- 11 Eylül 2018
- 327
- 452
- 103
- 28
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #34.481
Ben koyuyorum azıcık baharat çünkü mama gibi yapınca hiç yemiyor. Mesela bugün mantı yiyorduk biz sarımsaklı baharatlı yoğurdundan verdim yiycek mi diye bayıla bayıla yedi normalde yoğurdu bir kaç kaşık alıp bırakıyorduBir de kizim ek gidada cok bir sey istemiyor bugun ilikli et suyuna patates ve havuc yaptim icmedi( tarhanayi da icmedi dun nasil bir corba yapmaliyim ki en az 150 ml icsin onerisi olan var mi ? Acaba tuzsuz diye mi icmiyor ? Azcik atiyor musunuz yasakta olsa yoksa iciyorlar mi tizsuz da olsa???
Biz blw yapıyoruz sıvı hiçbir şey tüketmiyor tamamen katı + yoğurt falan hani. Su anne sütü sıvı alımı. Gayet yeterli çişli ve kakalı bezi. Çorba vermek zorunda değilsin yani. Haşladığın sebzelerin suyunuda kullandığın sürece vitamin değeri kaybetmezsin katıda versen olur pütürlüde. Ve diş zamanı yemiyorlar bambam 2 gündür azıcık muz kemiriyo bir ince dilim bile yemiyodurBir de kizim ek gidada cok bir sey istemiyor bugun ilikli et suyuna patates ve havuc yaptim icmedi( tarhanayi da icmedi dun nasil bir corba yapmaliyim ki en az 150 ml icsin onerisi olan var mi ? Acaba tuzsuz diye mi icmiyor ? Azcik atiyor musunuz yasakta olsa yoksa iciyorlar mi tizsuz da olsa???
9. Aya dek yememesi herhangi bir sorun teşkil etmez. En az 150 ml olmak zorunda değil. Tuz asla katma. Yememesi azıcık bile olsa tuz katılmış bir şey yemekten daha iyi.Bir de kizim ek gidada cok bir sey istemiyor bugun ilikli et suyuna patates ve havuc yaptim icmedi( tarhanayi da icmedi dun nasil bir corba yapmaliyim ki en az 150 ml icsin onerisi olan var mi ? Acaba tuzsuz diye mi icmiyor ? Azcik atiyor musunuz yasakta olsa yoksa iciyorlar mi tizsuz da olsa???
İshal diş belirtisiymiş evet biz baya deneyimledikSelam bilginiz vardır diye sormak istedim. Oğlum üst dişleri çıkarıyor kabarıklık iyice uçlara kadar indi. 3 gündürde ishal. Diş ishal yapar mı bilginiz var mı bu konuda?
Rahatlattınız beni teşekkür ederimİshal diş belirtisiymiş evet biz baya deneyimledik
benim kızım 4.5 aylıktan beri anne diyor 6 aydan sonra anneanne demeye başladı, böyle çoooook nadir mama ve baba diyor ama ne kadar istemli diyor emin değilim . ama bay bay filan onları hiç yapmıyor. ama mesela çok sevdiği birisi evden gidince kapı kapanır kapanmaz ağlıyorKızlar bebelerinizde ufaktan anne baba diyen gel işareti bay bay işareti yapan veya istediğini parmakla gösteren var mı? Dün doktor artık yavaştan bunları yapmaya başlar dedi. Ben sürekli tekrar ediyorum bolca konuşuyorum da karşıdan bi çaba yok suratıma sırıtıyo o kadarbirde ayrılık kaygısına adım attık. Hani diyoduk ya doğum sancısı gelirde anlamazsam diye ama geldiğinde anlamamak mümkün değilmiş. Heh! Dejavu yaşattı. Acaba bu ayrılık kaygısı mı demeye ne hacet üstünden geçiyomuş insanın
caanım sabah kızıma avakado verdim ama bu kadar yedi bunu da hepsini yemedi zeytinyağlayıp vermiştim, yumurta sarısını verecektim ama avakadoyu ittirdiği için bir süre sonra vermedim şimdi onu arada vermeye çalışayım mı yoksa mesela şimdi uykudan uyanınca neler verebilirim biraz ek gıdada bocalıyorum da kolay ne yapabilirim hızlıcaKızlar bebelerinizde ufaktan anne baba diyen gel işareti bay bay işareti yapan veya istediğini parmakla gösteren var mı? Dün doktor artık yavaştan bunları yapmaya başlar dedi. Ben sürekli tekrar ediyorum bolca konuşuyorum da karşıdan bi çaba yok suratıma sırıtıyo o kadarbirde ayrılık kaygısına adım attık. Hani diyoduk ya doğum sancısı gelirde anlamazsam diye ama geldiğinde anlamamak mümkün değilmiş. Heh! Dejavu yaşattı. Acaba bu ayrılık kaygısı mı demeye ne hacet üstünden geçiyomuş insanın
