Hayırlı olsun canım benim. Normal şuan yeni gelişiyor bizde 5.3 de gördük haftaya inşallah çok daha iyi gözükürKızlar bugün dr a gittim 5+1 im. Keseyi zar zor gördü. Beta istedi 2426 cikti. Haftaya persembe gel gem keseyi hem kalp atışını görelim dedi
Bugün beta 1197 olmuş ama keseyi göremedik. Haftaya tekrar gideceğim. İnşallah böyle artmaya devam ederMerhaba 1 buçuk senedir pko ve prolaktin yükselmesiyle uğraşırken hiç beklemediğim anda hamile olduğumu öğrendim. Cuma günü beta hcg 354,85 çıktı. Yarın doktora görüneceğim darısı tüm isteyenlerin başına ❤
İnşallah canım, bir de sigara ictigim icin corasprin verdiHayırlı olsun canım benim. Normal şuan yeni gelişiyor bizde 5.3 de gördük haftaya inşallah çok daha iyi gözükür
evet ben bu konuda fazla stresliyim maalesef sanırım bu en büyük engel kilo veremeyişimde deama elimde değil maalesef naparsam yapayım çok zor veriyorum biraz da kabizlik problemim var.
Hamilelik boyunca yaptığınız egzersiz, yürüyüş vs var mı kızlar? Hamile kalmadan önce açık havada yürüyüş yapıyordum günde 1 saat falan devam etsem mi ilk aylar için sorun olur mu acabahamilelikte doğum için yürüyüşün çok önemli olduğunu biliyorum da başlamak için erken mi diye tereddüt ediyorum
bana hiçbir doktor yasak koymadı. şimdi tekrar başlıyorum denemelere ve aylardır aktif pilates yapıyorum. aynen devam edebileceğimi soylediler. danıştıgım kişiler arasında doktor,fizyoterapist pilates egitmeni,ebe,normal pilates egitmenleri var. bugun pilates hocama da sordum bırakmana gerek yok dedi zaten sen alışıksın hiçbir kısıtlamaya gerek yok. yeni başlıycak olanlarda bazı hareketleri yaptırmıyoruz bazılarını hafifletiyoruz dedi. sende ona gerek yok ama sen olursa bana haber ver yine de duzenleme yapalım bazı hareketleri ilk 3 ay hafifletiriz . hatta bırakman daha geriletir seni dedi. tabi bu durumlar normal gebelikler için geçerli. bazı durumlarda doktorlar hareketi yasaklıyor ilişkiyi yasaklıyor. bence yuruyuste en hafif sporlardan biri hafif ama etkili. ben vakitsizlikten ve ortam/zaman / hava koşullarından cok vakit bulamıyorum ama hayatımın yuruyus yaptıgım evreleri hep daha fit ve rahat gecti. daha kolay zayıflıyorum mesela. youtube da bile ilk 3 ay içinm bir sürü egzersiz var. ama ben pilatesin iyi bir hocayla yapılması gerektiğine inanıyorum. çok boş yapan hocalara denk geldim kendisi bile hakkıyla yapamıyor ki beni takip etsin. pilateste hareketleri yapabilmek onemli nefesi kasları kontrol edebilmek onemli yoksa bos bos gider gelirsin veya biyerini acıtırsın.ya da hiçbir etkisi olmadan bosa zaman kaybı olarak vakit gecirirsin. benim şansım ilk basladıgımdaki egitmenimin cok iyi aktarmasıydı. daha sonra karsılastıgım hocalarla ilk dersimi vermiş olsam mesela sakatlanabilirdim veya agrı yasardım.Benim doktorum kendimi aşırı yormadan yarım saat yürüyüşü önerdi ama beslenme uzmanım da bazı danışanına doktorlarının ilk 3 ay önermediğini söyledi. Muhtemelen risk durumuna göre karar veriyor doktorlar. Düşük riskinin yüksek olduğu durumlarda ilk 3 ay kısıtlıyor ama gebelik platesi vs gibi sporlar ilk trimester yapılamıyor. Benim doktorum yürü dediği için yürüyorum ben enerji buldukça. Stresime de iyi geliyor. Dolaşımı da hızlandırıyor.
