- 18 Şubat 2017
- 3.860
- 4.814
- 133
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #25.001
Ya ben de 37 yim. Kayınvalidem ilk zamanlar sürekli yaş baskısı yaptı, yok yaşın var, yok şöyle yok böyle. Daha başka şeyler de oldu tabi. Eşimle tartıştım hep onun yüzünden ona patladım.Sonraki süreçte de arkadaşlarıma, yakınlarıma dedim hep benim de yaşım var ama falan diye. Psikolojimi etkiledi. Ama sağolsun diğerleri hep yaşında ne var ki insanlar daha ileriki yaşlarda bile anne oluyor dediler. Rahatlattılar hep. Annem de hep destekçi bu konuda sağolsun.
Oh şükür amanHareket hic hissedememistim sanirim alani dataldigi icin artik cok sukur gelen suyum degilmis doktor idrar olabilir dedi ultrasonda da hareketlerini gördük
Canım hayırlı olsun üzülme lütfen. Benim de bir tanıdığım 38. Haftasında doğum yaptı ve o da su yutmuştu. 5 gün kadar küvezde kaldı. Şuan hiçbişeyi yok bebişin. Sende kendini suçlama lütfen. Bu durumlar yaşanabiliyor maalesef.Sağol canım moral oluyor böyle doğunca tüm bebekler annesine kavuşsun bir an önce benim bebeğimde gelsin herkesin bebeği odaya gelince kucağı boş olmak zor
Merhaba şuan gop medikalparkta 2400 muayen ücretiBilmiyorum maalesef çünkü mart ayında paket aldık. O zaman 1750-2500 arasındaydı doktorlar arası fark vardı tek fiyat yoktu. Şu an ne durumda bilemiyorum
İlk zamanlar eşim annesini savunuyordu kötülüğümüze bir şey demiyor falan ama yaşadığımı bir olumsuzluktan sonra ben size demedim mi gördünüz mü demesinin de iyi yanını göremedim. Eşim anlamıyor tabi bana nasıl etki ettiğini o yüzden savununca sinir oluyordum. Şimdi artık anladı o da cevabı veriyor.Gecen benim kayinvalidem eşimi aradı. Eşimde eli kirliydi hoparlörle konuşuyordu. Saçma sapan şeyler söyledi benimle ilgili anlamsız cahil fikirlerini belirtti. Eşim cevabını verdi telefonu kapattiktan sonra da suratında o stresi gördüm. Ben ne yapabilirim ki üzüldün mü. İzin vermediğimiz sürece yapamaz üzülme dedi. Ben de eşime benim için önemli olan senin düşüncen. Annen annem veya bir başkası konuşur sadece birsey yapamaz ya da yaptıramaz. Seninle kimse için kavga etmem dedim . Şimdiye kadar da gerçekten ne yasarsak yasayalim kimse için eşimle tartismadim. Tartismiyor muyuz tartisiyoruz ama kendimizle ilgili oluyor bu. Kayinvalide yüzünden ilişki yıpratmaya değmez. Veya başka 3. Şahıslar yüzünden.
Oh çok şükür sevindim canım benimCok sukur su degilmis kuzum gelen doktor idrar olabilir dedi ultrasonda da bebek hareketlerini gorduk icimiz rahatladi sukur
Olsun için rahatladı şükür bir şey yokmuşYedim kuzum her seyi denedim. Cok sukur gelen suyum degilmis doktor idrar olabilir bu haftalarda normal artik dedi. Ultrasonda da hareket ediyordu şükür. Nstdeyken de birkac kere tekme atti hastaneye gidesi varmis bebisimin
Alanı daraldığı için olabilir aynen, benimkide toplanıp duruyor artık hep sert karnım kabullendim. Yarın kontrolüm var bakalım sorucamHareket hic hissedememistim sanirim alani dataldigi icin artik cok sukur gelen suyum degilmis doktor idrar olabilir dedi ultrasonda da hareketlerini gördük
Evet benim karnim da sürekli sert hemsire onlar sancı dedi ağrı acı olmuyor ama dedim ki benim hep oluyordu öyle kasilmalarim son haftalarda daha da sıklaştıAlanı daraldığı için olabilir aynen, benimkide toplanıp duruyor artık hep sert karnım kabullendim. Yarın kontrolüm var bakalım sorucam
Evet kafamda kurup duruyordum stres oluyordumOlsun için rahatladı şükür bir şey yokmuş
Ultrasondako su miktarindan anladi kuzum, su ici aktra bir test yaparim istersen bir sey yerlestiririm oraya dedi adini unuttum alttan muayene ile. Ben de ultrasonda iyiyse gerek yok dedim. Kendi doktorum izinli çünkü. Zaten dusta oldugum icin cok da emin degildim su olup olmamasindan. Akan şey ılıktı doktor idrar olabilir dediOh şükür amansu olmadığını nereden anladı peki? Test mi yaptı, açıklığa mı baktı, yoksa ultrasondaki su miktarından mı yorumladı acaba? Bize de fikir oluyor
Ben de gittim şüphelenince ve birşey çıkmamıştı. Ama yine de acildeki doktorlar ebeler şimdi birşey çıkmadı diye bir daha gelmemezlik yapma, benzer birşey olursa şüphelendiğin yine gel demişlerdi. O yüzden sen de çok iyi yaptın gitmekleEvet kafamda kurup duruyordum stres oluyordum
Evet farklı. Ben 6 sene sonra bebek sahibi oldum ve tüp bebekle hamile kaldım. Çok zor süreçlerden geçtim. Erken doğum yaptım bebeğim 1 ay küvesde kaldı. Ne korkular yaşadım. Ne kadar ağladım üzüldüm. Bebek eve gelince sabahlara kadar uyumadım bişey olacak diye. En yakın arkadaşlarımada tabiki dertlerimi anlattım. Eğer bu yüzden beni azarlasalardı bir daha asla onlarla konusmazdım. Sizle ben farkl taradlardayız su anda o yüzden anlaşamayız. Sizler mükemmel anneler olarak devam edin.gayet anladım da görüşlerimiz farklı sadece. kendi en yakın arkadaşımdan da özellikle hamileliğim boyunca negatif yorum kabul etmiyorum. daha geçen yazmıştım planlı sezaryen olacak olmamla ilgili olumsuz konuşmalar yapmaya kalktı, durdurmayı tercih ettim. karşımdaki kırılmasın diye kendi duygularımı bastırmak için doğru bir dönem olduğunu düşünmüyorum ve bunu bencillik olarak da tanımlayamayacağım. dediğim gibi görüşlerimiz farklı, siz o şekil bir muameleden ve karşınızdaki kırılmasın diye üzüntünüzü içinize atmaktan memnun olursun ama benim için uygun değildir.
