- 10 Ocak 2025
- 1
- 0
- 1
- 25
Bende şuan oğluma nebulizatör ve serum fizyolojik uyguluyorum sadece şunu merak ediyorum gece uykusunda nebulizatör verdiğimde kaldırıp sırtına vurmalı mıyım boğulur mu?Ben nezleydim bulaştırdım bebeğime. Ciğerde sorun yoktu çok şükür. O yüzden sadece serum fizyolojik, arada da nebulizatör önerdi doktor. Ateş vs yoksa bunu yapıyormuşuz sadece
Bende şuan oğluma nebulizatör ve serum fizyolojik uyguluyorum sadece şunu merak ediyorum gece uykusunda nebulizatör verdiğimde kaldırıp sırtına vurmalı mıyım boğulur mu?
AAAA o başını sağa sola çevirmesi ondan mıymış?Aynen kuzum, ben başka yerlerde de okumuştum. Bıçakla kesilir gibi kesildi uykuları. Ayyy Allah yardımcın olsun gerçekten adet olmadım ben henüz, böyle bi süre gitse çok sevinicem
Bizim de böyleydi, çok huzurluydu. Bazen 6-7 saati bulan uykuları oluyordu. Bazen de 4 saat uyuyup emip 3 saat sonra uyanıp 1 saat daha uyurdu. Sonra bir anda saat başına döndü. İlk başlarda canı açıyor gibi çığlık atarak uyanıyordu. Emip uyumaya koyduğumda kafasını sağa sola hızlı hızlı sallamaya başladı sonra, kendini daldırmaya çalışıyormuş meğer. Ama hala memede uyuma isteğini aşamadık. Hiç geçmeyecek gibi geliyor bu iş bana.
Harika haftalar diye bir kitap var belki duymuşsunuzdur. Bebeklerin atak haftalarının ne zaman olduğunu, bebeğin o süreçte kazanması gereken davranışların neler olduğunu açıklarken yine o haftalarda annelerin neler yaşadıklarını annelerle minik röportajlar yaparak açıklamışlar. Bunları okumak beni biraz olsun ferahlatıyor. Atak haftasında kazanacağı davranış için zorlanıyor, adapte olmaya çalışıyor diyerek kendimi sakinleştiriyorum. Ayrıca her bebeğin atağa aynı zaman girmeyeceği, düzeltilmiş haftasına göre girdiğini ve atağın herkeste aynı uzunlukta sürmediğini de orada okumuştum. Aşağıda atak haftalarının ne zaman olduğu nasıl hesaplandığı ve huzursuzluk seviyelerini anlatan kısmı paylaşıyorum. Özetle her zaman atakta olacaklar galibaBu ataklardan sonra bizi ne sürpriz bekliyor bilen biri söyleyebilir mi şimdiden ona da hazırlıklı olalım
Kanun geriye yürümez derler beni teğet geçer gibi geliyorOlursa hepimizi kapsar bence ise dönüp donmemenin bi anlami olmaz ki
Buna bir de sabah 7’de kalkıp işe gitmeyi ekle yorgunluğumu sen hesapla kuzuAAAA o başını sağa sola çevirmesi ondan mıymış?ben de burada soracaktım bebeği böyle bir hareket yapan var mı diye. başını ve tüm vücudunu sağa sola çeviriyor hızlıca ve bas bas bağırıyor sonra da. mecburen ayağıma alıyorum bir daha ve ayağımda 5 dakikada falan uyuyor sonra tekrar yatağına yatırıyorum. belki benimle birlikte daha huzurlu uyur diye bizim yatağa aldım ama gene alarm gibi maksimum 2 saat sonra uyanıyor. fark ettiğim anda emziği verip geri uyutmaya çalışıyorum ama mümkün değil yani. hayattan soğudum ya bi yandan kıyamıyorum bebişimi huzursuz görünce bir yandan da gücüm yetmiyor çok yorgunummm
Ya öyle bir şey yapacaklar ama bizi kapsar mı acaba ? Kapsamazsa çok üzülürğmKizlar 2025 i aile yılı ilan etmişler 13 Ocakta bi açıklama yapılacakmış. Dogum izinleriyle ilgili gelisme olur mu sizce? Tahminlerinizi aliyim
