• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Bu arada bizim kızın gündüz uykuları yarım saate alarm kurmuş şekildeydi. Sırf bir uykusu uzun olsun diye slinge alıp öyle uyutuyordum gündüz. O zaman 1,5 saate yakın uyuyordu. Şimdi 45 dakikaya uzattı kendiliğinden. Eğer yanında uyursam elini tutarsam falan yine uzun uyuyor ama o sürekli mümkün olmuyor tabi. 45 dakikaya da şükür. Yarım saatken uyudu mu ne oldu derken küt uyanıyordu tekrar. 😅 Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ya dönmeyi öğrenmeleri çok tatlı çok güzel. Ama şu piyanolu oyun halısında vakit geçiriyordu eskiden. Şimdi nereye koyarsak koyalım dönüyor. 😅😅 Bir gece uyurken dahi döndü, klasik uyurken tekrarlama muhabbeti.

Yani umuyorum bir noktada daha normale dönüyordur bu dönme işleri. Bir de dediğin gibi ilerlemek istiyor, gidemeyince bu sefer ona sinirlenip mızırdanıyor. Tam bir kısır döngü. 😅

Umarım ya ben bunu yeterince yaptım tamam yapabiliyorum diyip sürekli yapmaktan vazgeçer 😂 çünkü uyutup yerine koyuyorum tak kafayı kaldırıp dönüyor 🥺

Umarım ya ben bunu yeterince yaptım tamam yapabiliyorum diyip sürekli yapmaktan vazgeçer 😂 çünkü uyutup yerine koyuyorum tak kafayı kaldırıp dönüyor 🥺
Vallahi tecrübeli annelerimiz bizi aydınlatsın, bir de tek tarafa dönüyor sürekli bu da normaldir diye düşünüyorum. Bir an önce yüz üstünden sırt üstüne geri dönmeyi de öğrenmeleri lazım. Kendi işini kendin gör yavrum, hayat zor... 😅

Vallahi tecrübeli annelerimiz bizi aydınlatsın, bir de tek tarafa dönüyor sürekli bu da normaldir diye düşünüyorum. Bir an önce yüz üstünden sırt üstüne geri dönmeyi de öğrenmeleri lazım. Kendi işini kendin gör yavrum, hayat zor... 😅
Bizimki de hep tek tarafa dönüyor. Değişir herhalde

Bizimki de hep tek tarafa dönüyor. Değişir herhalde
Hepsi aynı ise zaten hiç sıkıntı yok. Farklı olduğunda da her bebeğin gelişimi ayrıdır deyip kafalarımızı pırıl pırıl tutuyoruz. Böyle şeylerle hiiiç canımızı sıkmıyoruz. 🫂

• Beğen
Reactions: Gao
Ya benim bebe hart hurt kafasını kaşıyo uykusu gelince🥴 tırnaklarını kesmeme rağmen hep çizmiş kanatmış huy edindi

Ya benim bebe hart hurt kafasını kaşıyo uykusu gelince🥴 tırnaklarını kesmeme rağmen hep çizmiş kanatmış huy edindi

Ya bu tırnak işi çok fena. Bir gün kessen ertesi gün kenarında minik uzayan yeri ile hemen façalıyorlar kendilerini. Ne olacak böyle bilmiyorum. Gören de aa çizmiş kendini diyor, hadi yaa ben görmemiştim çünkü iyi oldu söylediğin. 🤣 İnsanlar ve gereksiz yorumları.

Bizimkide hep sağa dönüyor🤣

Bizde de dönüş sağa ama iki gündür sola doğru denemeler var. Başarır belki. 🫠

Ya bu tırnak işi çok fena. Bir gün kessen ertesi gün kenarında minik uzayan yeri ile hemen façalıyorlar kendilerini. Ne olacak böyle bilmiyorum. Gören de aa çizmiş kendini diyor, hadi yaa ben görmemiştim çünkü iyi oldu söylediğin. 🤣 İnsanlar ve gereksiz yorumları.

