• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar sezeryan sonrası ikinci için 2 yıl mı beklemek gerekiyor yoksa ben hurafe mi duydum 🙄 bir de ikinciye iştahlananlardan biri de benim ama hamileyken bebeği kaldırabilir miyim, sorun yaşar mıyım bilmiyorum, ikinci bebişi olanlar aydınlatabilir mi ☺️

Bu arada Gncgm28 Gncgm28 hayırlı olsuunnn ☺️🎉
Ben sezeryan olmadığım için bilmiyorum cnm ama bilen vardır teşekkür ederim bu arada nasip kısmet oğluşum şimdiden abi oldu

Kızlar sezeryan sonrası ikinci için 2 yıl mı beklemek gerekiyor yoksa ben hurafe mi duydum 🙄 bir de ikinciye iştahlananlardan biri de benim ama hamileyken bebeği kaldırabilir miyim, sorun yaşar mıyım bilmiyorum, ikinci bebişi olanlar aydınlatabilir mi ☺️

Bu arada Gncgm28 Gncgm28 hayırlı olsuunnn ☺️🎉
Genelde 2 yil bekleyin diyolar rahim toparlansin diye ama cevremde biri var 3 cude sezeryan 1 yili dolmadan hamile kaliyordu suan gorsen o kadar kilolu olmus ki gobegi oyle kalmis resmen

kızlar uyku düzeniniz nasıl bizim çok muhteşem gidiyo ( maşallahh) gece 11 emiyo sabah 7-8 uyanıyo sizde durumlar ne ay inşallah böyle devam eder diyorum ama acaba sorun olurmu diyede korkuyorum oğlum yarım saatte bir saatte kalkıyodu
Masallah allah bozmasin
Bizimki affedersin bok gibi uykuya hasret kaldim surekli uyaniyor emmek istiyor beni cikardigimdada agliyo
ilk once emzik tutuyordu onuda artik tutmuyor😣

Masallah allah bozmasin
Bizimki affedersin bok gibi uykuya hasret kaldim surekli uyaniyor emmek istiyor beni cikardigimdada agliyo
ilk once emzik tutuyordu onuda artik tutmuyor😣
ben emzik hiç vermedim ama arada elini emiyo uyanıkken her dakka emmek istiyodu ama artık etraf daha çok dikkatini çekiyo o yüzden acıktıkça emiyo allah kolaylık versin ben oğlanda uykuya hasrettim kucağımda gezdirirken uyu yodum resmen beni mahfetmişti o yüzden kızım çok kolay geliyo bana inşallah allah bozmasın böyle devam edelim

Genelde 2 yil bekleyin diyolar rahim toparlansin diye ama cevremde biri var 3 cude sezeryan 1 yili dolmadan hamile kaliyordu suan gorsen o kadar kilolu olmus ki gobegi oyle kalmis resmen
Burdan estetik başlıklarına transfer olurum desene 🥲 gerçekten sezeryandan sonra sarkık kaldı göbüşüm, ya yeni bebişe niyetleneceğim ya da estetikle ufak bi toparlamaya gireceğim çünkü yaşam kalitemi de etkiledi 😔

Burdan estetik başlıklarına transfer olurum desene 🥲 gerçekten sezeryandan sonra sarkık kaldı göbüşüm, ya yeni bebişe niyetleneceğim ya da estetikle ufak bi toparlamaya gireceğim çünkü yaşam kalitemi de etkiledi 😔

Bende doktorlar doğumdan sonra 2 yıl dolmadan hamile kalmayı uygun görmüyorlar diye biliyorum ama hamile kalınca da yapacak birşey yok sonuçta 🤷🏻‍♀️
Öyle bir niyetin varsa iyice araştır doktorun ile eksisi artısını düşün (ilk olarak da şuan kucağında olan yavrunun ihtiyaçlarını düşün) Eğer ki ikinci ile arayı açmayı çok düşünmüyorsan bence estetik olayını ertele ikinciyi de yaparsın sonra toptan bir değerlendirme yaparsın 👍

ben emzik hiç vermedim ama arada elini emiyo uyanıkken her dakka emmek istiyodu ama artık etraf daha çok dikkatini çekiyo o yüzden acıktıkça emiyo allah kolaylık versin ben oğlanda uykuya hasrettim kucağımda gezdirirken uyu yodum resmen beni mahfetmişti o yüzden kızım çok kolay geliyo bana inşallah allah bozmasın böyle devam edelim

