2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Döllenme zamanına göre değişiyor kimisi erken kimisi geç
ya ben adet gecikmesinin 1. günü 34 beta ile öğrendim 2 günde 2 kat artış 1500 olduğunda keseyi yeni gördük 1 hafta sonra kalp atışı için çağırdı inşAllah sağlıklıdır. Bazıları çoktan duymuş ondan biraz bende acaba bişey mi var diye endişelendim

Kızlar kalp atışını karından mı duyuyosunuz
Kızlar bence riskli gebelik katagorisinde miyiz yoksa düşük tehlikesi olan bir gebelik mi olmadığını ilk başta anlayamadığımız için nasıl cinsel ilişkiye girmekte yasak koyuyorsak bi atlatalım belli dönemi (tedbir amaçlı sağlıklı ilerleyen gebelikler için demiyorum) vajinal yoldan baktırmayın ilişkiyi yasaklıyoruz arada bir fark yok doktorlar yanlış yapıyor demiyorum ama kese görmek için alttan bakmak istedi ben istemedim ve karnımdan baktığında keseyi gördü kalp atışınıda 9 haftaya bile sarksa karından duyuyor kanama kanalı varsa hepsi karından gözüküyor lütfen karından görünen keseler kalp atışları için riske girmeyin çünkü hangi katagorideyiz bilmiyoruz biz tedbirimizi almak zorundayız benden size nacizane bir fikir bana dedi ki haftaya kalp atışı için bakıcam ama vajinadan yine baktırmacağım çünkü tedbir amaçlı benim düşüğüm olduğu için ilişkiye bile girmiyorum acelemiz yok biraz zaman geçsin diye zaten biliyorum olacak varsa olur ama tedbir bizden takdir Allahtan

bunu aynısını ben doktoruma sorup söylediğimde , dış gebelik ihtimalini düşünüyor musun , farkedilmez ise erkenden sende bırakacağı kalıcı/geciçi hasarı vs bahsetti ve vajinal ultrasonu 3 farklı doktora bu endişe ile sordum hiçbiri bir zararı olmadığını aktardı bana paylaşmak istedim

Ben iki hafta önce pazartesi 6000 cumaya gittim keseyi gördü kalp atışı içinde iki hafta sonra cuma dedi bklm şuan kaç bilmiyorum ama senin kalp atışı bir haftada gorebilecekmi alttan muayene edebilir belki yada benimki niye iki hafta ya uzattı günlerde geçmiyorki

Valla çağırdı bende bilmiyorum her doktor farklı demekki

Benim ilk gebelikte Dr keseyi gördüğü halde hamilelik yok dedi tutturdu bu kist yada başka birşey diye alttan muayene etti bastıra bastıra bende kızdım bebek varsa sen düşürdün Zaten diye çok şükür bişi olmadı kalp atışı için başka Dr gittik 7 haftalıkken göremedi oda alttan bakmak istedi korktum kabul etmedim bir hafta sonra tekrar gittim yine duyamadik mecbur kabul ettim 8 haftalık olmuştu geç döllenme olmuş şükür duyduk öyle alttan bakmak kötü değil canım boşa korkutmuslar beni sizde korkmayın

Asla kötü demiyorum ama gebeliğin başında riskli bir gebelik mi düşük tehlikemiz mi var diye cinsel ilişkiyi bile yasaklayabiliyoruz tedbir amaçlı onunda aynı şeye geldiğini düşünüyorum evet doktor banada söyledi ama 9 haftaya kadarda olsa karından duymayı tedbirli davranmayı bilinçli kararlar vermemiz gerektiğini düşünüyorum o halde cinsel ilişkiyi kendimize yasaklamamızda riskli bir durumumuz var mı biraz zaman geçsin diye buda aynı şeye geliyor benim fikrim

Kesemi karından görüp doktorum dış gebelik ihtimalinin olmadığınıda anlamış olduk dedi bunun için vajinadan bakmaya hiç gerek yok karından hepsi anlaşılıyor

Kesemi karından görüp doktorum dış gebelik ihtimalinin olmadığınıda anlamış olduk dedi bunun için vajinadan bakmaya hiç gerek yok karından hepsi anlaşılıyor
evet , karındandan görülebiliyor zaten , benim doktorum erken tespite değindi , karından daha geç tespit edilebiliyor

Bir de ilk 5 hafta sıkıntı olmaz diyolar sonra kalp atışı için yine vajinal bakalım diyolar bilmiyorum da inşallah cuma günü karından duyabiliriz olmazsa ben de beklemeyi düşünüyorum açıkçası her şey yolundaysa

Doktorunuz ilişki için aksi bir şey söyledi mi acaba? Biz kalp atışını duyana kadar ara vermiştik doktor sakıncası yok dediği halde. Şimdi artık gerçekten yoktur bi sakınca değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…