Bizde de dönüş sağa ama iki gündür sola doğru denemeler var. Başarır belki. 🫠
Kafası kabuk kabuk yara bere içinde törpü de yapıyorum ama dediğin gibi nasıl bi şeyse jilet gibi iki günde uzuyo🤦‍♀️

Kucağa alınca ya da okşayınca mayışınca yapmıyor benimki

Gece o tap tapa uyanıyorum. Alıyorum kucağıma duruyor. Uyumaya devam ediyor
Ben de alıp emziriyorum bazen sallıyorum önce işe yarıyor ama 15 20 dk sonra yeniden yapılıyor yeniden uyanıyor. Uykuya dalamıyor. Sabaha kadar cebelleşiyoruz. Delirmek üzereyim.

• Beğen
Reactions: Gao
Aaa bilmiyordum. Yan taraflarındaki çizgiler o zaman onlar 🙏🏻 Teşekkürler kızlar 💞

Bebeklerde bizdeki gibi sürekli kan değerlerine bakılmazmış. Bir sorun saptanıyorsa bakılırmış. Bunlar ilaç değil takviye ve bence takviye almalarında hiçbir sorun yok 🤷🏼‍♀️ Ben kendim de yıllarca demirim düşük gezmiştim, aman ne kadar etkileyebilir ki diye ama hamilelik ve emzirirken düzenli içtim, yorgunluk kalmadı ki gece uyumuyor olmama rağmen. Yani doktor tavsiye ediyorsa ben kullanıyorum 🙏🏻

Ben havalar soğuduğundan beri uyku tulumu giydiriyorum. O zamanlar uyku problemi yoktu, üşüdüğü için bir gece uyuyamamıştı. Uyku tulumundan sonra rahat etti. Owli marka 0.3 tog uyku gurusu benim kullandığım model, ama eviniz daha soğuksa 0.5 ya da 1 tog alabilirsiniz

Canım bana da öpmesi biraz değişik geldi. Sizinle samimi olduysa sevmek için düşünmüş olabilir de benim annem, kardeşim bile öpmüyor hiç, yabancı birinin öpmesine ben de sinir olurdum ki o bir doktor, hastalık da taşıyor olabilir. Bence uyar eğer tekrar olursa
Söyliycektim sonra vazgeçtim ama tabikide bir dahakinde susmam.

3 4 gündür molfixe geçmiştik pişik yaptı önerisi olan var mı pişiği çabuk geçsin diye? Şu an sudocrem kullanıyorum ama işe yarar mı bilmiyorum
Hametan, dermatrosyd sürmüştür ben. Pişiği geçene kadar her kakadan sonra poposunu yıkadım sıcak suyla, iyice kuruttuktan sonra bezledim. Kuruturken tampon yapar gibi kurut, sürtmeden. Sadece çiş yapmışsa ıslak mendil bile kullanmıyorum. Şimdi artık her kaka sonrası yıkıyorum. Önceden ıslak pamukla silerdim. Şimdi pişik kremi olarak oksizinç kullanıyorum , kuru tutuyor, pişiği engelliyor. Sudocrem işe yaramıyor malesef.

Hametan, dermatrosyd sürmüştür ben. Pişiği geçene kadar her kakadan sonra poposunu yıkadım sıcak suyla, iyice kuruttuktan sonra bezledim. Kuruturken tampon yapar gibi kurut, sürtmeden. Sadece çiş yapmışsa ıslak mendil bile kullanmıyorum. Şimdi artık her kaka sonrası yıkıyorum. Önceden ıslak pamukla silerdim. Şimdi pişik kremi olarak oksizinç kullanıyorum , kuru tutuyor, pişiği engelliyor. Sudocrem işe yaramıyor malesef.
Hametanın mavisi mi sarısı mı acaba

Back