2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Herkese merhabaa ben de aranıza yeni katıldım. 27 eylul diye beklerken 3 ekim dedi doktorumuz dogum tarihini:) 3gun once kontrolumuz vardi doktorun soylemine gore 8 haftalik derken 7hafta 1 gunluk oldugunu ogrendik biraz uzulduk ama bir sorun yokmus cok sukur gec dollenme olabilir dedi. Son 1 haftadir çok bulantim var ve surekli sarhos gibiyim uyku bastiriyor bir anda. Usuttum sanirim iyice halsizlestim. Ve ben gunde 1 paket sigara iciyordum suan gunde 1e dusurdum zamanla birakacagim insallah.

Kızlar bence riskli gebelik katagorisinde miyiz yoksa düşük tehlikesi olan bir gebelik mi olmadığını ilk başta anlayamadığımız için nasıl cinsel ilişkiye girmekte yasak koyuyorsak bi atlatalım belli dönemi (tedbir amaçlı sağlıklı ilerleyen gebelikler için demiyorum) vajinal yoldan baktırmayın ilişkiyi yasaklıyoruz arada bir fark yok doktorlar yanlış yapıyor demiyorum ama kese görmek için alttan bakmak istedi ben istemedim ve karnımdan baktığında keseyi gördü kalp atışınıda 9 haftaya bile sarksa karından duyuyor kanama kanalı varsa hepsi karından gözüküyor lütfen karından görünen keseler kalp atışları için riske girmeyin çünkü hangi katagorideyiz bilmiyoruz biz tedbirimizi almak zorundayız benden size nacizane bir fikir bana dedi ki haftaya kalp atışı için bakıcam ama vajinadan yine baktırmacağım çünkü tedbir amaçlı benim düşüğüm olduğu için ilişkiye bile girmiyorum acelemiz yok biraz zaman geçsin diye zaten biliyorum olacak varsa olur ama tedbir bizden takdir Allahtan
Vajinal ultrason ve cinsel ilişki ayni şey değiller elbetteki içinize nasıl siniyorsa öyle yapmanızda fayda var çünkü nasıl hissettiğiniz önemli. Defalarca aşılama sayısız takip ve 7 kere tüp bebek yaptırmış biri olarak alanında uzman onlarca doktora muayene oldum ve hepsi de vajinal bakar riske atmak değil amaç zaten bir risk oluşturmaz daha iyi görüntüleme yapıp olası durumlara karşı erken tedbir almaktır amaç.
Yani demem o ki vajinal ultrason sabirsizliktan ziyade sağlık amaçlı bence olması gereken bir durum ( diş gebelik teşhisi için özellikle) ama dediğim gibi sizin içinize sinmiyor ise elbette beklemek hakkınizdir. Sağlıkla kucaklayin inşallah

ya ben adet gecikmesinin 1. günü 34 beta ile öğrendim 2 günde 2 kat artış 1500 olduğunda keseyi yeni gördük 1 hafta sonra kalp atışı için çağırdı inşAllah sağlıklıdır. Bazıları çoktan duymuş ondan biraz bende acaba bişey mi var diye endişelendim
Endişelenmeyin geç döllenme olmuştur. Sağlıkla ilerlemiş beta bak ne güzel

Herkese merhabaa ben de aranıza yeni katıldım. 27 eylul diye beklerken 3 ekim dedi doktorumuz dogum tarihini:) 3gun once kontrolumuz vardi doktorun soylemine gore 8 haftalik derken 7hafta 1 gunluk oldugunu ogrendik biraz uzulduk ama bir sorun yokmus cok sukur gec dollenme olabilir dedi. Son 1 haftadir çok bulantim var ve surekli sarhos gibiyim uyku bastiriyor bir anda. Usuttum sanirim iyice halsizlestim. Ve ben gunde 1 paket sigara iciyordum suan gunde 1e dusurdum zamanla birakacagim insallah.
Aramıza hoşgeldin 🙏 geç döllenme olabilir canını sıkma önemli olan sağlıkla gelmesi bence bizim bunu çoğumuz zaten eylülde doğum yapicaz ama burdan ilerliyoruz 🥰 sigarayı da bırakırsan çok iyi olur arkadaşım diğer belirtiler çok normal bizde de vsr

