- 22 Eylül 2020
- 340
- 659
- 53
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #26.381
Bende yaşıyorum özellikle sağ tarafta var sadece, çatı kemiklerin ayrılıyordur bebek rahat çıksın diye dedi doktor çok normal olur dediKızlar vajinal batma yaşıyor musunuz? Ben iki gündür evde "Auv! Auuv!" diye bağırarak takılıyorum.Daha neler geliiiicik başımıza kızlaaar
Siz ve bebeğiniz sağlıklıysa kiloyu hiç kafaya takmayın.. doktor bakış açısı çok farklı oluyor gerçekten ben 28 haftaya kadar istanbuldaydım orda ki doktorum kilodan hiç hoşlanmıyordu 167 boy 58 kilo başladım 28 de 65 olmuştum çok tepki göstermişti şok olmuştum..Ankaraya taşınınca kendi doktoruma gitmeye başladım sen çok zayıf ve fit hamilesin diyor mesela69 kiloyla hamile kaldım canim. Kadın bana sürekli obezmisim gibi davranıyor. Ki boyum da uzun yani. Gerçekten canım çok sıkıldı
Aynen doğum da seni rahatlatacak bir doktora ihtiyacın var seni strese sokacak birine değil.Valla sabahtan beri canım sıkkın canım. Degistircem yoksa dogumda da bana kesin "bak kilolusun, ıkınamıyorsun bile gördün mü "der bu gidişle.
Kadınlar mı genelde takıntılı acabaSiz ve bebeğiniz sağlıklıysa kiloyu hiç kafaya takmayın.. doktor bakış açısı çok farklı oluyor gerçekten ben 28 haftaya kadar istanbuldaydım orda ki doktorum kilodan hiç hoşlanmıyordu 167 boy 58 kilo başladım 28 de 65 olmuştum çok tepki göstermişti şok olmuştum..Ankaraya taşınınca kendi doktoruma gitmeye başladım sen çok zayıf ve fit hamilesin diyor mesela35+5 +12 kiloyla devam 70i gördüm bu hafta
Ben de sıkıldım ya yemek yemekten. Zoruna yiyorum, midem bulanıyor sonra. Eşim canın ne çekiyor onu yapalım diyor hiçbir şey çekmiyor işte sıkıntı ordaKesinlikle şu an hiç yemek yiyesim yok. Bu hafta rahatlayıp biraz salıcam sonra kilo almamış olcak sonra korkup yicem yine almış olcak böyle ilerliyoruzYemek yemekten sıkıldım artık. Eşim diyor insan yemek yemekten sıkılır mı yaa keşke bana ye deseler diyor
Bende de ağrı şeklinde var sunnetli çocuklar gibi yürüyorum bazen pantolon giyerken dizini ağrıdan cekmiyorum dizimi kaldirinca acayip ağrıyor vajina kısmı riskli bir durum mu bilmiyorum
Ben de "Ah kızım vah kızım" diyorum ama fayda etmiyorBatma gibi değilde geçen 3 4 kere vurdu herhalde acaip acıyordu ağlıcaktım nolur vurma diye ayağa kalkmaya korkuyodum
Bebikler sağlıkla zamanında çıksa da rahatlasak artık biBende yaşıyorum özellikle sağ tarafta var sadece, çatı kemiklerin ayrılıyordur bebek rahat çıksın diye dedi doktor çok normal olur dedi
Bende de bi kaç gündür daha fazla olarak hissettiriyor bu batmalarKızlar vajinal batma yaşıyor musunuz? Ben iki gündür evde "Auv! Auuv!" diye bağırarak takılıyorum.Daha neler geliiiicik başımıza kızlaaar
Of sorma her zaman olmasada ara ara ben de 2 yumurta yedim. Bakalım nasil çıkıcaklarEvet hem yaza denk geldi hem ben zaten haşlanmış yumurta sevmiyorum ama 2 tane yiyoruz bebikler yüzünden
Hiç acımaları yok. Vuruyorlar anladık yani güçlüsünuz masallahBu haftalarda normaldir diye düşünüyorum ya Ama dün bende biraz sık oldu biraz endişelendim bebik çıkacak sandım
Ben de "Ah kızım vah kızım" diyorum ama fayda etmiyor
Bebikler sağlıkla zamanında çıksa da rahatlasak artık biYetişemiyorum olanlara artık
Ben de 36+5'im. Son birkaç gündür coştu iyice bu durum.Bende de bi kaç gündür daha fazla olarak hissettiriyor bu batmalarsiz kaç haftalıksınız benim 35+4 . 35. Haftada daha fazla olmaya başladığını hissettim.
