• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Yarım muz
Bir kaşık (su veya yoğurt)
1 kaşık (göz kararı eklersin) un (tam buğday olur yulaf olur pirinç unu olur farketmez)
Yumurta sarısı
Birazcık kabartma tozu veya karbonat (bence koyulmasa da olur)
Çırp çırp çırp yanmaz tavada hemen üç beş yumuşacık pankek oluyor.
Bunu kahvaltıda da verebilirsin öğlen de. Ver eline öğüre öğüre yesin. Yediği kar yemediği kargalara güvercinlere yem oluyor.
Benim kız bir ince dilim de limon hüpletiyo:)

2 yemek kaşığı ev yoğurdu
1 yumurta (ben çorba yaparken artık yumurtanın tamamını kullanıyorum)
Bir yemek kaşığı pirinç unu
Çırp çırp çırp
Önceden haşlamış olduğun tel şehriye veya pirinçlerle karıştır
Mis gibi yoğurt corbası
İstersen az zyağı ve nane eklersin
Naneler olduğu gibi beze çıkıyo 😃

Benim kız asssla löps löps yemiyo. Üç dört tane çay kaşığı yiyip bırakıyor hem de çok açken veriyorum 😀 sonra eline ekmek içi tutuşuyorum (çünkü ağlıyo görünce, ver diyo) biraz da onu kemiriyor

En sonunda akşama doğru yine muz filan veriyorum meyve filesinde severek yiyor parmak kadar muz parçasını

Akşam yemeğinde geçen gün brokoli haşlamıştım bir kaç dal ona da verdim kemirdi sevdi

Fikir olun diye paylaştım. Öyle ahım şahım yemiyor ne giderse kar olarak bakıyorum ama yapmadığım günler de oluyor. Öğün atladığımız da oluyor. 1 yaşına kadar ana yemek anne sütü ya da mamadır.
Çok teşekkürler okuyup yapacağım

Kızlar kızlar şükretmediköe azalıyor bu uyku 😂 45 dk sabahtan bir de 36 dk az önce uyudu uyandı . Bu az gündüz uykusu gelişimini etkiler mi canlar ne yapmak gerekir bilen söylesin ?

Kızlar bebelerinizde ufaktan anne baba diyen gel işareti bay bay işareti yapan veya istediğini parmakla gösteren var mı? Dün doktor artık yavaştan bunları yapmaya başlar dedi. Ben sürekli tekrar ediyorum bolca konuşuyorum da karşıdan bi çaba yok suratıma sırıtıyo o kadar 😀 birde ayrılık kaygısına adım attık. Hani diyoduk ya doğum sancısı gelirde anlamazsam diye ama geldiğinde anlamamak mümkün değilmiş. Heh! Dejavu yaşattı. Acaba bu ayrılık kaygısı mı demeye ne hacet üstünden geçiyomuş insanın 🤣
Gel gel yapıyor benim kızım gel de diyor, alkış bay bay falan yok henüz. mama, meme, baba diyor, anne diyor ama çok net değil genelde ağlarken babası kucağına alırsa ve o an beni isterse anne diyor o kadar 😂

kızlar ilk doğum yaptıktan sonra emzirirken göğüs ucum çok kaşınıyordu kızım içince kaşıyor gibi oluyordu aradan 7 ay geçti şimdi tekrar öyle kaşıntı oldu böyle bir durum yaşayan var mı ?

Kızlar bebelerinizde ufaktan anne baba diyen gel işareti bay bay işareti yapan veya istediğini parmakla gösteren var mı? Dün doktor artık yavaştan bunları yapmaya başlar dedi. Ben sürekli tekrar ediyorum bolca konuşuyorum da karşıdan bi çaba yok suratıma sırıtıyo o kadar 😀 birde ayrılık kaygısına adım attık. Hani diyoduk ya doğum sancısı gelirde anlamazsam diye ama geldiğinde anlamamak mümkün değilmiş. Heh! Dejavu yaşattı. Acaba bu ayrılık kaygısı mı demeye ne hacet üstünden geçiyomuş insanın 🤣
Benimki henüz bilinçli bişey demiyor ama arada takılıp ba ba ba ma ma ma diyor eğitim bilimlerinde zaten babıldama dönemi olarak geçiyor bu yüzden babayı anneden önce söylüyorlar aslında bilinçli baba demiyor sonra bir bakıyor ki bu herif ba ba deyince aşırı seviniyor bari baba deyimde sevinsin gariban diyor 🤣

Yarım kaldı burada devam edeyim:)
Sen konuşmaya devam et o kaydediyor hiç beklemediğin bir anda da konuşuveriyorlar mucize gibi.
Ayrılık kaygısı bizimde tavan babaya gitmek için can atıyor ama anneyi bırakmak istemiyor ağla ağla içi çıktı ikimizin kucağına oturttuk yarısı onda yarısı bende danaya ortak girdik🤣

