• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    42
Önce sağlık mutluluk ama kız sevgimiz tartışılamaz🥰🥰🥰 Seninki belli olmuş muydu lady peacock lady peacock , ultrasona yorum yapmış mıydı doktor?

Çok sağol, hepimiz için öyle olsun inşallah🙏🥰
Senin ilk bebek di mi? ☺️

Ben hala bilmiyorum. Devlet hastanelerinde pek önemsemiyorlar bu işi.
Haftaya 4. Ay muayenesi için özele gidicem, o zaman söyler heralde. :KK51:

Kızlaaar merhabaa biz 12 haftadayız bugün 2 li tarama testi için kan verdik. Nokta halinde bişey görmeden sonra bebek görünce bi değişik oldum. Umarım hepinizin gebeliği güzel gidiyordur😘
1000082041.jpg

Senin ilk bebek di mi? ☺️

Ben hala bilmiyorum. Devlet hastanelerinde pek önemsemiyorlar bu işi.
Haftaya 4. Ay muayenesi için özele gidicem, o zaman söyler heralde. :KK51:
Evet ilk bebek hayırlısıyla. Evlilik ve çocuk istediğime bayağı geç karar verdim, ancak bulup evlendim 35'ten sonra karar verince:)

İnan cinsiyet önemli değildi benim için de, hala da öyle, sağlıkla gelsinler huzurlu mutlu olalım yeter❤️ 4. ayda rahat anlaşılır sanırım, bizim doktor 12 haftalıkken de tutturdu, bacaklarının arasında çıkıntı görünmüyor, kız görüyorum demişti mesela, doğru çıktı. Sen de ultrasonları tutturuyorsun, kendin tespit yapabilirsin:)

Bir risk olsun olmasın, detaylı ultrasonu perinatloji yapar. Aksini duymadım. 🙄

İkili test zamanı yapılan ultrasondan çok daha ayrıntılı çok daha ciddi bi rapor bu. Her organ, her uzuv, kalbe kan pompalayan ana damarlardan geçen kan miktarı bile ölçülüyor. Doğum anında özellikle ihtimam gerektirecek yahut doğum sonrası acil müdahale gereken ameliyat vs. Durumlar bu incelemede ortaya çıkıyor.

Bu, kadın doğumcuların rahatlıkla yapabileceği bi şey olsaydı sanıyorum çoğu Dr kendi yapardı. Yeterlilikten ziyade uzmanlık gerektiren bi şey. Özellikle bunun eğitimini almak gerek. Gidince göreceksiniz, perinatolojinin cihazları cok daha gelişmiş komplike aletler.
Dogru soyluyorsunuz ama iste orada kafami karistiran siradan bir kadin dogum uzmani degil bu hekim. Turkiyede perinatolojinin divasi olarak bilinen Vildan Ocak’in 15 yil yaninda calismis. Ve Prenetal ultrasonografi uygulama tecrubesini cvsine eklemis biri.Ama yinede insan acaba diyor ve bende bu acabalarda bogulan bir insanim en iyisi o zaman gelince bir perinatologada gorunmek😂

Bende multivitamin olarak regenesis kullaniyorum yutmakta zorlandim basta bogazima takilacak gibi hissediyordum hep zor yutuyordum. Mecbur zorladim bi kac defa sonra fark ettimki agzimda baklettikce zorlaşıyor agzima atar atmaz tek yudum suyla şıp diye yutmaya başladım öyle alıştım gitti tabi mutlaka sonra bol su içiyorum üstüne.
Bana da doktor regenesis verdi ama bir sürü kez denedim maalesef başaramadım psikolojik bişey annem ve dedemde hep çiğneyerek yutar hapları bende de kalmış😔 doktoruma mesaj attım geri dönmesini bekliyorum bakalım. Teşekkür ederim mesajın için🙏🏻🌸

Evet ilk bebek hayırlısıyla. Evlilik ve çocuk istediğime bayağı geç karar verdim, ancak bulup evlendim 35'ten sonra karar verince:)

İnan cinsiyet önemli değildi benim için de, hala da öyle, sağlıkla gelsinler huzurlu mutlu olalım yeter❤️ 4. ayda rahat anlaşılır sanırım, bizim doktor 12 haftalıkken de tutturdu, bacaklarının arasında çıkıntı görünmüyor, kız görüyorum demişti mesela, doğru çıktı. Sen de ultrasonları tutturuyorsun, kendin tespit yapabilirsin:)
Bu işler ezelde belli. Bir bebek ne zaman ana rahmine düşecek, ne zaman doğacak.. :KK51:Bize göre, kime göre geç?.. Hep kader, hep nasip..