Ben de bir dönem pilates yapıyordum ama ara verdim. Hocam hamile pilatesi de yapıyor. Uzun suredir yapmadığım için ben 3. Ayda başlamayı düşünüyorum doktorum bir sorun yaşamamak adına öyle önerdibana hiçbir doktor yasak koymadı. şimdi tekrar başlıyorum denemelere ve aylardır aktif pilates yapıyorum. aynen devam edebileceğimi soylediler. danıştıgım kişiler arasında doktor,fizyoterapist pilates egitmeni,ebe,normal pilates egitmenleri var. bugun pilates hocama da sordum bırakmana gerek yok dedi zaten sen alışıksın hiçbir kısıtlamaya gerek yok. yeni başlıycak olanlarda bazı hareketleri yaptırmıyoruz bazılarını hafifletiyoruz dedi. sende ona gerek yok ama sen olursa bana haber ver yine de duzenleme yapalım bazı hareketleri ilk 3 ay hafifletiriz . hatta bırakman daha geriletir seni dedi. tabi bu durumlar normal gebelikler için geçerli. bazı durumlarda doktorlar hareketi yasaklıyor ilişkiyi yasaklıyor. bence yuruyuste en hafif sporlardan biri hafif ama etkili. ben vakitsizlikten ve ortam/zaman / hava koşullarından cok vakit bulamıyorum ama hayatımın yuruyus yaptıgım evreleri hep daha fit ve rahat gecti. daha kolay zayıflıyorum mesela. youtube da bile ilk 3 ay içinm bir sürü egzersiz var. ama ben pilatesin iyi bir hocayla yapılması gerektiğine inanıyorum. çok boş yapan hocalara denk geldim kendisi bile hakkıyla yapamıyor ki beni takip etsin. pilateste hareketleri yapabilmek onemli nefesi kasları kontrol edebilmek onemli yoksa bos bos gider gelirsin veya biyerini acıtırsın.ya da hiçbir etkisi olmadan bosa zaman kaybı olarak vakit gecirirsin. benim şansım ilk basladıgımdaki egitmenimin cok iyi aktarmasıydı. daha sonra karsılastıgım hocalarla ilk dersimi vermiş olsam mesela sakatlanabilirdim veya agrı yasardım.
Kalp atışı 7-8 haftada duyuluyor diyorlar 6 da duyanlar da var. Belki onun için öyle söylemiştir canım bu arada benim de doktorum öyle söyledi ben bir sorun gormedim. Hepimiz çok telasliyiz ama sürekli gitmek bir şey değiştirmiyor sanirim herkes aynı zamanlar da gidiyor. Doktorun da eminim tecrübesine dayanarak öyle söylemiştir ona güven bence. Aynı telaşı ben de yaşıyorum doktorumu bana bir çok kişi önerdi ilk görüşmemizle kesin bir karar vermek istemedim bir kaç görüşme ile devam edip etmemeye karar veririm diye düşünüyorum sen de erken davranma. Kanaman düşük tehliken falan yoksa sen de stres yapmaKızlar bir şey soracağım. Ben 5+0 da keseyi gördüm doktor 3 hafta sonra tekrar gel kontrol edelim dedi. Sonra 2 kese görününce vazgeçti 2 hafta sonra gel en iyisi dedi. Çok geç olmuyor mu meraktan çatlayacağım. Özele gidiyorum doktorun yorumlarına bakıyorum çok iyi ama bu tür tutumları yüzünden içime sinmiyor bir türlü doktorumu mu değiştirsem yoksa ben mi yanlış düşünüyorum normal mi?
Ya aslında dünya tatlısı bir insan ama ilk günler yerleşme kanamam biraz uzun sürdü en başından beri bir korku kaldı içimde o yüzden sürekli evham yapıyorum. Şu anda lekelenme yok çok şükür. her şey yolundadır diye umut edip sabretmekten başka çare yok sanırım.Kalp atışı 7-8 haftada duyuluyor diyorlar 6 da duyanlar da var. Belki onun için öyle söylemiştir canım bu arada benim de doktorum öyle söyledi ben bir sorun gormedim. Hepimiz çok telasliyiz ama sürekli gitmek bir şey değiştirmiyor sanirim herkes aynı zamanlar da gidiyor. Doktorun da eminim tecrübesine dayanarak öyle söylemiştir ona güven bence. Aynı telaşı ben de yaşıyorum doktorumu bana bir çok kişi önerdi ilk görüşmemizle kesin bir karar vermek istemedim bir kaç görüşme ile devam edip etmemeye karar veririm diye düşünüyorum sen de erken davranma. Kanaman düşük tehliken falan yoksa sen de stres yapma
en dogrusu her zaman doktorun soyledikleri. cunku sizi goruyor muayne ediyor neyi kaldırıp kaldırmayacagınızı bizden iyi biliyor :)Ben de bir dönem pilates yapıyordum ama ara verdim. Hocam hamile pilatesi de yapıyor. Uzun suredir yapmadığım için ben 3. Ayda başlamayı düşünüyorum doktorum bir sorun yaşamamak adına öyle önerdinormal doğum için pilatesin çok faydalı olduğunu biliyorum. Yürüyüş ise vakit buldukça yapıyorum ben de hareketsiz kalmamak adına hem de dediğiniz gibi kendimi daha zinde hissediyorum egzersiz yaptığım günler
Bol bol dinlenmeye dikkat et öyleyse canım ağır işler kesinlikle yapma sabırla beklemek en doğrusu olacak hepimiz içinYa aslında dünya tatlısı bir insan ama ilk günler yerleşme kanamam biraz uzun sürdü en başından beri bir korku kaldı içimde o yüzden sürekli evham yapıyorum. Şu anda lekelenme yok çok şükür. her şey yolundadır diye umut edip sabretmekten başka çare yok sanırım.
