• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Ay en azından uykuya kolay geçerdi oğlum şimdi yarım saat bağıra çağıra ağlıyor sonra uyuyor diş etleri şişmiş bayağı ama hiç anlamıyorum çıkacak mı fotoğrafını da çektirmiyor 😕 meme ucumda bayağı hissediyorum çıkmış gibi bakıyorum yok

Uzun uğraşlarla çektim kızlar şu kabaran dişler artık çıkacak demek mi ? Çok yakın çıkmak üzere deyin lütfen 😂

Eklentiler

• IMG_7492.webp
    IMG_7492.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_7495.webp
    IMG_7495.webp
    63,4 KB · Görüntüleme: 44
Ay inşallah yakındır artık gündüz uykularında da ağlıyor ve yine 40 dakika uyuyor 5 gün 1.5 saat uyudu şimdi başa döndük 😅
Ataklardan önce bi uyurlarmış. Bizimki de güzel uyudu birkaç gün. Sonrası fena. Ne gündüz ne gece ağlamadan uyku yok 😊 ısırıyor. Çıksa da rahatlasak diyemedim

Burnunu acilde mi temizlediler bizde de aynı durum var ya acayip burnu tıkalı antibiyotik de kullanıyoruz deniz suyu spreyi ve aspiratör ile çekiyorum ama bütün gece resmen dediğin gibi ağlıyor ateşi çıkıyordu antibiyotik ile biraz ateşi düzeldi ama üç gece çok ağır ateşlendik şuan bile horluyor yavrum burnundan dolayı
Acilde temizlediler canım

Biziz bebeğimiz de hastalandı, çok şükür bronşiyolitim eşiğinden döndük diyelim. Acilde burun temizliğini gördükten sonra 1 haftadır ben de acideki gibi temizliyorum. Aşırı sümük var. 10 ar cc sağ ve sol tarafa serum fizyolojisi her emzirme ve gece uykusuna yatmadan önce sıkarak yıkıyorum. Aspiratörler çekiyorum. Sümük uzadıkça uzuyor o yüzden aspiratör şart. Baby vac aldım ama hrnüz kullanmadım, daha çok küçük cesaret edemedim. Kendi doktorumuz da 10 cc yıka yeter ki burun açık kalsın dedi. Burun tıkalı ise emmiyor, yarıda kesiyor, uyuyamıyor saat başı uyanıyor, zaten uyurken ki sesinden anlarsınız.
Ya bende yıkıyorum ama çıkmıyor doktor 2.5 ml her buruna dedi yeterli mi gelmiyor acaba bizimde uykusu yok mamayı içmiyor bırakıyor sürekli aç geziyor resmen dün akşam deniz suyu spreyi sıktım aspiratörle biraz çektim baya geldi ama tükenmedi

Acilde temizlediler canım
Ya 3 hastane gezdim 3 ü de temizlemedi sinirden kuduruyorum resmen bugün büyük çocuk hastanesi var devletin bugün oraya götürcem baya uzak bana orası ama arabaya koyup giderim ne yapayım bütün gece burnu öttü hortladı mamayı içmiyor huysuz uyku yok yoruldum ya

Ya bende yıkıyorum ama çıkmıyor doktor 2.5 ml her buruna dedi yeterli mi gelmiyor acaba bizimde uykusu yok mamayı içmiyor bırakıyor sürekli aç geziyor resmen dün akşam deniz suyu spreyi sıktım aspiratörle biraz çektim baya geldi ama tükenmedi
Bizimki hastayken asla tek seferde 2.5 sıkmamla temizlenmezdi. Normal zamanda evet ama hastayken 2-3 kere yapmam gerekirdi bazen.

Deniz suyunu denedim ama serumla yıkama kadar etkili gelmedi. Deniz suyuna 2 sn başınçla basıyorsunuz. Bence 10 cc deneyin, yine siz bilirsiniz. Siz açamazsanız acilde 10 cc ile açacaklar. Her açmadan sonra sırtına aşağıdan yukarıya pat pat vurun, sonra aspiratörle çekin. Ağlarken burnuna serum sıkmayın, yoksa aspire ediyorlar. Bir de hastalık döneminde sümüğü temizledim bitti diye bir şey söz konusu değil. (Sekresyon) Aşırı Sümük vücudan solunum yollarının hastalık döneminde verdiği tepki, anormal durumlarda nasıl vajinal akıntı fazla ve farklı oluyorsa üst solunum yolları da öyle. Hastalık geriliyince normale dönecektir. Sadece hastalık döneminde ekstre ekstra fazla üretiliyor. Bu arada beslenemiyorsa çiş takibini yapın muhakkak. Bizimki 12 saat çiş yapmadı. Dekstrozlu serum takıldı. Kan tahlilinde şekeri düşmüştü zaten. Balgamı kusarak attığı için emdiği sütlerin hepsini kustu, beslenemedi. Öyle olunca apar topar acile götürdüm.

