• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    130
Makinemde alerji uzmanı programı var ama 197 dk sürüyor. Gerek duymadım o programa. Önemli olan iyi bir durulama yapması. Sonuçta kıyafetlerin tozu gitsin diye yıkıyoruz. Herhangi bir leke çıkmayacak. 40 derecede ön yıkamalı (ön yıkama gözüne deterjan koymadan) programda yıkamaya başladım. Deterjan zaten sıvı, kalıntı da bırakmaz.

Ben de bugün yıkamaya başladım. Ay minicik minicik şeyler. Bu kadar küçük mü oluyordu doğduğunda diyip duruyorum. Kendisi küçük olsa da abla olacak kızımın kıyafetlerini kardeşinin üzerinde görecek olmak da ayrı bir duygulandırıyor beni 🥲

Benim devlet hastanesi hakkında bilgim yok. Ne yazık ki yardımcı olamicam ama özelde sezeryan esnasında bağlatma işlemini ben de yaptıracağım. Doktora ekstra ücretini de sormak aklıma gelmedi. Doğum ücretini konuştuk sadece. O bile epey tutacak zaten ve hastanenin yeni yıl ücretleri geçerli. 🤷‍♀️
Evet bağlatmadan 15 bin istiyolar

Ah canım benim ne korkmuşsundur tabi bir de gurbette tek başına olmak çok zor sağlıkla sonuclenmasına annenin gelmesine çok sevindim son süreçleri daha rahat huzurla geçirmek nasip olsun sağlıcakla kucağına almak nasip olsun inşallah 🙏🏻 Annelerimiz de iyi ki var evet çanta işini artık bir an önce halletmek lazım kuzularımızı kucağımıza almamıza az kaldı 🙏🏻🙂↔️🌸
Aynen canım benim gurbette olmak ayrı zor gerçekten🥹 ama annem her zamanki gibi imdadıma yetişti iyi ki anneler var🤲 hepimiz sağlıcakla ve zamanında alalım kucağımıza inşallah 🤲❤️ bugün annem başladı hepsini yıkamaya hepsini halledip yerleştireceğiz inşallah cidden şakası yok bu işin

Ben doldurdum, insallah halledersin doguma kadar, guc seninle olsun🙏 doktorami hamile kalmadan teslim etmistim ama ilk baslarda kanamam vs olunca sunmaya gelemedim ve okuldan atildim🥲 af bekliyorum simdi, bebisle birlikte sunacagim insallah🙏
Hamileliğimin başında kanamam olunca benimde hayatım durdu sanki her şey yarım kalmıştı yeni toparlandım, bebislerimizle her sey daha güzel olucak inşallah daha güçlü olacağız 😊💪🏻♥️

