- Konu Sahibi mutlutablo
- #9.321
Geri sayım başladıKızlaaar son 99 benim Allah'a şükür ayrı bı motive oluyor insan![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geri sayım başladıKızlaaar son 99 benim Allah'a şükür ayrı bı motive oluyor insan![]()
Evet daha hızlı geçiyor diyorlar 99 dan sonrası içinGeri sayım başladı![]()
![]()
Sağlık ocağında genel kan bakıldı bana açlık şekerim düşük çıktı ordaki doktor bu değerlere göre yüklemeye gerek yok dedi kilolu olduğum ve ailede şeker olduğu halde tabi bı dahaki kontrolde doktoruma yine tahlilleri gösterip danışacamOyy yerim onu ya masallah masallah
Bizde 24+4
1 hafta ileri 1 hafta geri pek takmiyorlar sende takilma zaten
Ben 1 aydir bebisi gormedim yarin yakindaki polikliniğe gidicem seker yuklemesi vakti geldi ya kararsizim buradaki doktor cok tatli ona daniscam kendi doktorum hep tup bebek kisminda o yuzden asistanlara danismak istemedim hareketleri herseyi iyi gibi duruyor
Simdi biz 24-25 haftayken 6.ay mi bitiyormus? 6.aya girmiyor muyuz?![]()
Ben ay hesabı ile ilgili bir şey bulmuştum :)Sağlık ocağında genel kan bakıldı bana açlık şekerim düşük çıktı ordaki doktor bu değerlere göre yüklemeye gerek yok dedi kilolu olduğum ve ailede şeker olduğu halde. İstersen sende önce kanda baktır riskli çıkarsa ona göre yaptırırsın
Hafta olarak hesaplarsak 24.hafta 6 ay bitmiş oluyor ama ay hesabına girince her aydan 2 veya 3 gün kalıyor ya 28in üzerinden yani 3 aylık olması için 13 haftalık olması gerekiyor 6 ayın bitip 7 ye girmemiz içinde 26 haftanın bitmesi gerekiyor yani şuan 6.ayımızın bitmesine 1 buçuk haftamız kaldı(inşallah anlatabilmişimdir bende baya karıştırmıştım yeni çözüyorum
)
Ama doktorlar halk arasında aylık yaygın olduğu için 6.ayin bitiyor diyorlar onlar ay hesaplamıyor ay hesabı yapılırsa 9 ay 15 gün olması için 43.haftada doğum olması gerekiyor hafta hesabıyla 36.hafta itibariyle doğuma hazır olun deniliyor![]()
Hiç internetten bakmadım kendim her aydan kalanı haftaya çevirip hesaplıyordum ama bizim hamileliğe Şubatta denk geldiği için aynen böyle oluyorBen ay hesabı ile ilgili bir şey bulmuştum :)
21+3 günlük = 5 Aylık
25+5 günlük = 6 Aylık
30. hafta = 7 Aylık
34 + 2 günlük = 8 Aylık
38 + 4 günlük = 9 Aylık
Bana da herkes balık gibi dönmesi lazım diyordu ama ben şimdiye kadar hiç öyle bir şey yaşamamıştım. Sadece arada tekme atıyor gibi hissediyordum ama 24. haftada zaten çok da kuvvetli tekmeler atamıyor, gayet cılız, kısa süreli vuruşlar. Ben de dün sizin gibi doktora sordum. Merak etmeyin ben ultrasonda hareket ettiğini gördüm dedi, konuyu kapattı. Sanırım asıl hareketlenmeler daha sonra başlayacak.Dün doktor kontrolüm vardı. Bana dedi ki:
'Bu haftalarda hareket etti / etmedi diye takılma
30. hafadan sonra takip etmen lazım. Sana nasıl takip edeceğini anlatacağım' dedi
O yüzden içiniz rahat olsun :)
Bazı günler dediğiniz gibi daha hareketsiz oluyorlar, bazı günler yerlerinde durmuyorlar
Banada bakabilir misin canım rica etsemMerhaba tabiki bakabilirim. Ama bu görüntü çok bulanık daha net yok mu
