• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Çok geçmiş olsun 🙏🏻 Bizim doktorumuz elektrik süpürgesiyle çekileni önermemişti zarar verebilir diye. Kendi nefesinizle yaptığınızda zarar veremezsiniz isteseniz de ama elektrik süpürgesi güçlü bir vakum, önermiyorum demişti. Bilgi vermek istedim 🙏🏻

Bizim 2 aydır böyle 🥹🥹 çıkacağı zaman damağın üst kısmı kızarıp şişiyor sanırım. Daha o yok gibi 🫠

Jel olan dentinox ama içeriğinde anestezik lidokain varmış, benim dinlediğim doktorlar önermiyor. Tetagil bitkisel içerikli granül. Bi zararı yokmuş. Ben tetagil aldım ve zeytinyağı içine ezilmiş karanfil koydum. Bu ikisini deniyorum.
Bizimde 2 aydır böyle çıktı çıkacak dedik çıkmamıştı. Bu aralar uykudan uyanıyor dişlerini kaşıyınca geri dalıyor sanki bu sefer diş sancısı dedim ama uzun süre de çıkacak heralde ara ara sancısı yokluyor sanırım

Kızım ek gıda maceramızda maalesef kabızlık ve üzerine pişik yaşıyor. Dün en krizli günümüzdü. Canı o kadar yandı ki oturamadı yavrucuğum. Altını açıp oyun matına bezsiz koyduk, yatırdık, kremler sürdük vs. derken bugün daha iyi ama dün de bugün de ek bişey vermedim. Süt ve mamayla gidicem bi süre 😔 2 öğün çok geldi kuzuma. Az önce de Osman Gönülalı gördüm, 8-9 aya kadar hala tadımda olabilir, öğün tek olsun diyor. Anlayamadım. Bizim doktor da iki öğüne geçelim demişti ama olmadı 🫠
Bizimki de kabız oldu bayagı doktor olabilir bu süreçte dedi su verin öğünlerden sonra dedi birde zeytin yağı içirin dedi ek gıdayı bırakmayı önermedi artık çok sıkıntılı bir süreç olmadıkça bırakmayacağız dedi birde ben kendim doktor demeden kuru kayısı bir tane haşladım püre yaptım suyuyla onu içirdim bugün daha iyiydi kakası

bu akşam annemlerle iftar yaptık. saat 9 buçuktan sonra bebişimi uyutup anneme bıraktık, ilk kez dışarı çıktık bebesiz 🥹 bi yandan aklım kaldı ama bi yandan da soğuğu ayazı düşünmeden dışarıda dolaşmayı özlemişiz he 🥲
Ay ne güzel ya ben hala bırakamıyorum:(

Kızlar. Ben dün akşam beyprganikten aldıgım o meyveli muhallebiyi yaptım yemekte. Kuru kayısı dur kuru erik var içinde. Bugun 4-5 kez kaka temizledik. Öle ishal gibi de değil ezilmiş avakado gibi kıvamda. Tabi her durumda oldugu gibi babası “ sen bu cocuga dün ne yedirdin yaaa
“ kabız olunca da aynı cümle. Sen bu cocuga ne yedirdim yaaa kabız.
Bizimki de kabız oldu bayagı doktor olabilir bu süreçte dedi su verin öğünlerden sonra dedi birde zeytin yağı içirin dedi ek gıdayı bırakmayı önermedi artık çok sıkıntılı bir süreç olmadıkça bırakmayacağız dedi birde ben kendim doktor demeden kuru kayısı bir tane haşladım püre yaptım suyuyla onu içirdim bugün daha iyiydi kakası

Kızım ek gıda maceramızda maalesef kabızlık ve üzerine pişik yaşıyor. Dün en krizli günümüzdü. Canı o kadar yandı ki oturamadı yavrucuğum. Altını açıp oyun matına bezsiz koyduk, yatırdık, kremler sürdük vs. derken bugün daha iyi ama dün de bugün de ek bişey vermedim. Süt ve mamayla gidicem bi süre 😔 2 öğün çok geldi kuzuma. Az önce de Osman Gönülalı gördüm, 8-9 aya kadar hala tadımda olabilir, öğün tek olsun diyor. Anlayamadım. Bizim doktor da iki öğüne geçelim demişti ama olmadı 🫠
pİşik de alerji belirtisi diyolar mesela🤔 zeytinyağ koyuyo muydun yediklerine 😕

Kızlar. Ben dün akşam beyprganikten aldıgım o meyveli muhallebiyi yaptım yemekte. Kuru kayısı dur kuru erik var içinde. Bugun 4-5 kez kaka temizledik. Öle ishal gibi de değil ezilmiş avakado gibi kıvamda. Tabi her durumda oldugu gibi babası “ sen bu cocuga dün ne yedirdin yaaa
“ kabız olunca da aynı cümle. Sen bu cocuga ne yedirdim yaaa kabız.
Bizim kakalar çok acayip oldu ya macun gibi yapış yapış silmekle geçmiyo her kaka banyoda sonuçlanıyo çok fena😄

