- 18 Ağustos 2022
- 2.037
- 2.883
- 63
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #32.281
Neyse ki geçti gitti çok şükürOf kıyamam yasancı gerçekten çok fena bir şeymiş bebekler kendileri nasıl istiyorlarsa öyle geliyorlar valla önemli olan sağlıkla kucağımıza almış olmak
Bu sancıları düşündükçe nasıl kardeş yapacağım diye düşünüyorum. Çok korkuyorumOf kıyamam yasancı gerçekten çok fena bir şeymiş bebekler kendileri nasıl istiyorlarsa öyle geliyorlar valla önemli olan sağlıkla kucağımıza almış olmak
Dereotu da mı süt alerjisinde dokunuyorSüt ve ürünleri, yumurta, domates, fındık fıstık ,susam tahin, dereotu… yani bunların hepsinş yavaş yavaş kademeli olarak açmaya başladık yeni. Örneğin yumurtayı önce beyazı sonra sarısı sonra hepsini fırında tadıyorum yumurtalı ekmek gibi. Ama süt ürünlerini açmaya henğz çok cesaret edemedim. Denk mi geldi bilmiyorum ne zmaan minik bi yesem akşam çok gazlı oluyor
Merhabayarın 2. Ay aşılarını olacak bebeğim içim bir huzursuz nedense korkuyorum hiç aşı karşıtı bi insan falan da değildim ama insanın bebeği olunca çok farklı oluyormuş bir şey olur diye korkuyorum sizlerin nasıl geçti süreç? Zaten besin alerjisi var biraz tetikleyecek diye korkuyorum
Dün eşimle konuşurken 2. Çocuk falan direk sezaryen olsun dedim sanki o daha kolaymış gibiBu sancıları düşündükçe nasıl kardeş yapacağım diye düşünüyorum. Çok korkuyorum
Hayır en başta neye alerjisi olacağını bilemediğimiz için bütün alerjen olabilecek şeyleri yasaklayıp sonra tek tek açmaya başlıyoruz süt alerjisi olan birisinin dereotuna da alerjisi olacak diye bir şey yokDereotu da mı süt alerjisinde dokunuyor
Ben 2. Ay aşılarını yaptırdım bir sıkıntı olmadı rotayı olmadık henüzMerhaba
Aşıları yaptırdınız mi nasil geçti?
Benim bebeğimde de süt alerjisi var
Ben de ortadan korkuyorum siz hiç doktora sordunuz mu?
Evet bizde de aynısı oluyor bu birkaç gündür3.5 aylık olmak üzereyiz, uyku düzeni biraz bozuldu ama uyuduğunda ilk 3-4 saat aralıksız uyuyor sonra 2 saatte bir kalkıp emiyor uyanmadığı sürece uyandırmıyorum
Biz varız 30 ekimGrubun son ekim annesi benim sanırım benim oğlan 31 ekimde doğdu :)
Çok şükür bizde ateş huzursuzluk olmadı normal geçti aşıdan sonra ince giydirdim nolur nolmaz diye problem yaşamadıkMerhaba
Aşıları yaptırdınız mi nasil geçti?
Benim bebeğimde de süt alerjisi var
Ben de ortadan korkuyorum siz hiç doktora sordunuz mu?
Ne zamMesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Şikayet et hiç kimse kusura bakmasın sağlık çalışanı da olsa kimse benm yavruma öyle davranamaz. Ben çoktan onun burnunu daha beter yapmıştımBiz 2. Ay aşımızı olduk yeni.rota için ben de kararsızım henüz.ama size bir şey danışmak akıl almak istiyorum kızlar.bizim aile hekimindeki hemşiremizden hiç memnun değilim.son gittiğimde uyuyan bebeğimin aşı yapmak için burnunu çok sert sıktı kızarttı.yavrum aşı oldu neyse birkaç saat sonra aşı yaptığı yer kızardı ve çok şisti bebeğim hıçkıra hıçkıra ağladı emmeyi bile retetti ne yapacağımı şaşırdım parol verdim onjn üzerine sakinleşti.bizi de sürekli tersleyerek iş yapıyor şöyle tutsana vs. Diye. ben o an hiç tepki veremedim hemşireye kendime de çok kızgınım.ama bundan sonraki süreçlerde de aşılarımız var daha gideceğim mecbur sizce ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen.yaptığım yanlış mı susmamalı mıyım.
Bu arada aile hekimliğinde sadece 2 hemşire var zaten ve aşıları genelde bu bahsettiğim hemşire yapıyor
Ben saat tutmuyorum ilk aylar her ağladığında verdim gak dedi meme verdim böyle böyle sütüm de çoğaldı 106 günlük bebeğim hala 2 saati geçirmem emmek istemediğinde ağzını kitliyo açmıyor zatenMesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Benim neredeyse doğum sürem 30 saat sürdü. Bu da bende büyük korku yarattı. Unutulur diyorlar bakalım unutacak mıyızDün eşimle konuşurken 2. Çocuk falan direk sezaryen olsun dedim sanki o daha kolaymış gibiama sancılar ve o ıkınma anı bende gerçekten travma kaldı galiba hala iç dikişlerim sanki acıyor
Hayır en başta neye alerjisi olacağını bilemediğimiz için bütün alerjen olabilecek şeyleri yasaklayıp sonra tek tek açmaya başlıyoruz süt alerjisi olan birisinin dereotuna da alerjisi olacak diye bir şey yok
Ben 2. Ay aşılarını yaptırdım bir sıkıntı olmadı rotayı olmadık henüz
İnş bende öyle gaza gelirim zamanı gelinceO acıyı unutuyorsun diyorlardı doğruymuş aslında unutmuyorsun da böyle cahil cesareti gibi bişey mi geliyor diyeyim eninde sonunda bitecek sanki ne var diyerek gaza geldim ben meselabuto
4-5 saat uyumaya asagi yukari ne zaman basladi?Ben sanırım iki haftalıktan beri uyandırmıyorum ya. Zaten o zamanlar kendi uyanıyordu 2-2 buçuk saatte bir, hiç şaşmadı. Sonra uzun uyumaya başladı 4-5 saat ellemedim ben de uyudum. Şimdi de o uyurken hiç ellemiyorum zaten üç ayı geçti 7-8 saate kadar uyuyabilirmiş isterse (tabi hayal)
Ben de grubun ilk annesiyim galiba 1 Ekim :)Grubun son ekim annesi benim sanırım benim oğlan 31 ekimde doğdu :)
Ya sorma içim içimi yedi niye yavruma yapmasına izin verdim kendim uyandırırım deseydim keşke diye kendimi yiyip bitirdim.uyurken aşı daha kolay olur gibi düşündüm bilemedim yoksa girmezdim bile yanına uyurken.ama doktora şikayet ettiğim de bebek öyle uyandırılır burnu sıkılır dedi çıktıNe zam
Şikayet et hiç kimse kusura bakmasın sağlık çalışanı da olsa kimse benm yavruma öyle davranamaz. Ben çoktan onun burnunu daha beter yapmıştım
Ya normal doğum mu oldu peki bir şey soracağım dikiş oldu mu normal doğumsaBenim neredeyse doğum sürem 30 saat sürdü. Bu da bende büyük korku yarattı. Unutulur diyorlar bakalım unutacak mıyızhala hatırladıkça kusasım geliyor
Evet normal doğum oldu. Dikişlerimde varYa normal doğum mu oldu peki bir şey soracağım dikiş oldu mu normal doğumsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?