Benimki henüz bilinçli bişey demiyor ama arada takılıp ba ba ba ma ma ma diyor eğitim bilimlerinde zaten babıldama dönemi olarak geçiyor bu yüzden babayı anneden önce söylüyorlar aslında bilinçli baba demiyor sonra bir bakıyor ki bu herif ba ba deyince aşırı seviniyor bari baba deyimde sevinsin gariban diyor 🤣
Evet yaa hava atıyodu doktora gidince sordum yok henüz değil demişti bizimki bozul allah bozul 🤣

Yarım kaldı burada devam edeyim:)
Sen konuşmaya devam et o kaydediyor hiç beklemediğin bir anda da konuşuveriyorlar mucize gibi.
Ayrılık kaygısı bizimde tavan babaya gitmek için can atıyor ama anneyi bırakmak istemiyor ağla ağla içi çıktı ikimizin kucağına oturttuk yarısı onda yarısı bende danaya ortak girdik🤣
Ay şaka 🤣 keşke bizimde öyle olsa baba kim? Anam canım anam mod on 🤣
Yaa çok sevindim sürekli konuşuyorum çünkü inşallah başlar yakında 🙏🏻

Ay şaka 🤣 keşke bizimde öyle olsa baba kim? Anam canım anam mod on 🤣
Yaa çok sevindim sürekli konuşuyorum çünkü inşallah başlar yakında 🙏🏻
Bizim baba sürekli yaramazlık öğrettiği için babaya çıldırıyor anayı da bırakamıyor dengesi bozuldu🤣
Her fırsatta ver babaya baba modunu aç
Yakındır başlar bu ay bitmeden konuşması taklit etmeler hele o zaman çıldıracaksın, bende el göz burun kulak öğrensin diye şarkı uydurdum hem söylüyorum hem gösteriyorum önce kendimde sonra onda ona bayılıyor burun deyince mesela burnunu kırıştırıyor göz deyince gözünü açıp kapatıyor herhalde öğrenmeye başlıyor ama asıl amacı eğlenmek şuanlık.

Bizim baba sürekli yaramazlık öğrettiği için babaya çıldırıyor anayı da bırakamıyor dengesi bozuldu🤣
Her fırsatta ver babaya baba modunu aç
Yakındır başlar bu ay bitmeden konuşması taklit etmeler hele o zaman çıldıracaksın, bende el göz burun kulak öğrensin diye şarkı uydurdum hem söylüyorum hem gösteriyorum önce kendimde sonra onda ona bayılıyor burun deyince mesela burnunu kırıştırıyor göz deyince gözünü açıp kapatıyor herhalde öğrenmeye başlıyor ama asıl amacı eğlenmek şuanlık.
Ay çooook tatlı maşallah 🥲 tamam yapıcam bende ingiliççe söylüyorum ama ne anlasın bu mağara adamı 🤣

Bizde sizin durumun tam tersi Ba ba ba diye tekrarlıyor diye eşime diyorum ki baba baba diyor sevinmiyor musun, yaa çok tatlı falan eşim de bana cevap olarak diyor ki bilinçli demiyor ki 🤦‍♀️

Ay çooook tatlı maşallah 🥲 tamam yapıcam bende ingiliççe söylüyorum ama ne anlasın bu mağara adamı 🤣
Anlamadıkları yok bunların sen devam et İngilizceyede sen deyince kafa dank etti bende başlayayım insan bazen bildiği şeyi unutuyor, benim büyük oğlumun dile yatkınlığı vardı aynı senin gibi bebeklikten itibaren şarkı söyleyip kelimeleri söylerdim şimdi 2 yabancı dili var ana dili gibi kullandığı okulda öğretmenlerden daha pratiği iyi İnternet oyunlarında chat yapmaktan 🤣

Salyalar sümüklrr hırıltılar veee öksürüklerle merhaba 😔 bugün acile gittik doktor agumentin bid yazmış bide ventolin. Ben de hastayım bana antibiyotik yazmış ama iki etken madde de süte geçiyor yazıyor prospektüste o yüzden sığındım bal sarımsağa🥴 Agumentin toz sulandırıp şurup yapılandan, 1 çay kaşığı dedi dr, var mı daha önce yaşayan kullanan, ilaç sevmiyorum ama sevmiyorum diye bebişi heba etmekten korkuyorum akciğerler hassas konu malum 😞

Dede mama baba diyor ama bilinçsizce babildama döneminde olduğu için :) ama alkış, gel gel yapıyor. Bir de gel oğlum gidelim falan diyince hemen ellerini açıyor kucağıma alayım diye yada su ister misin diyince ağzını açıyor 🥹 çok mutlu oluyorum böyle basit şekilde de olsa anlasabilince:)

Anlamadıkları yok bunların sen devam et İngilizceyede sen deyince kafa dank etti bende başlayayım insan bazen bildiği şeyi unutuyor, benim büyük oğlumun dile yatkınlığı vardı aynı senin gibi bebeklikten itibaren şarkı söyleyip kelimeleri söylerdim şimdi 2 yabancı dili var ana dili gibi kullandığı okulda öğretmenlerden daha pratiği iyi İnternet oyunlarında chat yapmaktan 🤣
Aaa maşallah maşallah tam gaz devam o zaman 🤣

Back