Ay doktora sinir oldum okudukça sinirim arttı resmen terbiyesiz ya.Özele gidiyorum bi de yani muamele gercekten can sıkıcı. Doktorumu değiştirmeyi bugün düşündüm cidden canım. Gerekirse devlete gecerim. Hayır yani kızarak diyor çok kilolusun nasıl doğum yapmayı düşünüyorsun. Sezeryan da normal de zor olur falan filan. Kendimi obez gibi hissettiriyor ki hiç öyle değil. Etrafımda görenler bile çok kilo almamışsın vs diyorlar normalde.
Evet doktorumda oyle dedi tek basina bu sekilde gebelik zehirlenmesi diyemeyiz dedi amaKağan kocatepenin videosunda görmüştüm idrarda protein kaçağı preeklampsi için en önemli gösterge dedi. Tabii sen günlük 3-4 kez ölçümlerini yap. Limonlu su iç, dinlen. İkizdi dimi senin? Artık ödemler doğal da olabilir. Bu arada benim de tansiyonum normalde ve hamilelik sürecinde hep en fazla 10-7 iken son günlerde 13-8, 12-8 civarında. Zannediyorum bebişlerin yukarı yaptıkları baskı da etkiliyordrumun yorumu gebelik tansiyonu olsaydı hiç düşmezdi yani bir baktım 14-8 bir baktım 12-7 falan olmaz diyor. Yüksek seyreder diyor. Ayrıca yoğun baş ağrısı, görmede bulanıklık, sersemlik hissi gibi olursa da hastaneye gidersin canım. Allah korusun tabi. Bence bu konuda farkında olup takip etmek yeterli, Allah'a emanetler biliyorsun. Millet bilinçsiz 15/10 larla günlerini geçirebiliyor o zaman risk. Elin üstünde iken inşallah sıkıntı çıkmaz. Kaçıncı haftadasın?
Kızlar az çok hepimiz belli haftaları eşikleri atlattık inşallah. Hepimizin telaşsız, keyifli mutlu mutlu ilerlesin süreçleri, ama bir şey olacaksa da olacak korkunun faydası yok. Ben bu mübarek günde hepimize ya şafi esması ve inşirah suresi okuyacağım
Canım nasılsın sancılandın da mı gittin baya var görünüyor amaDoktor dayım kızlar daha muayene olmadım nst bu durumda 36+5 teyim 1 hafta önde idi bebek geçen hafta ki muayene de
Bazen öyle tepkiler veriyorum ki herkes doğuruyorum sanıp korkuyorBen de 36+5'im. Son birkaç gündür coştu iyice bu durum.
O neeee yaaa şaka gibi kesinlikle minnet etmeyin o kardeşe ev alınca gene kendi üzerine yapıp kira almış mı sizde bunu yapıyor ayıp cidden kabul etmeyin hatta kira istemeyiz şaka yaptık dedelerde kabul etmeyin o evi sizin üzerinize yaparsa anca öyle oturun yoksa ilerde sizden ne beklentileri olur belli olmaz sürekli bi minnet hırkası yüklerler üstünüze huzur bozarlarKızlar gebelik dışında birsey yazacağım size. Esimin babasının durumu oldukça iyi. 8 senelik evliyiz hicbirsey beklemedik aldırmadık istemedik kesinlikle. 2 kardeşler.diger kardeşe evlenirken İzmirden lüks bir sitede ev ve Mercedes araba alındı hediye edildi iki tarafta yardım etti. Benim esimde bende kimseye minnet etmem. Bizim düğünümüz yapıldı iki tarafta ev eşyalarına yardım etti. Düğün altinlarimizla da arabamizi aldik. Surekli de elimize para gectikce yukselttik. Kardesinin her sey ailelerden hediye oldugu icin 6 senelik evli o da dugun altinlari duruyormus. Herkes sansli degil olabilir. Huzurum olsun. Benim ailem kendi yağı ile kavrulan insanlar. Ama kardeşlerim arasında hiçbir zaman ayrım yapmadılar. Bunlardan pandemi zamanı ev alalım dedik 50 bin tl peşinat istedi eşim ne gerek var dediler vermediler eşim 1 kez sordu bu cevabı alınca da hicbirsey söylemedi. 1 ay sonra rastgele ogrendikki esimin kardeşine 3. Evlerini alsınlar diye onlara 75 bin tl vermişler. Eşime dedim bosver zorunda değiller o tarafta karşı tarafta çok yardım ediyor belki o yüzden veriyorlardır kafana takma falan filan konuştum ama ara ara bir sürü yardım attıklarını duyduk eşimin bu durum zoruna gitmeye başladı ve araya mesafe koydu.