çok yorulduğum ya da hareket ettiğim günlerde ben de az hareket hissediyorum. ister istemez bir hareket ettirme moduna giriyorum. çok normal bence. en son doktor kontrolü ne zamandı? hafif ıslaklık bazen bende de olabiliyor, ama bazen psikolog niyetine doktora da gidip kafa rahatlatabiliriz, neden olmasın, belki iyi gelirHaftalar ilerledikçe endişeler mi artıyor bana mı öyle geliyordün bebeğin hareketlerini az hissettiğim için endişelendim akşam çikolata meyve vs derken bebek az da olsa üç dört tekne attı. Aama hareketsizlik endişesiyle uyuduğumdan mı bilmiyorum, gece ıslaklık hissettim çok korktum su falan mı diye ama herhalde idrar kaçırmasıdır hafif ıslaklık endişe edilecek bir durum değil di mi? İyice uykum kaçtı. Bebek iyice hareket etse de içim rahatlasa
![]()
tam kaç artı kaçta yapıldı? doktorum bana 26. hafta dedi, 25+X'li günlerde mi gitmeliyim, 26+X'mi o anlamda biraz kafam karıştı :) ben 48,5 ile hamile kaldım, şimdi 54,5 oldum. aslında ilk gebeliğimde de ilk 3 ay hiç kilo almayıp, sonra 2+2+2 almıştım. 10,5 ile bitirmiştim. çok dert ettim kendime kilo işini, gerçekten alemim. sürekli hesap yapıp duruyorum, kalan aylarda 2şer alsam 12 kg olur bu da olur fazla değil diye. off kendim off :)Selam hanımlar,
Benim dün kontrolüm vardı. Güzel geçti çok şükür. Bayağı büyümüş, çok tatlıydı :)
Sonra şeker yüklemesi ile ilgili konuştuk
Anne ve babamda şeker hastalığı olmadığı için ve ben 25. haftaya kadar 4 kilo aldığım için (neredeyse 1 kilosu bebek :) ), doktorum 'bir sorun olacağını düşünmüyorum ama bu zamana kadar gebeliğin güzel geçti, yaptırman güzel olur, risk alalım istemem' dedi.
Ben doktoruma, yani aslında tıp ilmine çok güvendiğim için riske atmak istemedim. Yaptıralım dedim
50 gr.'dan yapıldı bana. Gazoz gibi bir tadı vardı. Tabi sonlara doğru biraz bayıyor. 1 saatlik bekleme sürecinde de açlık da olduğu için mideniz iyice bir kaynıyor gibi. Azcık uykunuz geliyor :) Ama kontrol altına alınamayacak bir şey değil
Değerlerim normal çıktı
Bir de ayrıca kan sayımı istemişti doktorum. Orada hafif kansızlık çıktı. İlaca başlıyorum
Bizde durumlar böyle
Bazı günler gerçekten hiç hareket etmiyor çok stres oluyorum .Mesajınızı okuyunca rahatladım birazDün doktor kontrolüm vardı. Bana dedi ki:
'Bu haftalarda hareket etti / etmedi diye takılma
30. hafadan sonra takip etmen lazım. Sana nasıl takip edeceğini anlatacağım' dedi
O yüzden içiniz rahat olsun :)
Bazı günler dediğiniz gibi daha hareketsiz oluyorlar, bazı günler yerlerinde durmuyorlar
Merhaba :)tam kaç artı kaçta yapıldı? doktorum bana 26. hafta dedi, 25+X'li günlerde mi gitmeliyim, 26+X'mi o anlamda biraz kafam karıştı :) ben 48,5 ile hamile kaldım, şimdi 54,5 oldum. aslında ilk gebeliğimde de ilk 3 ay hiç kilo almayıp, sonra 2+2+2 almıştım. 10,5 ile bitirmiştim. çok dert ettim kendime kilo işini, gerçekten alemim. sürekli hesap yapıp duruyorum, kalan aylarda 2şer alsam 12 kg olur bu da olur fazla değil diye. off kendim off :)
teşekkür ederim. ben de gelecek hafta sonuna doğru giderim diye düşünüyordum. 25+5 gibi olabilir.Merhaba :)
25+1'de yapıldı. Ama bilerek seçilen bir gün değildi
2 hafta içinde yaptırabilirsin dedi. Ben hazır gitmişken yaptırdım
Kilo konusu çok bireysel bence. Boyunuz uzundur vs buralarda karşılaştırma yapıp kendinizi üzmeyin :)