Selam kızlar anca geldim. Bir gecede hayatım değişti. Gerçekten hiç beklemediğim anda beklemediğim bir durum yaşadım. Ama oturup düşününce kendimi aslında aylardır ne çok yordugumu strese soktuğumu fark ettim belki birikimler bu şekilde vücutta patlak verdi. En son 16 Ocak Perşembe günü okulda saatlerce karne hazırlıkları süslemeleri masa dizaynları pano hazırlıkları yaptım. Çocuklarımla güzle kapanış yapmak istedim. Cuma karneleri verecektim ve kapanışı yapacaktım her şey çok güzel olacaktı. Dinlenecektim artık. Perşembe gecesi her zamanki gibi tuvalete kalktım çiş için yaptım Peçeteye sildiğimde kanı görünce şoka girdim. Kalktım baktım yer kan. Allahım dedim noluyor kerem Kerem diye karnıma sesleniyorum tekme vuruyor yavrum🥹 eşimi çağırdım kalk kanamam var dedim o da kalktı telaşla hastanem 1.5 saatlik başka bir ilde. Hemşiremi aradım doğum yapacak gibi hastaneye sakin ve yavaş gelin dedi. 6 yaşında oğlum uyuyor çağırıyoruz bir yandan kalkamıyor yavrum gurbetteyiz kimse yok o an şoktayız napacagız bilmiyoruz daha hiçbir hazırlık yok yıkanmamış bebek kıyafetleri bez ıslak mendil koymaya çalışıyoruz valize ya ne koyacagımızı bilmeden kızlar o kadar bilinmezliklerle doluydu ki. Yola çıktık gece yarısı her yer sis önümüzü göremiyoruz tırlar gelip geçiyor dörtlüleri yakarak gidiyoruz. Güç bela hastaneye ulaştık nst ve bağlandı her şey normal göründü doktor Muayane etti Plesanta kanaması değil bebeğin olduğu bölge de iyi dedi rahim ağzından kaynaklı dedi yatış verdi sancı önleyici ilaçlar Progestan iğneler ciğer geliştirici iğneler her türlü ilaçlar aldım cumartesi kanamam durdu. Taburcu olduk eve geldik ama bu arada yolda gelirken bebeğim o kadar çok alt tarafımı tekmeledi ki canım yanacak kadar. Eve geldikten 4 saat sonra tekrar kanama başladı tekrar acil gelin dediler tekrar gittik ve cumartesi pazar pazartesi yatış yaptım. İlaçları aldım. Serumlar iğneler bu arada 3 damar yolum patladı şişti onun acısını ayrı yaşadım 4. Damar yolum sağ el üstünden açıldı 3 gündür orası açıktı şimdi el şiş ve mor. Çok girip yazamadım da bakamadım da tek elle idare etmeye çalışıyordum. Dün eve geldik şükür hala kanamam yok inşallah da olmaz. Tuvalet dışında ayağa kalkmam yasak. Annem memleketten geldi Allah razı olsun o bakıyor ilgileniyor. Sürekli yatış yapıyorum doktor yasağı kaldırana kadar. Şükürler olsun ben iyiyim bebeğim iyi. Allahım kimseye çaresizlik vermesin Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın. Şimdi ilk işimiz hastane çantası hazırlamak kapı yanına koymak..
"Kerem kerem diye karnıma sesleniyorum' dedin ya orda yaşadığın korkuyu yüreğimde hissettim. Allah'ım hiçbirimize evlat acısı yaşatmasın 🤲Çok geçmiş olsun canım. Çok üzüldüm ama şuan iyi olmanıza da çok sevindim. Vaktinde sağlıkla kucağına al inşallah 🤲

Evet bağlatmadan 15 bin istiyolar
Ve devlet hastanesi sezeryan yapmiyo iki normal doğumum olduğu için kabul etmedi bugün konuştum aile yılı olduğu için bakanlık kesin talimat vermiş sezeryan yok diye özeller dahi isteğe bagliyi yapmayabilirmiş çok kararsız kaldım doğumdan sonra gelin yapalım diyolar ama bebek emecek nasıl olur iki kere operasyon off ki off

Bugün sanahtan dr gittim, dr idrar yolu enfeksiyonu da kasılma yapabilir dedi. Tahlil verdim, doktorun dediği gibi enfeksiyon çıktı.İdrarda eritrosit görülmüş.Bir ilaç verdi. Bununla geçer dedi. Belki sizde de böyle bir durum olabilir. Bir de hemşire kendinizi sıcak tutun dedi o da kasılmaya sebep olabiliyormuş.Belki sizinki bunların hiçbiri değildir yine de akınızda bulunsun🌸
İdrar tahlili yeni yaptırdım bişey çıkmamıştı ama işten eve gelirken evet üşütmüş olabilirim. Bir de geceleri çok terliyorum diye doğalgazı kapatıyorum sonra da ev soğuyor sanırım öyle de üşütüyorum
Kızlar hepinize mesaj atmaya çalıştım, tezim için hamilelere ihtiyacım var nolur bir bes dakikanızı ayırın bebisim doğana kadar tezimi teslim edebileyim🥹
Hallettim canımm inşallah işin rast gider 🙏

Kızlar kasılması olan varmı ya veya Rahime kramp giren ikisini ayırt edemiyorum ve çok tedirgin oluyorum bebeğimde aşırı hareketli aşağıya resmen basıyor sanki hop diye çıkacak gibi hissediyor insan
Benim yalancı kasılmalar başladı sanırım. O an çok zor oluyor göbeğimin önünden çıkacak gibi oluyor. Geçmiş olsun canım

Kızlaar bugun benım yaramaz aşırı hareketli patır kütür heryerimde gezıyor,çok garip şeyler yapıyor,bi sıkıntısımı var acaba,galıba bu braxton hicks kasılması denen seyı bugun yaşadım.karnımın bı tarafı sertlestı yukarı dogru kasıldı somra gevsedı.ay dogum yaklasıyomudur nedır🫣

