- 12 Temmuz 2016
- 4.289
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.164
- 158
- 31
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #34.081
Her bebeğin gelişim hızı kendine has işte acelemiz mi var diyo bücürYapmıyo amatek derdi kucakta evi turlamak, turlarken aynalara bakmak. Aynalar arasında koşturup duruyoruz diş de gece ağlayarak uyanıyo, muhtemelen çok rahatsız ediyo ama çıkamadı bi türlü. Ama hem çok yiyo hem çok emiyo, fazlasını da pat diye kusuveriyo ahshhdxhxhxh sürekli kusmuk kokuyorum
Geçen 6 ay aşısı için sağlık ocağına gittik, neyse ebe tarttı, boyuna falan baktı, aaa bu çocuk normal hatta tombik duruyo, nasıl düşük persentilde olabilir diyovalla nasıl olabilir ben de anlamıyorum. Ek gıdada çok yiyo diye kesin kilo almıştır diyodum, o da yok. 2 haftada 100 gram anca almış.
Bende çorba ve pire tarzi veriyorum.Benim bebeğimde ciddi yeme sorunu var. Kesinlikle yemiyor en fazla iki uç kaşık verebiliyorum. Ve ben daha hiç pankek falan tarzı katı bir şey vermedim. Korkuyorum eline vermeye. Hep çorba tarzı. En fazla buharda haşlayıp ezip yedirmeye çalışıyorum ama o kadar az yiyor ki.
Daha çoook küçükler yaa asla sorun değil bence. Bende hep kaşıkla verirken güç bela bin bir şebeklikle bikaç kaşık yedirebiliyodum. O yüzden blw başladım. Zaten yemiyo bari böyle yemesin bir beceri kazanır en azından diye. Çocuk yemeye başladı meğer kendi yemek istiyomuş. İki parmağının arasında ezilen her şeyi gönül rahatlığıyla ver zaten o beceri var onlarda kendi kendilerine hallediyolar büyük bir parça alsa mesela öksürüyo öğürüyo çıkarıyor.Benim bebeğimde ciddi yeme sorunu var. Kesinlikle yemiyor en fazla iki uç kaşık verebiliyorum. Ve ben daha hiç pankek falan tarzı katı bir şey vermedim. Korkuyorum eline vermeye. Hep çorba tarzı. En fazla buharda haşlayıp ezip yedirmeye çalışıyorum ama o kadar az yiyor ki.
Mesela ne verebilirim. Aşırı canım sıkılıyor kendimi o kadae yetersiz hissediyorum ki.Daha çoook küçükler yaa asla sorun değil bence. Bende hep kaşıkla verirken güç bela bin bir şebeklikle bikaç kaşık yedirebiliyodum. O yüzden blw başladım. Zaten yemiyo bari böyle yemesin bir beceri kazanır en azından diye. Çocuk yemeye başladı meğer kendi yemek istiyomuş. İki parmağının arasında ezilen her şeyi gönül rahatlığıyla ver zaten o beceri var onlarda kendi kendilerine hallediyolar büyük bir parça alsa mesela öksürüyo öğürüyo çıkarıyor.
Muz ve avokadoyu avucuyla kavrayacak kalınlıkta işaret parmağının uzunluğunda ver. Önce o ikisini dene kocaman parça bile ısırsa boğazını acıtmadan kayar gider hemde sen korkunu yenersin. Bende aynı duyguyla giriştim bu işe. Ve daha 2.haftamızdayız çok güzel değişimler var eminim sende görüceksin. Onun dışında koy yoğurdu önüne mıncıklasın eline bulaşsın emsin. Sonra omlet yaparsın şerit şerit kesip aynı mantıklı verirsin.Mesela ne verebilirim. Aşırı canım sıkılıyor kendimi o kadae yetersiz hissediyorum ki.
Masaalah sen baya baya menü yapıyorsun.Bugün kerevizli mücver yaptım mevsim sebzesi malum. Yumuşak tuttum harcı yumuşacık oldu mücverler emince parçalanacak kadar. Kakalayın kerevizleri bebelere ehehehiki parmak kereviz bir parmak havuç buharda haşlayın ezin + tercih ettiğiniz un + zeytinyağ + yumurta tereyağlı tavada arkalı önlü pişir yallah habibi
Ben bir gün önceden planlıyorum menüyü ki malzemeleri ayarlayayım diye sizede yazayım fikir olsun en sinir olduğum şey bugün ne pişirsem mevzusuyarının menüsü kahvaltıda cevizli pekmezli omlet + bebe labnesi + çeyrek avokado öğlen pırasalı kıymalı köfte + sebzeli makarna + yoğurt arada derede bir yerde de armut itelerim
Mis gibi hem probiyotik hem protein hem su içmiyosa sıvı ihtiyacınıda karşılarMasaalah sen baya baya menü yapıyorsun.
Benim kız yoğurdu direk çok sevmesi
Bende ayran yapip veriyorum. Ev yoğurdu zaten sulanmaya müsait kendi suyuyla cirpiyorum.
Çok teşekkür ediyorumMuz ve avokadoyu avucuyla kavrayacak kalınlıkta işaret parmağının uzunluğunda ver. Önce o ikisini dene kocaman parça bile ısırsa boğazını acıtmadan kayar gider hemde sen korkunu yenersin. Bende aynı duyguyla giriştim bu işe. Ve daha 2.haftamızdayız çok güzel değişimler var eminim sende görüceksin. Onun dışında koy yoğurdu önüne mıncıklasın eline bulaşsın emsin. Sonra omlet yaparsın şerit şerit kesip aynı mantıklı verirsin.
