mide bulantısı kolay kolay geçmiyor malesef ☹️ midem boş olunca daha çok bulanıyor ve böyle bir kısır döngüye girmiş bulundum

Kızlar bende koku hassasiyeti falan hic yok moralim bozuluyor neden olmuyor diye. Bazilari mutfagin onunden gecemezmis mesela koku yuzunden. Bebegimde sorun yoktur demi

ay valla dur bakalım 2 hafta sonra randevum var. 11 deydi ramazanın ilk gunu die 13 e kaydırdık. 12+5 olucak cinsiyeti soyler gibime geliyo . ilkinde kızımı 12+1 de solemişti %95 eminim dedi :KK36: ay bide bikaç defa kızım dedim yaa. hatta eşime bi gun mesaj atarken kızımla ben falan yazmısım. bilinç altı mı his mi acaba bilemedim. hemen düzeltiyorum oğlum oluyorsa üzülmesin die:halay:
Belli içine doguyordur cnm belli olmaz belki kızdır

Kızlar bende koku hassasiyeti falan hic yok moralim bozuluyor neden olmuyor diye. Bazilari mutfagin onunden gecemezmis mesela koku yuzunden. Bebegimde sorun yoktur demi
Aynı bende sen gibiyim korkma sıkıntı yok rahat ol sen illaki hassasiyet olucak dir birşey yok mide bulantısı da bu konuda fazla yaşamıyoruz

Aynı bende sen gibiyim korkma sıkıntı yok rahat ol sen illaki hassasiyet olucak dir birşey yok mide bulantısı da bu konuda fazla yaşamıyoruz
Annem bana hamileyken asiri bulantisi ve koku hassasiyeti varmis mesela tek yumurta ikiziyim. Bende 8+5 oyle aman aman bulantim yok prilamdr kullaniyordum birakicam cunku bulanti olmayinca da bebege mi bisey oldu diye korkmaya basladim. Koku hassasiyetim tiksinmem vs hic yok

Yaaaa ay hadi insallahhh🤭🤭❤️
Şuan buyumedigi için ikiside aynı acaba diyorum cinsiyeti ne gerçi daha 11+3 Mart sonuna gidicem bir at sonra gel dediği için zamanda geçmiyor bir hafta önce gitmiştim öylesine sordum cinsiyeti bellimi die gösterse görürüm dedi malesef dedi 🤣🤣🤣

Annem bana hamileyken asiri bulantisi ve koku hassasiyeti varmis mesela tek yumurta ikiziyim. Bende 8+5 oyle aman aman bulantim yok prilamdr kullaniyordum birakicam cunku bulanti olmayinca da bebege mi bisey oldu diye korkmaya basladim. Koku hassasiyetim tiksinmem vs hic yok
Allah'ın izniyle birşey olmaz cnm 😍

Kızlar tablolar da cinsiyet kısımları boş. Belli oldu çoğu arkadaşın. Hepimizle paylaşın artık sürekli bakıyorum kimse de tık yok😍😍😍😍

Kızlar tablolar da cinsiyet kısımları boş. Belli oldu çoğu arkadaşın. Hepimizle paylaşın artık sürekli bakıyorum kimse de tık yok😍😍😍😍
🤣🤣🤣 Ben iki hahaha her sayfaya girdiğimde ilk oraya bakıyorum ama gözüken birşey yok 🤣🤣

Rica ederim canım çok hassasız şuan herşeyi bebeğe yoruyoruz canım biran önce hissetsem iyi olduğunu bilsem keşke şimdi 3 haftadan 3 haftaya bir ultrasonda görüyorum 🌸
Aynen öyle vala ne olursa olsun hep bebekle mi alakalı diyoruz keşke aynen ya bana Dr her bı ayda çağrıyor dayanamıyorum çok ta özlüyorum onu kimsede beni anlamıyor herkes çok abartigimi diyor bu konu için ❤️

Şuan buyumedigi için ikiside aynı acaba diyorum cinsiyeti ne gerçi daha 11+3 Mart sonuna gidicem bir at sonra gel dediği için zamanda geçmiyor bir hafta önce gitmiştim öylesine sordum cinsiyeti bellimi die gösterse görürüm dedi malesef dedi 🤣🤣🤣
Cin takvimi rus takvimi kan degisimien gore hesaplama kesenin sekline gore vs vs vs internetten bir suru cinsiyet tahminine bakiyorum surekli🤣🤣

Aynen öyle vala ne olursa olsun hep bebekle mi alakalı diyoruz keşke aynen ya bana Dr her bı ayda çağrıyor dayanamıyorum çok ta özlüyorum onu kimsede beni anlamıyor herkes çok abartigimi diyor bu konu için ❤️
Ben de ayni bu durumdayim en ufak seyi bebege yoruyorum acaba buj sorun mu var diyorum. Midem bulansa korkuyorum hic bulanmasa korkuyorum. Internetten de arastirdikca kotu yorumlar cikiyor daha da evhamlaniyorum

