• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    238
Kız senin koca cok tehlikeli. Cok dikkatli ol 😂 akıllı o senin yumusak tarafını bulmus hep akıyor 😂 bi iş arkadasımız vardı karısı küstügünde bikaç gun konusmuyormus. İyi oluyo kafamı dinliyorum diodu. O ara rahat rahat işlerimi hallediyorum nırmalde 50 kez sorar sorun cıkarır diodu😁 sen gene de ipini salma pek. Şimdi sen yoksun die hergün okeye gider o
😂😂😂 Hemde çok akıllı. Kandırıp duruyordu. Artık kanmıyorum ama iyi mi kötü mü bilemedim

😂😂😂 Hemde çok akıllı. Kandırıp duruyordu. Artık kanmıyorum ama iyi mi kötü mü bilemedim
Valla allah kurtarsın bacım. 😁 şaka bi yana ama arkadaş çevresi gerçekten cok etkiliyo bu adamları. Yılllarrr sonra tekrar tekrar kazıkları yediklerinde dur lan noluyoz diolar. Sen haklıymışsın diolar ama işte giden yıllar🫢

Yok benimki hiç beşiğinde yatmıyo gündüz emzirme yastığında emerken uyuyo çok oynatmadan en yakın yere uyandırmadan koyuyorum. Genelde yarım saat 1 saat arasında uyuyo 40 dakikadan az uyumaması için uğraşıyorum. Gece de benimle uyuduğu için sanırım pek uyanmıyo yanından tuvalete falan kalkarsam uyanır sadece nasıl oluyosa gittiğimi anlıyo cüce
Bizimki koyarken uyanıyor bazen, bazen devam ediyor. Biz gece ayrı yattığımızdan saat başı ayaktayız 😓 Ayyy anlamaz mııı, ben bi kere yatak soğuk o yüzden kucakta uyuyor diye benim kucağımdan alıp eşimin kucağına koydum. Bi bakışı var sanki ihanete uğradı 😂 Memedeydik, noldu diyo 😂 Hemen anlıyorlar yokluğumuzu. 5.ayla artık gündüzleri adım adım beşiğine geçiricem ama doktorumuz bu ay zorlama güzelce uykusunu alsın dedi. Çünkü eminim yerine koyunca 40 dk bile zor duracak ama adım adım artacağına inanıyorum. Yerine alıştırınca işler biraz daha kolaylaşır da umarım alışır.
kızzzz yok bu gece yine iflahım kesildi. annemler ve kayınvalidemler bizdeydi ev panayır gibiydi biraz da ondan, çocuğun uyku vakti geldi geçti asla uyutmadılarrr. kucaktan kucağa derken ayarları yine bozuldu. bu saat oldu uyutamadım. aslında uykusu var belli ama bi türlü dalamıyor yavrum 😔 aslında haklı da yani. uyku saati geçti, söz geçiremedim kimseye. gece sanki onlar bekliyecek başında. 🙄
Ya işte gerçekten bi gün biri gelir bi gün sen çıkarsın bi gün aşı olur vs. hemen bozulabiliyor dengeler. Ben de çok hak veriyorum onların açısından bakınca. Hiç kızmıyorum, kızamıyorum. Düşünsene hep suyun içinde sıkı sıkıya sallana sallana uyumuşsun, açlık yok. Şimdi bi anda bağımsız olman için çabalıyorlar, zor yani. Bi de uykuya geçmeyi bilemiyorsun, uykun var, ağlarsın elbette 🥹 Ananem de öyle bana kızıyor hep ama işte yine gece ben uğraşıyorum 😔🤷🏼‍♀️
Ay biz bu ilk çocuk 5 bin yardımından yararlanamıyoruz dimiii
Galiba bizi etkilemez ya artık 😓

Bizimki koyarken uyanıyor bazen, bazen devam ediyor. Biz gece ayrı yattığımızdan saat başı ayaktayız 😓 Ayyy anlamaz mııı, ben bi kere yatak soğuk o yüzden kucakta uyuyor diye benim kucağımdan alıp eşimin kucağına koydum. Bi bakışı var sanki ihanete uğradı 😂 Memedeydik, noldu diyo 😂 Hemen anlıyorlar yokluğumuzu. 5.ayla artık gündüzleri adım adım beşiğine geçiricem ama doktorumuz bu ay zorlama güzelce uykusunu alsın dedi. Çünkü eminim yerine koyunca 40 dk bile zor duracak ama adım adım artacağına inanıyorum. Yerine alıştırınca işler biraz daha kolaylaşır da umarım alışır.
Ya aslında ben biraz kendi bencilliğimden beşiğe koymuyorum hatta denemiyorum bike çünkü gece harika uyuyoruz ben de uykumu alıyorum. Beşiğe koysam her mızırdandığında kalkcam doğrulcam beşikten alıcam uykum açılcak yanlış mı yapıyorum bilmiyorum🥴

canım ben şunları yaptırıyorum birkaç gündür ama annemlerle falan konuşunca diyorlar ki biz hiçbir şey yaptırmadık oyun oynattık sadece, siz yapabildiğiniz zaman sırayla yaptınız. bana da mantıklı geliyor, bebekle bu kadar vakit geçirmek modern zaman davranışı neticede. ama kaslarını, eklemlerini esnetmek açısından destekleyici olur muhtemelen. bir de zaman geçirecek bi aktivite oluyor. cuma günü doktora sordum henüz dönmüyor ve nesneleri tutmak için uzanmıyor diye. daha vakti var, yavaş yavaş gelişiyor dedi. yaparlar inşallah zamanla🥹

