• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Benim basgelis uzun zamandir 37+3 um..ama heryerde hissediyorum... benim orada diz ayaklar var... asagidan daha cok o yerde hissediyorum ama ve sag tarafimda.
Benim de genelde çok aşağıda hareketleri hep tuvaletim geliyor. Ve işte görseldeki gibi en tepede büyük iteklemeler

Kızlar ben de bugün banyoyu ,bebek odasını temizledim, kapıları sildim. Yere eğildim kalktım sürekli. Ama mecburiyetten yaptim. Doğum zamanım gelmeden evim tertemiz olsun istedim. 38. Haftaya girdim bu arada. Bu hareketler sorun yaratmaz herhalde değil mi?
Vakit gelmiş zaten bende yaptım dediklerini ahh ahh gelen giden yok daha çok yer silelim bnce 😍

Kızlar ben de bugün banyoyu ,bebek odasını temizledim, kapıları sildim. Yere eğildim kalktım sürekli. Ama mecburiyetten yaptim. Doğum zamanım gelmeden evim tertemiz olsun istedim. 38. Haftaya girdim bu arada. Bu hareketler sorun yaratmaz herhalde değil mi?
Erken bi haftan yok canım korkma bisey olmaz inşaallah. Ama yukarı uzanma ve ağır kaldırma, bunlar karın içi basıncı artırıp suyun patlamasına sebep oluyomuş. O zaman da sancı, açıklık olsun olmasın farketmez her türlü 24 saat içinde doğumun gerçekleşmesi gerekiyormuş çünkü enfeksiyon riski oluyor. Bir de yere eğilirken kalçan yukarda eğilme squat yapar gibi eğil, eğitimde bunları söylemişlerdi.

Yarın kontrolüm var bnde çok heyecanlıyım çok kilo almasın diye bakıyorum en son 37 de 3kg şimdi 38+4 deyiz bilaç gündür şimdi geldi gibi sancılar yaşadım bu akşam tık yok ya şaka gibi 🤔 sizce gerçekten hareket etmek doğumu öne getirir mi yoksa doğacağı gün asla değişmez mi ?

Kızlar ya hareketleri tam şu kadının elini tuttuğu yerde hisseden var mı? Benim bebeğim ters diye mi orada hep şişkinlik bi itekleme hissediyorum. Samki oraya hep kafasını dayıyor gibi. Siz nerelerde hissediyorsunuz hareketlerini. Belki dönmüştür haberim yoktur diye bir ümit soruyorum. Bebeği baş geliş normal pozisyonda olanlar genelde karnınızın hangi bölgesinde hissediyorsunuz
Ben tam orada ayak sürüklemesi hissediyorum canım. Göbek deliğinin sağ veya solunda da şişme inme oluyo bazen, o da sırtı oluyomuş.

Merhaba ben de 38+2’de sezeryan olacağım. Beni ameliyat anı ve o an hissedeceklerim geriyo en çok. Bir de spinal anestezi iğnesi vurulurken çok acıyo mu? Sonrasından çok korkmuyorum o acılara razıyım 😀 Epidural ile spinal arasında çok kararsızım ben siz neye göre karar verdiniz acaba
Aslında herkesin deneyimi kendi psikolojisi cok baska. Ben ameliyattan sonra anladım ki daha güçlümbir karakter olsaymısşım daha cok keyif alabilirdim, korkularım ,endişem yüzünden ameliyatın bir bölümünde sakinleştirici vermek zorunda kaldılar,o sebeple daha sonra çok üzüldüm.Çünkü bebeğin yanıma gelme anları vs tam hatırlamıyorum oralsrı.
Spinali tercih etme sebebim doktorumdu , bende vardır bildiği dedim açıkcası.
İğne yapılırken koldan kan alınma hissi nasılsa onun gibi extra bir acısı yok, çok kısa süre sonra uyuşma gerçekleşiyor
Hiç bir acı hissetmedim,çekiştirmeleri vs hissediyosun , bebeği çıkartırlarken zaten anlıyorsun bir şeyleri.
Keşke daha rahat olabilseydim,korkmasaydım bu kadar,tadına biraz varsaydım diyorum şimdi.
Size ne kadar stres yapmayın desemde etkili olmayacak biliyorum.Anın tadını umarım çıkartırsınız
Ameliyat ekibide bu işin en büyük parçası brnve ,o konuda şanslıydım.
Merhaba ben de 38+2’de sezeryan olacağım. Beni ameliyat anı ve o an hissedeceklerim geriyo en çok. Bir de spinal anestezi iğnesi vurulurken çok acıyo mu? Sonrasından çok korkmuyorum o acılara razıyım 😀 Epidural ile spinal arasında çok kararsızım ben siz neye göre karar verdiniz acaba