Lehine ise yürür aleyhine ise yürümez diye biliyorum ama emin değilim inşallah hepimizi kapsar yoksa çok üzücü yaKanun geriye yürümez derler beni teğet geçer gibi geliyor
Buna bir de sabah 7’de kalkıp işe gitmeyi ekle yorgunluğumu sen hesapla kuzuAma sağlıklılar yanımızdalar çok şükür 2 sene uykusuzluğu göze alacağız artık
Sapık değildir tabiki ama duyarsizmis. Bu zamanda kimse çocuğuna elletmiyor ki sen doktorsun hastası sağlıklısı bir sürü çocuk geliyor sana. Bence öpmemeli. Söyleyebilirsin. Ben hep "biz öpmüyoruz" diyorum. Yetiyor.Yok genç 28 30 yaşlarında
Ay keşke olsa ya. Ücretsiz izne çıktım ben. Şubatta başlayacağım. Bu arada kızlar, siz işe başladınız mı? Özellikle öğretmen olan arkadaşlari merak ediyorumKizlar 2025 i aile yılı ilan etmişler 13 Ocakta bi açıklama yapılacakmış. Dogum izinleriyle ilgili gelisme olur mu sizce? Tahminlerinizi aliyim
Ben de ücretsiz aldım sene sonuna kadar.. Bırakıp gidilecek gibi değiller ki. Bakacak biri de yok zatenAy keşke olsa ya. Ücretsiz izne çıktım ben. Şubatta başlayacağım. Bu arada kızlar, siz işe başladınız mı? Özellikle öğretmen olan arkadaşlari merak ediyorum
Benimki hala öyle 5 aylık oldukızlar bebeğim 4. ay aşısından bu yana bambaşka bir bebek oldu ya. atak mı yoksa aşıdan mı emin değilim ama atak sanırım çünkü aşının etkisi 3 gün falan sürüyordu, bu kez 6 gün oldu. çocuğu uyutuyorum on dakika sonra siren gibi bi çığlıkla ağlayarak uyanıyor o kadar içli içli ağlıyor ki kıyamambu atak ne kadar sürüyormuş ya bir ay böyle mi geçecek
Raporla dönemi kapattım sonra heyet almaya çalışacağımAy keşke olsa ya. Ücretsiz izne çıktım ben. Şubatta başlayacağım. Bu arada kızlar, siz işe başladınız mı? Özellikle öğretmen olan arkadaşlari merak ediyorum
Benimki normalde kesintisiz uyuyor. Geçen 9 da yatırdım 2 ye kadar uyanmadı ben besledim. Yine uyanmadı 5 buçukta ben besledim. Düşünün şimdi 5 10 kez uyanıyor mal gibiyim.Benimki 3.5 aylık. O da tamamen böyle 3 gündür. Dün en kötülerdendi. Ama benimki gece en uzun 3 saat uyur sonra 2-1 diye devam ederdi. Saat başı uyandığı da çoktur bir kere 2 saat uyuyup. Uyku gerilemesinde o bir saatler yarım saate mi düşecek şimdi? Erken mi başladı acaba ya da daha bir şey görmedim mi ben?
Gündüzde götü yer görmesin ağlıyor hep mızmızYaa eet benimkide nerdeyse sabaha kadar uyurdu. Sabaha karsı emmeye kaşkarsı Sonra 2-3 saat sonra bi emerdei. 1-2 kez emerdi yani gece. Şimdi sürekli meme veya kolumda uyuyo. Kol boyun kalmadı bende. Hafi uyusa neyse uyumuyoda sürekli ayak vıruyo aglıyo
ay valla çalışanlar için çok daha zordur muhtemelen Allah yardımcınız olsun. gerçi evde kalınca da yatmıyorum ben de full mesaideyimBuna bir de sabah 7’de kalkıp işe gitmeyi ekle yorgunluğumu sen hesapla kuzuAma sağlıklılar yanımızdalar çok şükür 2 sene uykusuzluğu göze alacağız artık
muhtemelen aslında seninki de düzeltilmiş 4 aylık şu an. atak zamanları anne karnındaki 40 haftaya göre hesaplanıyormuş çünkü canım. bakalım ne kadar sürecek...Benimki hala öyle 5 aylık oldu
Evet düzeltilmişe göre hala atakta bakalım umarım kısa sürer çok yoruldummuhtemelen aslında seninki de düzeltilmiş 4 aylık şu an. atak zamanları anne karnındaki 40 haftaya göre hesaplanıyormuş çünkü canım. bakalım ne kadar sürecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?