Benim yalancı kasılmalar başladı sanırım. O an çok zor oluyor göbeğimin önünden çıkacak gibi oluyor. Geçmiş olsun canım
Yaa benımde canım.karnımda cok degısık seyler hıssedıyorum bugun.bebekte aşırı ama aşırı hareketli acaba bır sıkıntısımı var dıye dusunmeye basladım artık.ılk kez bende kasılmaları hıssettım bugun.bıraz panık yapmadım desem yalan olur🫣

Yaa benımde canım.karnımda cok degısık seyler hıssedıyorum bugun.bebekte aşırı ama aşırı hareketli acaba bır sıkıntısımı var dıye dusunmeye basladım artık.ılk kez bende kasılmaları hıssettım bugun.bıraz panık yapmadım desem yalan olur🫣
Hareketli olması iyi bence. Bu kasılmalar çok dpğalmış bebiş doğuma hazırlanıyor prova yapıyor gerçek sancılardan önce. En önemlisi de bizi hazırlıyor🤩 göbeğin önünde oluyor ve kısa süreli geçici. Gerçek olsa belden başlayıp öne doğrudan geliyormuş ve periyodik devam ediyormuş. Korkmyalım🤩😍

İdrar tahlili yeni yaptırdım bişey çıkmamıştı ama işten eve gelirken evet üşütmüş olabilirim. Bir de geceleri çok terliyorum diye doğalgazı kapatıyorum sonra da ev soğuyor sanırım öyle de üşütüyorum

Hallettim canımm inşallah işin rast gider 🙏
Çok teşekkür ederimm inşallah yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim 🙏🏻♥️

Hareketli olması iyi bence. Bu kasılmalar çok dpğalmış bebiş doğuma hazırlanıyor prova yapıyor gerçek sancılardan önce. En önemlisi de bizi hazırlıyor🤩 göbeğin önünde oluyor ve kısa süreli geçici. Gerçek olsa belden başlayıp öne doğrudan geliyormuş ve periyodik devam ediyormuş. Korkmyalım🤩😍
Ayy ıyı barı ıcımı rahatlattım sekercım🥰yok belden gelmıyor agrıda yok,sadece göbekte kasılma tam tarif ettigin gibi.heyecanlandım bi an🥰gelmek mi istiyo diye🤭🤭

Ayy ıyı barı ıcımı rahatlattım sekercım🥰yok belden gelmıyor agrıda yok,sadece göbekte kasılma tam tarif ettigin gibi.heyecanlandım bi an🥰gelmek mi istiyo diye🤭🤭
Yalancıktan şakacıktan kasılıyorlar yaramazlar sonra sıra gerçeğine gelecek. Biz de hazırlanıyoruz işte böyl böyle. Mucize🤩

Yok canım ilk aylarda hiç yaşamadım. Tüp bebek zaten hep diken üzerindeydim. İlk gebeliğim normal gebelikti onda da hiç yaşamadım kanama vs. Bunda olunca korktum. Doktorum her şey sebep olmuş olabilir dedi. Sebebini bulurum rahim ağzında alet vs bakarım ama acı çekmeni istemiyorum dedi benim için önemli olan kanamanın durması tedaviye cevap vermesi ve plesantal kanama olmaması dedi bebeğin iyi olması onu etkilememesi dedi. Yorgunluk, geçirilen hastalık, enfeksiyon her şey etkilemiş olabilir dedi. Ben zaten bir buçuk ay hastalık çektim buraya da yazmıştım deli gibi öksürük nöbetlerim oldu, okul sürünüyordu, ev ayrı yordu, birinci sınıfa giden oğlum var bu sene ayrı stres onun telaşı ayrı yordu, köy okuluna gidip geliyorduk her gün 35 km git 35 km gel o yordu 17-20 çocuk sınıfta (anasınıfı öğretmeniyim) o ayrı yordu, aslında çok yoruldum..
Allah yardımcın olsun canım, hatırlıyorum hastalanmıştın. İnşallah az kaldı. Tatile girdiniz, değil mi? Arada bir açıklık olmayacak sanırım tatilden sonra da direkt doğum iznin başlayacak mı? Tatilde bol bol dinlenirsin İnşallah 🤲🏻

Back