2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Bizde baba dede takılıyoruz ama doktora sormuştum henüz bilinçli söylemez 9 10 ay civarı anca demişti ama olsun
Ya bizde de bilinçsiz babildama var ama Happy Kids uygulamasında bir grup anne bilinçli şekilde diyor falan diyince bir kötü oldum acaba biz mi geri de kaldık diye

Ya bizde de bilinçsiz babildama var ama Happy Kids uygulamasında bir grup anne bilinçli şekilde diyor falan diyince bir kötü oldum acaba biz mi geri de kaldık diye
Yok be yaaa rahat ol başlayınca tam başlar bence susturamayız

Bak şimdi çok sinir olduğum bişey yazıyorum. Uyku eğitimi için bir "uzmana" sordum. İşte 7.5 aylık 4 uyku yapıyo duruma göre 5 uyku. Gece uykusunda sorun yok iki defa karnını doyurmak için mıkırdanıyo emzirip yatırıyorum dedim. Hiç bişey sormadan etmeden 4 5 uyku çok 2 veya 3e düşürün dedi. Neye göre arkadaşım? Gece uyanmadan uyuyabilirmiş acıkmazmışmış artık. İyide uyanmıyo ki hareketleniyo ben alıyorum emzirip yatırıyorum. Ee nereye kadar böyle? Sanane yaa uyuz oldum. Ve asla uyku saatlerinden yattısından kalktısından dertlenmedim benim problemim ayakta memede sallanarak uyuması mevzu bu. Aldı bambaşka yerlere götürdü sanki benim çocuğum yanlış uyuyomuş gibi sanki ben çok ters olmaması gereken cık cık cık bişey yapıyomuşum gibi. Uydurmuş aylara göre bir tablo böyle olmalı diye tutturuyo bir kalıba sokuyo. Akşam akşam sinirlerimi zıplattı.

Bence o uzman senden eğitim alsın

2 çocuğum siyahla beyaz gibi kuzeyle güney gibi yazla kış gibi birbirinden o kadar farklılar ki. Kardeşler bile farklıyken tüm bebekler tüm bebeklerin aynı kalıba sokulması çok saçma. Evet belli başlı şeyler var dikkat edilmesi gereken standartlar diyelim buna ama her ev ve aile aynı standartlarda olmadığı için de basma kalıp kurallar tüm bebekler için geçerli olmuyor. Konudan bağımsız yazdım bunu. Uyku konusunda ise emin ol zamanı gelince sorunun hallolacak. Desteksiz uyku için biraz küçükler ama ve bambam diş çıkarma ve diğer konularda hızlı ilerlediği için bundada başı çekecek. Şuan için ufak tefek engelleri var diş çıkarma döneminde olması mesela u yüzden belki annesi ile daha yakın temasta olmak istiyor bile olabilir.

Bana da öyle demişti biri gün içinde 3.5 saat falan uyuduğunu duyunca çok fazla demişti o zaman kızlar 5 aylık bile değildiler. Nesi çok anlayamadım bir de uykuyu nasıl azaltacağız uyumayınca inanılmaz huysuz oluyo bizimkiler ve ağlıyorlar sürekli

Yaa tabi ki bak iki çocuğunda farkı yaşamışsın mesela. Dediğin gibi her evin dinamiği farklı. Bu kadar sert hatlarla bu böyle olmalı şu şöyle olmalı tribi benim çok asabımı bozuyor. Bezmiş bir anneye denk geliyor işte sonra çocuğunun ihtiyacı doğrultusunda değilde yooo uzman böyle dedi doğrultusunda hareket ediyo napsın. İnan o konuda bezdim üst dişler çıktı heh dedim tam vakti iki gündür üstlerin iki yanı şiş geliyolar yine ısırıp duruyo emzirirken heralde bu çocuk dişleri sıralayınca rahata ericez ancak

Hay allahım işte delirmece o kadarlık çocuğun işi ne olur uyumak olur zaten. Valla hiç azaltma niyetim yok nasıl istiyosa öyle yapıyorum uykusu gelince uyutuyorum yoksa kaldırıyorum bıraktım peşini o işin

