• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
amiinn tüm dualarınıza amin kızlar 😔 ben bütün gece kafamda çevirdim durdum her şeyi. bebeğime bakınca gözlerim doluyor çünkü artık her hareketi gözüme batıyor. acaba bunu neden böyle yapıyor vs diye. mesela uykudan sıçrayarak uyanırdı bazen. ben sesten irkiliyor korkuyor diye düşünüyordum ama bu kolları açarak sıçrama ilkel bi refleksmiş ve bu ayda bırakması gerekirmiş. böyle şeyler işte... her şey batıyor gözüme. mr özelde anestezisiz şekilde yapılabiliyormuş gece uyurken. bu daha mantıklı geldi. 3 ayı beklemeden özelde yaptıralım diye düşündük. yoksa 3 aya kadar ben kendimi yerim herhalde. perşembe acıbademde prematürelere bakan bir nöroloğa gideceğiz. hayırlı haberler inşallah. çok teşekkürler beni yalnız bırakmadınız. ❤️
Benimki 4,5 aylık oldu hala moro var ya. Azaldı ama var. Bizimki 36+6 da doğmuştu

fizyoterapi muayenesinden çıktık şimdi. özel bi klinik. bebeklerle çalışan fizyoterapist çok fazla yok, aynı gün içinde burayı bulabildik. ne kadar iyiler bilmiyorum ama başta aşırı olumsuz konuştular. ağladım falan. sonra muayeneye başladılar bebeğe hareketler yaptırdılar falan. cerebral palsi değil gibi geldi bana kaslarında bi kasılma olduğu aşikar dedi. doktorların hep böyle rahat davranadığından, daha en baştan bizi fizik tedaviye neden göndermediğinden falan yakındı. bi doktor bile demedi 4 aya kadar fizik tedaviye gidin diye. daha geçen hafta kontrole gittik, doktora dedim bu çocuk dört aylık ve hiçbi şeye uzanamuyor. daha vakti var annesi dedi. ama fizyoterapist düzeltilmiş dört aylık çocuk kesinlikle bir şeylere uzanmalı diyor. ben resmen kadına yalvarır gibi oldum illa ki aynı anda yapacak mı tüm bebekler belki zamana ihtiyacı vardır diye. kafasını tutamıyor bebeğiniz diyor. tutuyor ama hafif öne düşüyor, hiç düşmemesi lazım diyor. yeniden başka bi nörolojiye gidicez. bilmiyorum ya dumura uğradım sabahtan beri :(
Doktora güven ya. Benimde oğlumun Burnundan devamli ses geliyordu. Gittiğimiz her hastane hemşiresi burnunu temizle genzi dolu bronşit olur vs diye aşırı uyarı da bulunuyordu. Meğerse çocuk çok süt içince reflü den hirildiyormus. Doktor söyledi. Yani gayet normalmiş. Hiçte bronşit olmadı şükür Doktorlar daha iyi biliyor. Ama farklı doktorlara götürmek lazım.

Benimki 4,5 aylık oldu hala moro var ya. Azaldı ama var. Bizimki 36+6 da doğmuştu
canım bu tür şeyler 40 haftadan hesaplanıyor. ona göre senin bebiş 4 aylık olmadı daha belki. bilmiyorum ya hep çok umut verici şeyler okuyorum ve zaten ben olumlu görmeye daha meyilliyimdir hep ama tekrar daha beter sarsılmak istemiyorum. karşılaşabileceğimiz zorluklara kendimi hazırlamak istiyorum biraz. tummytime için yatırdığınızda ellerini yumruk yapıyor mu mesela? bizimki öyle. açmıyor yumrukları. karın üstündeyken bi şeylere uzanması lazım ama ellerini açamıyor ki

canım bu tür şeyler 40 haftadan hesaplanıyor. ona göre senin bebiş 4 aylık olmadı daha belki. bilmiyorum ya hep çok umut verici şeyler okuyorum ve zaten ben olumlu görmeye daha meyilliyimdir hep ama tekrar daha beter sarsılmak istemiyorum. karşılaşabileceğimiz zorluklara kendimi hazırlamak istiyorum biraz. tummytime için yatırdığınızda ellerini yumruk yapıyor mu mesela? bizimki öyle. açmıyor yumrukları. karın üstündeyken bi şeylere uzanması lazım ama ellerini açamıyor ki
Anladım. Evet yumruğunu açıyor. Çok uzanmakta başarılı değil ama deniyor.