Benim ultrason tahminlerimin tutması, körün attığı attığı taşın rastgelmesi ile aynı ihtimal :confused:
Dogru soyluyorsunuz ama iste orada kafami karistiran siradan bir kadin dogum uzmani degil bu hekim. Turkiyede perinatolojinin divasi olarak bilinen Vildan Ocak’in 15 yil yaninda calismis. Ve Prenetal ultrasonografi uygulama tecrubesini cvsine eklemis biri.Ama yinede insan acaba diyor ve bende bu acabalarda bogulan bir insanim en iyisi o zaman gelince bir perinatologada gorunmek😂
İyiymiş öyleyse. Hem eğitimi hem tecrübesi var demek. Öyleyse içini bulandırma. 💙☺️

Y YagmurrTanem nerelerdesin bacım? Bi ses ver :KK33:

Bu işler ezelde belli. Bir bebek ne zaman ana rahmine düşecek, ne zaman doğacak.. :KK51:Bize göre, kime göre geç?.. Hep kader, hep nasip..

Benim ultrason tahminlerimin tutması, körün attığı attığı taşın rastgelmesi ile aynı ihtimal :confused:

İyiymiş öyleyse. Hem eğitimi hem tecrübesi var demek. Öyleyse içini bulandırma. 💙☺️

İlk çocuğunun cinsiyeti ne benim kız mesela herkes diyor inşallah bir de oğlun olur . Toplumda illa diğeri farklı cinsiyet olacak algısı var

Canım benim valla hem fetal DNA bilgilendirmesi için hem de tahmin için teşekkür ederim 🎀

Sen Eskişehir'de misin yoksa sırf test için mi gitmiştin?
Rica ederim canım benim. Evet ben Eskişehirde'yim. O yüzden rahat oldu benim için 🥰
Tamam insallah herşey yolunda giderse bende gidecegim ikili testim riskli cikabilir cunku druma danisip gideceğim verdiginiz bilgiler icin çok teşekkür ederim 🌸 birde bana ozelden tel nosunu atarmisiniz intte birsuru yer cikiyor farkli sehirden gidecegim yanlış yerle irtibata gecmiim.

Birde sonuc icin tekrarmi gitmek gerek baska sehirdeyim onlar mail falan atiyorlarmi
İnşallah riskli falan çıkmaz iyi sonuçlar alırsınız. 🤲❤️ Tabi ki atarım. Evet sonuç için tekrar gitmek gerekiyor anne ya da baba ya da ikisi birden gidebiliyor. Arayıp ya da mesaj atıp sonucun çıktığını bildirecekler biz de almaya gideceğiz. 1 aya çıkar dediler. Direk yüzyüze açıklayarak sonucu acikliyormus doktor. ❤️

Aynen Y YagmurrTanem in niye hiç sesi çıkmıyor

İlk çocuğunun cinsiyeti ne benim kız mesela herkes diyor inşallah bir de oğlun olur . Toplumda illa diğeri farklı cinsiyet olacak algısı var
İdealize edilmiş aile resminde öyledir ya; anne, baba, biri erkek biri kız iki çocuk. Her şekilde bu düşünce empoze eidiliyor.

Ataerkil toplum tabi. Erkek çocuğuna özel bi ehemmiyet veriliyor. Ancak su yaşadığımız çağda; evladın kızı-erkeği yok.

[Bunu diyorum da babamın salonunda erkek torunların resimlerinin old bi tablo asılı. O resimleri oraya asanlar da, cinsiyetlerinden dolayı kendilerini ayrıcalıklı gören abilerim. Kaderin cilvesi mi dersiniz; bizde erkeklerin oğlan, kızların kız çocuğu var. Ben tenezzül edip oraya kızımın resmini koymadım. Oğlum olursa da koymayacağım. Alın bu bilgiyi ne yaparsanız yapın 😝]

Cinsiyetci değilim. Ben kızım uyumlansın, daha çok benimsesin, paylaşımı olsun diye kız istiyorum. :KK51:Yoksa Allah ne verir ise kıymetlimizdir, biriciktir :anne:

Son düzenleme:
Back