- 19 Temmuz 2023
- 1.799
- 2.534
- 53
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #32.261
2 doz olanı önerdi doktor onu olduk rotarixKaç doz olacaksınız peki bazıları 3 bazıları 2 imiş
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2 doz olanı önerdi doktor onu olduk rotarixKaç doz olacaksınız peki bazıları 3 bazıları 2 imiş
Sütüm azalır diye ben 3 saati geçirmemeye çalışıyorumMesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Benimkini ellemesem de uyanıyor.Mesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Bebeğim keşke böyle uyusa . En uzun 2 saat uyuyor. Böyle uyusa hiç uyandırmam. Sütümü gece sağarım ama onu uyandırmamMesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Bebeği nasıl alıştırırsan öyle gidiyor zaten zar zor uykuya tam alıştırrıyoruz bu sefer uyuyan çocuğu uyandırmak ne bileyim artık bana mantıklı gelmiyor. Ben çocuk gelişimi mezunuyum üniversite hocalarımız bunun bebekken de çocukken olsa yetişkinler gibi en temel ihtiyaç ve reflekslerimiz olduğunu henüz açlıktan ölen bi çocuk olmadığını söylerlerdi yani acıken bebek zaten hiç susmadan ağlar uyumaz. Ben ilk çocuğumda bunun tam tersini yapıp durmadan kızımı uyandırdım ve sonuç uyku sevmeyen bir çocuk oldu akıllandım bu sefer hocalarımı dinliyorumMesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Ben sanırım iki haftalıktan beri uyandırmıyorum ya. Zaten o zamanlar kendi uyanıyordu 2-2 buçuk saatte bir, hiç şaşmadı. Sonra uzun uyumaya başladı 4-5 saat ellemedim ben de uyudum. Şimdi de o uyurken hiç ellemiyorum zaten üç ayı geçti 7-8 saate kadar uyuyabilirmiş isterse (tabi hayal)Bebeği nasıl alıştırırsan öyle gidiyor zaten zar zor uykuya tam alıştırrıyoruz bu sefer uyuyan çocuğu uyandırmak ne bileyim artık bana mantıklı gelmiyor. Ben çocuk gelişimi mezunuyum üniversite hocalarımız bunun bebekken de çocukken olsa yetişkinler gibi en temel ihtiyaç ve reflekslerimiz olduğunu henüz açlıktan ölen bi çocuk olmadığını söylerlerdi yani acıken bebek zaten hiç susmadan ağlar uyumaz. Ben ilk çocuğumda bunun tam tersini yapıp durmadan kızımı uyandırdım ve sonuç uyku sevmeyen bir çocuk oldu akıllandım bu sefer hocalarımı dinliyorum
7 8 gibi yatınca illaki sabaha kadar bir kaç kere uyanır bırakın kendi uyansın.bizimkide akşamları şekerleme yapıyo 11 gibi gece uykusuna geçiş yapıyoruz bazen erken bazen geç uyuyo en erkenimiz 1 en geçimiz 2yi buluyo gece isterse uyanıp emziriyorum uyanmazsa sabah 6 7 kadar uyuyoMesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Merhaba. Sağlıkla büyüsün bebişiniz. Günlük sabahtan akşama kadar bebeğiniz kaç defa ve kaç saatte bir uyumak istiyor ve beslenmeyi uyanınca mı yapıyorsunuz nasıl uykuya dalıyor biraz anlatır mısınız? Biraz bu konuda desteğe ve yardıma ihtiyacım var. Mesela gündüz kaç saatte bir emziriyorsunuz gibi. Aslında bir gününüzü yazarsanız o kadar yardımcı olur ki banaMesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Zar zor uyutuyoruz işte benim dediğimde bu 2 3 saatte bir çocuğunu uyandırdığını düşün artık bir rutin oluşturmuş oluyoruz ve hem çocuk uykusuz ve huysuz olacak hem biz bu arada 2 bebek olmanın avantajı olarak ben uzun uykuyu hallettim galiba çünkü geceleri öyle bi yoruluyorum ki ikisi de uyanıyor uyut yatır derken en son uyuyup seslerini duymamaya başladım öyle bayılarak uyuma sonucu 2 bebeğimde gece uykusunu uzattı baktılar analarından hayır yok : şaka bi yana eşim yatakta dönse uyanırım uykum hafifti ama o kadar uykusuz kaldım bi ara ki bayılır gibi uyumuşumBen sanırım iki haftalıktan beri uyandırmıyorum ya. Zaten o zamanlar kendi uyanıyordu 2-2 buçuk saatte bir, hiç şaşmadı. Sonra uzun uyumaya başladı 4-5 saat ellemedim ben de uyudum. Şimdi de o uyurken hiç ellemiyorum zaten üç ayı geçti 7-8 saate kadar uyuyabilirmiş isterse (tabi hayal)
Benim de her gün düzenli yattı mı uyuyor diyemem bazı günler gaz bombası gibi yarım saatte bir uyanıyor gidip kucağımda pış pış yapıp tekrar uyutmaya çalışıyorum uykusu bölünmesin diyeBenimkini ellemesem de uyanıyor.
