• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
aslında bizimki de hemen hemen bu şekilde. sadece kol ve bacakları çok sert. yani uyurken kucağıma aldığımda aman allahım bu benim bebeğim mi, pamuk gibi diyorum çünkü uyanıkken aşırı dirençli, bir şey giydirirken falan sıkıyor kollarını zor sokuyorum ya da altını bezlerken bacaklarını geriyor bazen. nörolog da karın üstü koyarken falan bunları fark etti muhtemelen. bir de karın üstü durduğunda elleri yumruk yumruk. bir tanesiyle bir şeye uzanacaksa diğerine dayanıyor o da yumruk kalıyor. elleriyle bir şeyi zor kavrıyor, kavradı diyelim ağzına götürürken zor zor götürüyor. bunlar gözüme batan şeyler. bugün bizimle tamamen aynı durumda prematür bir bebeğin annesiyle görüştüm. bebeği 1 yaşına gelmiş, onlar en başından beri fizik tedaviye yönlendirilmiş ve şu an fizyoterapist sorun var derken nörolog bir sıkıntı yok diyormuş. o da doktorların birbiriyle uzlaşamamasından şikayetçi. bu da içimi karartıyor hep böyle bir belirsizlik oluyor sanırım. bebek olduğu için karar vermek güç. bugün yapmadığını yarın yapabiliyor ya da yapmadığı şeyler kimine göre sorunken, kimine göre değil. mesela onun bebeği emeklemiyormuş hiç. otururken poposunu kaydırarak gidiyormuş. fizyoterapist bunu sorun olarak görüyor, nöroloji sorun yok diyor. bilemiyorum cidden ya. ay çok uzun yazmışım🙄 silsem mi dedim ama neyse silmiyorum belki ileride birinin işine yarar okur
Hareketlerinde yavaşlılık hissediyorsan beyin kanamasında hasar kalmış olabilir kısmi felç gibi. Bunu sadece örnek veriyorum fizik tedaviyle düzelen bir şey. Bir hastamız çok riskli bir ameliyattan geçti o da beyin kanaması. Vücudun sol tarafı hep uyuşuktu. Fizik tedaviye gitti şimdi senden benden daha canlı yani. O yüzden elinden geldikçe pozitif düşün yani bir şey çıksa da korkma erken tedaviyle düzeliyor. Stres yaptıkça bebeğin etkileniyor. O yüzden elinden geldikçe ona egzersiz yaptır onunla oyna müzik aç şarkı söyle. Biz insanların en büyük ilacı sevgi , ilgi.

aslında bizimki de hemen hemen bu şekilde. sadece kol ve bacakları çok sert. yani uyurken kucağıma aldığımda aman allahım bu benim bebeğim mi, pamuk gibi diyorum çünkü uyanıkken aşırı dirençli, bir şey giydirirken falan sıkıyor kollarını zor sokuyorum ya da altını bezlerken bacaklarını geriyor bazen. nörolog da karın üstü koyarken falan bunları fark etti muhtemelen. bir de karın üstü durduğunda elleri yumruk yumruk. bir tanesiyle bir şeye uzanacaksa diğerine dayanıyor o da yumruk kalıyor. elleriyle bir şeyi zor kavrıyor, kavradı diyelim ağzına götürürken zor zor götürüyor. bunlar gözüme batan şeyler. bugün bizimle tamamen aynı durumda prematür bir bebeğin annesiyle görüştüm. bebeği 1 yaşına gelmiş, onlar en başından beri fizik tedaviye yönlendirilmiş ve şu an fizyoterapist sorun var derken nörolog bir sıkıntı yok diyormuş. o da doktorların birbiriyle uzlaşamamasından şikayetçi. bu da içimi karartıyor hep böyle bir belirsizlik oluyor sanırım. bebek olduğu için karar vermek güç. bugün yapmadığını yarın yapabiliyor ya da yapmadığı şeyler kimine göre sorunken, kimine göre değil. mesela onun bebeği emeklemiyormuş hiç. otururken poposunu kaydırarak gidiyormuş. fizyoterapist bunu sorun olarak görüyor, nöroloji sorun yok diyor. bilemiyorum cidden ya. ay çok uzun yazmışım🙄 silsem mi dedim ama neyse silmiyorum belki ileride birinin işine yarar okur
Ya yine aynı şeyi söylicem her bebek bir değil bi arkadaşımın bebeği 9 aylıkken yürüdü diğerinin bebeği 18 aylıkken. Biri bülbül gibi konuşurken diğeri ıh ıh diye gösteriyodu her şeyi sonuç olarak ikisi de sağlıklı çocuklar şimdi. Yani kasılma olayını görmediğim için gerçekten bilmiyorum onunla ilgili bir şey diyemicem ama umarım sadece geriden gelme gibi bir durumdur🙏 ben hep alanının iyisine gidip çok fazla dolaşmamayı tercih ederim çok içime sinmezse veya çok ciddi bir tablo varsa başka bir görüş alırım çünkü her doktor başka bir şey söylüyo kafalar karışıyo deli ediyo insanı o durum.

öyle mi diyorsun ya bilmiyorum valla kafayı yicem. dünden beri bütün geniş ailede gündem bu. annemler kayınvalidemler bakıp bakıp çocuğu analiz etmeye çalışıyorlar. iyice darlanıyorum yüreğime bi karanlık çöktü sanki. her hareketinde bişey arıyorum. bişeyi tutunca aynı dediğin gibi parmaklar bi çarpık duruyor. bir de şey garip mesela elini çok rahat ağzına götürüp emebiliyor ama emziği tutunca ağzına zor götürüyor. neden anlamıyorum. bi an önce perşembe olsun istiyorum
Dediğin şeylerin aynısı bizimkinde de var. Belki normaldir? Belki de ince detaylar mi var bizim bilmediğimiz? Belki de sizinkine o beyin kanaması mevzusundan dolayı ihtimam gösteriyorlardir. İnşallah sağlıklı çıkacak diye düşünüyorum. Perşembe günü yaz lütfen.

Nörolojinin çok daha fazla eğitimli olduğu düşünülürse onu dinlemek daha sağlıklı gibi? Fizyoterapistler 4 senelik bir eğitimden geçiyor ama norologlar tip+uzmanlık eğitimi alıyorlar. Anlattığın şeyler bana çok normal geliyor ya. Normal normal diye diretmemde doğru değil tabide ne biliyim.

aynada kendime baktım az önce gözlerim kıpkırmızı olmuş. elimde değil ağlamayı durduramıyorum. çok üzülüyorum bebeğime. daha beter şeyler yaşayan anneleri düşünemiyorum bile. Allah nasıl bi kalp veriyorsa anneye. inşallah tek duam inşallah tüm korkularım boşa çıkar. burada güzel haberler veririm ❤️🤲🤲
İnşallah canım bende çok üzüldüm yeni okudum. Rabbim yuregini ferahlatsn insallah. Korkma inşallah birseyi yoktur ben oyle hissediyorum güzel haberler alacaksın. Üzme kendini bebeğini de üzme annesi o hisseder sen her zaman güçlü dur. Herşey Allahtan bı sıkıntı bişey yasarsakta imtihan elden birşey gelmez. Rabbim daha beterlerinden esirgesin dermansız dert vermesin...❤️

Back