Siz yine tabi önlem alın muhakkak. Sonradan keşke dememek için.

Anladım. Evet yumruğunu açıyor. Çok uzanmakta başarılı değil ama deniyor.

Siz yine tabi önlem alın muhakkak. Sonradan keşke dememek için.
Ya yorumları okudum benüm bebeğimde öyle birden bire sıçrıyor hafif değsem ona yada bişey alsam yanında altını açmaya çalışsam hemen sıçrıyor ne yapacağımı bilmiyorum şu an ve daha ince böyle bir sıçrama moro refleksi olup beyin hadafının olduğu bilmiyorumdum ama keşke öğrenmeseydim içüm içimi yiyo şu an hastanede yatıyırz bronşit yüzünden

Bebeklerimiz yakın diye hatırlıyorum benimki de prematüre. Bebeğim tummy de hala avuçları kapalı tutuyor uzanmıyor. Bence hem prematüre olduğu için geç gelişiyor hemde zaten bir aralık bu süre. Daha vaktine vardır diye düşünüyorum. Bence senin bebeğinde beyin kanaması oldugu için biraz daha temkinli yaklaşıyorlar. Çekim o yüzden istemiş olabilirler. Çok fazla düşünüp kendine dar etme dünyanı. Bir git bakalım cocuk nörolojiye işin uzmanı ne diyecek.

Bebeklerimiz yakın diye hatırlıyorum benimki de prematüre. Bebeğim tummy de hala avuçları kapalı tutuyor uzanmıyor. Bence hem prematüre olduğu için geç gelişiyor hemde zaten bir aralık bu süre. Daha vaktine vardır diye düşünüyorum. Bence senin bebeğinde beyin kanaması oldugu için biraz daha temkinli yaklaşıyorlar. Çekim o yüzden istemiş olabilirler. Çok fazla düşünüp kendine dar etme dünyanı. Bir git bakalım cocuk nörolojiye işin uzmanı ne diyecek.
Benimde bebeğim dört aylık birden sıçrıyor bazen özellikle altını değiştirirken ben de yorumları okurken fark ettim daha önce biliyordum sıçradığını ama kötü bir şey olduğunu bilmiyordum ben de şu an korkmaya başladım bilmiyorum ne yapacağım

Oyuncakları tutup yavaş yavaş ağzına götür götürmeye çalışıyor

Benimde bebeğim dört aylık birden sıçrıyor bazen özellikle altını değiştirirken ben de yorumları okurken fark ettim daha önce biliyordum sıçradığını ama kötü bir şey olduğunu bilmiyordum ben de şu an korkmaya başladım bilmiyorum ne yapacağım
He bebek farklı değerlendiriliyor. Bir tane size farklı gelen durum mutlaka kötü şeyi gösterir anlamına gelmiyor. Başka sorunu yoksa normal muayenelerinde gittiğinizde sorun bulunmuyorsa sorun yoktur bence.

He bebek farklı değerlendiriliyor. Bir tane size farklı gelen durum mutlaka kötü şeyi gösterir anlamına gelmiyor. Başka sorunu yoksa normal muayenelerinde gittiğinizde sorun bulunmuyorsa sorun yoktur bence.
Bilmiyorum bunun için hangi doktora göstermem lazım mesela iki elini tutup oynuyor ağzına götürüyor birden bırakınca sıçrıyor kokruyır gibi