Rica ederiimÇok teşekkür ediyorum
Sadece mama içiyor desem doğru olur canım. Mama günde 20 ml filan sağınca çıkarsa veriyorum. Normal aptamil değil de, aptamil presyneo versiyonunu içiyor. Sıvı kakası. 5 günde bir filan yapıyor. Doktor sorum yok dedi. Seninki de emmiyor mu?
Teşekkür ettik tarifler harika gerçekten ama ben daha makarna köfteye geçmedim korkuyorum açıkçası diş de yok bizde verebilir miyim acaba ya minik minik yapıpBugün kerevizli mücver yaptım mevsim sebzesi malum. Yumuşak tuttum harcı yumuşacık oldu mücverler emince parçalanacak kadar. Kakalayın kerevizleri bebelere ehehehiki parmak kereviz bir parmak havuç buharda haşlayın ezin + tercih ettiğiniz un + zeytinyağ + yumurta tereyağlı tavada arkalı önlü pişir yallah habibi
Ben bir gün önceden planlıyorum menüyü ki malzemeleri ayarlayayım diye sizede yazayım fikir olsun en sinir olduğum şey bugün ne pişirsem mevzusuyarının menüsü kahvaltıda cevizli pekmezli omlet + bebe labnesi + çeyrek avokado öğlen pırasalı kıymalı köfte + sebzeli makarna + yoğurt arada derede bir yerde de armut itelerim
Minik hiçbişey vermiyosun canım asıl o boğazına takılır 9 10 aydan önce küçük parçalı yiyecek yok. Kalın kocaman burgu makarna var onlar olur köfte verme mücver ver istersen krep ver ezsin damağıylaTeşekkür ettik tarifler harika gerçekten ama ben daha makarna köfteye geçmedim korkuyorum açıkçası diş de yok bizde verebilir miyim acaba ya minik minik yapıp
ya ben aşırı korkuyorum genzine kaçıcak falan diye hiç daha çorba püre dışında katı eline verilecek bişey denemedim deneyemiyorum oğlumdada aynıydık ilk doğduğu gün genzine anne sütü kaçtı bir hafta yeni doğan yoğun bakımda yattı sonrada doktor çok dikkat edin 1 yaşına kadar sürekli genzine kaçırmalar tekrarlayabilir falan diyince baya diken üstündeydik şimdi kızımdada en ufak öğürmesinde çok korkuyoruz ve henüz pütürlü bişey bile veremedim korkumdan ne verirsem tamamen pürüzsüz kıvama getiriyorum ve hep ben yediriyorum benden başkası bişey verince bile diken üstünde oluyorumDaha çoook küçükler yaa asla sorun değil bence. Bende hep kaşıkla verirken güç bela bin bir şebeklikle bikaç kaşık yedirebiliyodum. O yüzden blw başladım. Zaten yemiyo bari böyle yemesin bir beceri kazanır en azından diye. Çocuk yemeye başladı meğer kendi yemek istiyomuş. İki parmağının arasında ezilen her şeyi gönül rahatlığıyla ver zaten o beceri var onlarda kendi kendilerine hallediyolar büyük bir parça alsa mesela öksürüyo öğürüyo çıkarıyor.
Çok üzüldüm kötü bir deneyim yaşamışsın gerçektenya ben aşırı korkuyorum genzine kaçıcak falan diye hiç daha çorba püre dışında katı eline verilecek bişey denemedim deneyemiyorum oğlumdada aynıydık ilk doğduğu gün genzine anne sütü kaçtı bir hafta yeni doğan yoğun bakımda yattı sonrada doktor çok dikkat edin 1 yaşına kadar sürekli genzine kaçırmalar tekrarlayabilir falan diyince baya diken üstündeydik şimdi kızımdada en ufak öğürmesinde çok korkuyoruz ve henüz pütürlü bişey bile veremedim korkumdan ne verirsem tamamen pürüzsüz kıvama getiriyorum ve hep ben yediriyorum benden başkası bişey verince bile diken üstünde oluyorumaşamıyorum bu korkuyu şuan bazen biberona bisküviyle falan mama verip eline veriyorum ama tabiki hiç yanından ayrılmıyorum ve sürekli müdahale halindeyim
artık aşmaya çalışıyorum ama çok başarabildiğim söylenemez yinede denicem muz gibi şeylerle çok kısıtlamak istemesemde korkum el vermiyo yoksa ben ne versem seve seve yicek yiyodaÇok üzüldüm kötü bir deneyim yaşamışsın gerçekteniyi olmasına sevindim birde şöyle düşün ama anne sütü verebileceğin en sıvı şey o genzine kaçmış tamamen püre yapmanın da garantisi yok parçalı katı vermeninde Allah korusun olacağı varsa her iki türlüde olacak zaten
Yavaş yavaş artık ne kendini ne onu ürkütmedenartık aşmaya çalışıyorum ama çok başarabildiğim söylenemez yinede denicem muz gibi şeylerle çok kısıtlamak istemesemde korkum el vermiyo yoksa ben ne versem seve seve yicek yiyoda
Mamayı tam duymadım sadece biz yerken mama der gibi şapır şapır yapıyor.Babayı 1 aydır söylüyor şimdilerde daha bilinçli ama.Anne bugün ilk defa duydum yada ona benzettimKızlar bebislerde anne, baba, mama gibi kelimeler çıkmaya başladı mı yani bilinçli diyor mu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?