Buda 10.haftadan kızlar T Tali89 canım nub bakabiliyor musun 😁😁

Eklentiler

• IMG_1158.jpeg
    IMG_1158.jpeg
    94,9 KB · Görüntüleme: 40
Ben de haftalardır belirtim yok hiç hamile gibi hissetmiyorum niye böyle diye dolandım söylendim dört gündür bulantı kusma halsizlik aşırı uyku hepsi kombo yaptı sürünüyorum resmen 🤣

Belirti yoksa çağırmayın bence ben çok pişmanım şahsen kendime nazar ettim perişanım 🙈🙈

arkadaslar benim gibi ilk kez hamilelik yasayip depresif hisseden var mi? ben normalde de depresyon ve kaygi bozuklugu yasayan bi insanim, antidepresan da aliyorum. uzun süredir iyiydim, yine de doktor ilacimi birakmami tavsiye etmedi. 2 hafta önce hamileligi ögrendim cok sasirdim öncelikle bu kadar cabuk olacagini tahmin etmedim. ve o günden beri kaygilarim cok artti ve kendimi neticede suan cok mutsuz ve gergin hissediyorum. Benzer seyler yasayan var mi yoksa benim disinda herkes cok mu mutlu 🥹
bende hamilelik düşündüğüm için çok stres altında kaldım ve anksiyetem tetiklendi o kadar şiddetlendi ki mecbur antidepresana başladım doktorum bebek işini ertelemek gerekiyor dedi ama ben çok istiyorum hiç cocuğum yok 32 yaşındayım ne yapacağım bilmiyorum daha hafif bir ilaca geçmek istiyorum acaba ilk 3 ay da dahil antidepresan kullanıp sağlıklı bebek doğuran var mı? kaygılarınız için psikoterapi ve bebek için risk oluşturmayacak tedavi yöntemi deneyin ben daha bebek olmadan bu stresle baş edemedim

Kızlar selam, öncelikle nick imi değiştirdim ama profil fotosundan tanırsınız diye düşünüyorum 😁
11+3 teyim. Yarın inşallah doktor kontrolümüz var birazdan sizinle paylaşacağım problemi doktoruma da mutlaka söylicem. Tecrübeli annelere özellikle sorum; çok büyük ihtimalle bende gebelik reflüsü var yaklaşık 1-2 haftadır. Önceleri az az olurken şimdilerde önce geceleri olmaya başladı 2 günde 1 mesela. Gece saat 3 e kadar falan uyutmuyor. Bu yetmedi akşamları da olmaya başladı, yetmedi gün içerisinde de olmaya başladı. Ne zaman şaşar beşer de sağıma dönüp yatarsam mide suyu ağzıma geliyor ve dolayısıyla mide bulantısı da başlıyor. Bu arada bunun olması için illa yatmama gerek yok herhangi bir anda da aynı şey olabiliyor.
Demem o ki ilaç kullanmayı pek istemiyorum ama doktorum derse ki şu ilacı iç, bebeğine bişey olmaz, o zaman ilacı paşa paşa kullanırım. Ama hani bebeğime kimyasallarla zarar vermeden, benim şikayetlerini ortadan kaldıracak veya azaltacak alternatif bir yöntem biliyorsanız paylaşır mısınız?

Edit: Bu durum iştahımı bir hayli kesti. Doğru düzgün bişey yiyemiyorum. Reflü başladığı zaman mide bulantısı da başlıyor, Reflü azalsa da mide bulantısı kolay kolay geçmiyor malesef ☹️ midem boş olunca daha çok bulanıyor ve böyle bir kısır döngüye girmiş bulundum
Reflü için doğal şıruplar var öksürügü falan da kesiyor oyle bişey verebilir belki. Dayanamdıgında kullanırsın. Genelde ilaçları cok onermıyorlar. Çikolata kahve caydan uzak durucaksın. Mideni bos bırakmıycaksın. Reflü maalesef oyle bişey. Hamile değilken napıyorsak hamileykende aynı şeylere dikkat edicez🙈 bide sabahları iyi bir tahinden 1 kaşık yediginde mideyi toparlıyor reflü için. zaten sakinlediginde genelde rahatlıyorsun. Yani mesela azdıgı zamanlar cay içsen kusabilirsin ama mide saglam oldugunda mesela cay kahve dokunmayabiliyor.

4 gün önce kanamam oldu bitti şimdi de kahverengi akıntılarım bitmek bilmiyor. Bugün doktor kontrolüne gittik. İyi dedi ama yine de korkuyorum. Bu durumda olan var mı
Benim 5+4 te yoğun kırmızı bir kanamam olmuştu. Ondan sonra 8. haftaya kadar kahverengi akıntı gelmeye devam etti. Şuan 9+5 teyim nadiren arada geliyor. Kahverengi olduğunda bir sıkıntı olmuyor, bebiş gayet iyi durumda ama strese girdiğim için ben her hafta kontrole gitmiştim, seni anlayabiliyorum.

X