Yarım muzcaanım sabah kızıma avakado verdim ama bu kadar yedi bunu da hepsini yemedi zeytinyağlayıp vermiştim, yumurta sarısını verecektim ama avakadoyu ittirdiği için bir süre sonra vermedim şimdi onu arada vermeye çalışayım mı yoksa mesela şimdi uykudan uyanınca neler verebilirim biraz ek gıdada bocalıyorum da kolay ne yapabilirim hızlıca
Yok ya bi baba diyo bi abba diyo sonra cıbırca bişeyler geveleyip tükürüyorKızlar bebelerinizde ufaktan anne baba diyen gel işareti bay bay işareti yapan veya istediğini parmakla gösteren var mı? Dün doktor artık yavaştan bunları yapmaya başlar dedi. Ben sürekli tekrar ediyorum bolca konuşuyorum da karşıdan bi çaba yok suratıma sırıtıyo o kadarbirde ayrılık kaygısına adım attık. Hani diyoduk ya doğum sancısı gelirde anlamazsam diye ama geldiğinde anlamamak mümkün değilmiş. Heh! Dejavu yaşattı. Acaba bu ayrılık kaygısı mı demeye ne hacet üstünden geçiyomuş insanın
Maşallah algısı Yüksek bir çocukbenim kızım 4.5 aylıktan beri anne diyor 6 aydan sonra anneanne demeye başladı, böyle çoooook nadir mama ve baba diyor ama ne kadar istemli diyor emin değilim . ama bay bay filan onları hiç yapmıyor. ama mesela çok sevdiği birisi evden gidince kapı kapanır kapanmaz ağlıyor
Anne yerine başka bişy de diyebilirMaşallah algısı Yüksek bir çocukanne desin istiyorum bende bir an önce
Yaa bu kadar mı aynı olurız jahsjjjahdgj ya doktor öyle dedi bizimkinin tek amacı yürümek asla başka bişeyle ilgilenmiyor biliyorum doğal bir süreç ama insan merak ediyor işte o zaman bende beklemiyorumYok ya bi baba diyo bi abba diyo sonra cıbırca bişeyler geveleyip tükürüyor
Gel gel
Bir bir
Alkış alkış
Diye öğretmeye çalışıyorum, hakaret eder gibi suratıma bakıyo. N’oluyo bu koca kadına der gibi aşağılıyo bakışlarıyla sonra aktivite masasına geri dönüp toto sallıyo.
Ben bu bebemde şunu anladım her bebek bir şeye odaklanıp önce onu geliştiriyor. Benim kızım kafayı ayakta durup yürümeye takmış ve diğer her şey teferruat ona göre.
Bugün aktivite masasından küçük arabasına doğru döndü diğerini bırakıp arabayı tuttu ve arabayı ileri geri yapmaya başladı. Ben şok.
Küçük topu eğilip yerden aldı (benim desteğimle) ayağa kalktı geri ve büyük bir cesaretle tüm destekleri bırakıp iki eliyle topu tuttu ısırmaya başladı.
Bunlar hep saniyelik tabiki ama 8. Aya girmemiş bebek için büyük cesaret.
Benimkinden 10 aydan önce cilveli sözler ve hareketler beklemiyorum
Ahaahhaha serseri yaaaAnne yerine başka bişy de diyebilir
Mesela 3 yaşına kadar ilk çocuuum bana adımla seslendibir arada anniiiiiiiiş diyordu. Okula başlayınca özledi ve anamm kadın anam moduna girdi.
Çok iyi yaaAnne yerine başka bişy de diyebilir
Mesela 3 yaşına kadar ilk çocuuum bana adımla seslendibir arada anniiiiiiiiş diyordu. Okula başlayınca özledi ve anamm kadın anam moduna girdi.
Aynen öyle.Çok iyi yaabaşı sıkışınca annem
Yaaa bende değilim aslında bırak seneleri 3 5 ay sonra elimi bile tutmak istemeyecek alıp başını yürümek istiyecek ama dün tuvalete giremedim yaa bildiğin afedersin çocuğu duşta yıkarken sıcak sudan altıma kaçırdım ahahahaAynen öyle.
İşlerine geldiği gibi
Ayrılık kaygısı içinde bol bol sarılın sevişin ya sonra tamamen ayrılık gerçekleşince bu kucaklaşmalar özleniyor :) ben anneeemmmm diye diye sarılıp geziyorum her an. Şikayetçi de değil yengeç kılıklı :) çok seviyor teması hahaha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?