• Beğen
Reactions: Gao
Müptelası olacaksınız. Zeytinyağında soğan kavur. Sonra enginarlari koy sonra su koy, haslansin. Sonra garnitürleri ekle. Pişmeye yakın Portakal ve limon suyu sık ekle. Misss. Biz müptelasıyiz ama çok pahalı malesef her zaman yiyemiyoruz :(
Sonra o yemekten enginarı ayır. Blendirda iyice çektir. Çünkü bu biraz kılçıkli bisi. Çok çeksen de pütürlü kalabiliyor. Sonra bebis yesin bakalım severse haber ver :D
S Sunshine1 bizim evde elektrikler kesilmiş yıldırım düsmüs cevreye ondan. Ve bende kameranın cekim yapmadıgını bile farketmemişim. Buzdolabı ve derin dondurucu da kilolarca et. Cekmece cekmece enginar attım. Derin dondurucu ısınmamıs aslında ama guvnemedim bezelyeler biraz burusmaya baslamıs. Tereyagı falan butun halde duruyodu serindi birazda raflarda buhar izi vardı. Şimdi siz enginar 100 lira deyince 🤣 gozumun önğnden akıp gitti o manzara. Yazdan herşeyi stoklamışım doluydu yani
Bu arada ben üşenmezsem 1 tavada enginarın harcını hazırlıyorum pattes bezelye havuc portakal suyuyla pişiriyorum sonra enginarları ayrı yerde ters kapatıp portakal suyuyla kesinlikle bınuda öyle pişiriyorum. Sonra içine doldurup beraber biraz tıkırdayıyorum. (Belkide tılırdatmıyordum tam hatırlamıyorum burasını 🤣 çok oldu yapmayalı yaparken aklına geliyor insanın). Üşendigimde de hepsini dograyıp karıstırıp limon portakal suyunu koyup kapatıyorum kapagı beraber pişsin. 😁 bazen de sadece enginar yoğurt yatagında

Kuzu bizim doktor devam et dedi verdikçe tolere ediyormuş öbür türlü eksik doz alırsa temelli alerji oluyormuş bence ver yani başka bir semptomu yoksa bizde de havuç yaptı ama bugün ilk kez yapmadı alıştı sanırım
Başka bir şey olmuyo vücudu kızarıyo ama onu geçiremedik benim yediklerimdem kaynaklı büyük ihtimalle. 1 hafta ara verdim tekrar başlıcam yoğurda

Müptelası olacaksınız. Zeytinyağında soğan kavur. Sonra enginarlari koy sonra su koy, haslansin. Sonra garnitürleri ekle. Pişmeye yakın Portakal ve limon suyu sık ekle. Misss. Biz müptelasıyiz ama çok pahalı malesef her zaman yiyemiyoruz :(
Sonra o yemekten enginarı ayır. Blendirda iyice çektir. Çünkü bu biraz kılçıkli bisi. Çok çeksen de pütürlü kalabiliyor. Sonra bebis yesin bakalım severse haber ver :D
Enginar garnitürlü daha güzel oluyo ya sade mi yapıyosunuz siz

Kuzu bizim doktor devam et dedi verdikçe tolere ediyormuş öbür türlü eksik doz alırsa temelli alerji oluyormuş bence ver yani başka bir semptomu yoksa bizde de havuç yaptı ama bugün ilk kez yapmadı alıştı sanırım
Bizim doktor dün yumurtada kızarıklık olunca 3 ay verme dedi sen böyle diyince kafam karıştı şimdi

Biziz bebeğimiz de hastalandı, çok şükür bronşiyolitim eşiğinden döndük diyelim. Acilde burun temizliğini gördükten sonra 1 haftadır ben de acideki gibi temizliyorum. Aşırı sümük var. 10 ar cc sağ ve sol tarafa serum fizyolojisi her emzirme ve gece uykusuna yatmadan önce sıkarak yıkıyorum. Aspiratörler çekiyorum. Sümük uzadıkça uzuyor o yüzden aspiratör şart. Baby vac aldım ama hrnüz kullanmadım, daha çok küçük cesaret edemedim. Kendi doktorumuz da 10 cc yıka yeter ki burun açık kalsın dedi. Burun tıkalı ise emmiyor, yarıda kesiyor, uyuyamıyor saat başı uyanıyor, zaten uyurken ki sesinden anlarsınız.
Çok geçmiş olsun 🙏🏻 Bizim doktorumuz elektrik süpürgesiyle çekileni önermemişti zarar verebilir diye. Kendi nefesinizle yaptığınızda zarar veremezsiniz isteseniz de ama elektrik süpürgesi güçlü bir vakum, önermiyorum demişti. Bilgi vermek istedim 🙏🏻
Uzun uğraşlarla çektim kızlar şu kabaran dişler artık çıkacak demek mi ? Çok yakın çıkmak üzere deyin lütfen 😂
Bizim 2 aydır böyle 🥹🥹 çıkacağı zaman damağın üst kısmı kızarıp şişiyor sanırım. Daha o yok gibi 🫠
Jel derken canım☺️ bende alayım tetegil ya
Jel olan dentinox ama içeriğinde anestezik lidokain varmış, benim dinlediğim doktorlar önermiyor. Tetagil bitkisel içerikli granül. Bi zararı yokmuş. Ben tetagil aldım ve zeytinyağı içine ezilmiş karanfil koydum. Bu ikisini deniyorum.

Kızım ek gıda maceramızda maalesef kabızlık ve üzerine pişik yaşıyor. Dün en krizli günümüzdü. Canı o kadar yandı ki oturamadı yavrucuğum. Altını açıp oyun matına bezsiz koyduk, yatırdık, kremler sürdük vs. derken bugün daha iyi ama dün de bugün de ek bişey vermedim. Süt ve mamayla gidicem bi süre 😔 2 öğün çok geldi kuzuma. Az önce de Osman Gönülalı gördüm, 8-9 aya kadar hala tadımda olabilir, öğün tek olsun diyor. Anlayamadım. Bizim doktor da iki öğüne geçelim demişti ama olmadı 🫠

Back
X