Aynen canım zamanla yaparlar diyorum benimki hiç yeltenmiyor bile dönmek için tek derdi oturmak sürekli oturuyoruz oyuncak tutma desen zaten yok farkında değil daha bakalım zamanımız var daha bir de bu egzersizleri ben yapamıyorum izin vermiyor sinirleniyor kızıyor ağlıyor tummy time bile yapamıyoruz çok fena bağırıyor istemiyor

Dün gece saat başı kalkıp ağladı acaba ağrısı mı var deid calpol verdim ama yok sabah sinirden artık yorgunluktan uykusuzluktan hüngür hüngür ağladım çok yoruldum artık o kadar çok kilo verdim ki 60 kilo olan ben 48 kiloya düştüm bu çocuk benim sonum olacak diye korkuyorum zayıfladığım için vücudumda kocaman kocaman morluklar çıkmaya başladı doktora gittim yemek yemen lazım diyor ama çocukta iştahım kalmadı acayip bunalıyorum ya kıyafetlerimin hepsi çuval gibi oluyor affedersiniz iç çamaşırlarım bile beli dönüyor düşüyor 😭😭

Arkadaşlar bebeğimin kafasında konak vardı bayağı yağlıyorum yıkıyorum temizledim temizlikten sonra geçiyor 1.02 gün sonra böyle kafası tekrar kuruyor size ne yapabilirim

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    215,3 KB · Görüntüleme: 40
Arkadaşlar bebeğimin kafasında konak vardı bayağı yağlıyorum yıkıyorum temizledim temizlikten sonra geçiyor 1.02 gün sonra böyle kafası tekrar kuruyor size ne yapabilirim
Konak şampuanı deneidniz mi?

Ya aslında ben biraz kendi bencilliğimden beşiğe koymuyorum hatta denemiyorum bike çünkü gece harika uyuyoruz ben de uykumu alıyorum. Beşiğe koysam her mızırdandığında kalkcam doğrulcam beşikten alıcam uykum açılcak yanlış mı yapıyorum bilmiyorum🥴
Ben de aynıyım onun da benim de uykumuz bölünecek

Aynen canım zamanla yaparlar diyorum benimki hiç yeltenmiyor bile dönmek için tek derdi oturmak sürekli oturuyoruz oyuncak tutma desen zaten yok farkında değil daha bakalım zamanımız var daha bir de bu egzersizleri ben yapamıyorum izin vermiyor sinirleniyor kızıyor ağlıyor tummy time bile yapamıyoruz çok fena bağırıyor istemiyor
ilk yaptığımda benimki de çok kasıyordu kendisini ama sonra hoşuna gitmeye gülmeye başladı. özellikle kollarla sarılma hareketinde falan. ve dün ilk kez bacaklarını havaya kaldırmaya başladı 😅 dönme başlangıcı olur mu bilmiyorum ama güncelleme geldiği kesin kfkfkdk bacaklarını havaya kaldırıp ayaklarını tutmaya çalışıyor

Valla allah kurtarsın bacım. 😁 şaka bi yana ama arkadaş çevresi gerçekten cok etkiliyo bu adamları. Yılllarrr sonra tekrar tekrar kazıkları yediklerinde dur lan noluyoz diolar. Sen haklıymışsın diolar ama işte giden yıllar🫢
O da yasandi o da hatırlatınca bozuluyor :D

Bence keyfine bak ya. Nasıl rahatsa öyle yap. Sonra iyi hissettiğinde denersin. Ama zamanla ayır çünkü bir öğrencim var 7,8 yaşına gelmiş hala annesi ile yatmak istiyordu. (ama tabi onların 5 yaşındayken ameliyat ve ayrı kalma vs gibi durumları da olmuştu travması da var)

Kayınvalidemin oğlumu annem annecim diye sevme problemini çözdüm sanırım. Eşime başka biri oğlumuzu babam babacım diye sevse nasıl hissedersdin diye sordum olmaz öyle şey babası benim diyince ben de anan öyle seviyo dedim shsh😄 ben fark etmedim etseydim şimdiye kadar uyarırdım doğru değil öyle sevmesi dedi içim nasıl rahatladı ya

Back