@Sunshine1 bizim evde elektrikler kesilmiş yıldırım düsmüs cevreye ondan. Ve bende kameranın cekim yapmadıgını bile farketmemişim. Buzdolabı ve derin dondurucu da kilolarca et. Cekmece cekmece enginar attım. Derin dondurucu ısınmamıs aslında ama guvnemedim bezelyeler biraz burusmaya baslamıs. Tereyagı falan butun halde duruyodu serindi birazda raflarda buhar izi vardı. Şimdi siz enginar 100 lira deyince 🤣 gozumun önğnden akıp gitti o manzara. Yazdan herşeyi stoklamışım doluydu yani
Bu arada ben üşenmezsem 1 tavada enginarın harcını hazırlıyorum pattes bezelye havuc portakal suyuyla pişiriyorum sonra enginarları ayrı yerde ters kapatıp portakal suyuyla kesinlikle bınuda öyle pişiriyorum. Sonra içine doldurup beraber biraz tıkırdayıyorum. (Belkide tılırdatmıyordum tam hatırlamıyorum burasını 🤣 çok oldu yapmayalı yaparken aklına geliyor insanın). Üşendigimde de hepsini dograyıp karıstırıp limon portakal suyunu koyup kapatıyorum kapagı beraber pişsin. 😁 bazen de sadece enginar yoğurt yatagında
Neeee çok kötü! Çok geçmiş olsun ya. En pahalı şey et ve enginar...

Bende size bunu sormaya gelmiştim. Ben tek öğün veriyorum çoğunuz 2,3 öğün yapıyor gibi. Kaç haftalık bebisler ben mi geç kalıyorum diyecektim. Yine soruyorum ama sizin üzücü olmuş asidik bir şey mi yedi? Portakal suyu yapıyormud

Kızlar, Suluk olarak munckin in 360* ini aldım. Bardak gibi olan. Acaba hata mı ettim. Siz ne kullanıyorsunuz? Suluk olarak?

Bizimde 2 aydır böyle çıktı çıkacak dedik çıkmamıştı. Bu aralar uykudan uyanıyor dişlerini kaşıyınca geri dalıyor sanki bu sefer diş sancısı dedim ama uzun süre de çıkacak heralde ara ara sancısı yokluyor sanırım
Doktor 4.ayda bile sertleşmiş damağı, erken çıkaracak dediği için ben sürekli bekliyorum ama süpriz olacak heralde 😂😂 aynen süreci uzun oluyo galiba, bizim 20likler gibi arada bi yokluyor sanırım onları da 😬
Su da veriyorum, yediklerine de zeytinyağı koyuyorum ama oldu yani bilemedim. Tamamen bırakmayacağım ama sadece kabız değil, kabızlığın üzerine kıpkırmızı pişik de oldu. Bu kadar acı çekerken ısrar etmicem. Birkaç gün toparlasın diye bekliyorum. Derisi yüzülmüş gibi oldu çok acıtıyor belli 😔
pİşik de alerji belirtisi diyolar mesela🤔 zeytinyağ koyuyo muydun yediklerine 😕
Aynen ben de onu düşünüyorum ama yumurta sürecinde olduğumuz için yeni bişey vermemiştim. Sadece yumurtanın miktarını arttırıyorduk. Çeyrek vermeye başlamıştım, tek farklı olan o. Evet hep ekliyorum zeytinyağı 😕
Tebrikler😄 yazın napcaz acaba hava sıcaklığıyla aynı şey olur umarım😄
Aynı şeyi düşündüm 😂 yazın da sarıp sarmalayıp güneşe mi koycaz napcaz acaba 🙃
Bende size bunu sormaya gelmiştim. Ben tek öğün veriyorum çoğunuz 2,3 öğün yapıyor gibi. Kaç haftalık bebisler ben mi geç kalıyorum diyecektim. Yine soruyorum ama sizin üzücü olmuş asidik bir şey mi yedi? Portakal suyu yapıyormud
Ben de gecikiyorum ya öğüne alıştıramazsam diye korkup bizimle yesin diye kahvaltı ve akşam yemeğinde veriyordum ama farklı farklı şeyler verince fazla oldu heralde. Şimdi tekrar az miktar tek besin bi devam edicem pişik toparlayınca. Yok asidik bişey vermedim, kahvaltıda yumurta ve avokado yemişti. Akşam da kereviz ve havucu buharda haşlayıp vermiştim. Tek farklı şey yumurta miktarı, belki de alerji yaptı onun etkisi olabilir 🧐

Kızlar bebişleriniz yüzüstü dönüyor mu uyurken ? Benimki bu aralar yan yatmak istiyor sürekli yana doğru dönüyor 2 gündür de bir bakıyorum yüzüstü yatmış artık sorun olmaz diye düşünüyorum ama yinede tedirgin oluyorum

Back
X