• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Türkiyede marka olarak bilmiyorum ama ben bunu kullanıyorum. Bebeği yukarıda tutuyor , rahime olan baskıyı engelliyor bel ağrısına iyi geliyor. Ben ayakta çok durduğumda, ev işlerinde takıyorum. İlk gebeliğde de bebek aşağıdaydı çok faydasını gördüm.

Çok teşekkür ederim buna bakacağım gerçi ben hep yatıyorum riskim olduğu için buna rağmen çok rahatsiz edici asağıda olması

Herkese Merhabalar, umarım sağlıklı gebelik geçiriyordur herkes . Bugün sabah moralimi çok bozan bir durum yaşandı . Aranızda geçirmiş olan varsa tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Bundan 1buçuk yıl önce evlenirken sma testi yapmıştı sağlık ocağı ve üç ayda çıkmıştı hem eşimde hem bende şüpheli yazıyordu . Bizi sağlık ocağından hiç aramadılar , ben arayınca sorun yok diyip geçmişlerdi bizde bilmediğimiz için normal sandık . Doğal yolla gebe oldum ve 25 haftalık hamileyim .
Bu sabah doktor aradı sağlık ocağından . Bakanlık aramış onları bizi sma birimine sevk ediyorlar yakın takibe alacaklar . Ve sanırım yarın benim karnımdan sıvı alınacak bebekte sma var mı yok mu diye . İçimi ferah tutmaya çalışıyorum bugüne kadar Fetal DNA , detaylı ultrason , testler vs herşey yolundaydı. Çok üzgünüm dua edin bana inşallah bebeğimde sma yoktur ..

Fetal DNA da bakmıyorlar mı SMA ya
Bence ihtimal değerlendiriyorlar hiçbir sey yok icten inanıyor, güzel haberlerinizi bekliyorum🩵

Benimki de

Benimki de 75 gr istemiş. Ama ilk doğumumda doktorun önce kanda şekere bakmıştı. Normal çıkınca gerek görmemişti. O yüzden ben de öyle yaptırırım diye düşündüm.
Benim ilk gebeliğim canım o yüzden doktor önerince yaptırdım ama bi arkadaşım 2.gebelikte doktor kanına baktır yeterli demiş yaptırmadı o yükleme doktorunun kararına göre yaparsın

Progestan çok guzel koruyor zaten marjinalde çok bir risk yok hic stres yapma ben oğlumda previaydım çok saglıklı ve rahat bir doğum gerçekleştirdik.. 38+4 te.
Rahim ağzı kısalığı hakkında çok bilgim yok ama onda da gerek gördüklerinde dikişle baya bir uzun tutuyorlar.
Ama bol bol dinlenmeyi ihmal etmeyin bol su için enfeksiyon riskine karşı

Bana da tamamen yatış verildi sadece lavb. ve oğlumu okula götürup getiriyorum.
Açılmam ilerlemesin diye.
İki gebeligimde de yatış aldım :)
Teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için. Evet ben de yatıyorum devamlı. Çok kalkmamaya çalışıyorum ayağa. Sana da şifa diliyorum canım. İnşallah güzel haberler alırız. 🤲🌸

Herkese Merhabalar, umarım sağlıklı gebelik geçiriyordur herkes . Bugün sabah moralimi çok bozan bir durum yaşandı . Aranızda geçirmiş olan varsa tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Bundan 1buçuk yıl önce evlenirken sma testi yapmıştı sağlık ocağı ve üç ayda çıkmıştı hem eşimde hem bende şüpheli yazıyordu . Bizi sağlık ocağından hiç aramadılar , ben arayınca sorun yok diyip geçmişlerdi bizde bilmediğimiz için normal sandık . Doğal yolla gebe oldum ve 25 haftalık hamileyim .
Bu sabah doktor aradı sağlık ocağından . Bakanlık aramış onları bizi sma birimine sevk ediyorlar yakın takibe alacaklar . Ve sanırım yarın benim karnımdan sıvı alınacak bebekte sma var mı yok mu diye . İçimi ferah tutmaya çalışıyorum bugüne kadar Fetal DNA , detaylı ultrason , testler vs herşey yolundaydı. Çok üzgünüm dua edin bana inşallah bebeğimde sma yoktur ..
Hiç korkma canım birşey olsa fetal dnada cıkardı. Bakılıyor çünkü . Baba pozitif anne negatifse zaten hiç olasılık olmuyor . Benim hem arkadasım hem eşi tasıyıcı cocukları sağlıklı içini ferah tut hayırlı haberler alalım inşallah

Hiç korkma canım birşey olsa fetal dnada cıkardı. Bakılıyor çünkü . Baba pozitif anne negatifse zaten hiç olasılık olmuyor . Benim hem arkadasım hem eşi tasıyıcı cocukları sağlıklı içini ferah tut hayırlı haberler alalım inşallah
Fetal dnada sma’ya bakilmiyor diye biliyorum🤔
Umarım arkadaşımiz hayirli sonuclar alir🙏🏼