Neyse hiç aklımızda yokken babası bir ev alayim oturun dedi. Ev benim üstüme olur siz oturursunuz dedi. Biz de mutlu olduk. Ev gezdik falan filan bugün de bir ev de karar kıldık. Babası demesin mi bana kira verirsinizBiz ev sahibimizden de evimizdende memnunuz. Neymiş diğer kardeşin de hakkı varmış bu evde ona göstereceklermis bak oturuyorlar ama kira veriyorlar diye. Ev zaten onun üzerine olacaktı. Biz de eşimle karar verdik. İlk söylediğinde şok olduk cevap veremedik arabalarimiza binip ayrıldık. Eve gelince konuştuk. Bu şekilde kabul etmediğimizi söyleyeceğiz. Kimseye minnet etmek istemem eşim de benim gibi. Çok zoruna gitti esimin bu durum. Biz bir şey istemedik. Karşı tarafa yapılan Dünya şey var. Eşime kalsa benim de hakkimdan gidiyor onlara verdikçe ama ne halleri varsa görsün diyor. Bende asla lafını ettirmedim hep bosver dedim. Ama bu da artık zoruma gitti. Hamile hamile kaç ev gezdik heves ettirdiler. Şimdi de üzmeyiz sizi dolar cinsinden kira verirsiniz diyorlar. Ee benim kiram tl keyfimde yerinde neden sana kira vereyim burayı bu şekilde işgal etmek istemezdim ama zorumuza gitmedi desek yalan olur. İçimi boşaltmak istedim
Vay be şu kahraman parola bak valla doğumda bile kendini gösteriyorÇıktım kızlar doktorum bilerek alttan bakmadı 4 cm bile olsa açılman tetiklemiyim ilerlemesin dedi. Kasılmalar güçlü istirahat dedi. İş güç yasak en azından 3 günü geçirelim 37. Hafta da olsun dedi. Parol iç yaticaksin dedi. 3200 ve 50 cm olmuş oğlum. Her şey yolunda şükür. Ağrı eşiğim yüksek doktorda ağrın yokmu diyor var ama idare ediyorum dedimeğer şiddetlenirse beklemek yok dedi. Hayırlısı bakalım kizlar dua edin bana
Normal 4 kilo üstü zor olabilir ama sezeryanda kendine güvenmiyor galiba benim iki arkadaşımda 4300 diğeri 4600 doğurdu sezeryandı zaten ama bi uzmanlıkta istiyor kilolu bebeği sezeryanla alırken o kendine güvenmiyorsa bu kadar seni darlıyor demek bnce değiştir gitsin onu başka doktora bi görünÖzele gidiyorum bi de yani muamele gercekten can sıkıcı. Doktorumu değiştirmeyi bugün düşündüm cidden canım. Gerekirse devlete gecerim. Hayır yani kızarak diyor çok kilolusun nasıl doğum yapmayı düşünüyorsun. Sezeryan da normal de zor olur falan filan. Kendimi obez gibi hissettiriyor ki hiç öyle değil. Etrafımda görenler bile çok kilo almamışsın vs diyorlar normalde.
O neeee yaaa şaka gibi kesinlikle minnet etmeyin o kardeşe ev alınca gene kendi üzerine yapıp kira almış mı sizde bunu yapıyor ayıp cidden kabul etmeyin hatta kira istemeyiz şaka yaptık dedelerde kabul etmeyin o evi sizin üzerinize yaparsa anca öyle oturun yoksa ilerde sizden ne beklentileri olur belli olmaz sürekli bi minnet hırkası yüklerler üstünüze huzur bozarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?