Merhaba ben de 38+2’de sezeryan olacağım. Beni ameliyat anı ve o an hissedeceklerim geriyo en çok. Bir de spinal anestezi iğnesi vurulurken çok acıyo mu? Sonrasından çok korkmuyorum o acılara razıyım 😀 Epidural ile spinal arasında çok kararsızım ben siz neye göre karar verdini

hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah 🌸☺️ peki anestezinin etkisi geçince dikiş yerlerinizde çok dayanılmaz ağrılarınız oldu m

Hayırlı olsun bebeğiniz, spinal hakkında bilgi alırsak iyi olur aslında. Nasıl geçti, anesteziyi nasıl attınız falan toparlanma nasıldı 🥰
Spinal bence çok rahat ve konforlu.İğne kan aldırırkrn nasılsa aynı o hissi veriyor, çok ince ve anestezi doktoru zaten sizi yönlendiriyor.
5 dk kadar sonra bacakları hissetmemeye başlıyorsunuz.
Uyuşukluk 2-3 saat sonra gecmeye başladı.
Geçerken zaten agrıyı hissetöeyr başlıyorsunuz ama hemen ilaçlr veriliyor .
İlk gün agrım az oldu diyemem ama dayanılmayacak kadar bir ağrı da yaşamadım.Acı eşiğim ile alakalı olabilir.

Aslında herkesin deneyimi kendi psikolojisi cok baska. Ben ameliyattan sonra anladım ki daha güçlümbir karakter olsaymısşım daha cok keyif alabilirdim, korkularım ,endişem yüzünden ameliyatın bir bölümünde sakinleştirici vermek zorunda kaldılar,o sebeple daha sonra çok üzüldüm.Çünkü bebeğin yanıma gelme anları vs tam hatırlamıyorum oralsrı.
Spinali tercih etme sebebim doktorumdu , bende vardır bildiği dedim açıkcası.
İğne yapılırken koldan kan alınma hissi nasılsa onun gibi extra bir acısı yok, çok kısa süre sonra uyuşma gerçekleşiyor
Hiç bir acı hissetmedim,çekiştirmeleri vs hissediyosun , bebeği çıkartırlarken zaten anlıyorsun bir şeyleri.
Keşke daha rahat olabilseydim,korkmasaydım bu kadar,tadına biraz varsaydım diyorum şimdi.
Size ne kadar stres yapmayın desemde etkili olmayacak biliyorum.Anın tadını umarım çıkartırsınız
Ameliyat ekibide bu işin en büyük parçası brnve ,o konuda şanslıydım.
Çok teşekkürler bilgilendirme için. İnşallah sağlıkla kavuşurum bebeğime 🥹 Allah analı babalı büyütsün sizin bebişi de inşallah🌸

Arkadaşlar sezeryan dikislerinize nasi bakım yapıyorsunuz bana pansumana gerek yok dendi ama bu gün 9 gün oldu daha kurumadi 😕 göbek üstüne geldiği için iltihap olur diye korkuyorum
Madescar diye bir krem yazdı 3adet onu sürüyorum. Üstüne de korse giyiyorum ☺️

Benim de genelde çok aşağıda hareketleri hep tuvaletim geliyor. Ve işte görseldeki gibi en tepede büyük iteklemeler
Canım iyi düşünerek döndü diyorum ben. 😀 çünkü benim dönük vaziyette ve de hep orda hareketler. Ayakları ya da poposu olabilir ,hadi güzel haber ver bugün inşallah dönmüştür 🙃