Evet bakılmıyor sadece amniyosentez ile tanı konuluyor çünkü direk bebeğin bulunduğu sıvıdan örnek alıyorlar oraya cişi ve derilerinden örnekler bırakıyor kesin tanı oluyor inşallah kısa sürede sonuçlanır güzel haber alırlar

Benim ilk gebeliğim canım o yüzden doktor önerince yaptırdım ama bi arkadaşım 2.gebelikte doktor kanına baktır yeterli demiş yaptırmadı o yükleme doktorunun kararına göre yaparsın
Benim ki direk kanda olmaz. Bakanlık direk şeker yüklemesi öneriyor dedi. Ama benim ilk hamileliğimde önce kanda bakılmıştı. Ve doktorum da 40 yıllık bir doktordu. O yüzden ben önce kanda baktırtayım dedim sağlık ocağında duruma göre risk var ise diğerini yaparım diye düşündüm.

Evet bakılmıyor sadece amniyosentez ile tanı konuluyor çünkü direk bebeğin bulunduğu sıvıdan örnek alıyorlar oraya cişi ve derilerinden örnekler bırakıyor kesin tanı oluyor inşallah kısa sürede sonuçlanır güzel haber alırlar
Bizim nikahtan önce aldılar eşimden ama testi zorunlu Ankara'da zorunlu olmasa yine yaptırırdım ama

Kızlar bebişin biberon, emzik vs temizlemek için buharlı temizleyici aldınız mı? Yoksa kaynatarak mı temizleyeceksiniz?

Kızlar bebişin biberon, emzik vs temizlemek için buharlı temizleyici aldınız mı? Yoksa kaynatarak mı temizleyeceksiniz?
Bunlari kullanacaginiz kesin mi? Ben kasik biberon haric Hic kullanmadım mesela. O dönem kaynattim. Surekli kullanacaksaniz almak rahat olur yine de

Kızlar bir de göğüs pompası aldınız mı? Ben Philips aventin yeşil olanını almayı düşünüyorum. Sizler ne yapacaksınız ?

Kızlar bir de göğüs pompası aldınız mı? Ben Philips aventin yeşil olanını almayı düşünüyorum. Sizler ne yapacaksınız ?
Selam,
Eğer anne çalışıyorsa mümkün olan en fazla sütü çıkarmak için cok iyi bir pompa şart diye düşünüyorum ben.
İlk doğumdan sonra öncelikle ikili elektrikli lansinoh aldim ancak göğsümde tam boşalma hissedemiyordum.
Onu ancak 1 ay kullanıp sonra medela swing aldim kesinlikle gün içinde sağıp eve götürdüğüm sütün miktarı çok artmıştı.
Şimdi evdeyim ancak yine de pompa bulundurmayi düşünüyorum. Yine medela düşünüyorum. Ama alır mıyım yoksa hastane tipi olani kiralar mıyım karar vermedim henüz

Selam,
Eğer anne çalışıyorsa mümkün olan en fazla sütü çıkarmak için cok iyi bir pompa şart diye düşünüyorum ben.
İlk doğumdan sonra öncelikle ikili elektrikli lansinoh aldim ancak göğsümde tam boşalma hissedemiyordum.
Onu ancak 1 ay kullanıp sonra medela swing aldim kesinlikle gün içinde sağıp eve götürdüğüm sütün miktarı çok artmıştı.
Şimdi evdeyim ancak yine de pompa bulundurmayi düşünüyorum. Yine medela düşünüyorum. Ama alır mıyım yoksa hastane tipi olani kiralar mıyım karar vermedim henüz
Çok teşekkür ederim cevabınız için, çalışıyorum evet. Ben de bakıyorum medelalara 🌸🌸

Evet kromozomsal hastalık değilmiş Sma , bu yüzden fetalde bakmıyorlar . Amniyosentez de yaptırmak istemiyorum çünkü riskleri var . Bebeğim sağlıklıysa amniyosentezle o riskleri yaşayabilir göze almak istemiyorum .

Kızlar biliuorum bunu soran çok oldu ama bebeğiniz bazı günler çok hareketsiz kalkyor mu :( benim normalde çok hareketli ama bugün sesi soluğu çıkmkyor. Gün içinde işte çok yoğundum çok konsantre olamadım ama bi kaç kez hareketini hissettiğimi hatırlıyorum. Akşam eve geldiğinden beri sesi çıkmkyor . Şimdi çikolataa yedim meyve yedim uzandım bekliyorum
Şu an o durumdayım, ben de merak ediyorum bunu yaşayan var mı diye. Bugün o kadar az hareket hissettim ki. Şimdi gece gece uykum kaçtı, her şeyi yapıyorum tek bi hareket hissedeyim diye olmuyor. Bugün biraz fazla yoruldum. Dışarda işlerim vardı, geldim evde temizlik yaptım, çok az oturdum. Korkuyorum biraz

Back