Maşallah diyelim, böyle bebekler büyük şans valla 🧿Benim çevremdeki insanlar da erkek bebek zor derler, ben bebek de kız ama gece ortalama 1.5-2 saatte bir kalkıyor 🤕

Maşallah diyelim, böyle bebekler büyük şans valla 🧿Benim çevremdeki insanlar da erkek bebek zor derler, ben bebek de kız ama gece ortalama 1.5-2 saatte bir kalkıyor 🤕
kız olduğundanmı orasını bilmiyprum ama oğlumda 1 saat aralıksız uyuduğumu hiç bilmiyorum belkide allah birinde o halimi çektirdi ikincisinde rahat ediyorum çok şükür

1,5 2 saat uyuyorsa güzel:D
Şuan biz yarım saatte bir kalkıyoruz ve üstelik çoğunlukla emerek uyuyor
1,5 saat boyunca emerek uyumuş kolumun uyuşma ağrısına uyandım öyle böyle değil
Ama geçici :) ben seviyorum yaaaa ilk bebem de böyleydi uyku saatleri şaşmaz ama hep koynumda emerek uyku isterdi

1,5 2 saat uyuyorsa güzel:D
Şuan biz yarım saatte bir kalkıyoruz ve üstelik çoğunlukla emerek uyuyor
1,5 saat boyunca emerek uyumuş kolumun uyuşma ağrısına uyandım öyle böyle değil
Ama geçici :) ben seviyorum yaaaa ilk bebem de böyleydi uyku saatleri şaşmaz ama hep koynumda emerek uyku isterdi

İlk bebeğim omzumda uyurdu ondan bende zevk alırdım ama bu emerek uyumak istiyor onu da ben güvenli bulmuyorum, uyuyor beşiğe koyuyorum sonra ortalama 1.5 saatte kalkıyor 🤣

Mesajları ancak okudum Pheebs Pheebs hayırlısı olsun canım her şeyin inşallah sağlıkla gönlünce olur en kısa zamanda. Ben hayal edemiyorum ikinciyi ama sen bana cesaret veriyorsun ne yalan söyleyeyim 😂 smothee tarifini de verir misin senin tarifleri not ediyorum güzel besleyici

Mesajları şimdi okudum 😅 Pheebs Pheebs ay hayırlısı olsun 🥰 ben tekte defteri kapattım gibi 😅
Bizim de diş sancısı var, damak biraz şiş ama diş yok. Sırt üstü yatırınca bacaklarını havaya kaldırıp yana dönebiliyor. Elinden tutarsam işte yüz üstü dönüyor. Yüz üstünden sırt üstü 2 sefer falan döndü ama aşırı üşengeç bir oğlum var. Ana da üşengeç, baba da. Normal gözüyle bakıyorum o yüzden 😁 gece uykumuz yok gibi bir şey. Saat başı uyanıyor. Hala yenidoğan gibi 2 saatte bir emiyor. Hiç durmadan emiyor. Pijamamın düğmesini kapatmıyorum bile yani. Bu durum beni bir miktar endişelendiyor.
Ek gıda yiyor, üstüne yine emmek istiyor. Ek gıdada da eğer beğendiyse miktar dinlemiyor. Midesi dolana kadar yiyor. Şu ana kadar bi yoğurdu tam sevmedi. Tekrar denicem yarın bakalım.
Günler geçmiyor ama aylar çooook hızlı geçiyor ya. 😇

