• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Ay evet benimki de öyle hareketsiz kalmasını bekliyorum ama değişiyor 🥲

benim de öyle bizim alerji doktorumuz 4.5 aydan sonra aç dedi süt ürünlerini. Süt tozu normal sütten daha fazla etkiliyor diyorlar. Baklava da da tereyağı varsa çok fazla süt kullanılıyor tereyağında belki o yüzden daha fazla etkiliyordur. Kekin böreğin içerisinde yoğurt falan denediniz mi?
Süt ürünlerini korkudan hiç açamadım daha, diğerlerini açtım yumurtada bişey olmadı şükür. Yoğurt çorbası yapacağım yarın bakalım

Mesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Kızlar iyi akşamlar. Emzirirken sizin de sirtiniz boynunuz agriyor mu?. Ben 2 buçuk ayda pert oldum. Boynumda normalde fıtık vardi zaten. Emzirirken de galiba eğik duruyorum artık sırtım boynum iyice ağrımaya başladı.

Biz 2. Ay aşımızı olduk yeni.rota için ben de kararsızım henüz.ama size bir şey danışmak akıl almak istiyorum kızlar.bizim aile hekimindeki hemşiremizden hiç memnun değilim.son gittiğimde uyuyan bebeğimin aşı yapmak için burnunu çok sert sıktı kızarttı.yavrum aşı oldu neyse birkaç saat sonra aşı yaptığı yer kızardı ve çok şisti bebeğim hıçkıra hıçkıra ağladı emmeyi bile retetti ne yapacağımı şaşırdım parol verdim onjn üzerine sakinleşti.bizi de sürekli tersleyerek iş yapıyor şöyle tutsana vs. Diye. ben o an hiç tepki veremedim hemşireye kendime de çok kızgınım.ama bundan sonraki süreçlerde de aşılarımız var daha gideceğim mecbur sizce ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen.yaptığım yanlış mı susmamalı mıyım.
Bu arada aile hekimliğinde sadece 2 hemşire var zaten ve aşıları genelde bu bahsettiğim hemşire yapıyor

Ne alaka bilmiyorum ama kilo alımı için aklıma geldi bizim bi kaç senelik hemşire var ne kadar doğru bilmem ama hep şey der en son emzirdiğin göğsünden başla emzirmeye diye bebek bitirse de yağlı süt yine kalıyor ilk oradan başla emzirmeye ki alsın o yağlı sütü kilo yapar der ben 2 çocuğumdq da yaptım işe yaradığını düşünüyorum öyle bi sizinle paylaşmak istedim
Benim sağlık ocağındaki ebemde öyle söyledi o yüzden hep öyle emziriyorum, bence faydası var

Biz 2. Ay aşımızı olduk yeni.rota için ben de kararsızım henüz.ama size bir şey danışmak akıl almak istiyorum kızlar.bizim aile hekimindeki hemşiremizden hiç memnun değilim.son gittiğimde uyuyan bebeğimin aşı yapmak için burnunu çok sert sıktı kızarttı.yavrum aşı oldu neyse birkaç saat sonra aşı yaptığı yer kızardı ve çok şisti bebeğim hıçkıra hıçkıra ağladı emmeyi bile retetti ne yapacağımı şaşırdım parol verdim onjn üzerine sakinleşti.bizi de sürekli tersleyerek iş yapıyor şöyle tutsana vs. Diye. ben o an hiç tepki veremedim hemşireye kendime de çok kızgınım.ama bundan sonraki süreçlerde de aşılarımız var daha gideceğim mecbur sizce ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen.yaptığım yanlış mı susmamalı mıyım.
Bu arada aile hekimliğinde sadece 2 hemşire var zaten ve aşıları genelde bu bahsettiğim hemşire yapıyor
Sağlık ocağı değiştirme imkanınız varsa değiştirebilirsiniz.
Ayrıca böyle bir şeye de lütfen susmayın, hangi hakla bu şekilde davranıyor terbiyesiz.

Kızlar iyi akşamlar. Emzirirken sizin de sirtiniz boynunuz agriyor mu?. Ben 2 buçuk ayda pert oldum. Boynumda normalde fıtık vardi zaten. Emzirirken de galiba eğik duruyorum artık sırtım boynum iyice ağrımaya başladı.
Benim fıtık falan yok ama dediğin gibi eğik durmaktan boynum sırtım çok ağrıyor. Özellikle gece yatağa yattığım zaman çok hissediyorum ağrısını 🙁

Sağlık ocağı değiştirme imkanınız varsa değiştirebilirsiniz.
Ayrıca böyle bir şeye de lütfen susmayın, hangi hakla bu şekilde davranıyor terbiyesiz.
Bir dahakine o yapıyorsa da siz yapmayın istemiyorum diye gerekirse yüzüne söyliycem hem de sessiz kalmam. ama bu sefer ben bebeğim uyudu sorun olur mu demeye kalmadı geldi uyandırmak lazım diye çok sert şekilde burnunu sıktı ben dokunmaya kıyamıyorum yavruma da:( içim o kadar acıdı ki ve kendime halen çok kızıyorum ama bir anda yaptı neye uğradığımı şaşırdım resmen sonra ben uyandırırım dedim aldım elinden.
Sağlık ocağı evime çok çok yakın kolaylık oluyor açıkcası bebekle hemen geçmek

Back