Erken bi haftan yok canım korkma bisey olmaz inşaallah. Ama yukarı uzanma ve ağır kaldırma, bunlar karın içi basıncı artırıp suyun patlamasına sebep oluyomuş. O zaman da sancı, açıklık olsun olmasın farketmez her türlü 24 saat içinde doğumun gerçekleşmesi gerekiyormuş çünkü enfeksiyon riski oluyor. Bir de yere eğilirken kalçan yukarda eğilme squat yapar gibi eğil, eğitimde bunları söylemişlerdi.
Tamam canım dediklerine dikkat edeyim. Biraz kontrolsüz de eğildim çünkü

Kızlar ya hareketleri tam şu kadının elini tuttuğu yerde hisseden var mı? Benim bebeğim ters diye mi orada hep şişkinlik bi itekleme hissediyorum. Samki oraya hep kafasını dayıyor gibi. Siz nerelerde hissediyorsunuz hareketlerini. Belki dönmüştür haberim yoktur diye bir ümit soruyorum. Bebeği baş geliş normal pozisyonda olanlar genelde karnınızın hangi bölgesinde hissediyorsunuz
Benim de oranin biraz daha saginda hep tekmeleri solda da bi şişkinlik var en son sırtı ordaydı. Tepede de bi şişlik var doktor poposu orda demisti ama baska baska yerlerde de hissettigim vurmalar oluyor 😅 insallah dönmüştür sizinki de 🙏🏻

Kızlar birkaç gündür hiç yatamıyorum. Sağda kaburgama baskı yapıyor, solda da bacağım yükten dolayı agriyor. Saat 5 buçuktan beri uyanığım. Şimdiden doğum hazırlığı yaptı vücudum ,uykusuzluk maratonu başladı 😀
Biz de öyleyiz 5te uyanıyoruz garanti. Ben gündüz hiç uyuyamam yarım yamalak uykuyla yaşamaya alışıyoruz işte böyle böyle

Gözün aydın canım. Zor veya kolay sonuçta sağ salim doğmuş bebeğin. Önemli olan o. Allah analı babalı büyütsün 🥰🌺
Amin canım Allah razı olsun 💖

Yaaa maşallah darısı bize inşallah 🤗 sen doğumu kolaylaştırıcı egzersiz falan yapmış mıydın? Benim bebek de büyüyor kilo bakımından. 40ı görürsek 4ü bulur gibi geliyor. Ne önerirsin?
Pilates yapıyordum. Salı günü suni sancı verilecekti doğumum kendi başlasın diye hurma ananas yedim ve ahududu yaprağı çayı içtim. Doktor kilo hesaplaması yapıyor ben cuma geleyim dediğimde 4ü yüzde %100 geçer salı doğumun dedi oğlum pazar sabah doğdu şükür ölçtükleri kilodan çok düşük çıktı ama kemik yapısı kafası iriydi gerçekten erken doğmasa doğuramazmışım tam doğum anı sezeryanı istedim resmen o kadar sancı çekmişken boşa çekmiş olacaktım ama ebe engel olup sakinleştirdi beni

Evet, vajinal doğum olsun istiyorum. Kilo arttıkça zorlar diye korkuyorum 😔
Doktorlar 4 kilo ve üstüne sezeryan öneriyor ama aslında bebek kilolu olunca bence daha güçlü olduğundan daha kolay doğuyor tek mesele vajinal doğum istiyorsan 4ü geçmemek yoksa kilo daha iyi . Tek kafa iriliği zorlayabilir varsa eğer

Gözün aydın bacım ne günler geldi geçti tarama testlerinden hatırlıyorum seni, çok dua etmiştik o zamanlar. Şaka gibi ne hızlı geçti zaman😊 Allah analı babalı büyütsün, kuzuna hayırlı, sağlıklı, güzel ömürler versin🤲🏻💐
Ayy Allah razı olsun sen öyle diyince aklıma geldi o günler çoook zorlu bi hamilelik geçirdim gerçekten su fazla dediler sindirim organları eksik ya da sakat olabilir damak yarıklığo olabilir sonra down sendromu olabilir sonra kalbi delik sonrası zaten 2 kere erken doğmaya çalıştı bayağı bi yordu oğlum beni ama hepsine şükürler olsun sonu güzel oldu sağ salim yanımda 🙏🌸💖

Back