Vajinal ultrason ve cinsel ilişki ayni şey değiller elbetteki içinize nasıl siniyorsa öyle yapmanızda fayda var çünkü nasıl hissettiğiniz önemli. Defalarca aşılama sayısız takip ve 7 kere tüp bebek yaptırmış biri olarak alanında uzman onlarca doktora muayene oldum ve hepsi de vajinal bakar riske atmak değil amaç zaten bir risk oluşturmaz daha iyi görüntüleme yapıp olası durumlara karşı erken tedbir almaktır amaç.
Yani demem o ki vajinal ultrason sabirsizliktan ziyade sağlık amaçlı bence olması gereken bir durum ( diş gebelik teşhisi için özellikle) ama dediğim gibi sizin içinize sinmiyor ise elbette beklemek hakkınizdir. Sağlıkla kucaklayin inşallah
Amin sağolun☺️ bir sorum daha olacak bilenler cevaplarsa tecrübesizim doktorla birebir iletişim için numara isteyince vermek zorunda mı daha doğrusu ilk doktor gebelik takibi görüşmesinde neler sorulması lazım doktor mesai dışında doğuma geliyor mu gibi sorular çok acemiyim bilgisi olan var mı yarın gideceğim çok sevinirim

Yok 57 kg yum doktorumun dedigi şu zayif hamilelere de artik diyet programimi veriyorum cunku cok kilo aliyorlar ve seker tansiyon cok onemli diyor erken dogum riskini artiyor simdiden ben annelerimize onlemleri aldiriyorum diyor doktorum cok ilgili cok begendim ben insallah 9 ay devam ederiz saglikli sekilde
İnşallah yapabilirsen süper gerçekten

Kızlar ben birşey merak ettim şimdi geç döllenme derken ne demek istiyor yani normalde insanlar 14 günse yumurtlar ve o gün spermle karşılaşırsa döllenir vs vs bilimsel şey bu ee hep 14. Gün değilde bu kişi daha geç zamanda mı yumurtladı demek yoksa iliki gününden yumurtlama günü arası uzun gün süresi olursa mı geç döllenme demek 🧐

Amin sağolun☺️ bir sorum daha olacak bilenler cevaplarsa tecrübesizim doktorla birebir iletişim için numara isteyince vermek zorunda mı daha doğrusu ilk doktor gebelik takibi görüşmesinde neler sorulması lazım doktor mesai dışında doğuma geliyor mu gibi sorular çok acemiyim bilgisi olan var mı yarın gideceğim çok sevinirim
Hastane politikasına göre değişiyor özel muayehane mesela doktor hasta hatları var veriyor . Ama özel hastanelerin bir çoğunda vermiyorlar onun yerine mail adresi veriyor bazı doktorlar. Yine bazı hastanelerde fark ödeyerek doğuma kendi doktorunuz geliyor ( mesai dışında ise) ama bazı hastaneler surekli nöbetçi olduğu için hangi doktor varsa o yapıyor doğumu
Tabi bunlar için ilk görüşmede erken sanki:KK66: ben doktorun enerjisine bakıyorum beni rahatlatıyor mu önemli olan o

Erdinç beye gittim canım 🥰 hadi bakalim cuma günü güzel haberlerle gelirsin inşallah 😍
Evet bende bu sefer erdince aldım iki gün önce şerife banımla birlikteydik demedim bişi 🫣 artık sonra ki zaman geçerim ona karnından baktı demi haftaya çağırdığına göre erkenden kalp duyarız diye düşünüyoruz bnde gittiğimde yeni 6. Hafta dolmuş oluyor inşallah kalp duyarız

Kızlar ben birşey merak ettim şimdi geç döllenme derken ne demek istiyor yani normalde insanlar 14 günse yumurtlar ve o gün spermle karşılaşırsa döllenir vs vs bilimsel şey bu ee hep 14. Gün değilde bu kişi daha geç zamanda mı yumurtladı demek yoksa iliki gününden yumurtlama günü arası uzun gün süresi olursa mı geç döllenme demek 🧐
Geç döllenmede yumurtlama 14. Gün sonrası oluyor arkadaşım mesela 24. Gün yumurtlamis baya gecince öğrendi

X