• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Ben nezleydim bulaştırdım bebeğime. Ciğerde sorun yoktu çok şükür. O yüzden sadece serum fizyolojik, arada da nebulizatör önerdi doktor. Ateş vs yoksa bunu yapıyormuşuz sadece
Bende şuan oğluma nebulizatör ve serum fizyolojik uyguluyorum sadece şunu merak ediyorum gece uykusunda nebulizatör verdiğimde kaldırıp sırtına vurmalı mıyım boğulur mu?

Aynen kuzum, ben başka yerlerde de okumuştum. Bıçakla kesilir gibi kesildi uykuları. Ayyy Allah yardımcın olsun gerçekten adet olmadım ben henüz, böyle bi süre gitse çok sevinicem 😂

Bizim de böyleydi, çok huzurluydu. Bazen 6-7 saati bulan uykuları oluyordu. Bazen de 4 saat uyuyup emip 3 saat sonra uyanıp 1 saat daha uyurdu. Sonra bir anda saat başına döndü. İlk başlarda canı açıyor gibi çığlık atarak uyanıyordu. Emip uyumaya koyduğumda kafasını sağa sola hızlı hızlı sallamaya başladı sonra, kendini daldırmaya çalışıyormuş meğer. Ama hala memede uyuma isteğini aşamadık. Hiç geçmeyecek gibi geliyor bu iş bana.
AAAA o başını sağa sola çevirmesi ondan mıymış? 😳 ben de burada soracaktım bebeği böyle bir hareket yapan var mı diye. başını ve tüm vücudunu sağa sola çeviriyor hızlıca ve bas bas bağırıyor sonra da. mecburen ayağıma alıyorum bir daha ve ayağımda 5 dakikada falan uyuyor sonra tekrar yatağına yatırıyorum. belki benimle birlikte daha huzurlu uyur diye bizim yatağa aldım ama gene alarm gibi maksimum 2 saat sonra uyanıyor. fark ettiğim anda emziği verip geri uyutmaya çalışıyorum ama mümkün değil yani. hayattan soğudum ya 😓 bi yandan kıyamıyorum bebişimi huzursuz görünce bir yandan da gücüm yetmiyor çok yorgunummm

Bu ataklardan sonra bizi ne sürpriz bekliyor bilen biri söyleyebilir mi şimdiden ona da hazırlıklı olalım 🤦🏼‍♀️
Harika haftalar diye bir kitap var belki duymuşsunuzdur. Bebeklerin atak haftalarının ne zaman olduğunu, bebeğin o süreçte kazanması gereken davranışların neler olduğunu açıklarken yine o haftalarda annelerin neler yaşadıklarını annelerle minik röportajlar yaparak açıklamışlar. Bunları okumak beni biraz olsun ferahlatıyor. Atak haftasında kazanacağı davranış için zorlanıyor, adapte olmaya çalışıyor diyerek kendimi sakinleştiriyorum. Ayrıca her bebeğin atağa aynı zaman girmeyeceği, düzeltilmiş haftasına göre girdiğini ve atağın herkeste aynı uzunlukta sürmediğini de orada okumuştum. Aşağıda atak haftalarının ne zaman olduğu nasıl hesaplandığı ve huzursuzluk seviyelerini anlatan kısmı paylaşıyorum. Özetle her zaman atakta olacaklar galiba 🥲
65961ec4-1e50-4f0d-b1bb-218b9bb21157.jpeg

Eklentiler

• d40dd673-8d06-4eb5-80c5-3bccd1eb0a96.jpeg
    d40dd673-8d06-4eb5-80c5-3bccd1eb0a96.jpeg
    292,5 KB · Görüntüleme: 11
Olursa hepimizi kapsar bence ise dönüp donmemenin bi anlami olmaz ki
Kanun geriye yürümez derler beni teğet geçer gibi geliyor 🥲
AAAA o başını sağa sola çevirmesi ondan mıymış? 😳 ben de burada soracaktım bebeği böyle bir hareket yapan var mı diye. başını ve tüm vücudunu sağa sola çeviriyor hızlıca ve bas bas bağırıyor sonra da. mecburen ayağıma alıyorum bir daha ve ayağımda 5 dakikada falan uyuyor sonra tekrar yatağına yatırıyorum. belki benimle birlikte daha huzurlu uyur diye bizim yatağa aldım ama gene alarm gibi maksimum 2 saat sonra uyanıyor. fark ettiğim anda emziği verip geri uyutmaya çalışıyorum ama mümkün değil yani. hayattan soğudum ya 😓 bi yandan kıyamıyorum bebişimi huzursuz görünce bir yandan da gücüm yetmiyor çok yorgunummm
Buna bir de sabah 7’de kalkıp işe gitmeyi ekle yorgunluğumu sen hesapla kuzu🥲 Ama sağlıklılar yanımızdalar çok şükür 2 sene uykusuzluğu göze alacağız artık🫠

Kanun geriye yürümez derler beni teğet geçer gibi geliyor 🥲

Buna bir de sabah 7’de kalkıp işe gitmeyi ekle yorgunluğumu sen hesapla kuzu🥲 Ama sağlıklılar yanımızdalar çok şükür 2 sene uykusuzluğu göze alacağız artık🫠
Lehine ise yürür aleyhine ise yürümez diye biliyorum ama emin değilim inşallah hepimizi kapsar yoksa çok üzücü ya 🫤

Kizlar 2025 i aile yılı ilan etmişler 13 Ocakta bi açıklama yapılacakmış. Dogum izinleriyle ilgili gelisme olur mu sizce? Tahminlerinizi aliyim 😅
Ay keşke olsa ya. Ücretsiz izne çıktım ben. Şubatta başlayacağım. Bu arada kızlar, siz işe başladınız mı? Özellikle öğretmen olan arkadaşlari merak ediyorum

Back