ben ilk hamileliğimde sanırım tam 6. haftama girdimde ya da 1 gun oncesi randevu almıştım. keseye baktı sonra gun verdi kalp atısı ıcın 2 hafta sonra falandı ozman gittigimde de 1 ay sonra gelirsin demişti. o da 12. hafta gibi oldu. aslında aynı tarihler genel olarak butun doktorlar boyle yapıyor. sana 1 hafta erken gel dese kalp atısı duyamazsa sen panik evham olursun ama aslında duyulmayabılıyor zaten.Kızlar bir şey soracağım. Ben 5+0 da keseyi gördüm doktor 3 hafta sonra tekrar gel kontrol edelim dedi. Sonra 2 kese görününce vazgeçti 2 hafta sonra gel en iyisi dedi. Çok geç olmuyor mu meraktan çatlayacağım. Özele gidiyorum doktorun yorumlarına bakıyorum çok iyi ama bu tür tutumları yüzünden içime sinmiyor bir türlü doktorumu mu değiştirsem yoksa ben mi yanlış düşünüyorum normal mi?
Kızlar tabloya yeni eklemeler yaptım. yaşadığınız şehir ve hissettiğiniz cinsiyet varsa ekleyelim hemen
@merve0634 @Fatmaben @bluedarkk @Laleeeem @labaysegulvalerianka @sencop E elifmel M MadameCurie @turuncukusunguncesi @hayrihale @elaceyda @NewHopes @minabsrn @Aselinannesii xessica @elena10 @elifadgzl47 @dearvicky
Canım beni de ekler misin sat 11.12.2023 İzmir yaş 25Merhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 01-09-2024
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından (tıklayın) da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
ANNE ADI YAŞ SAT KESE KALP ATIŞI ŞEHİR ANNENİN HİSSETTİĞİ CİNSİYET CİNSİYET İSİM
@merve0634 24 16.11.2023 @Fatmaben 29 22.11.2023 BURSA KIZ @bluedarkk 21 26.11.2023 4+4 ADANA ERKEK Linakiz 27 27.11.2023 5+3 TEKİRDAĞ KIZ @Laleeeem 25 27.11.2023 @labaysegul 40 28.11.2023 ADANA KIZ valerianka 28 28.11.2023 5+0 İSTANBUL KIZ @sencop 30 29.11.2023 5+1 İSTANBUL E elifmel *** 30.11.2013 5+4 AMASYA KIZ M MadameCurie *** 30.11.2023 5+0 @turuncukusunguncesi 29 30.11.2023 4+6 İSTANBUL @hayrihale *** 30.11.2023 VAN KIZ @elaceyda 32 01.12.2023 İZMİR @_-ebruli-_ 28 01.12.2023 İSTANBUL @NewHopes 38 02.12.2023 KOCAELİ @minabsrn *** 02.12.2023 4+4 @Aselinannesii *** 03.12.2023 xessica 29 06.12.2023 DÜZCE KIZ @elena10 27 09.12.2023 İSPANYA ERKEK @elifadgzl47 27 24.12.2023 ADANA KIZ @dearvicky 36 *** 4+6
Merhaba bende şimdi geldim aranızaMerhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 01-09-2024
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından (tıklayın) da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
ANNE ADI YAŞ SAT KESE KALP ATIŞI ŞEHİR ANNENİN HİSSETTİĞİ CİNSİYET CİNSİYET İSİM