Doktorum 13 kiloya kadar alabilirsin dedi ama bu benim boyumla (1,64), gebeliğimin süreci ile, bebeğimin durumu ile de alakalı olabilir
Doktorunuz en iyi şekilde yönlendirir sizi, merak etmeyin :)
Sevgiler
Ben de benzer şikayetleri gebeliğimin en başından beri yaşıyordum. Yürümemi zorlaştıracak kadar vajinama baskı yapıyordu. Hatta pubis kemiğim bile ağrıyordu. Çok sık idrara çıkıyordum (gerçi hala çıkıyorum). Rahim ağzında bir açıklık göremedi doktor. Öyle olunca idrar tahlili yapıldı, enfeksiyon çıktı. 3 günlük bir antibiyotik tedavisi uyguladılar. Şu an daha iyi hissediyorum. Dönem dönem bunlar gayet normalmiş, endişe etmeyin. Zaten Cuma günü doktorunuz sizi rahatlatacaktır.Kızlar merhaba
Birkaç gündür bebeğin hareketlerini iç kısımda altta hissediyorum sanki vajinaya vuruyor, idrar torbasına vuruyor gibi az daha inse çıkacak gibi. Bir de eskisi kadar hareket etmiyor sanki hic durmadan oynardı
Sizde de oluyor mu?
Cuma günü perinatolog randv. var o zamana kadar dayanamadım size bir sorayım dedim
Benim de yarın perinatoloji randevum. Canim asagi benim de vuruyor. Ayakları asagida cunku ve birazda rahime yakın hala o yuzden. Senin de rahim ağzın ölcülecekti de mi?Kızlar merhaba
Birkaç gündür bebeğin hareketlerini iç kısımda altta hissediyorum sanki vajinaya vuruyor, idrar torbasına vuruyor gibi az daha inse çıkacak gibi. Bir de eskisi kadar hareket etmiyor sanki hic durmadan oynardı
Sizde de oluyor mu?
Cuma günü perinatolog randv. var o zamana kadar dayanamadım size bir sorayım dedim
Ben de benzer şikayetleri gebeliğimin en başından beri yaşıyordum. Yürümemi zorlaştıracak kadar vajinama baskı yapıyordu. Hatta pubis kemiğim bile ağrıyordu. Çok sık idrara çıkıyordum (gerçi hala çıkıyorum). Rahim ağzında bir açıklık göremedi doktor. Öyle olunca idrar tahlili yapıldı, enfeksiyon çıktı. 3 günlük bir antibiyotik tedavisi uyguladılar. Şu an daha iyi hissediyorum. Dönem dönem bunlar gayet normalmiş, endişe etmeyin. Zaten Cuma günü doktorunuz sizi rahatlatacaktır.
Benim de yarın perinatoloji randevum. Canim asagi benim de vuruyor. Ayakları asagida cunku ve birazda rahime yakın hala o yuzden. Senin de rahim ağzın ölcülecekti de mi?
Kızlar merhaba Birkaç gündür bebeğin hareketlerini iç kısımda altta hissediyorum sanki vajinaya vuruyor, idrar torbasına vuruyor gibi az daha inse çıkacak gibi. Bir de eskisi kadar hareket etmiyor sanki hic durmadan oynardı Sizde de oluyor mu? Cuma günü perinatolog randv. var o zamana kadar dayanamadım size bir sorayım dedim
Kızlar merhaba Birkaç gündür bebeğin hareketlerini iç kısımda altta hissediyorum sanki vajinaya vuruyor, idrar torbasına vuruyor gibi az daha inse çıkacak gibi. Bir de eskisi kadar hareket etmiyor sanki hic durmadan oynardı Sizde de oluyor mu? Cuma günü perinatolog randv. var o zamana kadar dayanamadım size bir sorayım dedim
Yine de endişe etmeyin, açılma olması durumunda da çözümleri var. Ben de bir perinatologa takip oluyorum. Onlar bu işin uzmanı, inanın B, C, hatta D planları bile oluyor. İnşallah randevunuzdan içiniz ferahlamış olarak ayrılırsınız.Çok gecmis olsun, cok sukur yolundaymis her sey
Benim açılmam var işte bu korkutuyor beni
Dediğiniz gibi sürekli tuvalete gidiyorum