Seninki de hırslanıp sinirli sesler çıkararak örtü battaniye kemiriyo mu😂
Ay emerken bile sinirleniyo benimki😁😁 ama uykuyla baglantlı genelde bizim uykusu varsa herşeye kızıyor uyurkende söylenerek uyuyo.
Kızlar bebek spasina götürdünüz mü hiç bebişlerinizi? Nasıl geçti? Azıcık Pipisinde pişik gibi bir şey var sorun olur mu ki?
Biz bugun gittik yeni cıktık🤭 suyu sevıyodu zaten baya eglendi içinde yuzdu.
Bizimki de genelde yumruk yapıyor. Hatta bugun spaya götürdük masaj yaparken kol kısmında rahatsız oldu yani bacakta falan keyifliydi ama uzanmıyorda o pozisyonda

seninki düzeltilmiş ne kadar oldu? evet bizde beyin kanaması çok büyük etken. düşünüyorum da beyin kanaması olarak bile söylemediler bize yoğun bakımda. hafifleterek, kılcal boyutta bi çatlak oldu ama iyileşiyor dediler. prematürelerin çoğunda oluyor bu dediler filan. yani bunların bir ortası yok. ya gereksiz pollyannalık yapıyorlar ya da fazla korkunç senaryolar...

Kızlar bu öğlen 40 dakikalık uykular ne zaman biraz uzayacak gerçi bir haftadır 30 dakikaya düştü gece de bu aralar sürekli uyanıyor çok gazlı sanki iyiye gitmek yerine her şey tersine gidiyor sabahtan beri durup durup ağlıyorum motivasyonum enerjim çok düşük 😢

seninki düzeltilmiş ne kadar oldu? evet bizde beyin kanaması çok büyük etken. düşünüyorum da beyin kanaması olarak bile söylemediler bize yoğun bakımda. hafifleterek, kılcal boyutta bi çatlak oldu ama iyileşiyor dediler. prematürelerin çoğunda oluyor bu dediler filan. yani bunların bir ortası yok. ya gereksiz pollyannalık yapıyorlar ya da fazla korkunç senaryolar...
Yok merak etme doktorlar, hemşireler hiç acımıyorlar. Kötü bir şey olsa çat cat söylerler. Hatta dikkat et diye abartıp söylerler.

Canım merhaba grubu ara ara takip edebiliyorum mesajı görünce yazmak istedim
Benim kızımın kakada kan problemi var uzun süredir
İlk 3 ay gazlıydık ve kusma da oluyordu ancak onlar azaldı
Kan durumu düzelmedi
Devlet hastanesin de süt ve yumurta alerjisi testi ve kakada laktoz testi yaptırdım özelde
Hepsi negatif
Doktor önemsenecek bir durum yok dedi
Her kaka değil bazen 2 gün bazen 5 güne bir toplu iğne başı kadar kan oluyor
Ama bir iki kere de daha fazla miktarda gördüm
Birde kan olan yerler ayrıca mukuslu oluyor
Ben tabi tatmin olmadım kan durumu olunca ankarada bu hafta kızı bi prof a getirdim
Bu arada Yüzünde 2 yerde de hafif döküntü var atopik dermatit dediler
Doktor proktokolit dedi yani bağırsağın son kısmı bir kaç nedenden iltihaplanabiliyormuş
Biri de alerji dedi
Bana kesinlikle diyet önermedi
Herşeyi ye dedi beni en çok düşündüren hep kendim içmesem sütü kessem mi olmuştu bebeğim düzelir mi diye
Ama doktor bu vakada diyet vermem hafif dedi
Ve bize ek gıda listesi yaptı
Online Dan görüşerek takip edecek
Ve günlük ne yediğimi ve kan olup olmadığını yazacağım bir kâğıt verdi
O şekilde takip yapacağım
Başka hiçbirşey vermedi
Ve büyütmedi yani ben çok rahatladım çünkü kakada kan görmek üzüyordu
Bu arada rota aşısı da kakada kan mukus yapabilir çünkü oraya tutulur virüs dedi konuşma sırasında senin o yüzden tamamen aşıdan olabilir durumun
Ben aşı vurdurmadım
Uzun oldu kusura bakmayın🌸
Yokcok iyi yaptınız bizim pozitif çıktı hem kakada gizli kan hemde Reduktan madde eser miktarda çıktı Oyuzden laktoz intoleransi kesinleşti .simdi 2 hafta diyet sonrasına bakicaz

Yokcok iyi yaptınız bizim pozitif çıktı hem kakada gizli kan hemde Reduktan madde eser miktarda çıktı Oyuzden laktoz intoleransi kesinleşti .simdi 2 hafta diyet sonrasına bakicaz
Geçmiş olsun şükür ki zamanla düzelen şeyler, inşallah en kısa süre de atlatırsınız🌸

Back