@merve0634 24 16.11.2023 @Fatmaben 29 22.11.2023 BURSA KIZ @bluedarkk 21 26.11.2023 4+4 ADANA ERKEK Linakiz 27 27.11.2023 5+3 TEKİRDAĞ KIZ @Laleeeem 25 27.11.2023 @labaysegul 40 28.11.2023 ADANA KIZ valerianka 28 28.11.2023 5+0 İSTANBUL KIZ @sencop 30 29.11.2023 5+1 İSTANBUL E elifmel *** 30.11.2013 5+4 AMASYA KIZ M MadameCurie *** 30.11.2023 5+0 @turuncukusunguncesi 29 30.11.2023 4+6 İSTANBUL @hayrihale *** 30.11.2023 VAN KIZ @elaceyda 32 01.12.2023 İZMİR @_-ebruli-_ 28 01.12.2023 İSTANBUL @NewHopes 38 02.12.2023 KOCAELİ @minabsrn *** 02.12.2023 4+4 @Aselinannesii *** 03.12.2023 xessica 29 06.12.2023 DÜZCE KIZ @elena10 27 09.12.2023 İSPANYA ERKEK @elifadgzl47 27 24.12.2023 ADANA KIZ @dearvicky 36 *** 4+6
Clexane bulabiliyor musunSAT 4 Aralıktı. 29 Aralık’ta 34 beta HCG değeri ile öğrendim. Bugün (8 Ocak’ta) keseyi gördük. Bebeği görmek için 2 hafta sonraya randevu verdi doktorum. 2022 yılında bir düşük yaşamıştım, 7. haftada kalp atışları durdu. Bu sefer umarım sağlıkla geçer. Kan pıhtılaşması teşhisi konuldu, kayıptan sonra. Şu an coraspin ve clexane kullanıyorum.
Kızlar günaydın. Çok yeni hamileyim. 25 yaşındayım ilk hamileliğim daha önce düşük vs olmadı. Geç döllenme oldugu için kaç haftalık oldugunu bilmiyorum. Çünkü 27 Aralıkta kan vermiştim 0.1 çıkmıştı. Hala adet olmayınca ve annemin içine doğması sonucu tekrar test yaptım ilk defa o gün silik çizgi gördüm. Hatta birden fazla test yaptım bikaç gün hepsi pozitif çıktı. 2 Ocakta kan verdşim 48.3 e yükseldi. 4 Ocakta tekrar verdim 112 ye yükseldi. Son adet tarihim 20 Kasım. Bat 20 Aralıktı ama ben 15 aralıkta yumurtanın çatlamasını gördüm ovülasyon testiyle. Haftaya pazartesi kontrole gidicez kısmetse keseyi görür müyüz bilmiyorum. Benide eklerseniz çok sevinirim. Birde küçük ipuçları ve tavsiyeleriniz varsa harika olur hepiniz iyi ki varsınızHayırlı olsun canım benim. Normal şuan yeni gelişiyor bizde 5.3 de gördük haftaya inşallah çok daha iyi gözükür
Bazı uygulamalarda hamile kalma tarihi (geç döllenmenin olduğu günü) seçerek hesaplayabiliyorsun kaç+kaç olduğunu ben tam olarak bilmeme rağmen ultrasonda 3 gün fazladan çıktı mesela.Kızlar günaydın. Çok yeni hamileyim. 25 yaşındayım ilk hamileliğim daha önce düşük vs olmadı. Geç döllenme oldugu için kaç haftalık oldugunu bilmiyorum. Çünkü 27 Aralıkta kan vermiştim 0.1 çıkmıştı. Hala adet olmayınca ve annemin içine doğması sonucu tekrar test yaptım ilk defa o gün silik çizgi gördüm. Hatta birden fazla test yaptım bikaç gün hepsi pozitif çıktı. 2 Ocakta kan verdşim 48.3 e yükseldi. 4 Ocakta tekrar verdim 112 ye yükseldi. Son adet tarihim 20 Kasım. Bat 20 Aralıktı ama ben 15 aralıkta yumurtanın çatlamasını gördüm ovülasyon testiyle. Haftaya pazartesi kontrole gidicez kısmetse keseyi görür müyüz bilmiyorum. Benide eklerseniz çok sevinirim. Birde küçük ipuçları ve tavsiyeleriniz varsa harika olur hepiniz iyi ki varsınız