Benim de sizinkine benzer ilerledi süreç ama her gün bir olmuyor tabi bazı günler çok daha geç uyuyabiliyorBen sanırım iki haftalıktan beri uyandırmıyorum ya. Zaten o zamanlar kendi uyanıyordu 2-2 buçuk saatte bir, hiç şaşmadı. Sonra uzun uyumaya başladı 4-5 saat ellemedim ben de uyudum. Şimdi de o uyurken hiç ellemiyorum zaten üç ayı geçti 7-8 saate kadar uyuyabilirmiş isterse (tabi hayal)
Süt ürünleri vs tükettiğinizde bağırsak hareketleri artıyor mukuslu hatta kanlı kaka yapıyorsa olabilir egzaması vs varsa da olabilir ama bunlar yoksa yaptırılabileceğini söylüyor Osman Gönülal. zaten bağırsak tepkili alerjilerde önermiyorlarmış özellikleya bende alerjisi var mı yok mu bilmiyorum o yüzden ya varsa tetiklerse diye tedirginim
Evet özellikle üç ay dolduktan sonra günler geceler çok değişken olmaya başladı bizim de. Gerçi günleri düzene sokmaya çalışıyorum önceden hiç saatlere dikkat etmiyordum şimdi gündüz 2 saatten fazla uyanık kalmamasına dikkat ediyorum yoksa çok yorulup uykuya geçişte çok zorluyor bunu fark ettim.Benim de her gün düzenli yattı mı uyuyor diyemem bazı günler gaz bombası gibi yarım saatte bir uyanıyor gidip kucağımda pış pış yapıp tekrar uyutmaya çalışıyorum uykusu bölünmesin diye
Benim de sizinkine benzer ilerledi süreç ama her gün bir olmuyor tabi bazı günler çok daha geç uyuyabiliyor
3.5 aylık olmak üzereyiz, uyku düzeni biraz bozuldu ama uyuduğunda ilk 3-4 saat aralıksız uyuyor sonra 2 saatte bir kalkıp emiyor uyanmadığı sürece uyandırmıyorumMesela benim bebeğim 67 günlük akşam 7-8 civarı gece uykusuna geçiş yapıyor bir daha o uyanana kadar uyandırmıyordum ama bu konuda da doktorlar ve uzmanlar 2ye ayrılıyor. 4 saati geçirme diyen de var, kendi uyanır diyen de. Osman gönülal bebeğin kaç günlükse üstüne +1 gibi söylüyor örneğin 40 günlük bebek 5 saate, 50 günlük bebek 6 saate kadar gibi. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Ben de en çok gazdan çekiyorum,uyutuyorum yarım saat 1 saat sonra sancı geliyor uyandırıyor. İzliyorum kameradan genelde hep gazdan uyanıyor, hızlı hızlı nefes alıp ağlamaklı sesler çıkarıyor çünkü. 4 aydan önce rutin oluşmasını beklemiyor uzmanlar, o yüzden elimden geleni yapıyorum ama olmazsa da moral bozmuyorum ya da ihtiyacı varsa emzirmek kucakta uyutmak gibi konularda kısıtlamıyorum kendimi hiç. Mükemmeli aramıyoruz akıştayızEvet özellikle üç ay dolduktan sonra günler geceler çok değişken olmaya başladı bizim de. Gerçi günleri düzene sokmaya çalışıyorum önceden hiç saatlere dikkat etmiyordum şimdi gündüz 2 saatten fazla uyanık kalmamasına dikkat ediyorum yoksa çok yorulup uykuya geçişte çok zorluyor bunu fark ettim.
Benim beklenen 31 ekimdi 28inde doğdu. Suyum gelmese ben de 31inde doğuracaktımGrubun son ekim annesi benim sanırım benim oğlan 31 ekimde doğdu :)
Aa çok yakın bizim o zaman benim de 5 kasımdı beklenen doğum tarihi. Hep iki grubu da takip ediyordum. 30 ekimde rutin nst’de ilk hafif sancım geldi. Regl sancısına benzettim. Sonra muayene edecekti doktor dedim ki açılmam olabilir galiba bi sancı hisseder gibi oldum gel bakalım dedi bi baktı 2 cm açılmam var aa sen bu gece ya da yarın sabah doğurursun dedi. Gerçektne de o gece sancılarım arttı gece 4te hastaneye yattım sabah 10.54te bebeğim doğduBenim beklenen 31 ekimdi 28inde doğdu. Suyum gelmese ben de 31inde doğuracaktım
Ben çok çektim yaa 2 gün sancı çektim. Açılma olmadı. Sonra suyum geldi yine açılma yok mecbur sezaryen olduAa çok yakın bizim o zaman benim de 5 kasımdı beklenen doğum tarihi. Hep iki grubu da takip ediyordum. 30 ekimde rutin nst’de ilk hafif sancım geldi. Regl sancısına benzettim. Sonra muayene edecekti doktor dedim ki açılmam olabilir galiba bi sancı hisseder gibi oldum gel bakalım dedi bi baktı 2 cm açılmam var aa sen bu gece ya da yarın sabah doğurursun dedi. Gerçektne de o gece sancılarım arttı gece 4te hastaneye yattım sabah 10.54te bebeğim doğdu
Of kıyamam ya sancı gerçekten çok fena bir şeymiş bebekler kendileri nasıl istiyorlarsa öyle geliyorlar valla önemli olan sağlıkla kucağımıza almış olmakBen çok çektim yaa 2 gün sancı çektim. Açılma olmadı. Sonra suyum geldi yine açılma yok mecbur sezaryen oldu