En uyumayan çocuk bile diş çıkarmayı 2 yaşında tamamlandığında kendi uyuyor. Diş faktörü çok etkiliyor bence. Benim için dokto, pedagog yada uzmanın çocuğunun olması önemli bekara karı boşamak olayı çocuk psikiyatrisi arkadaşım var kendi çocuklarına tecrübelerini uygulayamıyor teknoloji ile ilgili kendi sunum yaptığı eğitimde çocuklar durmadığı için telefonunu vermişti terzi söküğünü dikemiyor işte bazende şartlara göre davranmak gerekiyor teori ile hayatın gerçekleri çok farklı demişti

ay o nasıl uzmanmış her çocuk aynımıki bunun aylara göre tablosu olsun valla kızım gece kalkmıyo ama kalksada emzirir yatırırım naaıl engellicwmki uyanmasını uykusu gelir uyuturum yok daha uyku saatin gelmedi desem ne anlicak bebekki her bebek farklı sen o uzmanı boşver bildiğin yoldan devam sallama kısmına gelince bende sallıyorum oğlumu sallamamak için kucakta gezerek uyutmaya alıştırmıştım burnumdan geldi sallayarak gayet rahatım biraz büyüyünce zaten kendi kendine uyur oğlum gezerek uyumayı bıraktıysa kızım sallanmayı hayli bırakır çocuğun ihtiyacını senden iyi kimse bilemez ne kadar uzmanda olsa allah öyle bir sezgi yetneği vermişki anneye sütün bile bebeğinin ihtiyacına göre şekilleniyo sen bildiğin yoldan devam

kızlar galiba yine mastit oldum sağ göğsüm aşırı ağrıyo ve sıtma tutuyo baş ağrısıda başladı gözlerim yanıyo oğlumda hiç olmamıştı kızımda sürekli oluyo sık sıkta emzirdiğim halde şimdi kahvaltı yapıp bi ağrı kesici içicem ama hiç kahvaltı hazırlayacak dermanım bile yok eşimde bugün işe başladı daha önce olduğunda yavaş yavaş masaj yapmıştı çok iyi gelmişti şimdi kalkim bişeyler yiyip ilaç içimde bir sıcak duşa girerim inşallah çabuk geçer

Kızlar bebislerde anne, baba, mama gibi kelimeler çıkmaya başladı mı yani bilinçli diyor mu:)
Günaydınlar benim kızım bana mama diyor, canım kızım beni sadece kocaman bir meme olarak görüyor gece uyanınca mamaaa diye ağlıyor gözü kapalı tabi ben gülmekten uyandırıyorum çocuğu

Kızlar bu arada kahvaltıya geçtik biz de bana tarifler verir misiniz yumurta sarısı lor verdim bugün ama ne yapabilirim başka ? Avokado Labne de var aklımda ceviz var her gün aynı şeyleri de vermeyeyim diyorum ama

Ya en sinir olduğum şeylerden biri oldu çocukları kalıba sokmak (gerçi benimki girmediği için olabilir) mesela hala yenidoğan gibi saatte bir iki saatte bir emmek istiyo.
Benimki sallanarak uyumuyo ama memede uyuyo, bi yandan bunu kesmek istiyorum ama yandan da çok rahat. Al memeye uyusunn bazen keyfi yerindeyse yanıma yatıp pışpışla uyuyo, bazen evi turlamamı istiyo, bazen tavana bakarak dalıyo. Tamamen keyfine göre yani. Ama her türlü destek istiyo ve ben normal karşılıyorum. Çünkü ben de destekle uyuyorum kendim bile desteksiz beceremiyorken daha yaşı bile olmayan bebeden beklemek biraz saçma geliyo.

Kesinlikle yaa çok basma kalıp söylelenene takılmamak lazım uymuyo işte. Şimdi o kadıncağızın kocası nerdeymiş sunum yaparken bakamamış mı çocuklara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…