Mesajları ancak okudum Pheebs Pheebs hayırlısı olsun canım her şeyin inşallah sağlıkla gönlünce olur en kısa zamanda. Ben hayal edemiyorum ikinciyi ama sen bana cesaret veriyorsun ne yalan söyleyeyim 😂 smothee tarifini de verir misin senin tarifleri not ediyorum güzel besleyici
Amiiin amin 🙏🏻 valla çok düşünmeden bodoslama dalma taraftarıyım yoksa düşününce insan kendine geliyor 🤪 şaka şaka inşallah vaktinde sağlıkla olur
Tabi bir yemek kaşığı yulaf + 2 kaşık yoğurt + hangi meyveyi vericeksen + su veya peyniraltı suyu veya anne sütü veya formül mama artık hangisini tercih edersen bızzztlat şifa olsun 🙏

Mesajları şimdi okudum 😅 Pheebs Pheebs ay hayırlısı olsun 🥰 ben tekte defteri kapattım gibi 😅
Bizim de diş sancısı var, damak biraz şiş ama diş yok. Sırt üstü yatırınca bacaklarını havaya kaldırıp yana dönebiliyor. Elinden tutarsam işte yüz üstü dönüyor. Yüz üstünden sırt üstü 2 sefer falan döndü ama aşırı üşengeç bir oğlum var. Ana da üşengeç, baba da. Normal gözüyle bakıyorum o yüzden 😁 gece uykumuz yok gibi bir şey. Saat başı uyanıyor. Hala yenidoğan gibi 2 saatte bir emiyor. Hiç durmadan emiyor. Pijamamın düğmesini kapatmıyorum bile yani. Bu durum beni bir miktar endişelendiyor.
Ek gıda yiyor, üstüne yine emmek istiyor. Ek gıdada da eğer beğendiyse miktar dinlemiyor. Midesi dolana kadar yiyor. Şu ana kadar bi yoğurdu tam sevmedi. Tekrar denicem yarın bakalım.
Günler geçmiyor ama aylar çooook hızlı geçiyor ya. 😇
İnşallah teşekkür ederiim 🙏🏻 yaaa yapmıyo etmiyo diş yok dedin ya 1 2 hafta sonra pişman eder seni hepsini peşpeşe yaparak 😀 iştahlı maşallah 👏🏻 ama meme sadece süt değil biliyosun güven mutluluk sakinlik her şey onlar için 🙏🏻

İnşallah teşekkür ederiim 🙏🏻 yaaa yapmıyo etmiyo diş yok dedin ya 1 2 hafta sonra pişman eder seni hepsini peşpeşe yaparak 😀 iştahlı maşallah 👏🏻 ama meme sadece süt değil biliyosun güven mutluluk sakinlik her şey onlar için 🙏🏻
Yapmıyo ama 😅 tek derdi kucakta evi turlamak, turlarken aynalara bakmak. Aynalar arasında koşturup duruyoruz 😅 diş de gece ağlayarak uyanıyo, muhtemelen çok rahatsız ediyo ama çıkamadı bi türlü. Ama hem çok yiyo hem çok emiyo, fazlasını da pat diye kusuveriyo ahshhdxhxhxh sürekli kusmuk kokuyorum 😅
Geçen 6 ay aşısı için sağlık ocağına gittik, neyse ebe tarttı, boyuna falan baktı, aaa bu çocuk normal hatta tombik duruyo, nasıl düşük persentilde olabilir diyo 😁 valla nasıl olabilir ben de anlamıyorum. Ek gıdada çok yiyo diye kesin kilo almıştır diyodum, o da yok. 2 haftada 100 gram anca almış. 🤪

Benim bebeğimde ciddi yeme sorunu var. Kesinlikle yemiyor en fazla iki uç kaşık verebiliyorum. Ve ben daha hiç pankek falan tarzı katı bir şey vermedim. Korkuyorum eline vermeye. Hep çorba tarzı. En fazla buharda haşlayıp ezip yedirmeye çalışıyorum ama o kadar az yiyor ki.

Back