Ben de gittim şüphelenince ve birşey çıkmamıştı. Ama yine de acildeki doktorlar ebeler şimdi birşey çıkmadı diye bir daha gelmemezlik yapma, benzer birşey olursa şüphelendiğin yine gel demişlerdi. O yüzden sen de çok iyi yaptın gitmekle
Neyse size sağlıklı günler hayırlı doğumlar.O arkadasim da benim psikolojimi anlamadi. O kötü konuştukça ben sevecen konuştum önce demediği kalmadı bu ne buldumcuk oldun bir sen mi doguruyorsun. Ne bekliyordu onla birlikte aglamami mi? En son dayanamadim agzima geleni söyledim ki soylemesem 16 senelik dostlugumuz bozulacakti ki ben kurtaj olmama rağmen o 2 aylık hamileydi o zaman tek olumsuz birsey soylemedim etkilenmesin diye. Hamileyken hep yanında oldum. O da anladı zaten özür diledi. Asıl bencillik karsindaki mutluyken sürekli onu mutsuz edecek cümleler kelimeler kurmak. Kimsenin kimseyi aşağı çekmeye hakkı yok. Dediğim gibi devam etseydi komple bağımı koparirdim. İnsanın bir derdi olur arkadasi ile dertlesir. Ama bunu her gün her gün dile getirmez o artık itici oluyor
Benimde 34 ten beri vardı ara ara 35 girince bu hafta daha da çoğaldı karnımda bir yere toplanıyor offf ama yamuk birşey oluyorEvet benim karnim da sürekli sert hemsire onlar sancı dedi ağrı acı olmuyor ama dedim ki benim hep oluyordu öyle kasilmalarim son haftalarda daha da sıklaştı
sanırım siz ilk konuyu yanlış anladınız. siz o zorlukları yaşadığınız dönemlerde yakın arkadaşınız olsaydım sizi daha fazla strese sokacak bir laf etmemek için çok dikkatli davranırdım. siz o zorlukları yaşarken gelip size bu daha ne ki bir de şu dönemleri gör diyerek gözünüzü daha da korkutmazdım. arkadaşın başına gelen böyle bir durum. yoksa konu zaten dertleşmek değil o çok ayrı. benim çevremde de öyle garip insanlar olduğu için biliyorum ki iyi niyetle söylemiyorlar. ben hamileyken sırtımda odun taşırdım diyen teyze de benimle dertleşmek anlamında söylemiyor mesela. her neyse içinde evlat sevgisi olan her anne mükemmel annedir bana göreEvet farklı. Ben 6 sene sonra bebek sahibi oldum ve tüp bebekle hamile kaldım. Çok zor süreçlerden geçtim. Erken doğum yaptım bebeğim 1 ay küvesde kaldı. Ne korkular yaşadım. Ne kadar ağladım üzüldüm. Bebek eve gelince sabahlara kadar uyumadım bişey olacak diye. En yakın arkadaşlarımada tabiki dertlerimi anlattım. Eğer bu yüzden beni azarlasalardı bir daha asla onlarla konusmazdım. Sizle ben farkl taradlardayız su anda o yüzden anlaşamayız. Sizler mükemmel anneler olarak devam edin.
Kuzum benim acildi ben çanta hazırlayamadım eşim eve gitti ne bulduysa almış:) bana şort gömlek pijama takımı getirmiş ama rahat edemedim çok. Bence askılı gecelik en iyisi çünkü üstü kapalı olursa emziremiyorsun, altı lastikli olursa göbeğini sıkıyor.Kızlaar peki sezaryen sonrası gecelik mi takım pijama mı? Hangisiyle rahat ettiniiz?berfuto @l3el3ekce @Chucky10
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?